Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 2037
Acord del Ple del Consell Insular de Menorca de data 18 de febrer de 2019, d’aprovació definitiva del Pla d’acció de la Reserva de Biosfera de Menorca 2018-2025 (Exp. 0910-2017-000039)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 15 d’octubre de 2018, va aprovar inicialment el Pla d’Acció de la Reserva de Biosfera de Menorca 2018-2025.

En el mateix Ple es va aprovar que l’esmentat expedient romangués de públic manifest durant els 30 dies hàbils següents a la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears a fi que les persones interessades el pugessin examinar i presentar les reclamacions i suggeriments que considerassin escaients;

Atès que l’edicte va ser publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 137 de l’1 de novembre de 2018 i que durant el període d’exposició pública hi han presentat al·legacions l’Associació d’Empresaris d’Explotacions Agràries de Menorca (AGRAME) i el Partit Popular de Menorca;

Atès que l’informe elaborat per l’empresa redactora del Pla d’Acció, Lavola, de contestació motivada de les al·legacions presentades, en el qual algunes aportacions s’estimen i algunes es desestimen;

Atès l’informe redactat pels tècnics del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, que emeten informe favorable de l’informe anteriorment esmentat;

Per tot l’anteriorment exposat es proposa al Ple que adopti els acords següents:

PRIMER. Estimar les al·legacions següents:

1. L’aportació quarta presentada per l’Associació d’Empresaris d’Explotacions Agràries de Menorca (AGRAME), de manera que s’incorpora al Pla d’Acció de la Reserva de Biosfera que la formació pot basar-se en un sistema dual en les accions de formació del sector agrari.

2. L’aportació segona presentada pel Partit Popular en el sentit que es revisa l’adequació terminològica. Es considera canviar, en els llocs on sigui correcte, procés d’artificialització per terciarització, Estat espanyol per Espanya o monocultiu turístic per sector turístic.

Desestimar tota la resta d’al·legacions.

SEGON. Aprovar definitivament el Pla d’Acció de la Reserva de Biosfera de Menorca 2018 -2025 amb les modificacions que consten a l’informe de l'empresa Lavola.

TERCER. Publicar l’acord en el BOIB, i notificar als al·legants adjuntant els informes que fonamenten aquest acord.

El text de l’esmentat Pla d’acció de la Reserva de Biosfera de Menorca 2018-2025 es pot consultar en la pàgina web del Consell Insular de Menorca (www.cime.es) i també en la pàgina web Menorca Reserva de Biosfera (www.biosferamenorca.org)

 

Maó, 7 de març de 2019

La secretària interina Rosa Salord Olèo