Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE CULTURA, PARTICIPACIÓ I ESPORTS

Núm. 2000
Resolució de la presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics de 22 de febrer de 2019 per la qual es convoquen subvencions per donar suport a la projecció exterior de les arts visuals de les Illes Balears per a l’any 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’Institut d’Estudis Baleàrics (en endavant IEB) és una entitat pública empresarial creada per l’article 40 de la Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2015 i amb els Estatuts aprovats mitjançant el Decret 48/2018, de 21 de desembre. L’IEB té personalitat jurídica pròpia i diferenciada, capacitat d’actuar i autonomia de gestió plenes, sense perjudici de la relació de tutela de l’Administració de la CAIB.

L’IEB, segon l'apartat f de l’article 5 dels seus Estatuts, publicats en el BOIB núm. 6, de 12 de gener de 2019), té l’objectiu el foment d’activitats culturals relatives a l’intercanvi i la relació entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i entre les Illes Balears i l’exterior.

L’article 30.26 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears disposa que la Comunitat Autònoma té les competències corresponents per fomentar la creació i la producció teatral, musical, cinematogràfica i audiovisual, literària, de dansa i d’arts combinades, així com les de fer-ne la difusió nacional i internacional.

El Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis de 2018-2020, aprovat per l’Acord del Consell de Govern de 9 de març de 2018, preveu la convocatòria d’ajuts per donar suport a activitats per a la projecció exterior de tot tipus de projectes de caràcter professional en l’àmbit de les arts visuals de les Illes Balears per a l’any 2019.

A aquest efecte, l’objecte d’aquesta Resolució és convocar subvencions d’acord amb: 1) el text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i 2) l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura d’1 de juliol de 2009, per la qual s’estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria d’educació i cultura (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 100, d’11 de juliol).

Per tot això, d’acord amb el que disposa l’article 15 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), els articles 107.3 apartats d) i e), 108.4 i 109 de la versió consolidada del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (Diari oficial de la Unió Europea núm. C326 de 26 d’octubre de 2012), el Reglament Europeu 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (Diari oficial de la Unió Europea núm. L 352 de 24 de desembre de 2013), i fent ús de les facultats que m’atribueix l’article 14 dels Estatuts de l’Institut d’Estudis Baleàrics, dict la següent

Resolució

Primer

Aprovar la convocatòria de subvencions per contribuir a la projecció exterior de les arts visuals de les Illes Balears, de caràcter professional, durant el període comprès entre els dies 1 de desembre de 2018 i 30 de novembre de 2019, d'acord amb l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Segon

Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics en el termini d’un mes comptador a partir de l’endemà de la seva publicació, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el termini de dos mesos comptadors a partir de l’endemà de la seva publicació, d’acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 22 de febrer de 2019

La presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics

Francesca Tur Riera

 

ANNEX 1. CONVOCATÒRIA

1. De l’objecte, les condicions i la finalitat de la subvenció

1.1. Aquesta convocatòria té per objecte contribuir a la projecció exterior de les arts visuals de les Illes Balears a través d’activitats de promoció de caràcter professional durant el període comprès entre els dies 1 de desembre de 2018 i 30 de novembre de 2019 per fomentar l’intercanvi i la relació entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i entre les Illes Balears i l’exterior.

Són activitats de projecció exterior de l’àmbit de les arts visuals:

- L’assistència a fires, festivals i jornades de formació, amb o sense actuació al programa, fora de l’illa de residència

- Les exposicions i activitats artístiques fora de l’illa de residència

- Les residències d’artistes, comissaris, agents culturals fora de l’illa de residència

Els espais d’acollida de les activitats han de ser espais de difusió d’art contemporani, amb una programació anual estable d’exposicions i activitats culturals de l’àmbit de les arts visuals.

Els artistes han de comptar amb al menys una exposició individual en la seva trajectòria professional o haver participat en al menys tres exposicions col·lectives d’arts visuals a les Illes Balears.

Els agents culturals han d’haver organitzat o promogut al menys tres projectes culturals d’arts visuals.

En cas de projectes i/o exposicions col·lectives d’artistes balears, s’ha de presentar una sola sol·licitud de suport per projecte i/o exposició.

