Secció III. Altres disposicions i actes administratius
ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA
CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT
Núm. 1910
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 21 de febrer de 2019 per la qual s’autoritza la modificació de la configuració del centre privat concertat de formació professional Toth Educatiu, de Palma, que s’amplia amb una unitat de formació professional bàsica de Cuina i Restauració, de la família professional d’hoteleria i turisme (HOT11)
Fets
1. Mitjançant una resolució del conseller d’Educació i Universitat de 14 de gener de 2013 (BOIB núm. 20, de 9 de febrer), es va autoritzar l’obertura i el funcionament del centre privat de formació professional Toth Educatiu, de Palma, amb el codi 07015151, i s’hi va autoritzar una unitat del CFGM d’Atenció a Persones en Situació de Dependència, de la família professional de serveis socioculturals i a la comunitat (SSC21). El centre va quedar adscrit al CIFP Son Llebre, de Marratxí (codi: 07014703).
2. El 27 de novembre de 2017, la senyora Elvira Jiménez Rozas, com a presidenta d’Amadiba (Associació de Pares i Mares de Discapacitats de les Balears) i representant de la titularitat del centre, va sol·licitar la modificació de la configuració del centre privat de formació professional Toth Educatiu amb l’ampliació amb una unitat (2 grups) d’FP bàsica de Cuina i Restauració, de la família professional d’hoteleria i turisme (HOT11). Per sol·licitar la modificació, va presentar el contracte d’arrendament de les aules del taller de cuina i office i el taller de restaurant i bar, tal com es regula en el punt c d’espais i equipaments de l’annex V de l’Ordre ECD/1030/2014, d’11 de juny (BOE núm. 147, de 18 de juny).
3. El 28 de març de 2018, la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat va emetre un informe tècnic favorable sobre la sol·licitud del centre privat de formació professional Toth Educatiu d’ampliar la seva configuració amb una unitat d’FP bàsica de Cuina i Restauració, de la família professional d’hoteleria i turisme (HOT11), amb efectes des de l’inici del curs escolar 2018-2019. En aquest informe es conclou el següent:
Una vegada realitzada la visita el 28 de març de 2018, la DGFPFP considera que el centre compleix els requisits mínims d’espais i equipaments per impartir 1 unitat d’FP Bàsica de Cuina i Restauració en la modalitat presencial.
4. El 12 d’abril de 2018, el Servei de Projectes, Obres i Supervisió de l’IBISEC va emetre un informe en el qual constava que la documentació presentada era insuficient i no justificava el compliment de la normativa vigent per a la configuració sol·licitada i, en conseqüència, es va requerir al centre que esmenàs aquestes deficiències.
5. En data 26 d’abril de 2018 (NRE L13E27347/2018, de 26 d’abril), la representant del centre va aportar nova documentació per esmenar les deficiències detectades en l’informe del Servei de Projectes, Obres i Supervisió de l’IBISEC de 12 d’abril de 2018.
6. El 13 de juny de 2018, el Servei de Projectes, Obres i Supervisió de l’IBISEC va emetre un informe sobre la documentació presentada en el qual concloïa que les instal·lacions que es proposaven complien els requisits mínims establerts pel Reial decret 127/2014 i l’Ordre ECD/1030/2014 per impartir una unitat d’FP bàsica de Cuina i Restauració (HOT11) amb un màxim de 20 places escolars a cada grup.
7. Realitzada la visita d’obres al centre el 12 de juliol de 2018, el Servei de Projectes, Obres i Supervisió de l’IBISEC va comprovar que els espais s’ajustaven als plànols respecte dels quals s’havia emès un informe en data 13 de juny. També es va sol·licitar al centre que aportàs la llicència municipal d’obertura i funcionament dels entorns professionals externs, que acredita que compten amb l’autorització d’ús.
8. El 6 d’agost de 2018, la representant del centre va presentar un compromís d’aportar una còpia de la llicència municipal d’obertura i funcionament dels entorns professionals externs, juntament amb una còpia de la sol·licitud presentada a l’Ajuntament de Palma.
9. El 19 de febrer de 2019, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre la modificació de la configuració del centre privat concertat de formació professional Toth Educatiu, de Palma, que s’amplia amb una unitat d’FP bàsica de Cuina i Restauració, de la família professional d’hoteleria i turisme (HOT11).
Fonaments de dret
1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol, i suplement en català núm. 7 de 1985).
2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 106, de 4 de maig).
3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d’abril).
4. El Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s’estableix l’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu (BOE núm. 182, de 30 de juliol).
5. El Reial decret 774/2015, de 28 d’agost, pel qual s’estableixen sis títols de formació professional bàsica del catàleg de títols dels ensenyaments de formació professional (BOE núm. 207, de 29 d’agost).
6. El Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s’estableix l’ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears (BOIB núm. 177, de 29 de novembre).
7. L’Ordre ECD/1030/2014, d’11 de juny, per la qual s’estableixen les condicions d’implantació de la formació professional bàsica i el currículum de catorze cicles formatius d’aquests ensenyaments en l’àmbit de gestió del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.
8. Les Instruccions del cap del Departament de Planificació i Centres (NRS 175/2014, de 6 de març) referents a la normativa de mínims aplicable per a l’autorització de centres privats d’FP, aplicació del principi d’especialitat.
9. L’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març), el qual estableix en l’article 36.2 que, en matèria d’ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.
10. El Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 120, de 8 d’agost), segons la redacció fixada pel Decret 18/2017, de 2 de novembre, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015 (BOIB núm. 135, de 4 de novembre).
Per tot això, i d’acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 20 de febrer de 2019, dict la següent
Resolució
1. Autoritzar, amb efectes des de l’inici del curs escolar 2018-2019, la modificació de la configuració del centre privat concertat de formació professional Toth Educatiu, de Palma, que s’amplia amb una unitat de formació professional bàsica de Cuina i Restauració, de la família professional d’hoteleria i turisme (HOT11).
2. Determinar que, com a conseqüència d’aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:
Codi de centre: 07015151
Denominació genèrica: centre privat concertat de formació professional
Denominació específica: Toth Educatiu
Titular: Amadiba
Domicili: carrer de Son Gibert, 11
Localitat: Palma
Municipi: Palma
CP: 07008
Ensenyaments autoritzats:
Cicles formatius de la família professional de serveis socioculturals i a la comunitat:
CFGM d’Atenció a Persones en Situació de Dependència (SSC21): 1 unitat (2 grups) i un màxim de 22 places escolars a cada grup.
Cicles formatius de la família professional d’hoteleria i turisme:
FPB de Cuina i Restauració (HOT11): 1 unitat (2 grups) i un màxim de 20 places escolars a cada grup.
Adscripció administrativa: El cicle formatiu de grau mitjà i el cicle de formació professional bàsica queden adscrits al centre integrat de formació professional CIFP Son Llebre (codi: 07014703).
3. Fer avinent, també, al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s’hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.
4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
Interposició de recursos
Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació i Universitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació en el BOIB, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Palma, 21 de febrer de 2019
El conseller d’Educació i Universitat
Martí X. March Cerdà