Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 731
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 22 de gener de 2019 per la qual es convoca un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de farmacèutic/farmacèutica d’àrea d’atenció primària que depenen del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets i fonaments de dret

1. L’Acord del Consell de Govern de 16 de desembre de 2016 (BOIB núm. 158/2016, de 17 de desembre) pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública per a 2016 del personal estatutari que depèn del Servei de Salut de les Illes Balears i l’Acord del Consell de Govern de 22 de desembre de 2017 (BOIB núm. 157/2017, de 23 de desembre) pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública per a 2017 del personal que depèn del Servei de Salut de les Illes Balears —complementari a l’aprovat pel Consell de Govern en la sessió del 27 gener de 2017— preveuen que es convoquin proves selectives per accedir a la categoria de farmacèutic/farmacèutica d’àrea en equips d’atenció primària. Aquests acords queden completats amb l’Acord del Consell de Govern de 8 de juny de 2018, pel qual es corregeixen errors en l’oferta d’ocupació pública complementària de 2017 (BOIB núm. 72/2018, de 12 de juny).

2. El Decret 8/2018, de 23 de març (BOIB núm. 37/2018, de 24 de març), regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears.

Per això, una vegada conclosa la negociació amb les organitzacions sindicals, exercint les competències que m’atorga la disposició addicional quarta de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria d’un concurs oposició per cobrir nou places de la categoria de farmacèutic/ farmacèutica d’àrea en equips d’atenció primària que depenen del Servei de Salut de les Illes Balears, de les quals set són per al torn lliure i dos, per al de promoció interna.

2. Aprovar les bases que regeixen aquesta convocatòria, que s’adjunten a aquesta resolució com a annex 1.

3. Aprovar el temari per a la fase d’oposició, que s’adjunta a aquesta resolució com a annex 2.

4. Aprovar el barem de mèrits per a la fase de concurs, que s’adjunta a aquesta resolució com a annex 3.

5. Fer públiques les recomanacions per tramitar les sol·licituds per participar en aquest procés selectiu, que figuren en l’annex 4.

6. Fer públic el model de sol·licitud per accedir al concurs oposició, que figura en l’annex 5.

7. Fer públic el model de consentiment informat per accedir a les dades personals i acadèmiques, que figura en l’annex 6.

8. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. També s’hi pot interposar qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

No obstant això, els interessats poden optar per interposar contra aquesta resolució un recurs de reposició davant del mateix òrgan que la dicta en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la publicació de la resolució. En aquest cas no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que no s’hagi dictat una resolució expressa o presumpta sobre el recurs de reposició, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, 22 de gener de 2019

El director general Julio Miguel Fuster Culebras Per delegació de la consellera de Salut (BOIB 10/2016)

 


Annex 1 Bases de la convocatòria

1. Normes generals

1.1. Es convoca un concurs oposició per cobrir nou places vacants de personal estatutari de la categoria de farmacèutic/farmacèutica d’àrea en equips d’atenció primària (grup A1) que depenen del Servei de Salut de les Illes Balears, corresponents a l’oferta d’ocupació pública per als anys 2016 i 2017, d’acord amb la distribució següent:

a) Set places per al torn lliure.

b) Dues places per al torn de promoció interna.

1.2. Els aspirants poden participar només en un torn.

1.3. El procés selectiu es regeix per aquestes bases i també pel que estableixen la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut; el Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre; el Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social —vigent amb rang reglamentari i sense caràcter bàsic en virtut de la disposició transitòria sisena de la Llei 55/2003—; la Llei 4/2016, de 6 d’abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l’ús del català en l’àmbit de la funció pública, i el Decret 8/2018, de 23 de març, que regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears.

1.4. Als aspirants que superin el procés selectiu els serà aplicable l’estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, la normativa declarada vigent per aquest estatut i la que s’aprovi per desenvolupar-lo, a més del Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic.

1.5. El director general del Servei de Salut ha de resoldre les incidències que se suscitin en el desenvolupament d’aquesta convocatòria, sense perjudici de les que corresponguin al Tribunal qualificador segons el que disposa la base 5.6.

2. Requisits dels aspirants

2.1. Per ser admesos en aquest procés selectiu, els aspirants han de complir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o la de qualsevol estat de la Unió Europea o la d’algun estat al qual sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en virtut dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya. També hi poden participar (qualsevol que en sigui la nacionalitat) els cònjuges d’espanyols i de ciutadans d’altres estats de la Unió Europea sempre que no estiguin separats de dret, a més dels seus descendents que tenguin menys de 21 anys o que tenguin la condició de dependents i superin aquesta edat.

b) Tenir complits 16 anys d’edat i no sobrepassar l’edat màxima de jubilació forçosa.

c) Tenir el títol de llicenciatura en farmàcia expedit pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport o bé estar en disposició d’obtenir-lo dins del termini per presentar sol·licituds. Si es tracta d’un títol obtengut a l’estranger, cal tenir la credencial que acrediti que està homologat pel Ministeri.  

d) Tenir la capacitat funcional necessària per acomplir les funcions que es derivin del nomenament corresponent.

e) L’aspirant no ha d’haver estat separat del servei —per mitjà d’un expedient disciplinari— de qualsevol servei de salut o administració pública en els sis anys anteriors a la convocatòria, ni ha d’estar inhabilitat amb caràcter ferm per acomplir funcions públiques ni per a la professió corresponent.

f) En el cas de les persones d’altres estats esmentats en el paràgraf a, l’aspirant no ha d’estar inhabilitat per sanció o pena per accedir a funcions o a serveis públics en un estat de la Unió Europea, ni ha d’haver estat separat de cap de les seves administracions ni cap dels seus serveis públics en els sis anys anteriors a la convocatòria per mitjà d’una sanció disciplinària.

g) Cal satisfer els drets d’examen per l’import que es detalla en la base 3.8, llevat que es tracti de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, que estan exemptes de pagar qualsevol taxa.

h) No tenir la condició de personal estatutari fix en la mateixa categoria i especialitat a la qual s’opta, qualsevol que en sigui la situació administrativa.

i) Cal acreditar coneixements de català del nivell B1.

2.2. Els aspirants que es presentin en el torn de promoció interna han de complir també els requisits següents:

a) Tenir la condició de personal estatutari fix del Servei de Salut de les Illes Balears.

b) Pertànyer a una categoria diferent a la convocada del mateix grup de classificació o d’un d’inferior.

c) Estar en la situació de servei actiu.

d) Que el nomenament fix en la categoria de procedència tengui almenys dos anys d’antiguitat.

2.3. Les persones que es presentin en el torn de reserva per a persones amb alguna discapacitat han de tenir reconegut un grau de discapacitat igual o superior el 33 %.

2.4. D’acord amb l’article 5 del Decret 8/2018, cal acreditar coneixements de català del nivell B1. No obstant això, si l’aspirant no compleix aquest requisit, igualment se n’admetrà la sol·licitud; però si resulta adjudicatari d’una plaça, quedarà obligat a obtenir-lo i acreditar-lo en el termini de dos anys comptador des de la data d’ocupació de la plaça.

2.5. Els requisits exigits per participar en aquesta convocatòria —excepte el relatiu al català— s’han de complir dins del termini per presentar sol·licituds i s’han de mantenir al llarg de tot el procés selectiu fins a la presa de possessió de la plaça adjudicada. En cas contrari, es perdran tots els drets derivats de la convocatòria.

3. Sol·licituds

3.1. Tota persona interessada a participar en aquest procés selectiu pot emplenar la sol·licitud per mitjà del tràmit telemàtic publicat en els webs <http://opoibsalut.caib.es> i <http://opoibsalut.illesbalears.cat> seguint les recomanacions que es publiquen en l’annex 4 d’aquesta resolució. Una vegada emplenada, l’ha d’imprimir i formalitzar en un registre oficial. A més, ha d’al·legar la titulació que l’habilita per accedir a la categoria i, si ho considera oportú, ha d’adjuntar-hi l’autorització perquè l’Administració pugui consultar les seves dades en altres organismes públics (PINBAL). La simple inscripció telemàtica no té validesa.

3.2. El formulari també està disponible en format d’imprès en paper als Serveis Centrals del Servei de Salut (c/ Reina Esclarmunda, 9, de Palma), a les gerències territorials, a la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca i a la Gerència del 061. Aquest formulari també està disponible en el web <www.ibsalut.es>.

3.3. Les sol·licituds es poden presentar en el Registre General dels Serveis Centrals del Servei de Salut, en els registres generals de qualsevol gerència del Servei de Salut o per qualsevol de les vies previstes per la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En la sol·licitud presentada ha de figurar el segell de registre. L’original ha de quedar en poder de l’Administració i la còpia, en poder de l’interessat com a justificant. Si la sol·licitud es presenta en una oficina de Correus, ha d’anar dins d’un sobre obert perquè el funcionari corresponent la segelli i la dati abans d’enviar-la per correu certificat.