1.2. S’estableixen dues línies de subvenció, les quals són excloents entre si:

a) Suport a la mobilitat d’artistes, comissaris i agents culturals de l’àmbit de les arts visuals de les Illes Balears.

S’inclouen exclusivament les despeses derivades del desplaçament (viatge d’anada i tornada per assistir a l’activitat en la qual se participa), allotjament, manutenció i les quotes d’inscripció o d’acreditació a fires, festivals, jornades professionals i/o residències d’arts visuals. Per projecte s’accepta un màxim de dos tècnics. Les despeses subvencionables són:

- El desplaçament de càrrega i dels artistes, comissaris i agents culturals. Només s’accepten bitllets en classe turista.

- Les despeses d’allotjament, sempre que es puguin justificar amb factures.

- Les despeses de lloguer de vehicles per al desplaçament.

- El quilometratge en els desplaçaments per carretera que no es facin en transport públic, amb un preu màxim de 0,240141 euros per quilòmetre.

- Les quotes d’inscripció o d’acreditació a fires, festivals i/o jornades professionals de l’àmbit de les arts visuals

- Les despeses de manutenció.

 

b) Suport a activitats de projecció exterior de l’àmbit de les arts visuals.

Es poden comptabilitzar i incloure les despeses derivades de:

- La producció d’obra vinculada a l’activitat de promoció, fins a un màxim de cinc mil euros (5.000 €), sempre que es pugui justificar amb factures. Només es subvencionen les despeses de producció d’obra d’artistes balears.

- El desplaçament d’artistes, comissaris i agents culturals de les Illes Balears, fins els màxims prevists al punt 4.3. Per projecte s’accepta un màxim de dos tècnics. Només s’accepten bitllets en classe turista.

- Les despeses de manutenció.

- El transport de concentració i dispersió de l’obra.

- La pòlissa clau a clau.

- El muntatge i desmuntatge.

- Les despeses d’allotjament, fins els màxims prevists al punt 4.3., sempre que es puguin justificar amb factures.

- El lloguer de l’espai.

- Les quotes d’acreditació i/o el lloguer de l’estand a fires.

- Els honoraris de persones i contractació de serveis professionals.

- L’edició i traducció de material gràfic i de promoció.

- L’assegurança mèdica en el cas de residències d’artistes o comissaris.

- El quilometratge, amb un preu màxim de 0,240141 euros per quilòmetre en els desplaçaments per carretera que no es facin en transport públic.

1.3. Queden expressament excloses de la possibilitat de subvenció les despeses següents:

- Les dietes.

- Els honoraris del beneficiari de la subvenció.

- Els tiquets de combustible i aparcament.

- Els desplaçaments amb avió en primera classe.

- Les derivades d’activitats que es facin dins l’illa de residència.

2. De l’import màxim que es destina a la convocatòria i els crèdits pressupostaris als quals s’imputa

Es destina a aquestes ajudes un import total de 300.000 euros, amb càrrec al capítol 4 dels pressupostos de l’IEB per al 2019.

3. Dels criteris objectius i de preferència que han de regir en la concessió de la subvenció

3.1. Per a la concessió dels ajuts que estableix aquesta convocatòria s’ha d’aplicar un criteri de resolució per rigorós ordre d’entrada de les sol·licituds en el Registre General de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, o en els registres i les oficines que preveu l’article 16 de la Llei 39/2015; atès que, d’acord amb la seva naturalesa, no són necessàries ni la comparació ni la prelació de les sol·licituds en un únic procediment, segons article 6.3 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'educació i cultura.

3.2. Les sol·licituds d’ajuts es poden resoldre individualment encara que no n’hagi acabat el termini de presentació, fins que s’exhaureixin els crèdits destinats a la convocatòria i, si no és el cas, fins que es resolguin tots els expedients presentats dins el termini.

4. De l’import de les subvencions

4.1. L’import màxim anual que es pot concedir per sol·licitant i projecte és de vint-i-cinc mil euros (25.000 €).

4.2. Pel que fa a les activitats a les quals fa referència el punt 1.2. a), relacionades exclusivament amb la mobilitat del artistes i agents culturals, les quantitats s’atorgaran d’acord amb el que s’indica seguidament:

a) Per a mobilitat entre les Illes Balears:

- Un màxim de 60 € per persona per al desplaçament.

