Secció I. Disposicions generals
AJUNTAMENT DE CAMPOS
Núm. 552
Aprovació definitiva Ordenança municipal entrades de vehicles a motor de quatre rodes a través de les voreres i reserves de via pública per a aparcament, càrrega i descàrrega
Una vegada finalitzat el termini d’exposició pública sense que s’hagin presentat al·legacions, ha resultat aprovada definitivament la modificació de l’Ordenança municipal reguladora de les entrades de vehicles a motor a quatre rodes a través de les voreres i reserves de via pública per a aparcament, càrrega i descàrrega.
Es publica el text íntegre de la mateixa, per a la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l’article 103, de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local, que és el següent:
“Ordenança municipal Reguladora de les entrades de vehicles a motor de quatre rodes a través de les voreres i reserves de via pública per a aparcament, càrrega i descàrrega.
CAPÍTOL 1 DISPOSICIONS GENERALS; DEFINICIÓ, OBJECTE I ÒRGANS COMPETENTS.
CAPÍTOL 2. SOL·LICITUDS I PROCEDIMENT.
Secció 1a. Sol·licitud de gual permanent
Secció 2ª. Sol·licitud d’estacionament reservat.
Secció 3ª. Sol·licitud de modificacions, canvi de titularitat i baixa de les llicències.
Secció 4ª. Procediment
CAPÍTOL 3. CONTINGUT DE LA LLICÈNCIA i ÀMBIT D’APLICACIÓ.
CAPÍTOL 4. CONDICIONS.
CAPÍTOL 5. DRETS I OBLIGACIONS.
CAPÍTOL 6. PROHIBICIONS
CAPÍTOL 7. CLASSIFICACIÓ.
CAPÍTOL 8. MESURES DE PROTECCIÓ I REPOSICIÓ DE LA VIA PÚBLICA.
PAGAMENT DELS TRIBUTS.
CAPÍTOL 9. RÈGIM SANCIONADOR.
CAPÍTOL 10. SENYALITZACIÓ.
Secció 1ª. Senyalització dels guals permanents
Secció 2ª. Senyalització de les reserves d’estacionament.
DISPOSICIÓ ADDICIONAL.
DISPOSICIÓ FINAL.
Ordenança municipal Reguladora de les entrades de vehicles a motor de quatre rodes a través de les voreres i reserves de via pública per a aparcament, càrrega i descàrrega.
CAPÍTOL 1
DISPOSICIONS GENERALS
1.DEFINICIÓ.
S’entén per gual permanent la reserva d’una porció delimitada de la calçada sobre la que es concedeix una llicencia d’ús privatiu a precari per tal de facilitar l’entrada i sortida de vehicles a motor de quatre rodes d’un edifici a través de les voreres.
S’entén per estacionament reservat a la via pública, aquella porció delimitada de la calçada sobre el que es concedeix una llicencia d’ús privatiu a precari per tal de facilitar les operacions de càrrega i descàrrega d’objectes i materials, o facilitar l’accés de persones de mobilitat reduïda a immobles determinats, entre d’altres.
Queden exclosos d’aquesta Ordenança els estacionaments reservats per als serveis d’autotaxis, d’autobusos interurbans, i per a ús de les persones amb mobilitat reduïda d’ús no privatiu, les zones de càrrega i descàrrega d’ús no privatiu.
2. OBJECTE.
1. Aquesta Ordenança té per objecte regular determinats aspectes dels usos privatius o especials sobre la via pública del terme municipal de Campos, en especial la instal·lació de guals permanents i l’ordenació de les reserves d’estacionament per a determinats usos. Tot això en el marc de l’exercici de les competències municipals en matèria de trànsit, del Text Refós de la Llei d’hisendes locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004,de 5 de març, i el Reial Decret Legislatiu 6/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la llei sobre tràfic, circulació de vehicles a motor i seguretat vial.
