Secció II. Autoritats i personal
Subsecció segona. Oposicions i concursos
ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA
SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS
Núm. 1404
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 14 de febrer 2019 per la que s'aprova la convocatòria per cobrir, pel procediment de promoció interna temporal, una plaça vacant temporal de la categoria de tècnic/tècnica especialista en radiodiagnòstic de la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital Universitari Son Llàtzer
Fets
És necessari cobrir una plaça vacant temporal de la categoria de tècnic/tècnica especialista en radiodiagnòstic de la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, la titular de la qual està en situació de baixa maternal.
Fonaments de dret
1. L'article 35.1 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, determina que per necessitats del servei —i en els supòsits i sota els requisits que a l'efecte s'estableixin en cada servei de salut— es pot oferir al personal estatutari fix exercir temporalment i amb caràcter voluntari les funcions corresponents a nomenaments d'una categoria del mateix nivell de titulació o d'un nivell superior, sempre que es tingui el títol corresponent.
2. En el BOIB núm. 31/2012, de 28 de febrer, es va publicar el Pacte de 24 de febrer pel qual es regulen els criteris generals de la promoció interna temporal del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears (corregides en el BOIB núm. 36/2012, de 8 de març).
Per tot això, dict la següent
Resolució
1. Aprovar la convocatòria per cobrir una plaça vacant temporal de tècnic/tècnica especialista en radiodiagnòstic pel procediment de promoció interna temporal, la titular del qual està en situació de baixa maternal.
2. Aprovar les bases que regeixen el procés selectiu, que figuren a l'annex 1 d'aquesta resolució.
3. Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.
Interposició de recursos
Contra aquesta resolució —que esgota la via administrativa— pot interposar-se un recurs de reposició davant de l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució, de conformitat amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
També pot interposar-se directament un recurs contenciós administratiu davant de la jurisdicció contenciosa administrativa en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Palma, 14 de febrer de 2019
El director gerent de l'Hospital Universitari Son Llàtzer
Francisco Marí Marí
Per delegació (BOIB 10/2016)
Annex 1
Bases de la convocatòria
1. Plaça convocada i funcions que ha d'acomplir
1.1. Una plaça vacant de la categoria de tècnic/tècnica especialista en radiodiagnòstic (C1).
1.2. La persona seleccionada serà assignada al Servei de Radiodiagnòstic de la Gerència de l'Hospital Son Llàtzer i exercirà les funcions pròpies de la categoria.
2. Requisits per optar al lloc de treball
2.1. Els sol·licitants han de complir els requisits següents:
a) Tenir la condició de personal estatutari fix del Servei de Salut i prestar servei a l'Hospital Universitari Son Llàtzer. Si la convocatòria es declara deserta en el cas que no s'hagi presentat ningú que compleixi els requisits, es preveu expressament que la convocatòria s'estengui al personal que compleixi els requisits de la resta de les gerències de la mateixa àrea de salut.
b) Pertànyer a una categoria del mateix nivell de titulació o de nivell inferior, és a dir, del mateix o inferior grup o subgrup de classificació.
c) Estar en la situació de servei actiu.
d) Tenir el títol de tècnic/tècnica superior en imatge per al diagnòstic o una titulació equivalent. Quant a les titulacions obtingudes a l'estranger, dins del termini per presentar sol·licituds cal disposar de la credencial —o estar en condicions d'obtenir-la— que acrediti que estan homologades pel Ministeri d'Educació.
e) Acreditar el requisit de coneixements de llengua catalana, corresponent al nivell B1, segons el Decret 8/2018 de 23 de març pel qual es regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears. Aquest requisit es pot acreditar dins del termini per presentar sol·licituds per mitjà d'un certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o per qualsevol dels expedits o reconeguts com a equivalents o homologats per la Direcció General de Política Lingüística que acreditin el nivell B1 de coneixements de català.
f) Tenir la capacitat funcional necessària per exercir les funcions que es derivin del nomenament corresponent. Aquest requisit s'ha d'acreditar abans de la presa de possessió.
g) No patir cap malaltia ni estar afectat per limitacions físiques o psíquiques que siguin incompatibles amb les funcions inherents a la categoria professional a què s'opta.
2.2. Aquests requisits s'han de complir l'últim dia del termini per presentar sol·licituds i mantenir-se durant tot el procés selectiu.
2.3. Els aspirants han d'acreditar-los fefaentment en el moment de presentar les sol·licituds, tret del requisit del punt f, que s'ha d'acreditar abans de la presa de possessió.