- En cas de doble insularitat, s’aplica un màxim de 150 € per al desplaçament.

- Un màxim de 60 € per persona i dia per a l’allotjament

- Un màxim de 18 € per persona i dia per a la manutenció.

- Un màxim de 500 € per al transport de càrrega.

- Un màxim de 350 € per a la quota d’inscripció o acreditació a una fira, festival, jornades professionals i/o residències d’artista

Per a projectes en què participen fins 6 artistes, el límit per sortida és de 1.000 €.

Per a projectes col·lectius en què participen entre 7 i 12 artistes, el límit per sortida és de 2.000 €.

Per a projectes col·lectius en què participen més de 12 artistes, el límit per sortida és de 3.000 €.

b) Per a mobilitat a l’Espanya peninsular:

- Un màxim de 150 € per persona per al desplaçament.

- Un màxim de 60 € per a l’allotjament per persona i dia.

- Un màxim de 18 € per a la manutenció per persona i dia.

- Un màxim de 1.000 € per al transport de càrrega.

- Un màxim de 350 € per a la quota d’inscripció o acreditació a una fira, festival d’art, jornades professionals i/o residències d’artista

Per a projectes en què participen fins 6 artistes, el límit per sortida és de 2.000 €.

Per a projectes col·lectius en què participen entre 7 i 12 artistes, el límit per sortida és de 3.500 €.

Per a projectes col·lectius en què participen més de 12 artistes, el límit per sortida és de 5.000 €.

c) Per a mobilitat a les Illes Canàries i Europa:

- Un màxim de 350 € per persona per al desplaçament.

- Un màxim de 60 € per persona i dia per a l’allotjament.

- Un màxim de 18 € per a la manutenció per persona i dia.

- Un màxim de 1.500 € per al transport de càrrega.

- Un màxim de 350 € per a la quota d’inscripció o acreditació a una fira, festival d’art, jornades professionals i/o residències d’artista

Per a projectes en què participen fins 6 artistes, el límit per sortida és de 3.000 €.

Per a projectes col·lectius en què participen entre 7 i 12 artistes, el límit per sortida és de 5.000 €.

Per a projectes col·lectius en què participen més de 12 artistes, el límit per sortida és de 7.000 €.

d) Per a mobilitat fora d’Europa:

- Un màxim de 1.000 € per persona per al desplaçament.

- Un màxim de 60 € per a l’allotjament per persona i dia.

- Un màxim de 2.000 € per al transport de càrrega.

- Un màxim de 350 € per a la quota d’inscripció o acreditació a una fira, festival d’art, jornades professionals i/o residències d’artista

- Un màxim de 18 € per a la manutenció per persona i dia.

Per a projectes en què participen fins 6 artistes, el límit per sortida és de 4.000 €.

Per a projectes col·lectius en què participen entre 7 i 12 artistes, el límit per sortida és de 6.500 €.

Per a projectes col·lectius en què participen més de 12 artistes, el límit per sortida és de 9.000 €.

4.3. Pel que fa a les activitats a les quals fa referència el punt 1.2. b), relacionades amb la promoció exterior de les arts visuals, les quantitats relacionades amb el desplaçament, l’allotjament i la manutenció s’atorgaran d’acord amb el que s’indica seguidament.

a) Per a activitats de promoció exterior a les Illes Balears:

- Un màxim de 60 € per persona per al desplaçament.

- En cas de doble insularitat, s’aplica un màxim de 150 € per al desplaçament.

- Un màxim de 60 € per persona i dia per a l’allotjament.

- Un màxim de 18 € per persona i dia per a la manutenció.

Per a projectes en què participen fins 6 artistes, el límit per sortida és de 500 €.

Per a projectes col·lectius en què participen entre 7 i 12 artistes, el límit per sortida és de 1.500 €.

Per a projectes col·lectius en què participen més de 12 artistes, el límit per sortida és de 2.500 €.

b) Per a activitats de promoció exterior a l’Espanya peninsular:

- Un màxim de 150 € per persona per al desplaçament.