3.4. El termini per presentar sol·licituds és d’un mes comptador des de l’endemà de la data de publicació d’aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Si el darrer dia és inhàbil, s’ha d’entendre que el termini es prorroga fins al primer dia hàbil següent.

3.5. Els aspirants han d’assenyalar en la sol·licitud el torn en què es presenten al procés selectiu. Qui no ho indiqui serà inclòs en el torn lliure.

3.6. Els aspirants també han d’assenyalar en la sol·licitud l’illa on volen fer l’examen (Mallorca, Menorca o Eivissa). Si no ho indiquen, per defecte se’ls assignarà Mallorca.

3.7. Independentment del torn en què es presentin, els aspirants que necessitin adaptacions de temps o de mitjans per participar en el procés selectiu ho han de demanar en la sol·licitud.

3.8. La taxa dels drets d’examen d’aquesta convocatòria és de 28,32 € per als aspirants del torn lliure (codi OPGN) i de 14,16 € per als aspirants del torn de promoció interna (codi OPGR). Els que addueixin un grau de discapacitat igual o superior al 33 % estan exempts de pagar qualsevol taxa.

3.9. Els drets d’examen s’han d’ingressar per mitjà del document unificat d’ingrés (model 046) habilitat a l’efecte, que es pot emplenar telemàticament seguint les instruccions de l’Agència Tributària de les Illes Balears. L’ingrés s’ha d’efectuar en alguna de les entitats bancàries col·laboradores de l’Agència Tributària, que figuren en el seu web.

3.10. El pagament de la taxa s’ha d’efectuar dins el termini per presentar sol·licituds, ja que si no es compleix aquest requisit, seria motiu d’exclusió. En qualsevol cas, el justificant del pagament de la taxa s’ha d’adjuntar a la sol·licitud de participació. Els aspirants n’han de conservar una còpia.

3.11. Els aspirants queden vinculats a les dades que hagin fet constar en la sol·licitud i només poden demanar que es modifiquin per mitjà d’un escrit motivat presentat en el termini per registrar les sol·licituds. A l’efecte de rebre notificacions, es considerarà el domicili que figuri en la sol·licitud com l’únic vàlid; seran responsabilitat exclusivament de l’aspirant els errors en la consignació del domicili i no comunicar qualsevol canvi de domicili.

3.12. En la sol·licitud, l’aspirant ha d’esmentar expressament que compleix tots els requisits i les condicions que s’exigeixen en cada cas. A més, ha d’adjuntar els documents següents:

a) Fotocòpia del document d’identitat (DNI, NIE o passaport). Les persones que, d’acord amb la base 2.1.a, tenguin dret a participar en el procés selectiu per una causa determinada de parentiu o dependència han de presentar una fotocòpia compulsada d’algun document que acrediti aquesta circumstància.

b) Resguard acreditatiu d’haver pagat la taxa de l’examen (DUI, exemplar per a l’Administració), en el qual ha de figurar el segell de l’entitat bancària que acrediti que s’ha efectuat el pagament.

c) Fotocòpia compulsada de la titulació acadèmica necessària per poder participar en aquesta convocatòria. S’ha de compulsar en l’anvers i en el revers del document. Si no es disposa encara del títol, cal presentar el certificat acadèmic oficial que acredita que s’han superat tots els requisits necessaris per obtenir el títol i que s’han pagat les taxes acadèmiques. No es considera com a document justificatiu el simple extracte acadèmic.

d) Els coneixements de català es poden acreditar dins el termini per presentar sol·licituds per mitjà d’un certificat expedit per l’Escola Balear d’Administració Pública o per mitjà d’algun dels expedits i reconeguts com a equivalents o homologats per la Direcció General de Política Lingüística que acreditin el nivell B1 de coneixements de català.

3.13. Per al torn de reserva per a persones amb alguna discapacitat, els aspirants han de presentar també el certificat que acrediti el reconeixement de la condició legal del grau de discapacitat igual o superior al 33 %.

3.14. Per al torn de promoció interna, els aspirants han de presentar també els documents següents:

a) Fotocòpia compulsada del nomenament per ocupar una plaça fixa com a personal estatutari en una categoria diferent de la convocada del mateix grup de classificació o d’un d’inferior.

b) Certificat original o còpia compulsada dels serveis prestats expedit per la gerència o per la direcció de gestió de la institució corresponent. La gerència de la destinació actual de l’aspirant pot certificar prestacions de serveis anteriors a la incorporació a aquest sempre que constin en el seu expedient personal o que els acrediti de manera fefaent. En el supòsit que no rebi a temps el certificat sol·licitat, l’aspirant ha d’adjuntar una fotocòpia compulsada d’aquesta sol·licitud, en la qual ha de figurar llegible el segell de registre d’entrada, sense perjudici que posteriorment —una vegada emès el certificat requerit— l’hagi d’aportar per unir-lo a l’expedient.

4. Admissió dels aspirants

4.1. Una vegada vençut el termini per presentar sol·licituds, el director general del Servei de Salut dictarà una resolució per aprovar les llistes provisionals d’admesos i d’exclosos del procés selectiu, que es publicarà en el BOIB, en el web <www.ibsalut.es> i en el tauler d’anuncis dels Serveis Centrals del Servei de Salut. En la llista provisional d’admesos figuraran el nom i els llinatges i el número del document d’identitat. En la llista provisional d’exclosos figurarà també la causa de l’exclusió. Amb la finalitat d’evitar errors i, si se’n produeixen, fer possible que es corregeixin dins del termini i en la forma escaient, els aspirants han de comprovar no només que no figuren en la llista d’exclosos sinó que, a més, consten en la d’admesos.

4.2. A partir de l’endemà de la data en què s’hagi publicat en el BOIB la resolució amb les llistes provisionals, els aspirants disposen d’un termini de deu dies hàbils per presentar reclamacions, que no tendran caràcter de recurs, o per esmenar—si escau— el defecte que n’hagi motivat l’exclusió. Les reclamacions que es presentin s’han d’entendre rebutjades quan els interessats que les hagin presentades no apareguin com a admesos en la resolució en què es publicaran les llistes definitives. Els interessats que no esmenin els defectes en el termini establit seran exclosos del procés selectiu. Per un altre costat, els que hagin detectat errors en la consignació de les seves dades personals poden manifestar-ho en aquest mateix termini. Els errors de fet es poden esmenar en qualsevol moment, d’ofici o a petició de l’interessat.

4.3. Una vegada vençut el termini per presentar al·legacions i esmenar errors, el director general del Servei de Salut dictarà una resolució per aprovar les llistes definitives d’admesos i d’exclosos, que es publicarà en el BOIB, en el web <www.ibsalut.es> i en el tauler d’anuncis dels Serveis Centrals del Servei de Salut. Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa—, els interessats poden interposar un recurs de reposició davant del director general del Servei de Salut en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la data de publicació, tot i que poden interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de la data de publicació.

4.4. Els aspirants que es presentin en el torn de promoció interna i que no acreditin que compleixen els requisits específics establits en la base 2.2 seran inclosos en la llista provisional d’exclosos d’aquest torn. En aquest cas, independentment del dret a esmenar defectes o presentar reclamacions contra l’exclusió, els aspirants poden pagar la taxa per al torn lliure dins del termini de deu dies a què es refereix la base 4.2. Si finalment són inclosos en les llistes definitives d’admesos en el torn de promoció interna, tendran dret a sol·licitar que se’ls torni la taxa pagada per accedir al torn lliure, d’acord amb el que disposa la base 4.7. Si han estat exclosos de la llista definitiva del torn de promoció interna, seran inclosos d’ofici en la llista definitiva d’admesos en el torn lliure i podran sol·licitar que se’ls torni la taxa del torn de promoció interna d’acord amb el que disposa la base 4.7.

4.5. Els aspirants que pretenguin accedir a qualsevol dels torns de reserva per a persones amb alguna discapacitat i no acreditin complir els requisits específics establits en la base 2.3 seran inclosos en la llista provisional d’exclosos. En aquest cas, independentment del dret a esmenar defectes o presentar reclamacions contra l’exclusió, poden pagar la taxa del torn corresponent dins del termini de deu dies a què es refereix la base 4.2. Si finalment són inclosos en les llistes definitives d’admesos en el torn de reserva per a persones amb alguna discapacitat, tendran dret a sol·licitar que se’ls torni la taxa abonada, d’acord amb el que disposa la base 4.7. Si han estat exclosos del torn per a persones amb alguna discapacitat, seran inclosos d’ofici en la llista definitiva d’admesos del torn corresponent.

4.6. El fet de figurar en la llista d’admesos no suposa que es reconegui que es compleixen els requisits exigits en el procés selectiu. Si de la documentació que s’ha de presentar segons la base 11.2 es desprèn que l’aspirant no compleix algun dels requisits, perdrà tots els drets que es puguin derivar de participar en aquest procés.

