Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 2017
Acord del Consell de Govern de 7 de març de 2019 pel qual es declara inversió d’interès autonòmic la construcció d’una nova unitat bàsica de salut a Santa Margalida, Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, un dels objectius del Govern de les Illes Balears és garantir el dret a la prevenció i a la protecció de la salut per mitjà d’un sistema sanitari públic de caràcter universal.

A fi de complir aquests objectius, es considera necessari i urgent adequar la xarxa pública d’equipaments de manera que permeti afrontar les demandes en matèria sanitària, educativa i social de la població, motivada no només per l’important increment que ha experimentat la població resident a les Illes Balears, sinó també per la situació de paralització que la crisi econòmica ha causat. Així doncs, a fi de pal·liar aquestes deficiències en el lapse de temps més breu possible, el 20 de gener de 2018 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Pel que fa a la protecció en l’àmbit de la salut, el Servei de Salut de les Illes Balears —organisme autònom adscrit a la conselleria competent en matèria de salut— té encomanada la missió de salvaguardar la salut de la població per mitjà d’una xarxa de centres sanitaris, propis o cedits.

El Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix la regulació dels efectes de la declaració d’inversions d’interès autonòmic de les Illes Balears amb la finalitat d’atendre la demanda creixent de serveis i prestacions en els àmbits recollits en el Decret llei. En aquest sentit, el Servei de Salut estima idoni que es considerin com a inversions d’interès autonòmic algunes de les actuacions previstes, ateses la seva necessitat i urgència o importància.

El municipi de Santa Margalida compta des de l’any 1999 amb una unitat bàsica de salut en un edifici municipal d’ús no exclusiu. Malgrat les petites dimensions que té, en l’actualitat aquesta unitat bàsica de salut desenvolupa el seu programa assistencial en dues plantes, sense ascensor ni lavabos adaptats, a la qual cosa s’afegeixen les deficiències de manteniment que l’edifici presenta.

D’altra banda, tant l’estat que presenta la infraestructura que acull aquesta unitat bàsica de salut com l’increment de la població d’aquest municipi han provocat la impossibilitat de prestar als usuaris una assistència sanitària amb la qualitat que aquesta Administració pretén. Tot això ha provocat que es consideri prioritària la seva substitució per un nou centre capaç d’acollir el nou programa funcional i modernitzar l’activitat assistencial d’una població en creixement, i aportar en definitiva una assistència sanitària millor, un funcionament més estructurat i eficient i un confort més gran als usuaris d’aquest centre sanitari.

Dins aquest context, l’Ajuntament de Santa Margalida també ha considerat aquesta necessitat, per la qual cosa el 26 de juliol de 2018 el Ple municipal va acordar la posada a disposició de la Conselleria de Salut d’una parcel·la amb una superfície de 3.464 m², corresponent a la parcel·la amb referència cadastral 9250708ED0995S0001OS i objecte de la modificació puntual de NNSS 1/2016, amb aprovació inicial de 25 de maig de 2009 i pendent d’aprovació definitiva.

Amb els objectius que pretén, i conforme al pla funcional presentat pels serveis assistencials, aquesta Administració ha considerat adequats els terrenys, ben comunicats i accessibles per a la construcció d’una nova unitat bàsica de salut.

Per tot això, sent un projecte del màxim interès general per a la població, i amb la finalitat de donar-li el major impuls possible, és el més adient declarar inversió d’interès autonòmic la construcció d’una nova unitat bàsica de salut a Santa Margalida, Mallorca, a la parcel·la amb referència cadastral 9250708ED0995S0001OS.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut, en la sessió de 7 de març de 2019, adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Declarar, de conformitat amb l’article 7 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, inversió d’interès autonòmic la construcció d’un nou edifici per al centre de salut de Santa Margalida, a la parcel·la amb referència cadastral 9250708ED0995S0001OS.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  

Palma, 7 de març de 2019

  

La secretària del Consell de Govern

per suplència

Catalina Cladera i Crespí

(Article 3.2 del Decret 6/2017, de 7 d'abril, de la presidenta de les Illes Balears)