- Un màxim de 60 € per a l’allotjament per persona i dia.

- Un màxim de 18 € per a la manutenció per persona i dia.

Per a projectes en què participen fins 6 artistes, el límit per sortida és de 1.000 €.

Per a projectes col·lectius en què participen entre 7 i 12 artistes, el límit per sortida és de 2.500 €.

Per a projectes col·lectius en què participen més de 12 artistes, el límit per sortida és de 4.000 €.

c) Per a activitats de promoció a les Illes Canàries i Europa:

- Un màxim de 350 € per persona per al desplaçament.

- Un màxim de 60 € per persona i dia per a l’allotjament.

- Un màxim de 18 € per a la manutenció per persona i dia.

Per a projectes en què participen fins 6 artistes, el límit per sortida és de 1.500 €.

Per a projectes col·lectius en què participen entre 7 i 12 artistes, el límit per sortida és de 3.500 €.

Per a projectes col·lectius en què participen més de 12 artistes, el límit per sortida és de 5.500 €.

d) Per a activitats de promoció fora d’Europa:

- Un màxim de 1.000 € per persona per al desplaçament.

- Un màxim de 60 € per a l’allotjament per persona i dia.

- Un màxim de 18 € per a la manutenció per persona i dia.

Per a projectes en què participen fins 6 artistes, el límit per sortida és de 2.000 €.

Per a projectes col·lectius en què participen entre 7 i 12 artistes, el límit per sortida és de 4.500 €.

Per a projectes col·lectius en què participen més de 12 artistes, el límit per sortida és de 7.000 €.

4.3.1. La resta de conceptes subvencionables d’ activitats de promoció exterior es qualificaran en funció de les puntuacions següents:

a) Valoració de la trajectòria de l’artista o l’agent cultural que du a terme l’activitat (de 0 a 20 punts):

Si és l’artista:

- Més de 3 exposicions individuals i/o col·lectives en espais de difusió d’art contemporani (museus, centres d’art, fundacions, sales d’exposicions, espais independents, festivals, biennals) de les Illes Balears i el territori espanyol: 10 punts

- Més de 3 exposicions individuals en l’àmbit internacional (fora de les Illes Balears i el territori espanyol): 10 punts

Si és l’agent cultural:

- Més de 3 anys de trajectòria amb programació específica en espais de difusió d’art contemporani a les Illes Balears i el territori espanyol: 10 punts

- Més de 3 projectes artístics en l’àmbit internacional (fora de les Illes Balears i el territori espanyol): 10 punts

Altres:

- Projectes d’artistes clàssics, exposicions col·lectives o de temàtica relacionada amb les Illes Balears: 15 punts

- Projectes en què participen artistes d’almenys dues illes balears: 5 punts

- Projectes que contribueixen a la difusió a l’exterior del patrimoni cultural de les arts visuals de les Illes Balears, incloent-hi la llengua catalana: 5 punts

b) Valoració de l’espai o l’agent cultural que acull l’activitat (de 0 a 25 punts):

Si és un espai:

- Fira o espai de difusió d’art contemporani nacional: 15 punts

- Fira o espai de difusió d’art contemporani d’àmbit internacional (fora d’Espanya): 20 punts

- Secció especial d’una fira o festival; exposició individual a un espai de difusió d’art contemporani: 10 punts

Si és un agent cultural:

- Més de 3 anys de trajectòria amb programació específica en espais de difusió d’art contemporani públics o privats: 10 punts

- Més de 3 projectes artístics programats en espais de difusió d’art contemporani d’àmbit nacional: 10 punts

- Més de 3 projectes artístics programats en espais de difusió d’art contemporani d’àmbit internacional (fora de les illes Balears i el territori espanyol): 15 punts

  c) Projecció exterior del projecte (de 0 a 25 punts):

- L’espai d’acollida compta amb un programa d’activitats professionals (invitació de comissaris, col·leccionistes, agents culturals), de mediació i/o educatiu: 10 punts

- Actuació de l’artista/agent cultural dins del programa professional, de mediació i/o educatiu de l’espai d’acollida: 10 punts