4.7. És procedent tornar la taxa d’inscripció en els casos en què s’hagi exclòs l’aspirant del procés selectiu. La sol·licitud de devolució s’ha de presentar en el Servei de Salut en el termini de 20 dies naturals comptadors des de l’endemà de la data en què es publiqui en el BOIB la llista definitiva d’exclosos, d’acord amb l’article 388 undecies de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 163/1998, de 24 de desembre).

5. Tribunal qualificador

5.1. El Tribunal qualificador, que depèn del director general del Servei de Salut, és l’òrgan encarregat de dur a terme el procés selectiu. Actua amb autonomia funcional i els acords que adopti vinculen l’òrgan del qual depèn, sense perjudici de les facultats de revisió establides legalment.

5.2. Tots els membres del Tribunal han de pertànyer-hi a títol individual i les actuacions que hi duguin a terme s’han d’ajustar als principis d’imparcialitat, professionalitat, objectivitat, agilitat i eficàcia. El Tribunal està integrat per cinc membres titulars i els suplents respectius: president/presidenta, secretari/secretària, que té veu i vot, i tres vocals, tots designats pel director general del Servei de Salut per mitjà de la resolució corresponent. La llista de membres es publicarà en el BOIB amb una antelació d’un mes, com a mínim, a la data de l’examen.

5.3. Els membres del Tribunal i els seus assessors s’han d’abstenir d’intervenir i ho han de notificar a l’autoritat convocant quan concorrin les circumstàncies previstes en l’article 23 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic. En qualsevol cas, el president pot requerir als membres del Tribunal una declaració expressa de no estar incursos en cap d’aquestes circumstàncies. Així mateix, els aspirants poden recusar els membres del Tribunal quan concorri alguna d’aquestes circumstàncies. L’abstenció i la recusació dels membres del Tribunal es regula per mitjà dels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015 i dels articles 22 i 23 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5.4. L’actuació del Tribunal s’ha d’ajustar a la Llei 40/2015 pel que fa al funcionament dels òrgans col·legiats. Per constituir-se de manera vàlida amb la finalitat de dur a terme sessions i deliberacions i adoptar acords cal l’assistència del president i del secretari —o de qui els substitueixin— i almenys de la meitat dels membres, titulars o suplents indistintament. Els acords s’han d’adoptar per majoria de vots dels membres presents en cada sessió.

5.5. Corresponen al Tribunal les funcions següents:

a) Determinar de manera concreta el contengut de l’examen i la qualificació.

b) Valorar els mèrits al·legats pels aspirants d’acord amb el barem de mèrits que figura en l’annex 3 d’aquesta resolució.

c) Resoldre els dubtes que sorgeixin de l’aplicació d’aquestes bases i de la manera d’actuar en els casos no previstos.

d) Adoptar totes les mesures necessàries per garantir que el procés selectiu es desenvolupi de manera correcta.

5.6. En els casos en què justificadament —a causa del volum o la dificultat tècnica dels exàmens— sigui aconsellable, el director general del Servei de Salut pot designar els assessors especialistes necessaris per col·laborar en la confecció de l’examen o en la baremació dels mèrits, els quals s’han de limitar a prestar col·laboració en les especialitats tècniques respectives, i per això tenen veu però no vot. Aquests assessors han de tenir una titulació acadèmica de nivell igual o superior a l’exigida per a l’ingrés. Aquesta designació s’ha de fer per mitjà d’una resolució que es publicarà en el BOIB per informar els interessats. Així mateix, el Tribunal pot demanar que es designin col·laboradors per a les tasques de vigilància, coordinació o altres de similars que resultin necessàries per desenvolupar el procés selectiu.

5.7. L’examen es fa de manera descentralitzada, a Mallorca, a Menorca i a Eivissa. El Tribunal ha de designar un vocal —entre els titulars o, si cal, entre els suplents— per desplaçar-se a l’illa corresponent per a cada examen. La tasca d’aquests membres desplaçats s’ha de limitar a supervisar que es desenvolupi correctament, a recollir els fulls de resposta i a entregar-los al Tribunal.

5.8. El Servei de Salut ha de donar suport tècnic al Tribunal. A efectes de comunicacions i incidències, el Tribunal té la seu a les dependències dels Serveis Centrals (c/ Reina Esclarmunda, 9, de Palma).

5.9. Tots els membres del Tribunal, els seus assessors i el personal col·laborador percebran les dietes que els pertoquin per assistir a les sessions, d’acord amb allò que preveu la normativa vigent sobre indemnitzacions per raó del servei.

5.10. Els membres del Tribunal han de mantenir la confidencialitat i el sigil professional en tot allò referent a les qüestions tractades en les reunions, de manera que no poden utilitzar fora d’aquestes la informació de què disposin com a membres del Tribunal referida al procés selectiu per al qual han estat designats.

5.11. Contra els actes que dicti el Tribunal durant el desenvolupament del procés selectiu no es pot interposar cap recurs, llevat que aquells decideixin directament o indirectament sobre el fons de l’assumpte, determinin la impossibilitat de continuar el procediment o produeixin indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, d’acord amb l’article 112 de la Llei 39/2015. En aquests casos, els interessats poden interposar un recurs d’alçada davant del director general del Servei de Salut en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la data de publicació o notificació de l’acte.

5.12. Les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial de Sanitat poden acomplir en qualsevol moment funcions de vigilància a fi de vetlar perquè el procediment selectiu es desenvolupi correctament.

6. Sistema selectiu

6.1. El procediment selectiu és el de concurs oposició; per tant, consta d’una primera fase (oposició), que suposa el 60 % de la puntuació de la prova, i d’una segona fase (concurs), que en suposa el 40 %. La qualificació final s’obté sumant les puntuacions obtengudes en ambdues fases.

6.2. La fase d’oposició consisteix en un sol examen de caràcter obligatori i eliminatori en el qual cal contestar un qüestionari de tipus test de 88 preguntes més 12 preguntes de reserva —que també cal contestar—, amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta. Les preguntes versen sobre les matèries pròpies del temari que figura en l’annex 2 d’aquesta resolució. Per al torn de promoció interna, l’examen no conté preguntes sobre els temes 1-8.

6.3. La valoració d’aquest examen és de 60 punts; per superar la fase d’oposició cal assolir la puntuació mínima de 29,9992. Cada resposta correcta es valora amb 0,6818 punts. Les contestacions errònies es penalitzen amb una quarta part del valor d’una resposta correcta. Les respostes en blanc i les que contenguin més d’una alternativa marcada no es valoren.

6.4. El temps total per fer l’examen és de 150 minuts, inclòs el corresponent a les preguntes de reserva.

6.5. L’examen es podria fer en torns diferents, per motius organitzatius i sempre per causes excepcionals. En aquest cas, el Tribunal n’informaria.

6.6. Per facilitar la presentació d’impugnacions, els aspirants poden conservar el quadern de preguntes de l’examen. A més, se’n podrà fer una fotografia del full de respostes entregat, que es custodiarà degudament i, si escau, es podria utilitzar i facilitar a l’interessat per resoldre les impugnacions que hagi presentat.

6.7. La fase de concurs consisteix en la valoració dels mèrits que els aspirants acreditin, referits al darrer dia del termini per presentar sol·licituds. De la valoració se n’encarrega el Tribunal mateix aplicant els barems que figuren en l’annex 3, amb la col·laboració tècnica del Servei d’Oposicions i Concursos del Servei de Salut.

6.8. La puntuació màxima que es pot obtenir en la fase de concurs és de 40 punts. En cap cas la puntuació obtenguda en aquesta fase no es pot aplicar per assolir la puntuació mínima de la fase d’oposició.

6.9. Pel fet que en el barem està prevista una puntuació de 103 punts i la màxima que es pot obtenir en la fase de concurs és de 40 punts, el Tribunal ponderarà la puntuació final obtenguda per l’aplicació del barem (annex 3) amb els 40 punts màxims de la fase de concurs.

7. Desenvolupament de l’examen

7.1. Com s’ha assenyalat més amunt, l’examen es fa de manera descentralitzada, a Mallorca, a Menorca i a Eivissa. L’aspirant ha d’haver assenyalat a la sol·licitud l’illa on el vol fer; si no ha marcat cap opció, per defecte se li assignarà Mallorca. D’altra banda, els aspirants que el dia de l’examen s’hagin de trobar per causes justificades en una illa diferent de la triada i el puguin fer en aquesta illa, ho han de comunicar al Tribunal amb una anticipació mínima de deu dies respecte de la data prevista, o bé amb l’anticipació més gran possible quan es motivi una causa sobrevenguda que impossibiliti comunicar-ho amb l’anticipació indicada. El Tribunal prendrà les mesures organitzatives pertinents per garantir que els aspirants residents a Formentera puguin accedir al desenvolupament dels exàmens.

7.2. Sempre que sigui possible, en la resolució en la qual es publiquin les llistes provisionals d’admesos i d’exclosos s’establiran la data, l’hora i el lloc en què es farà l’examen. Aquesta resolució es publicarà en el BOIB, en el web <www.ibsalut.es> i en el tauler d’anuncis de la seu del Tribunal. En cas contrari, aquesta informació s’adjuntarà a les llistes definitives.

