Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 774
Extracte de la Resolució 30 de gener de 2019, del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual s’aprova la convocatòria, per l’any 2019, de les ajudes destinades al pagament compensatori per a zones amb limitacions específiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 437425

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Beneficiaris

1. Requisits específics dels beneficiaris

Es poden beneficiar de les ajudes que preveu aquesta convocatòria les persones físiques o jurídiques que, en el moment de presentar la sol·licitud d’ajuda:

a) Siguin agricultors actius d’acord amb el capítol I, títol II del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre, sobre l’aplicació a partir del 2015 dels pagaments directes a l’agricultura i a la ramaderia i altres règims d’ajuda, així com sobre la gestió i el control dels pagaments directes i dels pagaments al desenvolupament rural.

b)  Tinguin la consideració d’agricultors no pluriactius en funció del que recull l’annex V “Agricultor pluriactiu. Mesura 13” del Programa de desenvolupament rural de les Illes Balears per al període 2014-2020.

Es considerarà agricultor no pluriactiu el que reuneixi els requisits següents:

- L’agricultor que té com a activitat principal l’agricultura. Es considerarà que un agricultor té com a activitat principal l’agricultura quan el 50% o més dels seus ingressos provinguin de l’activitat agrària.

- S’entén com a activitat agrària la producció, la cria o el cultiu de productes agraris, incloses la collita, la munyida, la cria d’animals i el manteniment d’animals a efectes agrícoles, així com el manteniment d’una superfície agrària en estat adequat per a la pastura o el cultiu sense cap acció preparatòria que vagi més enllà dels mètodes i la maquinària agrícoles habituals, o la realització d’una activitat mínima definida en l’annex IV del Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre, sobre l’aplicació a partir del 2015 dels pagaments directes a l’agricultura i a la ramaderia i altres règims d’ajuda, així com sobre la gestió i el control dels pagaments directes i dels pagaments al desenvolupament rural, o en la disposició normativa que el substitueixi, en superfícies agràries naturalment mantingudes en un estat adequat per a pasturatge o cultiu. No es considerarà activitat agrària la simple compravenda d’animals sense un valor afegit que vagi més enllà de simple tinença o comercialització dels animals.

- S’entenen com a ingressos agraris els que rep l’agricultor procedents de l’exercici de l’activitat agrària en la seva explotació, incloses les ajudes concedides per aquesta activitat agrària, així com els ingressos procedents de la transformació de productes agrícoles de la seva explotació, sempre que aquests productes transformats continuïn sent propietat de l’agricultor i que aquesta transformació tingui com a resultat un altre producte agrícola.

c) Siguin titulars d’una explotació agrària inscrita en el Registre Interinsular Agrari (RIA).

2. Requisits específics de les explotacions

Les explotacions agràries per a les quals sol·liciti el pagament compensatori hauran de reunir, en el moment de sol·licitud d’ajuda, els requisits següents:

a) Estar ubicades, totalment o parcialment, als municipis inclosos en l’àmbit territorial d’aplicació d’aquesta resolució, de conformitat amb el punt 3 de l’apartat primer. L’ajuda només es concedirà a la superfície elegible de l’explotació inclosa a la zona amb limitacions específiques.

b) Les explotacions que sol·licitin el pagament hauran d’estar inscrites a nom del peticionari en el Registre Interinsular Agrari de les Illes Balears (RIA).

3. Els requisits generals que estableixen els dos punts anteriors s’hauran de mantenir fins al 15 d’octubre del 2019, que finalitza la campanya.

Segon. Finalitat

Les ajudes objecte de la present convocatòria tenen com a finalitat indemnitzar els agricultors per a la totalitat o una part dels costos addicionals i les pèrdues d’ingressos derivades de les dificultats que planteja la producció agrícola en zones amb limitacions específiques, evitar riscos naturals i socials derivats de la seva falta d’ús i mantenir el paisatge tradicional balear com a part de la seva riquesa social i natural, d’acord amb el que estableix el Programa de desenvolupament rural de les Illes Balears per al període 2014-2020 i els articles 31 i 32 del Reglament (UE) núm. 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013.

Tercer. Bases reguladores

L’Ordre del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori de 19 de febrer de 2015, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 29, de 26 de febrer de 2015.

Quart. Crèdit

1. Per a aquesta convocatòria es destina un import màxim de tres milions dos-cents cinquanta-sis mil quatre-cents quatre euros amb noranta-dos cèntims (3.256.404,92 €) amb càrrec als pressupostos del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de l’any 2019, quantia que es podrà incrementar amb crèdits que es puguin destinar a aquesta finalitat.

2. Les subvencions esmentades seran cofinançades en un 41% a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), en un 4,10% a càrrec del MAPAMA i en un 54,90% a càrrec de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Cinquè. Import

1. Les ajudes per explotació es calcularan d’acord amb el procediment que descriu l’apartat quart d’aquesta resolució i segons el sistema de modulació següent:

Fins a 25 ha...................................100%

Més de 25 ha i fins a 50 ha............75%

Més de 50 ha i fins a 75 ha............50%

Més de 75 ha i fins a 100 ha..........25%

Més de 100 ha.................................0%

2. L’import mínim establert per a aquestes ajudes és de 25 €/ha i 300 € per expedient.

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds d’ajuda del pagament compensatori per a l’any 2019 es presentaran juntament amb la sol·licitud de les ajudes per a l’exercici 2019, que preveu el Reial decret 1075/2014, de 19 de desembre, sobre l’aplicació a partir del 2015 dels pagaments directes a l’agricultura i a la ramaderia i altres règims d’ajuda, així com sobre la gestió i el control dels pagaments directes i dels pagaments al desenvolupament rural o disposició normativa que el substitueixi.

  

Palma, 30 de gener de 2019

El President del FOGAIBA,

Vicenç Vidal Matas