Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 1087
Extracte de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, de 6 de febrer de 2019, per la qual s’aprova l’ampliació de crèdit de la convocatòria de subvencions SOIB Dona 2018-2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 438934

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index). 

Primer. Ens i entitats beneficiàries

Es poden beneficiar de la subvenció objecte d’aquesta convocatòria les entitats relacionades a continuació que tinguin la intenció de contractar dones víctimes de violència masclista en el marc d’aquesta convocatòria i que gaudeixin de capacitat tècnica i de gestió per executar el projecte corresponent:

a) Ens locals (corporacions locals, consells insulars i mancomunitats), i també les entitats que en depenen o que hi estan vinculades.

b) Entitats sense ànim de lucre

c) Entitats que conformen el sector públic instrumental de la CAIB i l’Institut Balear de la Dona, exceptuant consorcis i la resta d’organismes autònoms. 

d) Associacions empresarials i sindicals.

Segon. Objecte

Augmentar l’import de la convocatòria de subvencions SOIB Dona 2018-2019 (publicada al BOIB núm. 38, de 27 de març de 2018) sense obrir un altre termini de presentació de sol·licituds, d’acord amb el que estableix l’article 3.3 punt b de les seves bases reguladores.

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 10 d’octubre de 2013 per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de polítiques actives d’ocupació gestionades pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 146, de 24 d’octubre). 

Quart. Crèdit

Ampliació en un import de 3.000.000 € (tres milions d’euros) imputable al centre de cost 76101, subprograma 322D05, Capítol 4, fons finalista 19021, dels pressuposts generals de la CAIB per a l’any 2019, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient. Amb aquesta ampliació, el crèdit total destinat a la convocatòria és de 5.000.000 €.

Cinquè. Import

La quantia de la subvenció que reben les entitats beneficiàries s’ha de destinar a sufragar les despeses salarials de la dona que es contracti en el projecte, així com les despeses per dur a terme accions complementàries si el projecte les inclou, i s’ha de determinar en funció de l’import que sol·liciti l’entitat o l’import màxim establert en aquest punt. 

Dins d’aquests imports màxims s’han de considerar despeses subvencionables les següents:

a) Costs salarials

S’han de subvencionar els costs salarials totals, inclosa la cotització empresarial a la seguretat social, que es derivin de la contractació de dones víctimes de violència masclista que s’han de determinar d’acord amb els salaris que ha de percebre la treballadora (d’acord amb conveni col·lectiu, taula salarial, acord o normativa que sigui legalment aplicable, vigent en el moment de presentació de la sol·licitud, i que en cap cas pot ser inferior a l’SMI), corresponents al seu grup professional, i calculats d’acord amb els imports que constin al certificat del secretari o interventor de l’entitat local o òrgan corresponent.

L’import màxim mensual de la subvenció segons el seu grup professional o equivalent és:

  • Grup professional 1: títol de doctora, llicenciada, enginyera, arquitecta, grau més màster o grau: màxim 3.244 € per treballadora.

  • Grup professional 2: enginyera tècnica, diplomada universitària, arquitecta tècnica o equivalent: màxim 2.969 € per treballadora.

  • Grup professional 3: batxillerat, formació professional de tècnica superior o tècnica especialista o equivalent: màxim 2.692 € per treballadora.

  • Grup professional 4: graduada amb educació secundària, formació professional tècnica o tècnica auxiliar o equivalent: màxim 2.338 € per treballadora.

  • Grup professional 5: nivell de formació equivalent a educació primària, certificat d’escolaritat o equivalent: màxim 2.037 € per treballadora.

Aquests imports inclouen la seguretat social i la prorrata de pagues extres.

En el cas que les entitats beneficiàries siguin del Sector Públic Instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, s’ha d’aplicar la Disposició Addicional quinzena de la Llei 15/2012, de 27 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2013. L’import màxim mensual de la subvenció segons el seu grup professional o equivalent són els següents:

Grup

Cost laboral mensual Mallorca

Cost laboral mensual resta d’Illes

A

2.423,30

2.435,78

B

2.179,90

2.192,38

C

1.926,47

1.938,94

D

1.646,41

1.658,89

E

1.377,31

1.389,78

Per aquestes entitats que conformen el sector instrumental l’import màxim mensual es pot augmentar d’acord amb l’increment per a l’any en curs que es prevegi en el conveni col·lectiu o a les respectives lleis de pressuposts de l’Estat o CAIB, si l’increment s’ha aprovat abans de la concessió de la subvenció.

S’han d’entendre com a costs salarials les percepcions econòmiques de les treballadores per la prestació dels seus serveis, excloses les percepcions extrasalarials. No s’han de subvencionar, en cap cas, les indemnitzacions per mort, trasllat, suspensió, acomiadament, o cessament. 

Les despeses generades durant la baixa laboral de les treballadores, tant si és per malaltia o accident comú, com per malaltia o accident professional o maternitat o paternitat són subvencionables.

 L’import de la subvenció per a aquest concepte és independent de la retribució que finalment percebi la treballadora.

b) Despeses de les accions complementàries

Es pot subvencionar fins a un màxim de 300 € per sufragar les despeses per dur a terme les accions complementàries que s’hagin previst al projecte.

En qualsevol cas, l’import dels ajuts descrits no pot superar la quantitat sol·licitada ni el cost de l’activitat que l’entitat beneficiària ha de dur a terme.

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds roman obert fins al 30 de juny de 2019.

Setè. Altres dades

Les entitats que vulguin participar en aquest programa han de presentar, un escrit manifestant-ho i indicant els llocs de feina que podrien oferir i la seva ubicació, el qual ha de servir de base per seleccionar les possibles candidates.

El projecte s’ha d’elaborar tenint en compte el perfil professional i personal de la dona que es vol contractar i aspectes tals com: formació, experiència laboral, competències personals, interessos laborals, situació personal i sociofamiliar i motivació. A tal efecte, els serveis socials comunitaris del territori, han d’elaborar un informe d’idoneïtat sobre els aspectes personals i professionals de la dona candidata al projecte concret.

Els projectes han de tenir una durada d’1 any i els contractes de feina de les dones que es contractin han de tenir una durada d’un any i una jornada del 100 % de la jornada laboral que li sigui d’aplicació. Excepcionalment, i per motius de conciliació o especials circumstàncies justificades, es pot autoritzar un percentatge de jornada inferior. 

Durant el desenvolupament de la contractació laboral, l’entitat contractant ha de disposar del personal tècnic o de suport propi necessari per assegurar que la feina es du a terme.

 

Palma, 6 de febrer de 2019

El conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears Iago Negueruela Vázquez