7.3. El Tribunal publicarà les respostes correctes en el tauler d’anuncis de la seu del Tribunal i en el web <www.ibsalut.es>. Els aspirants disposaran d’un termini de tres dies hàbils a partir de l’endemà de la data de publicació per plantejar impugnacions fundades contra les preguntes formulades o les respostes publicades. Aquestes impugnacions s’han de presentar, documentades degudament, en algun dels registres oficials prevists per la normativa vigent i s’han d’adreçar a la seu del Tribunal.

7.4. Una vegada vençut el termini per presentar impugnacions, el Tribunal publicarà en els llocs indicats en el paràgraf anterior les qualificacions dels aspirants que hagin fet l’examen i indicarà les preguntes anul·lades —si n’hi ha— basant-se en les impugnacions presentades.

7.5. El Tribunal ha de respectar els principis d’igualtat, objectivitat i transparència durant tot el procés selectiu, i per això ha d’adoptar les mesures oportunes per garantir que es corregiran els exàmens sense conèixer la identitat dels examinands. Si per corregir-los s’utilitza un lector òptic, el full de respostes ha d’estar identificat amb el número del document d’identitat (sense la lletra). Si no s’utilitza el lector òptic, el Tribunal ha d’excloure els examinands en els fulls d’examen dels quals figurin noms, marques o signes que permetin conèixer-ne la identitat.

7.6. Així mateix, el Tribunal ha d’adoptar les mesures necessàries per evitar que durant l’examen s’utilitzi qualsevol mitjà —inclosos els electrònics— que pugui desvirtuar l’aplicació dels principis d’igualtat, mèrit i capacitat, i per garantir la transparència del procés.

7.7. Els examinands poden triar respondre l’examen en qualsevol de les dues llengües oficials de les Illes Balears. A aquest efecte, han d’indicar en la sol·licitud en quin idioma el volen fer.

7.8. Per accedir a la sala on es faci l’examen cal presentar el document d’identitat. En qualsevol moment el Tribunal pot requerir un examinand que acrediti la seva identitat. Els examinands seran convocats per a l’examen en crida única; en seran exclosos els que no hi compareguin.

7.9. El Tribunal establirà les adaptacions de temps i de mitjans per als examinands amb alguna discapacitat que ho hagin demanat a la sol·licitud i que el Tribunal consideri necessàries. A l’efecte, el Tribunal pot demanar l’assessorament del Servei de Prevenció de Riscos Laborals del Servei de Salut. Les adaptacions no han de desvirtuar el caràcter de l’examen, la finalitat del qual és valorar l’aptitud dels aspirants per a les funcions pròpies de la plaça a la qual opten.

7.10. El Tribunal publicarà les llistes provisionals de puntuacions dels exàmens. Els aspirants que observin errors en la consignació de les seves dades o qualsevol altre error mecànic o material poden comunicar-ho al Tribunal en el termini de 5 dies hàbils comptadors des de l’endemà de la publicació de les llistes provisionals. Una vegada revisades totes les impugnacions es publicaran les llistes definitives.

7.11. Si en qualsevol moment del procés selectiu el Tribunal té coneixement o dubtes fonamentats que un dels examinands no compleix algun dels requisits exigits en la convocatòria, li pot requerir els documents que acreditin que el compleix. Si no queda acreditat, el Tribunal —amb l’audiència prèvia de l’examinand— elevarà al director general del Servei de Salut una proposta motivada per excloure’l del procés selectiu, en la qual ha d’informar de les inexactituds o les falsedats consignades per l’examinand en la sol·licitud d’admissió en el procés. En aquest cas, mentre no es dicti la resolució corresponent l’aspirant pot continuar participant condicionalment en el procés selectiu. Contra la resolució d’exclusió del procés selectiu —que exhaureix la via administrativa—, l’interessat pot interposar un recurs de reposició davant del director general del Servei de Salut en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la data de publicació o notificació, o bé directament un recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la data de publicació o notificació.

8. Llista d’aspirants que han superat la fase d’oposició

8.1. Una vegada acabat l’examen de la fase d’oposició i resoltes les possibles al·legacions, el Tribunal publicarà en el web <www.ibsalut.es> i en el tauler d’anuncis de la seu del Tribunal les llistes de les persones que han superat aquesta fase, referides a cada un dels torns. Aquestes llistes inclouran el nom i els llinatges, el número del document d’identitat i la puntuació obtenguda per cada aspirant.

8.2. Haurà superat la fase d’oposició —la puntuació màxima de la qual és de 60 punts— tot aspirant que hagi aprovat l’examen, és a dir, que hagi obtengut almenys 29,9992 punts.

 

9. Fase de concurs: valoració dels mèrits

9.1. Dins el termini de 20 dies hàbils comptadors des de l’endemà de la publicació de la llista d’aprovats en la fase d’oposició, aquests han d’acreditar els mèrits que s’indiquen en l’annex 3 per a la fase de concurs presentant els documents originals o fotocòpies compulsades en el Registre General dels Serveis Centrals del Servei de Salut o per alguna de les vies previstes en l’article 18 de la Llei 39/2015.

9.2. No és necessari que els aspirants que participin en el torn de promoció interna aportin els certificats de serveis prestats que ja hagin presentat durant el termini per presentar les sol·licituds.

9.3. Els mèrits s’han d’acreditar i valorar sempre amb referència a la fi del termini per presentar les sol·licituds. No es valoraran els mèrits que no s’hagin presentat dins el termini establit. Si s’havia sol·licitat l’acreditació d’algun mèrit i el certificat no s’ha rebut a temps, cal adjuntar una fotocòpia compulsada d’aquesta sol·licitud, en la qual ha de figurar llegible el segell de registre d’entrada, sense perjudici que posteriorment (una vegada emès el certificat requerit) s’hagi d’aportar per unir-lo a l’expedient.

9.4. El Tribunal pot requerir als aspirants qualsevol aclariment sobre la documentació presentada. Si no s’atén el requeriment no es valorarà el mèrit corresponent, ja que el Tribunal només ha de valorar o demanar aclariments sobre els mèrits al·legats dins el termini establit i en la forma escaient pels aspirants. També pot requerir a l’interessat una còpia traduïda per un traductor jurat dels documents acreditatius de mèrits que estiguin redactats en un idioma diferent dels oficials de les Illes Balears.

9.5. Una vegada conclosa la valoració dels mèrits, el Tribunal publicarà en el web <www.ibsalut.es> i en el tauler d’anuncis de la seu del Tribunal les llistes provisionals de puntuacions obtengudes en la fase de concurs, referides a cada un dels torns. Els aspirants disposen d’un termini de 7 dies hàbils per presentar al·legacions referides a la puntuació d’aquesta fase. Una vegada vençut el termini i resoltes les al·legacions, el Tribunal publicarà les llistes definitives.

10. Resolució del concurs oposició

10.1. Una vegada acabada la fase de concurs, el Tribunal publicarà les llistes d’aspirants que han superat el procés selectiu, referides a cada un dels torns, i les elevarà al director general del Servei de Salut. Aquestes llistes contendran, com a màxim, tants aspirants aprovats com places s’hagin oferit.

10.2. A fi d’assegurar que es cobreixen totes les places oferides, quan de la documentació exigida en la base 11.2 es desprengui que alguna de les persones seleccionades no compleix els requisits per ser nomenada personal estatutari fix o renunciï abans del nomenament com a personal estatutari fix, el Tribunal també ha de publicar una llista complementària dels aspirants que segueixin per puntuació les persones proposades. Aquesta llista també s’elevarà al director general del Servei de Salut.

10.3. L’ordre final de prelació dels aspirants seleccionats es determina per la suma de les puntuacions de la fase d’oposició i de la fase de concurs.

10.4. En cas d’empat en la puntuació final, l’ordre s’estableix tenint en compte la puntuació més alta en l’apartat 1 del barem de mèrits (“Experiència professional”); si continua havent-hi empat, l’ordre s’estableix tenint en compte la puntuació total de la fase de concurs; si l’empat persisteix, es resoldrà a favor de l’aspirant que tengui la puntuació més alta en la fase d’oposició, i si tot i així l’empat es manté es resoldrà a favor de l’aspirant de més edat. Finalment, en cas necessari el Tribunal resoldria l’empat per sorteig.

11. Publicació de les llistes d’aspirants que han superat el procés selectiu i places que s’ofereixen

11.1. Una vegada rebudes les llistes d’aspirants seleccionats confeccionades pel Tribunal, el director general del Servei de Salut dictarà una resolució per aprovar i publicar aquestes llistes en el BOIB. En la resolució figuraran totes les persones seleccionades i la llista de places que s’ofereixen, que han de ser sempre places bàsiques de la categoria estatutària corresponent.