2. Supletòriament, pel que fa a matèries no regulades expressament per aquesta Ordenança o que reguli l’autoritat municipal basant‐s’hi, s’aplica la llei de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària i els reglaments que la desenvolupen.
3. En l’expedició de les autoritzacions s’atendrà a criteris de compatibilitat entre l’ús públic comú i aquell especial, i en cas de conflicte prevaldrà l’ús públic comú de l’espai obert per raons d’interès general.
3. ÒRGANS COMPETENTS.
La competència sobre les matèries objecte d’aquesta ordenança correspon a l’organisme municipal que en cada moment la té atribuïda, bé com a pròpia o bé per delegació.
CAPÍTOL 2
SOL·LICITUDS I PROCEDIMENT
Secció 1ª. Sol·licitud de gual permanent
A) DOCUMENTACIÓ GENERAL:
Es presentarà la següent documentació en el registre municipal:
a. Sol·licitud signada per l’interessat o representant degudament acreditat.
b. Acreditació de la propietat (serà suficient amb una còpia del rebut de l’IBI) o del dret d’ús.
c. Fotografia frontal de la cotxeria on s’ha d’instal·lar el gual.
d. Justificant del pagament de la taxa municipal.
B) DOCUMENTACIÓ ESPECÍFICA:
En el cas de la sol·licitud d’un gual per a aparcaments que formin part d’una comunitat de propietaris, a més de la documentació general expressada anteriorment, s’haurà de presentar:
a. Còpia del NIF de la comunitat de propietaris.
b. Certificat del secretari de la comunitat de propietaris en què consti l’acord de la junta de propietaris sobre la sol·licitud de gual.
c. Plànol de l’aparcament on estiguin delimitades les places de què consta.
Secció 2ª. Sol·licitud d’estacionament reservat.
A. DOCUMENTACIÓ GENERAL:
Es presentarà la següent documentació en el registre municipal:
a. Sol·licitud signada per la persona interessada o representant degudament acreditat.
b. Còpia del CIF o NIF del que resultarà titular de la llicència
c. Plànol de situació, en el que hi figurin el mobiliari urbà i demés elements ornamentals i botànics presents a l’indret .
d. Document acreditatiu de la constitució de la fiança.
e. Rebut acreditatiu de l’abonament de la taxa per tramitació prevista a l’Ordenança Fiscal.
B. DOCUMENTACIÓ ESPECIFICA
1. Per a obres :
a. Fotocòpia de la llicència municipal de l’obra.
b. Fotocòpia del document acreditatiu d’horari de treball continuat les 16 hores del dia, per aquells que sol·licitin de 12 a 16 hores.
c. Fotocòpia del document acreditatiu d’horari de treball ininterromput les 24 hores del dia, per aquells que sol·licitin més de 16 hores.
d. En el cas que la longitud sol·licitada sobrepassi la projecció dels límits del recinte afectat, el permís escrit del propietari o arrendatari del recinte colindant afectat.
2. Per a espais reservats a persones amb mobilitat reduïda:
a. Copia de la resolució administrativa que reconegui la condició i el grau de discapacitat.
b. Còpia de document acreditatiu de la vinculació de la persona en mobilitat reduïda amb l’espai sobre el que es sol·licita la llicència. Si es tracta del domicili: còpia del document acreditatiu de la propietat (serà suficient la fotocòpia de l’últim rebut de l’IBI) o dret a ús del baix de la finca afectada. Si es tracta del lloc de treball: còpia de document acreditatiu de la vinculació laboral i de l’ultima fulla salarial.
Secció 3ª. Sol·licitud de modificacions, canvi de titularitat i baixa de les llicències.
1. El canvi de titularitat de la llicència de guals requerirà la justificació de la propietat o dret a ús de l’indret afectat pel sol·licitant. En el cas de transmissió de les llicències de guals per obres a comunitats de propietaris es requerirà la mateixa documentació que per a una sol·licitud nova. Les condicions de les llicències objecte de transmissió s’adaptaran a les circumstàncies de fet i de dret de l’indret pel qual es sol·liciten.
