Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 2015
Acord del Consell de Govern de 7 de març de 2019 de modificació de l’Acord del Consell de Govern de 3 de febrer de 2017 pel qual s’estableixen els col·lectius de personal funcionari al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i de les entitats instrumentals integrants del sector públic autonòmic exceptuats de la suspensió de la concessió de gratificacions per raó de la prestació de serveis extraordinaris fora de l’horari o la jornada habituals de treball

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 4 de febrer de 2017 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 15 l’Acord del Consell de Govern de 3 de febrer de 2017 pel qual s’estableixen els col·lectius de personal funcionari al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i de les entitats instrumentals integrants del sector públic autonòmic exceptuats de la suspensió de la concessió de gratificacions per raó de la prestació de serveis extraordinaris fora de l’horari o la jornada habituals de treball.

L’Acord del Consell de Govern de 3 de febrer de 2017 també disposa que la meritació de les gratificacions corresponents a favor del personal funcionari integrat en els col·lectius esmentats requereix, en tot cas, que l’òrgan competent de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o de l’entitat instrumental motivi la impossibilitat material de la compensació dels serveis extraordinaris amb temps de descans, i que es compleixin la resta de tràmits que, amb aquesta finalitat, estableix el Decret 85/1990, de 20 de setembre, pel qual es regula el règim retributiu dels funcionaris al servei de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Aquest Acord es va modificar mitjançant els acords següents:

  • L’Acord del Consell de Govern de 10 de març de 2017 (BOIB núm. 30, d’11 de març).

  • L’Acord del Consell de Govern de 7 de juliol de 2017 (BOIB núm. 83, de 8 de juliol).

  • L’Acord del Consell de Govern de 27 d’octubre de 2017 (BOIB núm. 132, de 28 d’octubre).

  • L’Acord del Consell de Govern de 17 de novembre de 2017 (BOIB núm. 141, de 18 de novembre).

  • L’Acord del Consell de Govern de 23 de febrer de 2018 (BOIB núm. 25, de 24 de febrer).

  • L’Acord del Consell de Govern de 20 d’abril de 2018 (BOIB núm. 49, de 21 d’abril).

  • L’Acord del Consell de Govern de 14 de setembre de 2018 (BOIB núm. 114, de 15 de setembre).

  • L’Acord del Consell de Govern de 5 d’octubre de 2018 (BOIB núm. 123, de 6 d’octubre).

  • L’Acord del Consell de Govern de 10 d’octubre de 2018 (BOIB núm. 127, de 13 d’octubre).

  • L’Acord del Consell de Govern de 9 de novembre de 2018 (BOIB núm. 141, de 10 de novembre).

  • L’Acord del Consell de Govern de 8 de febrer de 2019 (BOIB núm. 18, de 9 de febrer).

L’organització del procés electoral es caracteritza per la complexitat i la responsabilitat de les actuacions, com també pel calendari electoral, que condiciona i imposa el ritme de treball. En conseqüència, requereix la intervenció imprescindible de diversos grups de treball responsables de la gestió i la tramitació de la contractació administrativa, de la recopilació i l’anàlisi de les diferents normatives electorals, de l’elaboració dels models oficials de la documentació electoral, de la gestió dels mitjans de comunicació, de la tramitació de les liquidacions i el pagament al personal, com també del nomenament i la coordinació dels representants de l’Administració, la gestió de la tramesa de documentació a les juntes electorals, els ajuntaments i les meses electorals, entre d’altres. Aquestes feines són assumides per empleats públics que actuen com a col·laboradors respecte de l’organització dels processos electorals autonòmics.

El personal al servei de l’Administració autonòmica designat per fer aquestes tasques, a més de dur a terme les funcions pròpies del seu lloc de treball, ha d’encarregar-se de les funcions específiques del procés electoral, algunes de les quals s’han de fer fora de la jornada habitual de treball, atès que aquestes funcions estan condicionades pel ritme imposat pel calendari electoral.

Atesa la propera convocatòria d’eleccions autonòmiques, i atès que la possibilitat de dur a terme la compensació d’hores extraordinàries de feina amb temps de descans resulta incompatible amb les necessitats del servei, es considera convenient modificar l’Acord del Consell de Govern de 3 de febrer de 2017, per tal d’incorporar-hi el personal funcionari de l’Administració autonòmica que intervé en el procés electoral de les eleccions de l’any 2019 al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars —el personal laboral que intervé en el procés electoral esmentat és objecte d’un altre acord, paral·lel a aquest.

Atès tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, en la sessió del dia 7 de març de 2019 adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Modificar l’Acord del Consell de Govern de 3 de febrer de 2017 pel qual s’estableixen els col·lectius de personal funcionari al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i de les entitats instrumentals integrants del sector públic autonòmic exceptuats de la suspensió de la concessió de gratificacions per raó de la prestació de serveis extraordinaris fora de l’horari o la jornada habituals de treball, en el punt primer, que queda redactat de la manera següent:

  • Facultatius superiors, facultatius tècnics i agents de medi ambient amb funcions d’extinció d’incendis.

  • Personal adscrit al Departament d’Emergències de la Direcció General d’Emergències i Interior de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, en relació, exclusivament, amb la prevenció, la gestió i la direcció d’emergències.