11.2. En el termini de 20 dies hàbils comptadors des de l’endemà de la publicació de la resolució, els aspirants seleccionats i els que figurin en la llista complementària han de presentar els documents següents:

a) Fotocòpia compulsada del títol acadèmic exigit en aquesta convocatòria o certificat acadèmic que acrediti haver completat tots els estudis per obtenir el títol, juntament amb la sol·licitud d’expedició del títol i el pagament de les taxes corresponents.

b) Fotocòpia compulsada del certificat que acrediti tenir com a mínim el nivell B1 de coneixements de català. Si no s’acredita aquesta capacitat lingüística, s’aplicarà allò que disposa l’article 7 del Decret 8/2018.

c) Declaració jurada o promesa de l’aspirant de no haver estat separat —per mitjà d’un expedient disciplinari— del servei de qualsevol servei de salut o administració pública en els sis anys anteriors a la convocatòria, i de no estar inhabilitat amb caràcter ferm per acomplir funcions públiques ni per a la professió corresponent.

d) Els ciutadans d’altres estats esmentats en la base 2.1.a han d’acreditar que no estan inhabilitats —per sanció o pena— per accedir a funcions o a serveis públics en un estat de la Unió Europea i que no han estat separats —per sanció disciplinària— d’alguna de les seves administracions o dels seus serveis públics en els sis anys anteriors a la convocatòria.

e) Certificat expedit pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals del Servei de Salut de les Illes Balears que acrediti la capacitat funcional necessària per acomplir les funcions que es derivin del nomenament.

f) Llista de predilecció —de major a menor interès— de les places oferides. Cal incloure-hi el mateix nombre de places que el número d’ordre assignat a l’aspirant.

g) Excepte en els casos de força major —que han de ser constatats degudament i, si és procedent, apreciats per l’Administració per mitjà d’una resolució motivada—, si no es presenta tota aquesta documentació en el termini establit o si, examinant-la, es dedueix que l’aspirant no compleix algun dels requisits, aquest no podrà ser nomenat personal estatutari, per la qual cosa s’anul·laran les actuacions que hagi fet, sense perjudici de la responsabilitat en què hagi incorregut per falsedat en la sol·licitud inicial.

12. Nomenament de personal estatutari fix, adjudicació de places i presa de possessió

12.1. Una vegada revisada la documentació requerida en la base 11.2, les persones seleccionades obtindran un nomenament de personal estatutari fix del Servei de Salut de les Illes Balears per mitjà d’una resolució del director general, que es publicarà en el BOIB.

12.2. En aquesta resolució s’adjudicaran les places —que tenen caràcter definitiu— segons l’ordre final de prelació, d’acord amb la petició de destinació i tenint en compte les places vacants que s’ofereixin. Les persones seleccionades que accedeixin pel torn de promoció interna tindran preferència per triar la plaça respecte de les persones seleccionades pel torn lliure, de conformitat amb l’article 34.6 de la Llei 55/2003. Les persones seleccionades del torn lliure amb alguna discapacitat s’integraran d’acord amb la nota obtenguda per cadascuna en la llista general de torn lliure únicament per a aquests efectes.

12.3. La presa de possessió s’ha d’efectuar en el termini d’un mes comptador des de la data en què es publiqui en el BOIB la resolució d’adjudicació de places. Perdran aquest dret les persones que no s’incorporin a la destinació respectiva en aquest termini, excepte en els casos d’impossibilitat acreditada i apreciada per l’òrgan convocant. Abans de prendre possessió de la plaça, la persona seleccionada ha de fer constar que no ocupa cap lloc de feina ni fa cap activitat en el sector públic de les que comprèn l’article 1 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Si fa alguna activitat privada —incloses les de caràcter professional— ho ha de declarar en el termini de 10 dies hàbils comptadors des de l’endemà de la data de la presa de possessió perquè l’òrgan competent acordi la declaració de compatibilitat o d’incompatibilitat.

12.4. D’acord amb l’article 17.2.a del Reial decret llei 1/1999, el personal estatutari que —d’acord amb allò que disposa l’apartat anterior— obtengui una destinació definitiva no pot participar en els concursos de provisió de places durant el termini mínim d’un any comptador des del dia en què prengui possessió de la plaça bàsica.

 

Annex 2 Temari de la categoria de farmacèutic/farmacèutica d’àrea d’atenció primària de les organitzacions dependents del Servei de Salut de les Illes Balears

Temari jurídic

1. Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals: conceptes bàsics; drets i obligacions en matèria de seguretat a la feina; organització de la prevenció de riscos laborals en l’àmbit sanitari.

2. Llei 14/1986, de 25 d’abril, general de sanitat: principis generals; estructura del sistema sanitari públic. Llei 16/2003, de 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut: prestacions del Sistema Nacional de Salut; el Consell Interterritorial; el sistema d’informació sanitària. Reial decret 1093/2010, de 3 de setembre, pel qual s’aprova el conjunt mínim de dades dels informes clínics en el Sistema Nacional de Salut.

3. Llei 5/2003, de 4 d’abril, de salut de les Illes Balears: principis generals; drets i deures dels ciutadans.

4. Llei 41/2002, de 14 de novembre, bàsica reguladora de l’autonomia del pacient i de drets i deures en matèria d’informació i documentació clínica: principis generals; el dret d’informació sanitària; el dret a la intimitat.

5. Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut: normes generals; classificació del personal estatutari; drets i deures; adquisició i pèrdua de la condició de personal estatutari fix; règim disciplinari.

6. Llei 3/2007, de 22 de març, per la igualtat efectiva de dones i homes: objecte i àmbit d’aplicació; principi d’igualtat i tutela contra la discriminació; polítiques públiques per la igualtat; principi d’igualtat en l’ocupació pública. Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere: àmbit d’aplicació; tutela institucional; dret de les dones víctimes de violència.

7. Llei 44/2003, de 21 de novembre, d’ordenació de les professions sanitàries: normes generals; exercici de les professions sanitàries; formació dels professionals sanitaris.

8. Llei 4/2015, de 23 de març, de drets i garanties de la persona en el procés de morir: disposicions generals; drets de les persones davant del procés de morir; deures dels professionals sanitaris que atenen a pacients davant del procés de morir; garanties que han de proporcionar les institucions sanitàries o sociosanitàries.

Temari específic

Tema 1. Cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut. Cartera de serveis comuns de l’atenció primària. Cartera de serveis comuns de la prestació farmacèutica.

Tema 2. Reial decret legislatiu 1/2015, de 24 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris.

Tema 3. Reial decret 1718/2010, de 17 de desembre, sobre recepta mèdica i ordres de dispensació. La prescripció i la dispensació al Servei de Salut de les Illes Balears: el sistema de recepta electrònica.

Tema 4. Les condicions de finançament de la prestació farmacèutica en el Sistema Nacional de Salut. El preu dels medicaments i l’aportació de l’usuari. Medicaments sotmesos a reserves singulars. Conjunts de referència i agrupacions homogènies.

Tema 5. Serveis farmacèutics d’atenció primària: marc legal i funcions del farmacèutic d’atenció primària.

Tema 6. Psicòtrops i estupefaents: concepte i normativa. Recepta oficial d’estupefaents. La prescripció i la dispensació d’estupefaents al Servei de Salut de les Illes Balears.

Tema 7. Reial decret 1015/2009, de 19 de juny, pel qual es regula la disponibilitat de medicaments en situacions especials. Accés a medicaments en situacions especials. Gestió des de l’atenció primària.

Tema 8. L’atenció primària de salut: concepte, estructura, competències i organització. L’estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears. Gestió clínica a l’atenció primària: el contracte de gestió.

Tema 9. Epidemiologia a l’atenció primària: risc i relació causal. Tipus d’estudis epidemiològics. Estadística sanitària: conceptes bàsics.

Tema 10. Documentació clínica a l’atenció primària: la història clínica i la història farmacoterapèutica electrònica.

Tema 11. Atenció farmacèutica: conceptes i metodologia. Problemes relacionats amb els medicaments.

Tema 12. Els assaigs clínics de medicaments: tipus i reglamentació. El Comitè Ètic de Recerca Clínica. Recerca a l’atenció primària.

Tema 13. Farmacoeconomia: conceptes bàsics i tipus d’estudis.

Tema 14. Medicina basada en l’evidència. Lectura crítica de la literatura científica. Guies de pràctica clínica.

Tema 15. Qualitat assistencial: millora contínua de la qualitat; identificació, priorització i anàlisi de problemes; priorització i planificació de mesures correctores; avaluació de la qualitat.

Tema 16. L’ús racional dels medicaments. Avaluació de la qualitat de la prescripció: estudis d’ús de medicaments i indicadors de la prescripció farmacèutica. Estratègies d’intervenció.

Tema 17. La selecció de medicaments. El posicionament terapèutic. Formularis i guies farmacoterapèutiques a l’atenció primària.

Tema 18. La informació sobre medicaments. Fonts i estratègia de cerca eficient. Habilitats de comunicació i estratègies de difusió de la informació.

Tema 19. Educació sanitària.

Tema 20. Gestió de farmacioles i conservació de medicaments a l’atenció primària. El carretó d’aturada. El maletí d’urgències domiciliàries.

