Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 1993
Resolució del director gerent d’Atenció Primària de Mallorca de 4 de març de 2019 per la qual es convoca la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de cap de servei de Gestió Econòmica de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Es troba vacant i dotat pressupostàriament un lloc de treball de cap de servei de la plantilla orgànica autoritzada de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca.

2. Es considera necessari proveir el lloc de treball esmentat en l’àrea d’activitat de Gestió Econòmica.

Fonaments de dret

1. Art. 29.3 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’Estatut Marc del personal estatutari dels serveis de salut.

2. Acord del Consell de Govern de 13 de maig de 2011 pel qual es ratifica l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011 pel qual es regula el sistema de provisió dels càrrecs no directius del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 75/2011, de 21 de maig), modificat per Acord del Consell de Govern de 18 de gener de 2013 pel qual es ratifica l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 5 de desembre de 2012 (BOIB núm. 11/2013, de 22 de gener).

3. La Resolució de 23 de maig de 2011 del director general del Servei de Salut per la qual es dicten instruccions per aplicar l'Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011 (BOIB núm. 87/2011, d'11 de juny).

4. Decret 8/2018, de 23 de març, pel qual es regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 37, de 24 de març).

5. Resolució de la consellera de Salut de 13 de desembre de 2018 de modificació de la plantilla orgànica de personal estatutari de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca.

6. Resolució del conseller de Salut i Consum de 13 de gener de 2016 de delegació de competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 10, de 21/01/2016).

Per tot això, dicto la següent

 

Resolució

1. Acordar la convocatòria pública per a la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de cap de servei de Gestió Econòmica de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, que es troba adscrit directament al director gerent d’aquesta Gerència i té les funcions següents:

a) Dirigir, organitzar, controlar i planificar les tasques relacionades amb la comptabilitat, el patrimoni i el control de gestió de la Gerència.

b) Coordinar el treball de comptabilitat amb la resta d'unitats de Gestió Econòmica.

c) Recolzar i col·laborar amb les unitats administratives de Contractació Administrativa i Facturació a Tercers de la Gerència.

​​​​​​​d) Determinar les necessitats de formació dels professionals al seu càrrec i proposar les accions formatives que consideri oportunes.

e) Usar i manejar el programa informàtic SAP - EcoFin de l'Ib-Salut i qualsevol altre relacionat amb les funcions de la unitat.

f) Assessorar l'òrgan unipersonal de direcció i els òrgans de gestió de la Gerència en les matèries pròpies de la unitat de Gestió Econòmica.

g)  Altres funcions que li encomani el director gerent i/o el director de gestió (o, en el seu cas, subdirectors de l'àrea de gestió) de la Gerència.

2. Pot participar en aquesta convocatòria el personal estatutari fix de gestió i serveis dels subgrups A1 o A2 que, en la data de publicació de la mateixa, estigui en la situació de servei actiu o en la situació de reserva de plaça i presti servei a institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut, i acrediti coneixements de llengua catalana de nivell B2 (nivell avançat) mitjançant l'aportació de certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o certificat expedit, reconegut com a equivalent o homologat per la Direcció General de Política Lingüística que acrediti posseir el nivell corresponent esmentat.

Així mateix, també pot participar en aquesta convocatòria el personal funcionari de carrera dels subgrups A1 o A2 de qualsevol administració pública que, en la data de publicació de la mateixa, estigui en la situació de servei actiu o en la situació de reserva de plaça, i acrediti coneixements de llengua catalana de nivell B2 (nivell avançat) mitjançant l'aportació de certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o certificat expedit, reconegut com a equivalent o homologat per la Direcció General de Política Lingüística que acrediti posseir el nivell corresponent esmentat.

3. Les persones interessades en participar a la convocatòria han de presentar, en el termini de vint (20) dies naturals comptadors des de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la següent documentació:

- Sol.licitud de participació.

- Currículum vitae.

- Documentació que acrediti el compliment dels requisits i els mèrits al•legats.

4. La documentació referida en el punt anterior es pot presentar en el registre de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, ubicat al carrer Escola Graduada, número 3, de Palma (07002) o en qualsevol dels llocs referits en l’art. 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. Exhaurit el termini de presentació de sol•licituds i una vegada verificat per l’òrgan competent que les persones aspirants compleixen els requisits i la resta d’especificacions exigides en la convocatòria, aquest mateix òrgan nomenarà la persona que consideri més adequada per al càrrec o declararà deserta la convocatòria –per mitjà d’una resolució motivada- quan no es presentin persones aspirants idònies per ocupar el càrrec convocat.

6. La present convocatòria es resoldrà per mitjà d’una resolució del director gerent d’Atenció Primària de Mallorca, dictada per delegació de competències de la consellera de Salut, que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el web del Servei de Salut i en el tauler d’anuncis de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca.

7. La persona titular del càrrec proveït per lliure designació podrà ser remoguda discrecionalment per l’òrgan que l’hagi nomenada o pel que el substitueixi en l’exercici de la competència.

8. La persona designada obtindrà un nomenament per ocupar el càrrec convocat i quedarà en la situació que correspongui segons la clàusula 9ª de l’ Acord del Consell de Govern de 13 de maig de 2011 pel qual es ratifica l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011 pel qual es regula el sistema de provisió dels càrrecs no directius del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les Illes Balears, modificat per Acord del Consell de Govern de 18 de gener de 2013 pel qual es ratifica l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de 5 de desembre de 2012.

9. Publicar la present convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs de reposició davant l’òrgan que la dicta, en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la data de publicació, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver rebut la notificació de la resolució, d’acord amb els articles 8.6 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri oportú interposar-hi.

Palma, 4 de març de 2019

La consellera de Salut

PD El director gerent d’Atenció Primària de Mallorca (BOIB 10/2016)

Miquel Caldentey Tous