2. Les sol·licituds d’ampliació de la longitud dels estacionaments reservats i dels horaris respectius, la transmissió de la titularitat de la llicència, i la baixa de les mateixes, requeriran la prèvia autorització municipal que haurà de ser sol·licitada pel titular de la llicència justificant els motius de la seva petició.
3. La resolució de baixes, requerirà la prèvia realització de les accions materials necessàries per reposar la configuració i senyalització física de l’espai sobre el que es concedeix el gual o estacionament reservat.
4. La tramitació de les sol·licituds esmentades estaran sotmeses:
a. A l’abonament de les taxes de tramitació fixades a l’ordenança fiscal, a excepció de les reduccions d’amplària i de longitud dels estacionaments reservats.
b. A l’acreditació d’estar al corrent de les taxes municipals de manteniment i ocupació del gual o estacionament reservat, així com trobar-se constituïda la fiança adient.
L’Ajuntament podrà demanar les justificacions documentals i fer les comprovacions prèvies que cregui convenients.
Secció 4ª. Procediment
1. La sol·licitud de llicència no autoritza la utilització o ús de l’espai objecte de la sol·licitud.
2. Rebuda la sol·licitud amb la documentació justificativa, el servei corresponent procedirà a analitzar la seva suficiència en el termini de 15 dies.
3. En el cas que es detectin deficiències es requerirà al sol·licitant perquè abans de 10 dies les esmeni.
4. Els serveis tècnics de l’Ajuntament podran emetre informe previ a la concessió de la llicència, podent realitzar les visites d’inspecció i les comprovacions que creguin convenient als recintes i als indrets pels quals es sol·licita la llicència.
5. En el termini de dos mesos des de la data de sol·licitud, es dictarà resolució atorgant o denegant la llicència, amb les modificacions que si s’escau fossin adients.
6. Transcorregut el termini de dos mesos sense recaure resolució, s’entendrà desestimada la sol·licitud.
7. Amb caràcter previ a l’atorgament de la llicència s’exigirà la constitució d’un dipòsit o aval per tal de garantir la compensació de possibles danys a la via publica o per tal d’atendre a la reposició de l’estat originari del mobiliari o instal·lacions afectades per l’ús autoritzat. La garantia serà cancel·lada quan es revoqui o s’extingeixi la llicència, i prèvia comprovació de que l’estat de l’espai sobre el que es va constituir l’ús es correspon amb el previ al seu atorgament .
8. Les sol·licituds relatives a les llicències de guals i estacionaments reservats es podran tramitar amb caràcter simultani al de l’obra o activitat.
CAPÍTOL 3
CONTINGUT DE LA LLICÈNCIA i ÀMBIT D’APLICACIÓ
Contingut de la llicència.
La llicència expressarà el seu atorgament a precari per raons d’urbanització, d’ordenació del trànsit i d’interès general, la identificació de la persona o entitat autoritzada, la ubicació i delimitació de l’estacionament autoritzat, el termini de vigència, l’horari, les característiques de la senyalització, així com la resta de condicions que s’escaiguin.
Àmbit d’aplicació.
Les normes d’aquesta Ordenança obliguen als titulars i als usuaris de les vies i els espais lliures públics de titularitat municipal, i als de les vies privades de servitud o concurrència pública dins el terme municipal de Campos.
CAPÍTOL 4
CONDICIONS
1. Condicions generals dels guals permanents:
1.1. La llicència de gual permanent només es podrà concedir per entrades de vehicles a aparcaments individuals o col·lectius, en cap cas per entrades de persones a domicilis, llocs de feina o comerços.
1.2. Els guals es concediran a precari amb caràcter indefinit.
1.3. L’Ajuntament es reserva la facultat d’efectuar les modificacions que resultin aconsellables per raons d’interès públic o per canvi de circumstàncies en la via pública, sense haver-hi lloc, en cap cas, a indemnització o compensació de cap mena.