Tema 21. Efectes adversos dels medicaments. Farmacovigilància. Sistema de notificació al Servei de Salut de les Illes Balears.

Tema 22. Seguretat dels pacients en l’ús dels medicaments. Principis per a la prescripció prudent.

Tema 23. Productes sanitaris: criteris d’ús i gestió a l’atenció primària de les Illes Balears.

Tema 24. Farmacodinàmica i farmacocinètica: conceptes bàsics. Bioequivalència. Medicaments biosimilars. Medicaments genèrics.

Tema 25. Farmacoteràpia i tractament dels problemes relacionats amb la hipersecreció gàstrica i els trastorns de la motilitat de l’aparell digestiu.

Tema 26. Farmacoteràpia i tractament de la diabetis a l’atenció primària.

Tema 27. Farmacoteràpia relacionada amb problemes hematològics a l’atenció primària: antiagregants i anticoagulants. Fàrmacs antianèmics.

Tema 28. Farmacoteràpia i tractament de les dislipèmies a l’atenció primària. Risc cardiovascular.

Tema 29. Farmacoteràpia i tractament de la hipertensió arterial a l’atenció primària.

Tema 30. Farmacoteràpia i tractament de la insuficiència cardíaca a l’atenció primària.

Tema 31. Farmacoteràpia i tractament de la fibril·lació auricular i dels processos isquèmics a l’atenció primària.

Tema 32. Farmacoteràpia dermatològica a l’atenció primària.

Tema 33. Farmacoteràpia i control de l’anticoncepció hormonal, la menopausa i la dismenorrea.

Tema 34. Farmacoteràpia de problemes genitourinaris a l’atenció primària: hiperplàsia benigna de la pròstata i incontinència urinària.

Tema 35. Farmacoteràpia de les infeccions urinàries a l’atenció primària.

Tema 36. Farmacoteràpia de les infeccions respiratòries a l’atenció primària.

Tema 37. Farmacoteràpia de les infeccions de la pell i dels teixits tous a l’atenció primària.

Tema 38. Ús racional dels antibiòtics. Pla Nacional contra la Resistència als Antibiòtics (PRAN). Programes d’optimització d’ús dels antibiòtics (PROA).

Tema 39. Immunització en els pacients pediàtrics i en els pacients adults. Calendari vacunal.

Tema 40. Farmacoteràpia i tractament del dolor, de la febre i de la inflamació a l’atenció primària.

Tema 41. Farmacoteràpia i tractament dels problemes osteomusculars a l’atenció primària: artrosi, hiperuricèmia, gota i prevenció de fractures osteoporòtiques.

Tema 42. Farmacoteràpia dels trastorns psicòtics i de les demències a l’atenció primària.

Tema 43. Farmacoteràpia i tractament de l’ansietat i de l’insomni a l’atenció primària.

Tema 44. Farmacoteràpia i tractament de la depressió a l’atenció primària.

Tema 45. Farmacoteràpia dels problemes respiratoris (asma i MPOC) a l’atenció primària.

Tema 46. Factors patològics que modifiquen la resposta als medicaments. Ús de medicaments en les insuficiències hepàtica, cardíaca i renal.

Tema 47. Factors fisiològics que modifiquen la resposta als medicaments: ús de medicaments en pacients pediàtrics i en pacients ancians. Medicaments potencialment inadequats per a persones grans.

Tema 48. Abordatge de la medicació dels pacients crònics polimedicats. Revisió estructurada del tractament. Conciliació de la medicació. Compliment terapèutic.

Tema 49. Desprescripció de medicaments: concepte, fases i aplicació en poblacions concretes. Desprescripció de medicaments específics.

Tema 50. Interaccions medicamentoses amb rellevància clínica a l’atenció primària.

Tema 51. Ús de medicaments durant l’embaràs i durant la lactància.

 

Annex 3 Barem de mèrits per a la categoria de farmacèutic/farmacèutica d’àrea d’atenció primària

1. Experiència professional (55 punts)

1.1. Per cada mes de servei prestat en institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut, en institucions sanitàries públiques de la Unió Europea o en institucions sanitàries públiques de l’Espai Econòmic Europeu com a personal estatutari, funcionari o laboral en la mateixa categoria que aquella a la qual s’opta o en places amb el mateix contengut funcional: 0,20 punts.

1.2. Per cada mes de servei prestat en institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut, en institucions sanitàries públiques de la Unió Europea o en institucions sanitàries públiques de l’Espai Econòmic Europeu com a personal estatutari, funcionari o laboral en una categoria diferent per a la qual s’exigeixi el mateix títol de la categoria a la qual s’opta: 0,15 punts.

1.3. Per cada mes de servei prestat en institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut, en institucions sanitàries públiques de la Unió Europea o en institucions sanitàries públiques de l’Espai Econòmic Europeu com a personal estatutari, funcionari o laboral en una categoria diferent d’aquella a la qual s’opta: 0,10 punts.

1.4. Per cada mes de servei prestat com a cooperant en programes de cooperació internacional per al desenvolupament o en programes d’ajuda humanitària, d’acord amb la legislació vigent, acomplint les funcions pròpies de la categoria a la qual s’opta: 0,20 punts.

1.5. Per cada mes de servei prestat en el model tradicional de contengent o de zona en la mateixa categoria que aquella a la qual s’opta: 0,15 punts.

1.6. Per cada mes de servei prestat a centres públics no sanitaris de la Unió Europea com a personal funcionari o laboral en la mateixa categoria o en places amb el mateix contengut funcional: 0,15 punts.

1.7. Per cada mes de servei prestat com a càrrec directiu en institucions sanitàries públiques del Sistema Nacional de Salut: 0,20 punts. Només es valoraran aquests serveis sempre que tengui la titulació requerida per accedir a la categoria durant el temps en què hagi ocupat el càrrec directiu.

1.8.  Per computar els serveis prestats referits al personal de reforç amb nomenament específic per a l’atenció continuada es reconeixerà un mes complet de serveis prestats calculant-lo segons les regles següents:

a) Un mes o la part que correspongui proporcionalment per cada 150 hores fetes (o una fracció).

b) Si en un mes natural s’han fet més de 150 hores, només es pot valorar un mes de servei prestat.

c) Per valorar aquest apartat es tenen en compte els aspectes  següents:

– La puntuació màxima que es pot obtenir per la totalitat dels subapartats que l’integren és de 55 punts.

– Un mateix marc temporal no es pot valorar per més d’un dels subapartats que l’integren.

– Els serveis prestats sota la modalitat de reducció de jornada o a temps parcial es computaran com si fossin a jornada completa.

– Si es presten serveis simultàniament en dos centres o més es computaran els serveis prestats només en un d’aquests (el que l’interessat triï).

– El còmput de serveis prestats es calcula aplicant aquesta fórmula: se sumen tots els dies de serveis prestats a cada un dels subapartats anteriors i el resultat es divideix entre 365, i el quocient resultant es multiplica per 12.

2. Formació especialitzada (16,8 punts)

Per tal de complir el Reial decret 1753/1998, de 31 de juliol, els aspirants que tenguin el títol de l’especialitat requerida en la convocatòria i hagin completat el període de formació com a FIR en un centre espanyol o estranger amb un programa de docència per a postgraduats reconegut pel Ministeri d’Educació tenen una puntuació de 16,8 punts.

3. Formació, docència i activitats científiques i de difusió del coneixement (23,2 punts)

3.1. Formació reglada / Expedient acadèmic

a) La nota d’expedient acadèmic per obtenir el títol que habilita per exercir la professió es valora de manera proporcional a la nota mitjana obtenguda. S’atorguen 0,02 punts per cada decimal que superi la nota de l’aprovat (5), de manera que no s’adjudica puntuació al 5 i la puntuació màxima és d’1 punt, que correspon al 10 de nota mitjana.

b) Si l’expedient acadèmic no reflecteix notes numèriques es consideraran les equivalències següents: bé, 0,2 punts; notable, 0,4 punts; excel·lent, 0,8 punts; matrícula d’honor, 1 punt.

3.2. Formació especialitzada (altres especialitats)

Per tenir un títol d’una especialitat diferent de la requerida en la convocatòria i haver completat el període de formació com a FIR en un centre espanyol o estranger amb un programa de docència per a postgraduats reconegut pel Ministeri d’Educació: 2 punts.

3.3. Formació continuada

a) Es valoren els cursos, els seminaris, els tallers, els congressos, les jornades, les reunions científiques i altres activitats formatives que estiguin relacionats directament amb la categoria a la qual s’opta, d’acord amb els criteris següents:

– Activitats formatives sobre ciències de la salut posteriors a l’1 de gener de 2004 (es valoren sempre que compleixin alguna de les característiques següents):

  • Acreditades per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries; l’acreditació ha de complir els criteris de la normativa de la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut relativa als materials de promoció o certificació d’assistència d’aquesta activitat, per la qual cosa hi han de constar de manera conjunta el logotip, el text i el nombre de crèdits.
  • Impartides per alguna universitat, cosa que ha de constar en el certificat corresponent.