3. Presentació de sol·licituds
3.1. Els interessats en participar en la selecció per cobrir la plaça oferida han de presentar una sol·licitud segons el model que s'adjunta a l'annex 2.
3.2. El termini per presentar sol·licituds és de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.
3.3. Les sol·licituds per participar en el procés selectiu s'han de presentar en el Departament de Recursos Humans de la Gerència de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, o bé per qualsevol de les vies que preveu l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Les sol·licituds presentades mitjançant les oficines de Correus han d'anar dins d'un sobre obert perquè el funcionari de Correus les dati i les segelli abans de certificar-les.
3.4. Els aspirants han de conservar el seu exemplar de la sol·licitud per si se'l requereixen en qualsevol moment del procés selectiu.
4. Procediment de selecció
4.1. La selecció es durà a terme pel sistema de concurs de mèrits.
4.2. El barem dels mèrits al·legat per optar a aquesta plaça és el que s'estableix a l'annex 3.
5. Documentació
5.1. A la sol·licitud cal adjuntar original o una còpia compulsada de la documentació que acrediti que es compleixen els requisits i els mèrits al·legats.
5.2. A més, cal adjuntar l'original o una còpia compulsada d'aquests altres documents:
a) Document d'identitat (DNI o NIE).
b) Fotocòpia compulsada del títol acadèmic exigit en la convocatòria (anvers i revers del títol) o bé el justificant de pagament dels drets d'expedició del títol acompanyat d'un certificat de la institució educativa corresponent que acrediti que el títol encara no ha estat expedit.
c) Fotocòpia compulsada de la capacitació lingüística de català.
5.3. Consignar dades falses a la sol·licitud o en els mèrits al·legats implica l'exclusió definitiva de l'aspirant o de la persona seleccionada en el procés selectiu.
5.4. Els títols o els mèrits expedits en una llengua que no sigui el català o el castellà han de lliurar-se traduïts convenientment a un d'aquests idiomes per un organisme oficial competent.
6. Comissió de Selecció
6.1. Els membres de la Comissió de Selecció són els següents:
a) President: Catalina Pujol Cañellas
b) Vocal: Guillermo Columbram Gual
c) Secretari: Javier Mancho Iglesias
6.2. Els membres de la Comissió de Selecció s'han d'abstenir d'intervenir en el procés —i han de notificar-li-ho a l'autoritat que els hagi designat— si es dona alguna de les circumstàncies previstes als articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
6.3. Les funcions de la Comissió de Selecció són les següents:
a) Valorar els mèrits al·legats i acreditats pels aspirants segons el model establert en aquestes bases.
b) Requerir —si escau— els aspirants que reparin en el termini previst els defectes formals dels mèrits al·legats, o bé que aclareixin en temps i forma, algun dels mèrits al·legats.
c) Confeccionar una llista dels candidats per ordre de prelació.
d) Resoldre les reclamacions presentades a la llista provisional, pels candidats, en temps i forma.
e) Elevar a l'òrgan de selecció la llista definitiva de candidats i de les puntuacions que hagin obtingut.
7. Valoració dels mèrits
La Comissió de Selecció ha de fer, en primer lloc, la valoració dels mèrits dels candidats d'acord amb el que estableixi la convocatòria i desglossada d'aquesta manera:
− Experiència professional: màxim 55 punts.
− Formació: 40 punts.
− Coneixements de la llengua catalana: màxim, 5 punts.
− Coneixements orals i escrits de llengües estrangeres: màxim, 3 punts.
8. Resolució de la convocatòria
8.1. Una vegada vençut el termini per presentar sol·licituds es dictarà una resolució per aprovar la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos —exposant la causa de la seva exclusió— juntament amb la puntuació provisional (baremació de mèrits), que es publicarà a la intranet de l'Hospital Universitari Son Llàtzer. Llavors s'establirà un termini de 5 dies hàbils per presentar reclamacions, aportar la documentació requerida o, si escau, reparar la causa de l'exclusió.
8.2. Una vegada resoltes les possibles al·legacions i baremats els mèrits dels candidats, la Comissió de Selecció publicarà la llista definitiva de puntuacions.
8.3. A proposta de la Comissió de Selecció, el director gerent de l'Hospital Universitari Son Llàtzer dictarà una resolució per la qual publicarà la llista definitiva en la intranet de l'Hospital Universitari Son Llàtzer.
8.4. La resolució d'adjudicació definitiva de la promoció interna temporal convocada es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears.