1.4. La llicència que autoritza el gual permanent serà personal, i intransferible a altri, sense la prèvia autorització del l’Ajuntament.
2. Condicions generals dels estacionaments reservats:
2.1. La llicència d’estacionament reservat només es podrà concedir en els trams de vial en els quals estigui autoritzat l’estacionament, i que, a més, no dificultin ni els girs ni la visibilitat a les cruïlles.
2. 2. En els trams de vial d’autorització d’estacionament temporal alternatiu, només es podran concedir estacionaments reservats per a la temporada d’estacionament autoritzat.
2.3. Els estacionaments reservats es concediran a precari amb caràcter temporal o indefinit.
2.4. Tindran caràcter temporal les llicències per obres, ajustat al termini de vigència de l’obra o activitat.
2.5. Es concediran amb caràcter indefinit les llicències per estacionament reservat de persones amb mobilitat reduïda quan siguin per accedir al domicili o lloc de treball, i mentre sigui de necessitat per al seu servei.
2.6. Tindran caràcter indefinit en els casos que, a criteri de l’Ajuntament, l’interès públic ho aconselli.
2.7. Els estacionaments reservats es concediran amb horari consecutiu.
2.8. Podran ésser titulars de la corresponent llicència d’estacionament reservat: Els promotors, i constructors que sol·licitin la llicència d’obres en la finca front la qual es sol·licita l’estacionament reservat. Les persones amb mobilitat reduïda, que ho sol·licitin amb caràcter privatiu, front al seu domicili o lloc de treball.
2.9. L’atorgament de les llicències d’estacionament reservat serà discrecional i tindrà caràcter de a precari.
2.10. L’Ajuntament es reserva la facultat d’efectuar les modificacions que resultin aconsellables per raons d’interès públic o per canvi de circumstàncies en la via pública, sense haver-hi lloc, en cap cas, a indemnització o compensació de cap mena.
2.11. La llicència que autoritza l’estacionament reservat serà personal, i intransferible a altri, sense la prèvia autorització del l’Ajuntament.
CAPÍTOL 5
DRETS I OBLIGACIONS
1. Les llicències de gual i les d’estacionament reservat donen dret a:
1.1. L’ús pacífic de l’espai sobre el que s’adjudica la llicència en les condicions que aquesta estableixi per tal que es pugui dur a terme l’entrada i sortida de vehicles a través de la vorera, efectuar les operacions de càrrega i descàrrega de materials o bé i facilitar l’estacionament dels vehicles de persones amb mobilitat reduïda.
1.2. Posar en coneixement de la policia local si hi ha cap vehicle estacionat davant el gual o al seu estacionament reservat per que es retiri o s’iniciï el procediment corresponent.
2. El titular d’un gual o d’un estacionament reservat estarà obligat a:
2.1. Instal·lar la placa de gual oficial de l’Ajuntament d’acord amb el que s’estableix en aquesta Ordenança.
2.2. Recepcionar la senyalització vertical i horitzontal que l’Ajuntament estableixi i instal·li com obligatòria per la concessió d’un estacionament reservat.
2.3. A que la senyalització del gual o de l’estacionament reservat sigui mantinguda pel titular del gual en condicions òptimes de visibilitat i comprensió.
2.4. Renovar el paviment quan resulti malmès per la negligència del titular de l’estacionament reservat o els usuaris del mateix.
2.5. Efectuar en l’estacionament i, al seu càrrec, quantes obres ordinàries i extraordinàries ordeni l’Ajuntament d’acord amb la llicència atorgada
2. 6. Retornar el paviment al seu estat original un cop s’hagi anul·lat o extingit la llicència d’estacionament reservat, si hagués estat objecte d’alguna modificació. 6.
2.7. Abonar les taxes municipals previstes a les ordenances fiscals.
CAPÍTOL 6
PROHIBICIONS
1. És prohibit estacionar en qualsevol gual degudament senyalitzat. Aquesta prohibició afecta també a la persona titular del gual.