– Les activitats formatives sobre ciències de la salut anteriors a l’1 de gener de 2004 i altres activitats formatives independentment de la data es valoren sempre que compleixin alguna de les característiques següents:

  • Acreditades per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries; l’acreditació ha de complir els criteris de la normativa de la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut relativa als materials de promoció o certificació d’assistència d’aquesta activitat, per la qual cosa hi han de constar de manera conjunta el logotip, el text i el nombre de crèdits.
  • Organitzades o impartides per alguna administració pública, per un col·legi professional o per alguna entitat del sector públic institucional (d’acord amb la definició donada per l’article 2 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre); s’ha d’acreditar en el certificat corresponent.

– Activitats promogudes per organitzacions sindicals o entitats sense ànim de lucre i que s’hagin impartit en virtut de convenis subscrits amb les administracions públiques o amb universitats, o bé que hagin estat acreditades i/o subvencionades per aquelles, cosa que ha de constar en el certificat corresponent.

– Activitats realitzades en virtut dels acords de formació continuada en les administracions públiques i que estiguin organitzades per qualsevol dels promotors de formació continuada que hagin subscrit aquests acords.

b) A l’efecte del que disposen els apartats anteriors, les activitats formatives sobre ciències de la salut són les relacionades amb les àrees temàtiques següents: salut pública, recerca, pràctica clínica, gestió sanitària, qualitat i docència.

c) Els diplomes o els certificats a què es refereixen aquestes activitats formatives es valoren a raó de 0,01 punts per cada crèdit CFC, 0,018 punts per cada crèdit LRU i 0,025 punts per cada crèdit ECTS. Si en el diploma o certificat figura el nombre d’hores en lloc dels crèdits, s’atorga un valor de 0,0026 punts per cada hora de formació; si hi figuren simultàniament crèdits i hores, la valoració es fa sempre pels crèdits certificats; si no s’hi especifiquen hores ni crèdits, no es valora aquesta activitat (màxim, 2.320 crèdits).

d) Es valoren a raó de 0,0001 punts per cada hora les activitats formatives relacionades amb les àrees temàtiques següents: prevenció de riscos laborals; sistemes d’informació; informàtica referida a aplicacions d’ofimàtica de nivell d’usuari i programes informàtics aplicats a la recerca en matèria de ciències de la salut; aspectes organitzatius relatius al servei sanitari; atenció al públic; estrès i autocontrol, o orientació psicològica, i qualsevol altra que estigui relacionada amb les funcions de la categoria a la qual s’opta. Es valoren sempre que hagin estat organitzades o impartides per alguna administració pública o per alguna entitat del sector públic institucional (d’acord amb la definició donada per l’article 2 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre), cosa que s’ha d’acreditar en el certificat corresponent.

3.4. Formació postgraduada

a) Per tenir el grau de doctor: 5,5 punts.

b) Per haver aconseguit el diploma d’estudis avançats (DEA) o de suficiència investigadora en el supòsit de no haver obtengut el títol de doctor: 1,5 punts.

c) Els títols oficials de màster universitari que estiguin relacionats directament amb el contengut de la categoria a la qual s’opta es valoren així:

– 0,070 punts per cada crèdit ECTS.

– 0,028 punts per cada crèdit LRU.

Si en el títol no s’especifica el tipus de crèdit, es computaran com a crèdits LRU.

d) Els títols universitaris propis de postgrau (certificat universitari, expert universitari, especialista universitari i màster universitari) que estiguin relacionats directament amb el contengut de la categoria a la qual s’opta es valoren a raó de 0,018 punts per cada crèdit LRU o per cada 10 hores lectives, i a raó de 0,025 punts per cada crèdit ECTS o per cada 25 hores lectives. Si en el diploma o certificat figura el nombre d’hores en lloc dels crèdits, s’atorga un valor de 0,001 punts per cada hora de formació; si hi figuren simultàniament crèdits i hores, la valoració es fa sempre pels crèdits certificats; si no s’hi especifiquen hores ni crèdits, no es valora aquesta activitat. Si en un mateix document figuren crèdits LRU i/o ECTS, es tendrà en compte la puntuació més favorable al candidat.

3.5. Docència

a) Per cada hora acreditada de docència impartida en qualsevol de les activitats formatives a què es refereix l’apartat 3.3.a: 0,003 punts.

Els candidats que hagin impartit hores de docència en cursos formatius en matèria de ciències de la salut posteriors a l’1 de gener de 2004 han de justificar que aquests cursos estan acreditats per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries. L’acreditació ha de complir els criteris de la normativa de la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut relativa als materials de promoció o certificació d’assistència d’aquesta activitat, per la qual cosa en el certificat de la docència impartida ha de constar el número del registre de l’expedient de l’activitat de la Comissió de Formació Continuada.

Igualment per cada hora de docència impartida en l’àmbit universitari. Si la docència impartida es compta per hores, no es pot computar en cap dels dos apartats següents.

b) Per cada curs acadèmic ocupant una plaça de docent de ciències de la salut en l’àmbit universitari a temps complet: 1,057 punts.

c) Per cada hora com a docent de ciències de la salut en l’àmbit universitari que no sigui a temps complet: 0,001 punts.

d) Per impartir docència en l’àmbit universitari en els nivells de càtedra o com a professor titular amb plaça vinculada al Servei de Salut de les Illes Balears o amb activitat simultània en aquest ens, o com a professor associat amb plaça assistencial en actiu o amb activitat simultània al servei de salut corresponent: 0,001 punts per cada hora.

e) Per tutoritzar pràctiques clíniques en la mateixa categoria a institucions sanitàries públiques d’alumnes d’estudis universitaris oficials amb què s’hagi subscrit un conveni de col·laboració: 0,0015 punts per cada hora.

f) Per tasques com a professional docent de residents: 0,5 punts per cada any.

g) Per tasques com a col·laborador docent de residents: 0,75 punts per cada any.

h) Per tasques com a tutor acreditat de residents: 1,05 punts per cada any.

3.6. Activitats científiques i de difusió del coneixement

a) Llibres de caràcter científic relacionats directament amb el contengut de la categoria i que tenguin ISBN i dipòsit legal:

– Per cada llibre complet: 0,5 punts.

– Per cada capítol de llibre no inclòs en el punt anterior: 0,05 punts.

b) Articles publicats en alguna revista de caràcter científic relacionats directament amb el contengut de la categoria a la qual s’opta:

– Per cada publicació en una revista internacional indexada en el JCR i/o en el SJR: 0,4 punts.

– Per cada publicació en una revista de tiratge estatal o autonòmic indexada en el JCR i/o en el SJR: 0,2 punts.

– Per cada publicació en una revista no indexada de tiratge estatal o internacional o autonòmic: 0,1 punts.

c) Ponències, comunicacions, coordinacions de taula i pertinença a comitès científics:

– Per cada ponència presentada a congressos, reunions científiques o activitats formatives en matèria de ciències de la salut i acreditades degudament (apartats primer i segon del punt 3.4.a) relacionada directament amb el contengut de la categoria a la qual s’opta:

  • Congrés o reunió científica d’àmbit internacional: 0,15 punts.
  • Congrés o reunió científica d’àmbit estatal: 0,10 punts.
  • Congrés o reunió científica d’àmbit autonòmic: 0,075 punts.

– Per cada comunicació o pòster presentats a congressos o reunions científiques i que estiguin relacionats directament amb el contengut de la categoria a la qual s’opta:

  • Congrés o reunió científica d’àmbit internacional: 0,1 punts.
  • Congrés o reunió científica d’àmbit estatal: 0,05 punts.
  • Congrés o reunió científica d’àmbit autonòmic: 0,02 punts.

– Per pertànyer a algun comitè científic:

  • Congrés o reunió científica d’àmbit internacional: 0,1 punts.
  • Congrés o reunió científica d’àmbit estatal: 0,05 punts.
  • Congrés o reunió científica d’àmbit autonòmic: 0,02 punts.

– Per actuar com a coordinador de taula:

  • Congrés o reunió científica d’àmbit internacional: 0,1 punts.
  • Congrés o reunió científica d’àmbit estatal: 0,05 punts.
  • Congrés o reunió científica d’àmbit autonòmic: 0,02 punts.

d) Recerca: per participar en projectes de recerca finançats o acreditats per entitats del sector públic institucional definides en l’article 2 de la Llei 40/2015:

– Com a investigador principal: 1,5 punts.

– Com a investigador col·laborador: 0,75 punts.

– Com a investigador de camp no remunerat (no essent membre de l’equip): 0,15 punts.