- Itinerància de l’exposició i/o activitat artística (amb implicació d’un mínim de tres espais de difusió diferents, dels que un pot estar ubicat a l’illa de residència): 15 punts

- Programa de projecció exterior de l’artista, amb participació a un mínim de 2 projectes artístics nacionals (fora de l’illa de residència) i 1 projecte artístic internacional durant l’any 2018: 15 punts

Si és una galeria d’art a fires:

- Participació d‘artistes balears a l’exposició de l’estand: 10 punts

- Programa de projecció exterior de la galeria, amb participació a un mínim de 2 fires nacionals i 1 fira internacional durant l’any 2018:15 punts

d) Viabilitat econòmica del projecte (de 0 a 20 punts)

- Suport del projecte a través d’altres ajudes, patrocinis i/o esponsoritzacions (amb un mínim del 30 % de les despeses totals del projecte): 10 punts

- El promotor o l’espai d’acollida assumeix un mínim del 50 % de les despeses de contractació de proveïdors, professionals i d’honoraris de l’artista relacionades amb el projecte: 10 punts

- Coproducció del projecte entre dos o més espais o agents culturals: 10 punts

e) Igualtat de gènere i retorn social (0 a 10 punts)

- Projectes que contribueixen a la igualtat de gènere (exposicions/accions individuals d’artistes dones, exposicions/accions col·lectives on més del 40 % de l'equip artístic i tècnic siguin dones, comissariats fets per dones): 5 punts

- Projectes que tenen un retorn social (accions que contribueixen a la millora, la dinamització o la revitalització d’un col·lectiu, una comunitat o una zona en condicions desfavorides o en risc d’exclusió o que contribueixen a la sensibilització i educació de la societat cap els mateixos): 5 punts

f) Accions amb el seu origen, localització o destí a Formentera o realitzades per creadors, empreses, col·lectius o entitats d’aquest territori: 5 punts

Puntuació total: 100 punts

4.4. Una qualificació d’1 punt correspon al 0,8 % de l’import subvencionable, que s’incrementa gradualment fins al 80 %, que correspon als 100 punts.

4.5. Per a les activitats descrites a l’apartat 1.2.b), només tendran dret a la subvenció els sol·licitants que hagin obtingut un mínim de 30 punts d'acord amb els criteris establerts en l'apartat 4.3.1.

4.6. En cas que algun beneficiari renunciï a la subvenció, o en cas que es produeixi una minoració en l’import final justificat, l’import de l’ajuda es pot adjudicar a altres expedients de resolució.

4.7. Aquesta subvenció és compatible amb altres subvencions concedides als beneficiaris per a la mateixa finalitat (excepció feta de les que provenen de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, segons estableix el punt 5.3 d’aquesta convocatòria, i de les que convoca el mateix IEB), tot i que l’import derivat de la suma de totes les subvencions no pot ser d’una quantitat que superi el cost de l’activitat subvencionada.

4.8. En cap dels casos no s’abonarà un import superior al justificat mitjançant factures.

5. Dels beneficiaris i els requisits que han de complir

5.1. Pel que fa al suport a la mobilitat dels artistes i agents culturals de les arts visuals de les Illes Balears al qual fa referència el punt 1.2. a), en són beneficiaris les empreses de l’àmbit de les arts visuals, així com els creadors o els agents culturals en general, independentment de la seva residència fiscal, que produeixin i organitzin projectes d’exposició i activitats artístiques relacionades amb creadors de les Illes Balears i estiguin donats d’alta d’activitat econòmica en epígrafs relacionats amb les arts visuals.

5.2. Pel que fa al suport a la promoció exterior dins l’àmbit de les arts visuals al qual fa referència el punt 1.2. b), en són beneficiàries:

a) Les empreses de l’àmbit de les arts visuals de les Illes Balears, i aquelles amb residència fiscal fora de la nostra comunitat, que produeixin i organitzin projectes d’exposició i activitats artístiques relacionades amb creadors de les Illes Balears que estiguin donades d’alta d’activitat econòmica en epígrafs relacionats amb les arts visuals

.b) Les persones jurídiques que estiguin donades d’alta d’activitat econòmica en epígrafs relacionats amb les arts visuals.

