Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 1105
Decret 7/2019, de 8 de febrer, de nomenament d’un vocal de la Junta Electoral de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’apartat 3 de l’article 7 de la Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que els membres de la Junta Electoral de les Illes Balears han de ser nomenats per decret del Govern de la Comunitat Autònoma i que el seu mandat ha de continuar fins a la presa de possessió de la nova Junta Electoral, a l’inici de la legislatura següent.

Conformement al que estableix l’apartat 1 de l’article 7 de la disposició legal esmentada, la Junta Electoral de les Illes Balears està integrada pels membres següents:

  1. Tres vocals, magistrats del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, designats per insaculació, que ha de dur a terme la Sala de Govern en ple.

  2. Dos vocals, catedràtics o professors titulars de dret en actiu o juristes de prestigi reconegut, residents a les Illes Balears, designats a proposta conjunta dels partits, les federacions, les coalicions o les agrupacions d’electors amb representació en el Parlament de les Illes Balears.

Mitjançant el Decret 87/2015, de 23 d’octubre (BOIB núm. 155, de 24 d’octubre), es varen nomenar els membres de la Junta Electoral de les Illes Balears, entre els quals, el senyor Eduardo Vila Riera com a vocal designat per la Mesa del Parlament de les Illes Balears.

D’acord amb l’article 17 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general, en el supòsit de renúncia justificada dels vocals de les juntes electorals, els vocals han de ser substituïts pel mateix procediment previst per designar-los.

En data 29 de gener de 2019, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar a la presidenta del Govern de les Illes Balears que la Mesa del Parlament, en la sessió de dia 25 de gener de 2019, conforme al que disposa l’article 7.2 de la Llei 8/1986, havia acordat designar nou vocal de la Junta Electoral de les Illes Balears el senyor Luis José Segura Ginard, per substituir la baixa per la renúncia del senyor Eduardo Vila Riera com a vocal de la Junta Electoral de les Illes Balears.

D’altra banda, d’acord amb el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Conselleria de Presidència, mitjançant la Secretaria General, té assignada la competència en matèria de processos electorals.

Per tot això, a proposta de la consellera de Presidència i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 8 de febrer de 2019,

DECRET

Primer

Nomenar el senyor Luis José Segura Ginard membre vocal, per designació de la Mesa del Parlament de les Illes Balears, de la Junta Electoral de les Illes Balears.

Segon

Aquest Decret té efectes des del mateix dia en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 de febrer de 2019

 

La presidenta

La consellera de Presidència

Francesca Lluch Armengol i Socias

Pilar Costa i Serra