2. No es permesa la col·locació d’elements delimitadors de l’estacionament reservat.
3. No es permet cap modificació de la calçada, fora de les senyalada per l’Ajuntament.
4. Es prohibeix que els titulars dels guals pintin per sí mateixos la senyalització horitzontal a la calçada o vorera.
5. La senyalització dels estacionaments reservats la farà l’Ajuntament. No es podrà senyalitzar un estacionament pels seus usuaris, ni modificar la senyalització de l’estacionament fora de les condicions de la llicencia i l’homologada per l’Ajuntament.
6. Es prohibeix expressament als usuaris que no compleixin amb les condicions de cada un dels supòsit d’aquesta Ordenança, l’estacionament als mateixos.
7. En cap cas s’entendrà com una reserva d’aparcament per al titular del gual.
CAPÍTOL 7
CLASSIFICACIÓ
Els estacionaments reservats es classifiquen en:
- Estacionaments reservats per a obres: S’entén com a estacionament reservat per a obres, aquells que es sol·liciten per a facilitar l’execució d’una obra.
- Estacionaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda: S’entén com a estacionament reservat per a persones amb mobilitat reduïda, aquells que es sol·liciten per facilitar l’accés i sortida al domicili o al seu lloc de treball.
- Reserves públiques per a càrrega i descàrrega.
- Reserves d’espai davant farmàcies.
- Reserves d’espai davant hotels per a càrrega i descàrrega de viatgers i/o equipatges.
CAPÍTOL 8
MESURES DE PROTECCIÓ I REPOSICIÓ DE LA VIA PÚBLICA. PAGAMENT DELS TRIBUTS.
MESURES CAUTELARS.
1. Sense perjudici i amb independència de la infracció que pugui constituir, l’Ajuntament adoptarà en front dels usos privatius o especials sobre la via pública sense llicència o sense ajustar-se a aquesta, les mesures cautelars que en l’exercici de les seves potestats de domini siguin adients en dret per tal de reinstaurar els espais a l’estat anterior al de la pertorbació. Les despeses que origini l’adopció de les mesures cautelars aniran a càrrec dels responsables de la pertorbació.
2. En concret, i prèvia audiència de l’interessat:
2.1. S’impedirà mitjançant la col·locació de mecanismes d’obstaculització idonis i proporcionats, l’ús d’espais destinats a gual o estacionaments reservats sense la preceptiva llicència o sense ajustar-se a la prèviament concedida.
2. 2. Es revocarà la llicència concedida en el cas que s’evidenciï un ús de l’espai autoritzat diferent o contrari al que va motivar la seva concessió conforme a aquesta ordenança, sense perjudici que es pugui sol·licitar nova llicència adaptada a les noves circumstàncies.
2. 3. Es procedirà a la retirada dels elements, i objectes de la via pública que ocupin sense llicència els espais destinats a gual i estacionament reservat, dificultant o obstaculitzant el seu ús. En el cas dels vehicles, d’acord amb el RD Leg. 6/2015, de 30 d’octubre, no serà requisit l’audiència prèvia.
MESURES DE REPOSICIÓ
1. Les persones que per frau o negligència modifiquin les condicions originàries de la via per tal de fer un ús o ocupació de la mateixa no legalitzable mitjançant llicència, estaran obligats a reposar les condicions de la via a l’estat previ a la seva modificació o transformació.
2. En el cas de no procedir a la reposició ordenada en el termini conferit, ho executarà subsidiàriament l’Ajuntament, que podrà reclamar per via executiva les despeses originades a l’autor dels actes, cas de no abonar-les en via voluntària.
PAGAMENT DELS TRIBUTS.
1. La manca de pagament, en els períodes fitxats, dels tributs aprovats en ordenança fiscal que gravin el manteniment de la senyalització o l’ocupació dels espais objecte d’aquesta ordenança, comportarà l’inici del procediment de constrenyiment per l’exacció del tribut local.