5.3. No hi poden optar els projectes que obtinguin una ajuda pel mateix concepte de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears o del mateix IEB.

6. De la sol·licitud i dels documents que han d’acompanyar la sol·licitud

La sol·licitud s’ha de presentar per mitjà del model normalitzat (annex 2) degudament emplenat i signat, el qual ha d’anar acompanyat de la documentació següent:

a) Acreditació de la identitat.

- Si el sol·licitant és persona física: fotocòpia del DNI, passaport o NIE.

- Si el sol·licitant és persona jurídica: fotocòpia del NIF i fotocòpia del DNI, passaport o NIE del representant.

b) La documentació acreditativa dels requisits de la condició de beneficiari (IAE, escriptura de constitució de l’empresa i estatuts).

c) La documentació acreditativa de la representació amb la que actua el representant.

d) La declaració responsable conjunta per mitjà de model normalitzat (annex 3):

— de compliment de les obligacions establertes a l’article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; a l’article 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions, i a l’article 11 de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura, d’1 de juliol de 2009, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura;

— de no incórrer en cap causa de prohibició o d’incompatibilitat per percebre la subvenció, de conformitat amb la normativa aplicable;

— de totes les ajudes i subvencions sol·licitades o concedides per qualsevol institució, pública o privada, nacional o estrangera, relacionades amb la sol·licitud,

— d’estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat, i de les obligacions tributàries davant la Hisenda autonòmica, i

— que el sol·licitant, en cas que sigui una empresa, compleix amb la legalitat vigent pel que fa a la contractació de treballadors.

e) Acreditació, si escau, que l’entitat està exempta de declarar l’IVA. Si no es presenta aquesta certificació de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, l’IVA de les factures que es presentin com a part del compte justificatiu no es pot subvencionar (és a dir, no es considera cost elegible).

   f) Memòria descriptiva i detallada del projecte, en la qual cal incloure:

—    Els objectius del projecte

—    La relació d’activitats que es duen a terme

—    Les dates en què es duen a terme

—    Les dates i rutes dels viatges amb indicació de les persones que viatgen

—    La trajectòria professional de les persones, els col·lectius, les entitats o les empreses implicades en el projecte

—    La llista d’obres amb valoracions per a l’assegurança

—    La llista de paqueteria

—    Els honoraris de proveïdors, d’altres professionals i els honoraris de l’artista

—    El repartiment de tasques

—    El pla de patrocinis i finançament

—    El pla de comunicació i difusió exterior

En cas d’optar per la línia de promoció exterior 1.2. b), cal incloure a la memòria descriptiva tota la informació estipulada als criteris de valoració que qualifiquen les activitats (vg. Punt 4.3.1).

g) Pla de projecció exterior, si s’escau.

h) Pressupost detallat del projecte amb el pertinent IVA desglossat.

i) Cal incloure una carta d’invitació o contracte del sol·licitant amb l’espai o l’agent cultural que du a terme l’activitat. El contracte o la carta d’invitació ha de contenir tota la informació rellevant sobre l’activitat i determinar els drets i les obligacions de cadascuna de les parts. A més, ha de fer referència expressa a l’aportació econòmica que assumeix l’espai i/o l’agent cultural i el lloc i la data o dates de l’activitat o activitats.

Qualsevol dada no acreditada no serà computada en la valoració del projecte.

7. Dels terminis per efectuar la sol·licitud i les eventuals esmenes

7.1. El termini per presentar les sol·licituds estarà obert a partir del vuitè dia natural de la publicació de la convocatòria en el BOIB i romandrà obert fins al 15 d’octubre de 2019.

7.2. Les sol·licituds s’han de formalitzar obligatòriament un mínim de deu dies hàbils abans de l’inici de l’esdeveniment. Aquest apartat no regeix per als següents casos:

- per a les activitats que es duguin a terme entre l’1 de desembre de 2018 i el 15 d’abril de 2019, les sol·licituds s’hauran de formalitzar obligatòriament fins a l’15 d’abril de 2019.

