Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 2155
Área delegada de Seguretat Ciutadana. Declaració de Zona d’Especial Interès Turístic (ZEIT) en aplicació de l’article 11 bis de l’ORUCEP de mesures per evitar la situació incívica que suposa permetre el despatx i consum de menjars i begudes a la via pública als carrers Joaquim Verdaguer (del núm. 1 al 14) i ad. Cartago (del núm. 19 al 25) en uns horaris concrets

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern, en sessió de dia 27 de febrer de 2019, per Acord núm.  JGL_20190227_01_U37, va acordar el següent:

 ACORD

 1r.- Aprovar la declaració de Zona d'Especial Interès Turístic amb l’objectiu principal de protegir la zona concreta de la Platja de Palma de la situació incívica que suposa permetre el despatx i consum de menjars i begudes a la via pública als carrers Joaquim Verdaguer (del núm. 1 al 14) i ad. Cartago (del núm. 19 al 25) i altres adjacents en uns horaris concrets per un període de 6 mesos que s’iniciaria l'1 d'abril de 2019, a les següents zones i amb les mesures que es proposen a continuació:

Zones

- Carrer Joaquim Verdaguer en el tram comprès entre el carrer Cartago i el carrer de Trasimé i el tram del carrer Cartago, entre els carrers de Germà Bianor i Ferran Alzamora.

Temporalitat i horaris d’aplicació

- De l’1 d’abril a l’1 d’octubre de 2019, entre les 05:00 i les 08:00 hores, tots els dies de la setmana.

Mesures a adoptar com a ZEIT

- Prohibició de servir aliments o beguda o qualsevol altra article de consum per a ser consumit fora del local.

- Obligar als locals de restauració i d’oci de la zona a informar, mitjançant cartells suficientment il·luminats, visibles, de tamany que permeti la seva lectura clara a 3 metres de distància i al manco amb les llengües alemanya, anglesa, italiana, castellana i catalana, la petició de respecte per als veïnats, amb el text: “Es prega tenguin respecte pel descans del veïnatge fora de l’establiment i un comportament cívic a la via pública”.

- Ordenar a la Policia Local l’aplicació en tot cas -i llevat d'excepcions d'impossibilitat material, urgència o operativitat no puguin dur-se a terme-, de les mesures cautelars i provisionalíssimes de l'article 20 de l’ORUCEP per a totes aquelles infraccions relacionades amb aquesta infracció.

- Ordenar a la Policia Local de Palma l'elaboració d'informe trimestral sobre el seguiment d'aquesta declaració d'ZEIT.

2on.- Ordenar la tramitació preferent dels expedients sancionadors de les infraccions denunciades com a conseqüència d’aquesta declaració ZEIT.

3er.- Ordenar la publicació al BOIB de l’Acord i de les condicions d’aquesta declaració als afectats, així com s’estableix a la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l’article 11 ter de l’ORUCEP.

4t.- Informar al primer Ple ordinari possible d’Acord, així com estableix l’article 11 bis 2on de l’ORUCEP.

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l’ha dictat, d’acord amb l’article 123 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. El termini per interposar-lo és d’un mes comptat des de l’endemà de la publicació.

En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que no s’hagi resolt el de reposició.

El recurs de reposició potestatiu s’haurà de presentar al Registre General d’aquest Ajuntament o a les dependències a què es refereix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, abans esmentada, i s’entendrà desestimat quan no s’hagi resolt i notificat la resolució, en el termini d’un mes, comptat des de l’endemà de la seva interposició, i en aquest cas quedarà expedita la via contenciosa administrativa.

Si no s’utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’article 123 abans esmentat i el que disposa la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, segons les competències determinades pels articles 8 i 10 de la Llei 29/1998, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de la publicació, tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri convenient.

 

Palma, 26 de febrer de 2019

La regidora de l’Àrea delegada de Seguretat Ciutadana

p.d. Decret de Batlia núm. 13051 de 05/07/2017

(BOIB Núm. 83 de 08/07/2017).

Angélica Pastor Montero

p.d. Decret de Batlia núm. 10931, de 15/06/2015

( BOIB núm. 92, de 23/06/2015)