4. Coneixements orals i escrits de català (5 punts)

4.1. Els certificats emesos per la Direcció General de Cultura i Joventut i els reconeguts en l’Ordre del conseller d’Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013 per la que es determinen els títols, els diplomes i els certificats equivalents als certificats de coneixements de llengua catalana de la Direcció General de Cultura i Joventut (BOIB núm. 34/2013) tenen una valoració màxima de 5 punts:

a) Certificat de coneixement de català A1: 0,5 punts.

b) Certificat de coneixement de català A2: 1 punt.

c) Certificat de coneixement de català B1: 1,5 punts.

d) Certificat de coneixement de català B2: 2 punts.

e) Certificat de coneixement de català C1: 3 punts.

f) Certificat de coneixement de català C2: 4 punts.

g) Certificat de coneixements de llenguatge administratiu (LA): 1 punt.

4.2. Es valora només un certificat, excepte en el cas del certificat LA, en què la puntuació s’acumula a la d’un altre certificat que s’aporti. Si es presenta només el certificat LA, es valora amb 1 punt.

5. Coneixements orals i escrits de llengües estrangeres (màxim, 3 punts)

5.1. Els certificats de llengües estrangeres emesos per una escola oficial d’idiomes o per una universitat es valoren així:

a) Certificat de coneixements A1: 0,75 punts.

b) Certificat de coneixements A2: 1 punt.

c) Certificat de coneixements B1: 1,25 punts.

d) Certificat de coneixements B2: 1,5 punts.

e) Certificat de coneixements C1: 1,75 punts.

f) Certificat de coneixements C2: 2 punts.

5.2. Es pot valorar més d’un idioma; no obstant això, només es té en consideració el certificat del nivell més alt de cada idioma, fins al màxim global de 3 punts.

 

Annex 4 Recomanacions per tramitar la sol·licitud

1. Formularis

Com que es preveu una gran participació en els diferents processos selectius, es recomana emplenar les sol·licituds telemàticament per agilitar la gestió i evitar possibles errors, seguint les instruccions següents:

− Els webs <http://opoibsalut.caib.es> i <http://opoibsalut.illesbalears.cat> ofereixen la possibilitat d’emplenar les sol·licituds telemàticament i imprimir-les.

− L’aspirant ha d’emplenar el formulari amb les dades corresponents a cada apartat seguint les instruccions que s’indiquen en el formulari mateix.

− El sistema comprova la coherència de les dades introduïdes, per la qual cosa indica els errors comesos amb relació a la convocatòria corresponent.

La sol·licitud emplenada telemàticament s’ha d’imprimir i formalitzar adjuntant-hi la documentació segons allò que estableixen les bases.

2. Com emplenar el document d’ingrés i pagar la taxa per accedir al procés selectiu

2.1. Com emplenar el document d’ingrés

Es tracta del model 046, que es pot emplenar des del web de l’Agència Tributària de les Illes Balears (www.atib.es), concretament accedint a “Tràmits destacats” i seguidament a “Pagament de taxes”, on apareix —entre d’altres— el model 046 (“Taxes, preus públics i sancions, altres ingressos”). Cal seleccionar “Servei de Salut de les Illes Balears” entre les opcions de la llista d’organismes (menú desplegable) i triar la convocatòria corresponent.

2.2. Com pagar la taxa

Una vegada emplenat el document d’ingrés cal pagar la taxa per mitjà d’algun dels mètodes següents:

a) Presencialment: cal imprimir el document d’ingrés i efectuar el pagament a qualsevol de les oficines d’alguna de les entitats col·laboradores, que figuren en el web de l’Agència Tributària, i seguint les instruccions que hi doni.

b) Pagament telemàtic:

− Per mitjà del sistema de banca electrònica sempre que es disposi d’un compte operatiu per a la via telemàtica amb alguna de les entitats col·laboradores que indica l’Agència Tributària.

− Per mitjà de targeta de crèdit o de dèbit, independentment de quina sigui l’entitat emissora de la targeta, seguint les instruccions del web de l’Agència Tributària.

Una vegada efectuat correctament el pagament, cal adjuntar el justificant del pagament al document d’ingrés. En qualsevol cas, aquest justificant s’ha d’adjuntar a la sol·licitud de participació i l’aspirant n’ha de conservar una còpia.

 

 

ANNEX 5

 

Registre d’entrada / Registro de entrada

 

 

Sol·licitud d’admissió en processos selectius per a places de personal estatutari fix del Servei de Salut de les Illes Balears

Solicitud de admisión en procesos selectivos para plazas de personal estatutario fijo del Servicio de Salud de las Islas Baleares

Data de la publicació de la convocatòria (BOIB)

Fecha de la publicación de la convocatoria (BOIB)

 

 

Categoria a la qual em present

Categoría a la que me presento

    

 

Sistema d’accés / Sistema de acceso

Torn lliure / Turno libre

Torn de promoció interna / Turno de promoción interna

o Torn lliure / Turno libre

o Torn lliure amb reserva per a persones amb alguna discapacitat

Turno libre con reserva para personas con alguna discapacidad

 

o Torn de promoció interna

 

Turno de promoción interna

o Torn de promoció interna amb reserva per a persones amb alguna discapacitat

Turno de promoción interna con reserva para personas con alguna discapacidad

Dades personals / Datos personales

1r llinatge / 1r apellido

 

2n llinatge / apellido

 

Nom / Nombre

 

Núm. doc. identitat1

N.º doc. identidad

 

Data de naixement

Fecha de nacimiento

 

Nacionalitat

Nacionalidad

 

Home / Hombre

o

Dona / Mujer

o

cili2

Domicilio

 

Localitat

Localidad

 

Codi postal

Código postal

 

Municipi

Municipio

 

Telèfon

Teléfono

 

Adreça electrònica

Correo electrónico

 

1 DNI, NIF o passaport / DNI, NIF o pasaporte.  2 Només a efectes de notificació / Solo a efectos de notificación.

Dades acadèmiques / Datos académicos

Titulació al·legada / Titulación alegada

 

 

Nivell de català / Nivel de catalán

o A1 o A2 o B1 o B2 o C1 o C2 o LA

Homologació de català / Homologación de catalán:

 

Per a persones amb alguna discapacitat / Para personas con alguna discapacidad

Percentatge de discapacitat

Porcentaje de discapacidad

 %

Adaptació que necessit

Adaptación que necesito

 

 

En cas de promoció interna, indicau la categoria d’origen

En caso de promoción interna, indique la categoría de origen

 

 

Altres dades / Otros datos

Illa on vull fer l’examen

Isla donde deseo hacer el examen

o Mallorca

o Menorca

o Eivissa / Ibiza

Idioma de l’examen

Idioma del examen

o català / catalán

o castellà / castellano

 

Declaració / Declaración

Sol·licit que se m’admeti en el procés selectiu a què fa referència aquesta sol·licitud. Alhora, declar que són certes totes les dades consignades i que complesc les condicions exigides en la convocatòria i em compromet a provar-les documentalment. Així mateix, don consentiment perquè l’Administració tracti aquestes dades a l’efecte derivat d’aquesta convocatòria.

Solicito que se me admita en el proceso selectivo a que hace referencia esta solicitud. Al mismo tiempo, declaro que son ciertos todos los datos consignados y que cumplo las condiciones exigidas en la convocatoria y me comprometo a probarlas documentalmente. Asimismo, doy mi consentimiento para que la Administración trate estos datos al efecto derivado de esta convocatoria.

 

                   ,                 d’/de              de 20

[firma]

 

SERVEI DE SALUD DE LES ILLES BALEARS / SERVICIO DE SALUD DE LAS ISLAS BALEARES

 

Annex 6 Consentiment per obtenir dades telemàticament

Consentimiento para obtener datos telemáticamente

De conformitat amb l’article 28.2 (“Documents aportats pels interessats al procediment administratiu”) de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s’entén que la consulta de les dades següents està autoritzada per l’interessat en un procediment administratiu:

De conformidad con el artículo 28.2 (“Documentos aportados por los interesados al procedimiento administrativo”) de la Ley 39/2015, de 1 de octubre, del procedimiento administrativo común de las administraciones públicas, se entiende que la consulta de los datos siguientes está autorizada por el interesado en un procedimiento administrativo:

− dades d’identitat / datos de identidad

− títols universitaris / títulos universitarios

− títols no universitaris / títulos no universitarios

− inexistència d’antecedents penals per delictes sexuals

   inexistencia de antecedentes penales por delitos sexuales

 

No obstant això, si us hi oposau, marcau les caselles oportunes.

No obstante, si usted se opone, marque las casillas oportunas.

  

Primer llinatge / Primer apellido :  

Segon llinatge / Segundo apellido:  

 

Nom / Nombre:  

Núm. doc. identitat / N.º doc. identidad:  

No don consentiment perquè es consultin les dades següents:

No doy mi consentimiento para que se consulten los datos siguientes:

(  ) Dades d’identitat / Datos de identidad

(  ) Títols universitaris / Títulos universitarios

(  ) Títols no universitaris / Títulos no universitarios

(  ) Inexistència d’antecedents penals per delictes sexuals

     Inexistencia de antecedentes penales por delitos sexuales

                      ,            d’/de                          de 20

[firma]

ÒRGAN DE DESTINACIÓ / ÓRGANO DE DESTINO