- Per a les activitats que es duguin a terme entre el 30 d’octubre i el 30 de novembre de 2019, les sol·licituds s’han de presentar fins al 15 d’octubre de 2019.

7.3. El termini per esmenar la documentació presentada és de deu dies hàbils comptadors a partir de l’endemà de la notificació del requeriment a la persona interessada. Transcorregut aquest període, es considerarà que el sol·licitant ha desistit de la petició i s’arxivarà l’expedient sense més tràmits, prèvia la resolució corresponent.

8. De la composició de la comissió avaluadora

La Comissió Avaluadora d’aquestes subvencions està integrada per cinc membres:

 

President: el director o la persona que ell designi.

Vocals: dos tècnics de l’IEB i un professional de prestigi nomenat per l’IEB.

Secretari: un tècnic de l’IEB.

La comissió avaluadora és l’òrgan col·legiat a qui correspon examinar les sol·licituds presentades i emetre’n l’informe que ha de servir de base per a l’elaboració de la proposta de resolució que ha de formular l’òrgan instructor competent.

9. Instrucció del procediment i avaluació de les sol·licituds

9.1. L’inici del procediment de concessió de subvencions regulades en aquesta convocatòria correspon a la presidenta de l’IEB. L’òrgan competent per instruir el procediment és el director de l’IEB, que també té la competència de la resolució del procediment.

9.2. La instrucció del procediment es durà a terme d’acord amb l’article 16 del Decret legislatiu autonòmic 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions, i l’article 8 de l’Ordre de la Consellera d’Educació i Cultura, d’1 de juliol de 2009, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura.

9.3. La proposta de resolució provisional s’ha de notificar individualment per via telemàtica a l’adreça de correu electrònic indicada per cadascun dels sol·licitants de la subvenció. Aquesta proposta es publicarà a la pàgina web de l’IEB per tal que les persones interessades puguin formular-hi al·legacions en el termini de deu dies hàbils, comptadores des de la publicació de la proposta de resolució a la pàgina web de l’IEB, la qual cosa es farà constar mitjançant diligència de l’òrgan instructor.

10. Resolució

10.1. El director de l’IEB disposa d’un termini màxim de sis mesos, comptadors a partir de la data d’entrada de la sol·licitud de subvenció en el registre de l’òrgan competent per a la instrucció del procediment, tal com indica l’article 13.1 d) de l’Ordre, per resoldre motivadament i notificar la petició mitjançant publicació de la resolució de concessió en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. S’entenen desestimades les sol·licituds no resoltes en el termini esmentat.

10.2. Es preveu la possibilitat de dictar resolucions parcials i successives de concessió, a mesura que els òrgans instructors formulin les propostes corresponents.

10.3. Contra la resolució de concessió o de denegació de les subvencions, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d’alçada davant la presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics en el termini d’un mes, comptador des del dia de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

11. De les obligacions dels beneficiaris

11.1. En el termini de set dies hàbils, el beneficiari ha de comunicar el començament de l’activitat objecte de subvenció enviant un correu electrònic a l’adreça subvencions@iebalearics.org.

11.2. Cal que el beneficiari comuniqui a l’Institut d’Estudis Baleàrics, amb una antelació mínima de deu dies hàbils, la realització de qualsevol acte públic relacionat amb l’activitat subvencionada.

11.3. S’ha de fer constar obligatòriament el patrocini de l’IEB en tots els programes, cartells i elements propagandístics i de comunicació de l’activitat mitjançant el logotip de l’Institut d’Estudis Baleàrics i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, que es troba a disposició dels sol·licitants al web www.iebalearics.org, a la página d’Identitat corporativa.

11.4. En el cas que el beneficiari no faci constar el suport de l'IEB en l’activitat que rebi la subvenció, la penalització pot anar de la reducció del 50% del subvenció concedida a la revocació total de la subvenció. La Comissió Avaluadora serà l'encarregada de dirimir la penalització.

11.5. En cas que el beneficiari vulgui renunciar a l’ajut, s’ha de notificar a l’IEB mitjançant el pertinent model normalitzat de renúncia (annex 4).