  • Personal adscrit al Gabinet de la Presidència.

  • Xofers de la presidenta i dels consellers.

  • Personal adscrit a la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic amb funcions d’operativa i manteniment de la xarxa i dels sistemes informàtics corporatius.

  • Personal adscrit a la Direcció General de Salut Pública i Participació amb funcions d’inspecció o laboratori.

  • Personal facultatiu superior que té funcions relacionades amb el Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació, només quan s’hagi declarat un cas d’alerta sanitària i durant el temps que duri.

  • Personal adscrit a l’Agència Tributària de les Illes Balears en relació, exclusivament, amb els serveis efectius prestats en la campanya Renda Àgil durant els mesos de maig, juny i juliol de cada any.

  • Personal de Ports de les Illes Balears adscrit als serveis següents:

a)  El servei de practicatge que hagi de fer el personal que presta serveis com a pràctic, patró i/o mariner de l’embarcació del servei fora de l’horari o jornada habituals establerts en la planificació aprovada per complicacions derivades d’operatives dels vaixells.

b)  La prestació dels serveis extraordinaris fora de l’horari o jornada habituals de feina, d’acord amb la planificació aprovada, que hagi de fer el personal que presta serveis als ports comercials per complicacions derivades de les operatives dels vaixells de línies regulars (Ciutadella i Sant Antoni de Portmany) o creuers degudament autoritzats.

c)  La prestació dels serveis extraordinaris fora de l’horari o jornada habituals de feina als ports de gestió directa que es facin per prevenir o reparar sinistres i altres danys extraordinaris i urgents, i els que es facin per motius d’emergència, catàstrofe o calamitat pública.

d)  La prestació de serveis extraordinaris fora de l’horari o jornada habituals de feina per fer inspeccions, comprovacions o denúncies relatives a ocupacions de la zona del servei del port en horari nocturn, a partir de les 22.00 hores, amb motiu d’esdeveniments i activitats de tercers prèviament autoritzats per Ports de les Illes Balears que obliguin a prolongar la jornada i que requereixin la presència física de personal al port per dur a terme funcions de control i vigilància de l’activitat autoritzada.

  • Personal de l’Escola Balear d’Administració Pública i de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques que formi part del Servei de Selecció i Provisió o li doni suport, en relació, exclusivament, amb els serveis efectius prestats durant la preparació i el desenvolupament del procés selectiu corresponent a les ofertes públiques dels exercicis de 2014, 2015, 2016 i 2017.

  • Personal funcionari de la Conselleria d’Educació i Universitat en relació, exclusivament, amb les tasques de baremació i introducció de dades per actualitzar el Registre general d’activitats de formació permanent del professorat de les Illes Balears que derivin de les convocatòries de borses de personal interí.

  • Personal tècnic de prevenció de riscs laborals adscrit a la Direcció General de Treball, Economia Social i Salut Laboral de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria només en els casos en què són requerits pel Centre d’Emergències 112 per investigar accidents laborals molt greus, greus, múltiples i mortals.

  • Personal adscrit a la Direcció General de Planificació i Serveis Socials i a la Direcció General de Dependència de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació que du a terme funcions relacionades exclusivament amb la gestió i la tramitació de la renda social garantida i de les prestacions de dependència i no contributives.

  • Personal adscrit al Servei d’Atenció a la Ciutadania de la Secretaria General de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació.

  • Personal funcionari adscrit al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears en relació amb les tasques per dur a terme el Pla d’Actuació per a l’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2020.

  • Personal adscrit al Servei d’Inspecció del Transport Terrestre de la Direcció General de Mobilitat i Transports de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat.

  • Personal funcionari adscrit a l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius que es designi per dur a terme cada un dels projectes d’execució del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023.

  • Personal funcionari adscrit a les oficines d’atenció al públic del Servei d’Ocupació de les Illes Balears durant els mesos d’octubre, novembre i desembre de cada any.

  • Personal funcionari de l’Administració autonòmica i dels ens del sector públic instrumental autonòmic que es designi per dur a terme tasques de recuperació i rescabalament dels danys causats per les fortes pluges produïdes el 9 d’octubre de 2018.

  • Personal funcionari adscrit al Servei de Valoració i Orientació a la Discapacitat i la Dependència de la Direcció General de Dependència de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació en relació només amb les tasques que es duguin a terme des de l’1 de novembre de 2018 fins al 30 de setembre de 2019, ambdós inclosos.

  • Personal funcionari adscrit a la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat encarregat de la tramitació de les ajudes de l’any 2018 per al lloguer d’habitatges.

  • Personal de l’equip de suport administratiu del Servei d’Execució de Mesures de Justícia Juvenil de la Direcció General de Menors i Famílies de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació en relació amb les tasques per dur a terme la migració de dades de l’aplicació informàtica GEXMEN 1 al GEXMEN 2.

  • Personal funcionari de l’Administració autonòmica que intervé en el procés electoral de les eleccions de l’any 2019 al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  

Palma, 7 de març de 2019

La secretària del Consell de Govern per suplència Catalina Cladera i Crespí (Article 3.2 del Decret 6/2017, de 7 d'abril, de la presidenta de les Illes Balears)