CAPÍTOL 9
RÈGIM SANCIONADOR
CLASSIFICACIÓ: Les infraccions es classifiquen en: molt greus, greus, i lleus.
FALTES MOLT GREUS.
1. L’aprofitament o simulació d’un gual o zona reservada d’estacionament sense la llicència preceptiva quan aquest fet hagi comportat l’exercici de potestats administratives envers altres vehicles o terceres persones.
2. Haver obtingut una llicència de gual o d’estacionament reservat ocultant dades o falsejant el compliment dels requisits per a l’obtenció.
3. La senyalització o modificació de la senyalització contraria a les condicions originàries de la llicència de gual o zona de reserva concedida, quan comporti l’exercici de potestats administratives envers altres vehicles o terceres persones .
4. La comissió de dues faltes greus en el període d’un any
5. Les faltes molt greus seran sancionades amb multa de 300 a 600 € i pèrdua de la fiança, podent comportar la revocació i pèrdua de la llicència.
FALTES GREUS.
1. L’aprofitament de l’espai a través de la simulació d’un gual o zona reservada d’estacionament sense la llicència preceptiva.
2. Mantenir una llicència de gual o d’estacionament reservat quan s’han deixat de complir les condicions que permeteren el seu atorgament.
3. Modificar la vorera de manera diferent al contemplat en aquesta Ordenança.
4. Modificar la calçada.
5. La manca o desaparició de la senyalització horitzontal o vertical del gual.
6. La manca reiterada de compliment de les instruccions i ordres donades per l’Ajuntament
7. La senyalització i modificació de la senyalització quan suposi un major aprofitament no ajustat a la llicència concedida o a les ordres de l’Ajuntament.
8. La comissió de dues faltes lleus en el període d’un any
9. Les faltes greus seran sancionades amb multa de 150 a 300 €, i pèrdua de la fiança dipositada.
FALTES LLEUS.
1. La senyalització del gual o de la zona reservada d’estacionament de forma diferent a la que correspon d’acord amb la present ordenança amb la llicència concedida o les ordres de l’Ajuntament.
2. La modificació de la senyalització del gual o de la zona reservada d’estacionament sense adaptar-se a la present ordenança, o les ordres de l’Ajuntament. Les faltes lleus seran sancionades amb multa de fins a 150 €.
RESPONSABLES.
1. Seran responsables de les infraccions i les sancions que puguin recaure, els autors de les mateixes.
2. A excepció de prova en contrari, o una clara identificació de la persona de l’autor material, es presumirà autor de la infracció el titular de la llicència al moment de produir-se o conèixer la infracció.
GRADACIÓ DE LES SANCIONS.
1. Per tal de graduar les sancions, s’haurà de tenir en compte:
a. La reiteració en la comissió de faltes.
b. Els danys i perjudicis causats a l’Administració o a terceres persones.
c. La intencionalitat.
COMPETENCIA SANCIONADORA.
La sanció de les infraccions previstes a la present Ordenança així com la disposició de les mesures cautelars i de reposició previstes correspondrà al Batle, sense perjudici de la delegació que pugui conferir-se als Regidors integrats en el Govern Municipal.
Les infraccions seran denunciades segons l’aplicació de la llei de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària i els reglaments que la desenvolupen o per l’ordenança municipal corresponent.
Retirada o immobilització dels vehicles.
En funció del que estableix l’article 105.F del Reial Decret Legislatiu 6/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la llei sobre tràfic, circulació de vehicles a motor i seguretat vial, la policia local podrà procedir a la immobilització i/o retirada del vehicle estacionant als llocs reservats per aquesta ordenança sense complir els requisits per a fer-ho.
CAPÍTOL 10
SENYALITZACIÓ.