12. De la documentació necessària per a la justificació del compliment de la finalitat de la subvenció i de l’aplicació dels fons percebuts

12.1. La subvenció s’ha de justificar mitjançant la presentació d’un compte justificatiu a través del model normalitzat (annex 5), subscrit per la persona beneficiària o pel seu representant, el qual ha d’anar acompanyat de:

— La documentació a què es fa menció a l’article 15 de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura, d’1 de juliol de 2009, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura:

Memòria justificativa i econòmica emplenada (annex 5). La memòria justificativa ha d’incloure informació sobre la/les persones que ha/n viatjat, la/les ruta/es del viatge, les dates d’allotjament, i tota la informació rellevant en relació a les factures i els rebuts que es presentin.

Factures amb el justificant de pagament

Acreditació fotogràfica de l’activitat

— Cinc (5) exemplars del catàleg i/o dels materials gràfics editats amb motiu de l’activitat subvencionada.

12.2. Els beneficiaris han de presentar aquest compte justificatiu en el termini d’un després d’haver duit a terme l’activitat. Si en aquesta data no s’ha publicat la resolució de concessió en el BOIB, s’entén que la justificació s’ha de fer en el mes següent a aquesta publicació. Transcorregut el termini de justificació sense haver-la presentat davant l’òrgan administratiu competent, aquest requerirà al beneficiari perquè en el termini improrrogable de deu dies hàbils la presenti als efectes prevists a aquest capítol. La falta de presentació de la justificació en el termini establert en aquest apartat comportarà l’exigència de reintegrament i la resta de responsabilitats establertes en la Llei general de subvencions. La presentació de la justificació en el termini addicional establert en aquest apartat no eximirà al beneficiari de les sancions que, d’acord amb la Llei general de subvencions corresponguin.

12.3. Les factures han d’estar a nom del beneficiari i pagades als proveïdors, la qual cosa s’ha d’acreditar amb una còpia del rebut de la transferència bancària o amb l’acceptació de pagament per part del proveïdor. En els casos de factures que no superin els 500 euros, no és necessària la presentació del justificant de pagament, tot i que s’han de relacionar a la memòria justificativa i s’han d’aportar juntament amb les altres factures.

12.4. En cap cas s'acceptaran nòmines per a la justificació de les subvencions objecte d'aquesta convocatòria.

12.5. El termini per esmenar els defectes en la justificació de la subvenció és de quinze dies hàbils, comptadors des del dia en què l’òrgan instructor ho comuniqui al beneficiari.

13. De la forma, els terminis i les condicions de pagament de la subvenció

13.1. Per a subvencions atorgades amb imports inferiors a 300 €, el pagament de la subvenció es farà efectiu en el termini màxim de sis mesos mitjançant una transferència bancària, prèvia justificació de la realització de l’activitat per a la qual s’ha sol·licitat l’ajuda, comptadors des de la data d’entrada del compte justificatiu (annex 5).

13.2. Per a subvencions atorgades a partir de 300 €, el pagament de les ajudes s'ha de fer efectiu a partir de la data en què es resolgui definitivament la concessió, en dos pagaments:

a) Un primer pagament de la subvenció del 50 % de l'import concedit, que es farà de manera anticipada, en concepte de bestreta, una vegada publicada la resolució de concessió.

b) Un segon pagament del 50 % restant de l'import concedit, una vegada finalitzada l'activitat i s'hagi justificat tot el projecte o activitat amb la documentació que exigeix aquesta convocatòria.

13.3. Si l'import justificat (IVA inclòs) és inferior al pressupost total de l'activitat (IVA inclòs) presentat a la sol·licitud, s'aplicarà la reducció en la mateixa proporció de la quantia de la subvenció atorgada.

14. De la disposició que estableix les bases reguladores i altra normativa d’aplicació

14.1. Ordre de la consellera d’Educació i Cultura d’1 de juliol de 2009, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura (BOIB núm. 100, d’11 de juliol).

14.2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions.

14.3. La Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en allò que sigui d’aplicació i totes les normes de caràcter economicoadministratiu que hi siguin aplicables.

14.4. El Reglament Europeu 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (Diari Oficial de la Unió Europea núm. L352 de 24/12/2013).

Documents adjunts