Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 1106
Decret 8/2019, de 8 de febrer, de modificació de nomenament de membres en el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrats en el grup II, com a representants de les organitzacions sindicals més representatives en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’article 78 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en la redacció que en fa la reforma realitzada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) és l’òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, i ordena que una llei del Parlament n’ha de regular la composició, la designació dels seus membres, l’organització i les funcions.

En compliment del que disposa l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, es va aprovar la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, l’article 1 de la qual estableix que té la naturalesa d’òrgan col·legiat de caràcter consultiu, de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

Mitjançant la Llei 16/2012, de 27 de desembre, es va suspendre la vigència de la Llei 10/2000 i el funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears i, posteriorment, amb l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016 es varen deixar sense efecte les suspensions anteriors.

L’article 5 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, determina que la forma de designació i nomenament dels membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears és mitjançant un decret del Consell de Govern de les Illes Balears, després d’haver rebut les propostes i les designacions corresponents.

En data de 28 de gener de 2019, va entrar en el Registre del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears un escrit de l’organització sindical Unió General de Treballadors, a través del qual sol·licitava la modificació dels seus membres integrats en el grup II.

En virtut de l’article 5.4 de la Llei 10/2000, correspon al Consell de Govern de les Illes Balears nomenar els nous representants del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, d’acord amb les designacions i les propostes prèvies efectuades per l’entitat esmentada.

Per tot això, a proposta del conseller de Treball, Comerç i Indústria, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 8 de febrer de 2019,

DECRET

Primer. Deixar sense efectes els nomenaments dels següents membres titulars del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, de les organitzacions sindicals més representatives en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en representació de la Unió General de Treballadors:

  • L’efectuat a favor de la Sra. Rosario García Puertas, en la lletra b) de l’apartat 2 del punt primer del Decret 65/2016, d’11 de novembre, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.

  • L’efectuat a favor del Sr. Francisco Javier Capó Parrilla, en la lletra b) de l’apartat 2 del punt primer del Decret 65/2016, d’11 de novembre, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.

Segon. Deixar sense efectes el nomenament del següent membre suplent del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, de les organitzacions sindicals més representatives en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en representació de la Unió General de Treballadors:

  • L’efectuat a favor del Sr. Sebastián Lora Sánchez, en la lletra b) de l’apartat 2 del punt primer del Decret 65/2016, d’11 de novembre, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.

Tercer. Nomenar, d’acord amb l’article 5 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, a proposta i designació de la Unió General de Treballadors, els membres següents, inclosos en el grup II, com a membres titulars representants de l’entitat esmentada, en el Consell Econòmic i Social:

  • La Sra. Sonia Saavedra Ferreira.
  • El Sr. Sebastián Lora Sánchez.

Quart. Nomenar, d’acord amb l’article 5 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, a proposta i designació de la Unió General de Treballadors, el membre següent, inclòs en el grup II, com a membre suplent representant de l’entitat esmentada, en el Consell Econòmic i Social:

  • El Sr. José María Roqueta Sansa.

Cinquè. Indicar que aquest Decret té efectes des del moment en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 de febrer de 2019

 

La presidenta

El conseller de Treball, Comerç i Indústria

Francesca Lluch Armengol i Socias

Iago Negueruela i Vázquez