Secció 1ª. Senyalització dels guals permanents
La senyalització consisteix en la pintura de la vorera de color groc i/o la col·locació de la placa oficial de l'Ajuntament en lloc visible. Qualsevol placa senyalitzadora de gual que no sigui l'oficial de l'Ajuntament és il·legal i, per tant, no és vàlida per a impedir l'aparcament. La placa s’haurà d’instal·lar al costat dret, entrant, de la porta, a 1,80 m. d’alçada des de damunt la vorera. Si no és possible instal·lar-la a la porta, s’instal·larà a la façana, també a la dreta, entrant, i a la mateixa alçada.
Secció 2ª. Senyalització de les reserves d’estacionament.
La senyalització i configuració de les voreres dels diferents espais objecte de llicència correspondrà realitzar-la a l’Ajuntament resultant un servei de recepció obligatòria pels seus usuaris.
1. Reserves per a càrrega i descàrrega.
Són d’us públic per a vehicles amb targeta de transport i es col·locaran a les proximitats dels comerços segons les necessitats de cada zona. La senyalització vertical consistirà amb ziga-zaga de color groc de 220 centímetres d’amplada i d’un mínim de 500 cm. de llargada.
La senyalització vertical consistirà amb un senyal R-308 al qual s’hi afegirà a la seva part inferior una placa on s’hi inscriurà l’horari de la reserva i el temps màxim d’aturada. Fora d’aquest horari l’estacionament es regularà segons allò que es disposi per a la resta del carrer o tram més proper a aquest.
2. Reserves d’espai a les farmàcies.
Consisteix en habilitar davant les farmàcies, un lloc d’estacionament.
Es delimitarà amb senyalització horitzontal consistent en un requadre de color blanc discontinu de 220 x 500 centímetres, amb una creu verda d’uns 25 cm. d’amplada, pintada damunt un requadre de dimensions de 200 x 200 centímetres al seu centre de color blanc i pintura antilliscant.
Aquesta senyalització es complementarà amb un senyal vertical R-307 al qual s’hi afegirà a la seva part inferior una placa on s’hi inscriurà EXCEPTE URGÈNCIES FARMÀCIA. MÀXIM 15 MINUTS. Fora de l’horari d’obertura de l’establiment, l’estacionament es regularà segons allò que es disposi per a la resta del carrer o tram més proper a aquest.
3. Reserves d’espai davant hotels per a càrrega i descàrrega de viatgers.
Consisteix en habilitar davant els hotels 1 o 2 places vigent les 24 hores tots els dies de la setmana.
Són d’us exclusiu per a càrrega i descàrrega de viatgers i/o equipatges d’usuaris de l’hotel sol·licitant. Es delimitarà amb un requadre de color blanc discontinu de 220 x 500 centímetres, per a cada plaça.
Aquesta senyalització es complementarà amb un senyal vertical R-308 al qual s’hi afegirà a la seva part inferior una placa amb la inscripció EXCEPTE CÀRREGA I DESCÀRREGA DE PERSONES I/O EQUIPATGES. MÀXIM 15 MINUTS.
4. Estacionaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda:
La senyalització de les places personalitzades es realitzarà per mitjà de marques vials les quals consistiran en línies contínues de color groc que delimitaran l’espai habilitat per a l’estacionament i advertiran de la prohibició. El fons de l’espai habilitat serà de color blau i, en el fons, es pintarà en groc el símbol internacional d’accessibilitat i el senyal vertical format per un panell rectangular amb fons en blanc que contendrà el senyal de prohibició R-308 junt amb el símbol internacional d’accessibilitat en la part superior del panell.
DISPOSICIÓ ADDICIONAL.
Tots els guals i els estacionaments reservats ja existents prèviament a l’entrada en vigor d’aquesta ordenança hauran de complir les disposicions que s’hi contenen.
DISPOSICIÓ FINAL. Entrada en vigor
D’acord amb el que disposa l’article 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, aquesta Ordenança entrarà en vigor, un cop aprovada definitivament per la Corporació, a partir de la data en què es publiqui el seu text íntegre en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i sempre que hagi transcorregut el termini previst a l’article 113 de l’esmentada Llei..”
Campos, 22 de gener de 2019
El batle
Sebastià Sagreras Ballester