9. Nomenament i presa de possessió
La persona seleccionada disposarà d'un termini de tres dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la resolució d'adjudicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears per prendre possessió de la plaça.
Annex 2
Model de sol·licitud
Sol·licitud per participar en el procés selectiu de promoció interna temporal d'una plaça de tècnic/tècnica especialista en radiodiagnòstic de la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital Universitari Son Llàtzer.
Dades del / de la sol·licitant
Primer llinatge: Segon llinatge:
Nom: Núm. doc. identitat:
Dades a efectes de rebre notificacions
Nom de la via:
Núm.: Pis: Porta: Localitat:
Codi postal: Municipi:
Telèfons:
Adreça electrònica:
EXPÒS:
1. Que, el/l’ _____ de/d’ ______________de 2019 es va publicar en el BOIB la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Baleares per la qual es convoca el procés selectiu de promoció interna temporal d'una plaça de tècnic/tècnica especialista en radiodiagnòstic.
2. Que complesc els requisits exigits en la convocatòria.
SOL·LICIT:
Ésser admès/admesa en la convocatòria, alhora, que declar que són certes totes les dades consignades,
, de/d’ de 2019
[rúbrica]
DIRECCIÓ GENERAL DEL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS
Annex 3
Barem de mèrits
1. Experiència professional (màxim, 55 punts)
1.1. Per cada mes de servei prestat en institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut, en institucions sanitàries públiques de la Unió Europea o en institucions sanitàries públiques de l'Espai Econòmic Europeu com a personal estatutari, funcionari o laboral en la mateixa categoria que aquella a la qual s'opta o en places amb el mateix contingut funcional: 0,23puntos.
1.2. Per cada mes de servei prestat en institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut, en institucions sanitàries públiques de la Unió Europea o en institucions sanitàries públiques de l'Espai Econòmic Europeu com a personal estatutari, funcionari o laboral en una categoria diferent d'aquella a què s'opta: 0,115puntos.
1.3. Per cada mes de servei prestat com a cooperant en programes de cooperació internacional per al desenvolupament o en programes d'ajuda humanitària, d'acord amb la legislació vigent, exercint les funcions pròpies de la categoria a què s'opta: 0,23puntos.
1.4. Per cada mes de servei prestat en centres sanitaris privats de la Unió Europea en la mateixa categoria que aquella a què s'opta o en places amb el mateix contingut funcional: 0,046 punts (màxim 5,5puntos). Juntament amb el certificat de serveis prestats és necessari aportar la vida laboral de la Seguretat Social i els contractes de treball.
1.5. Per cada mes de servei prestat en centres públics no sanitaris de la Unió Europea com a personal funcionari o laboral en la mateixa categoria que aquella a què s'opta o en places amb el mateix contingut funcional: 0,172puntos.
1.6. Per cada mes de servei prestat com a càrrec directiu en institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut es valoraran: 0,23 punts.
1.7. Només es valoren aquests serveis si es té la titulació requerida per accedir a la categoria durant el temps en què s'hagi ocupat el càrrec directiu.
1.8. Per computar els serveis prestats referits al personal de reforç amb nomenament específic per a l'atenció continuada es reconeixerà un mes complet de serveis prestats calculant-lo segons les regles següents:
a) Un mes o la part que correspongui proporcionalment per cada 150 hores realitzades (o una fracció).
b) Si en un mes natural s'han realitzat més de 150 hores, només es pot valorar un mes de servei prestat.
1.9. Per valorar aquest apartat es tenen en compte els aspectes següents:
a) La puntuació màxima que es pot obtenir per la totalitat dels subapartats que l'integren és de 55 punts.
b) Un mateix període de temps no es pot valorar per més d'un dels subapartats que l'integren.
c) Els serveis prestats sota la modalitat de reducció de jornada o a temps parcial es computaran com si fossin a jornada completa.
d) Si es presten serveis simultàniament en dos centres o més es computaran —a elecció de l'interessat— els serveis prestats només en un d'aquests.
e) El còmput de serveis prestats es calculen aplicant aquesta fórmula: se sumen tots els dies de serveis prestats a cada un dels subapartats anteriors i el resultat es divideix entre 365, i el quocient resultant es multiplica per 12.
2. Formació, docència i activitats científiques i de difusió del coneixement (màxim, 40 punts)
2.1. Formació reglada / expedient acadèmic
a) La nota de l'expedient acadèmic per obtenir el títol que habilita per exercir la professió es valora de forma proporcional a la nota mitjana obtinguda. S'atorguen 0,02 punts per cada decimal que superi la nota de l'aprovat (5), de manera que no s'adjudica puntuació al 5 i la puntuació màxima és d'1 punt, que correspon al 10 de nota mitjana.
b) Si l'expedient acadèmic no reflecteix notes numèriques, es consideraran les equivalències següents: bé, 0,2 punts; notable 0,4, punts, excel·lent, 0,8 punts; matrícula d'honor, 1 punt.
2.2. Formació continuada
a) Es valoren els cursos, els seminaris, els tallers, els congressos, les jornades, les reunions científiques i altres activitats formatives que estiguin relacionades directament amb el contingut de la categoria a què s'opta, d'acord amb els criteris següents:
1) Activitats formatives sobre ciències de la salut posteriors a l'1 de gener de 2005 (es valoren sempre que compleixin alguna de les característiques següents):
– Acreditades per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries. L'acreditació ha de complir els criteris de la normativa de la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut quant als materials de promoció o certificació d'assistència d'aquesta activitat, per la qual cosa hi han de constar de forma conjunta el logotip, el text i el nombre de crèdits.
– Impartides per alguna universitat, la qual cosa ha de constar al certificat corresponent.
2) Activitats formatives sobre ciències de la salut anteriors a l'1 de gener de 2005 i la resta d'activitats formatives, independentment de la data, es valoren sempre que compleixin alguna de les característiques següents:
– Acreditades per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries. L'acreditació ha de complir els criteris de la normativa de la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut quant als materials de promoció o certificació d'assistència d'aquesta activitat, per la qual cosa hi han de constar de forma conjunta el logotip, el text i el nombre de crèdits.
– Organitzades o impartides per alguna administració pública o per alguna entitat del sector públic institucional (d'acord amb la definició donada per l'article 2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre), la qual cosa s'ha d'acreditar al certificat corresponent.
– Organitzades per organitzacions sindicals o entitats sense ànim de lucre i impartides en virtut de convenis subscrits amb les administracions públiques o amb universitats, o bé acreditades i/o subvencionades per aquelles, la qual cosa ha de constar al certificat corresponent.
– Dutes a terme en virtut dels acords de formació continuada en les administracions públiques i organitzades per qualsevol dels promotors de formació continuada que hagin subscrit els acords esmentats.
b) A l’efecte d’allò que disposen els apartats anteriors, les activitats formatives sobre ciències de la salut són les relacionades amb les àrees temàtiques següents: salut pública, investigació, pràctica clínica, gestió sanitària, qualitat i docència.
c) Els diplomes o certificats que es refereixin aquestes activitats formatives es valoren a raó de 0,026 punts per cada crèdit CFC (Comissió de Formació Continuada) o LRU (sistema d'implantació dels crèdits europeus per mitjà de la Llei de reforma universitària) i a raó de 0,065 punts per cada crèdit ECTS (Sistema Europeu de Transferència i Acumulació de Crèdits). Si al diploma o certificat hi figura el nombre d'hores en lloc dels crèdits, s'atorga un valor de 0,0026 punts per cada hora de formació; si hi figuren simultàniament crèdits i hores, la valoració es fa sempre pels crèdits certificats; si no s'hi especifiquen hores ni crèdits, no es valora l'activitat.
d) Es valoren a raó de 0,0026 punts per cada hora les activitats formatives relacionades amb les àrees temàtiques següents: prevenció de riscos laborals; sistemes d'informació; informàtica referida a aplicacions d'ofimàtica de nivell d'usuari i programes informàtics aplicats a la investigació sobre les ciències de la salut; aspectes organitzatius relatius al servei sanitari; atenció al públic; estrès i autocontrol, o orientació psicològica, i qualsevol altra que estigui relacionada amb les funcions de la categoria a la qual s'opta. Nota: es valoren sempre que hagin estat organitzades o impartides per alguna administració pública o per alguna entitat del sector públic institucional (d'acord amb la definició donada per l'article 2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre), la qual cosa s'ha d'acreditar al certificat corresponent.
2.3. Docència
a) Per cada hora acreditada de docència impartida en qualsevol de les activitats formatives a què es refereix l'apartat de formació continuada: 0,0078puntos
Els candidats que hagin impartit hores de docència en cursos formatius en ciències de la salut posteriors a l'1 de gener de 2005 han de justificar que els esmentats cursos estan acreditats per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries. L'acreditació ha de complir els criteris de la normativa de la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut als materials de promoció o certificació d'assistència d'aquesta activitat, per la qual cosa hi han de constar de forma conjunta el logotip, el text i el nombre de crèdits.
b) Per cada curs acadèmic d'estudis reglats ocupant una plaça de docent en matèria de ciències de la salut a temps complet: 2,7 punts.
c) Per cada hora com a docent d'estudis reglats en matèria de ciències de la salut que no sigui a temps complet, es valorarà 0,0026 punts.
d) Per la tutorització de pràctiques de la categoria a què s'opta: 0,0013 punts per cada hora.
2.4. Activitats científiques i de difusió del coneixement
a) Llibres de caràcter científic relacionats directament amb el contingut de la categoria a la qual s'opta i que tinguin ISBN i dipòsit legal:
1) Per cada llibre complet: 1,3 punts.
2) Per cada capítol de llibre no inclòs en el punt anterior: 0,026 punts (màxim, tres capítols per llibre).
b) Articles publicats en alguna revista de caràcter científic relacionats directament amb el contingut de la categoria a què s'opta:
1) Per cada publicació en una revista indexada en el JCR i/o en el SJR: 1,04 punts.
2) Per cada publicació en una revista no indexada de tirada estatal o internacional: 0,78 punts.
c) Ponències, comunicacions, coordinacions de taula i pertinença a comitès científics:
1) Per cada ponència presentada en congressos, reunions científiques o activitats formatives en matèria de ciències de la salut i acreditades degudament (d'acord amb l'apartat de formació continuada) relacionada directament amb el contingut de la categoria a què s'opta:
– Congrés o reunió científica d'àmbit internacional o estatal: 0,39 punts.
– Congrés o reunió científica d'àmbit autonòmic: 0,195 punts.
2) Per cada comunicació o pòster presentat en congressos o reunions científiques i que estigui relacionat directament amb el contingut de la categoria a què s'opta:
– Congrés o reunió científica d'àmbit internacional o estatal: 0,26 punts.
– Congrés o reunió científica d'àmbit autonòmic: 0,13 punts.
3) Per pertànyer a algun comitè científic o coordinar/moderar una taula i que estigui relacionat directament amb el contingut de la categoria a què s'opta:
– Congrés o reunió científica d'àmbit internacional o estatal: 0,3 punts.
– Congrés o reunió científica d'àmbit autonòmic: 0,15 punts.
d) Investigació: per participar en projectes d'investigació finançats o acreditats per entitats del sector públic institucional definides a l'article 2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre:
1) Com a investigador principal: 3,9 punts.
2) Com a investigador col·laborador: 1,95 punts.
3) Com a investigador de camp no remunerat (sense ser membre de l'equip): 0,39 punts.
3. Coneixements orals i escrits de llengua catalana (màxim 5 punts)
3.1. Els certificats emesos per la Direcció General de Cultura i Joventut i els reconeguts en l'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 per la qual es determinen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de llengua catalana de la Direcció General de Cultura i Joventut (BOIB núm. 34/2013) tenen una valoració màxima de 5 punts:
a) Certificat de coneixements de català A1: 0,5 punts.
b) Certificat de coneixements de català A2: 1 punt.
c) Certificat de coneixements de català B1: 1,5 punts.
d) Certificat de coneixements de català B2: 2 punts.
e) Certificat de coneixements de català C1:3 punts.
f) Certificat de coneixements de català C2:4 punts.
g) Certificat de coneixements de llenguatge administratiu: 1 punt.
3.2. Es valora només un certificat, excepte en el cas del certificat LA, que la seva puntuació s'acumula a la d'un altre certificat que s'aporti. Si es presenta sol el certificat LA, es valora amb 1 punt.
4. Coneixements orals i escrits de llengües estrangeres (màxim, 3 punts)
4.1. Els certificats de llengües estrangeres emesos per escoles oficials d'idiomes o universitats es valoren així:
a) Certificat de coneixements A1: 0,75 punts.
b) Certificat de coneixements A2: 1 punt.
c) Certificat de coneixements B1: 1,25 punts.
d) Certificat de coneixements B2: 1,5 punts.
e) Certificat de coneixements C1: 1,75 punts.
f) Certificat de coneixements C2: 2 punts.
4.2. Es pot valorar més d'un idioma; no obstant això, només es té en consideració el certificat del nivell més alt de cada idioma, fins al màxim global de 3 punts.