Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DES MIGJORN GRAN

Núm. 509
Modificació de l'ordenança fiscal reguladora del preu públic per la prestació del servei de l'escola pública Xibit

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent finalitzat el termini d’exposició pública de l’acord de modificació de l'Ordenança fiscal que regula el preu públic per la prestació del servei de l'escola infantil Xibit, i no havent-se presentat cap reclamació en contra, aquest acord i la seva ordenança fiscal queden elevats a definitius, de conformitat amb el que disposa l’article 17.3 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.

D’acord amb el que disposa l’article 19.1 de l’esmentada Llei, contra els esmentats acords els interessats legítims podran interposar el corresponent recurs contenciós administratiu en la forma i terminis establerts per la Llei reguladora de la susdita jurisdicció.

A continuació es transcriu l’ordenança fiscal modificada:

​​​​​​​ 

Es Migjorn Gran, 23 de gener de 2019

El batle Pedro G. Moll Triay

 

"ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE L’ESCOLA INFANTIL XIBIT

De conformitat amb el que preveu l’article 127 del Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals (TRLRHL), aprovat per RDL 2/2004, de 5 de març, i en relació amb l’article 41 del mateix text, l’Ajuntament des Migjorn Gran estableix el preu públic per la prestació en instal·lacions municipals dels servei d’escoleta municipal infantil de 0 a 3 anys que es regirà per la present ordenança.

Article 1.- Naturalesa

La prestació d’aquest servei es dur a terme atenent a raons socials i d’interès públic. La contraprestació econòmica per la prestació del servei d’escola infantil de 0 a 3 anys té naturalesa de preu públic, conforme al que estableix l’article 41 del TRLRHL.

Article 2.- Subjecte passiu

Estan obligats al pagament d’aquest preu públic totes aquelles persones que es beneficiïn de la prestació del servei d’escoleta municipal infantil de 0-3 anys, i en particular els pares, tutors o encarregats dels fillets que gaudeixen del servei d’escoleta municipal infantil de 0-3 anys.

Article 3.- Quantia

S’estableix una tarifa en dues parts:

  • Matrícula: 100,00 euros, que es farà efectiva en un únic pagament en el moment de formalitzar la matrícula escolar.

  • Quota mensual:

  • jornada sencera per a infants d’1-3 anys: 180 euros/mes.
  • jornada reduïda (3 hores i 30 minuts) per a infants d’1-3 anys: 150 euros/mes.

Article 4.- Quota reduïda

4.1 En casos extraordinaris i sempre que així ho aconsellin els serveis socials de l’Ajuntament es podrà concedir una reducció de la quota fins el 100%.

Únicament tindran dret a sol·licitar aquesta reducció aquelles famílies que tramitin la sol·licitud a través dels serveis socials de l’Ajuntament.

4.2 Gaudiran d'una bonificació del 50% de la tarifa d'un dels fills quan una familía té matriculat dos o més fillets a la mateixa escoleta.

La bonificació necessitarà per a ser declarada, sol·licitud prèvia dels subjectes passius i hauran d'adjuntar a la mateixa la documentació acreditativa de tal circumstància.

Article 5.- Normes de gestió

5.1.- El pagament del preu públic es realitzarà a l’Ajuntament o a l’entitat concessionària del servei.

El pagament serà mensual per al cas de les quotes mensuals, que cobriran els serveis per mensualitats anticipades. El pagament es farà mitjançant l’ingrés directe o per domiciliació bancària, amb la prèvia autorització formal del subjecte passiu.

Els pagaments de les quotes tindrà lloc dins els primers 15 dies de cada mes.

La matrícula es pagarà en el moment de formalitzar-se.

5.2.- El retard en el pagament de més de dues mensualitats sense motiu que ho justifiqui significarà la baixa de l’usuari del centre, prèvia audiència a la família amb 15 dies d’antelació. Tot això sense perjudici de la iniciació del corresponent procediment per a pagar el deute.

Disposició final

La present Ordenança entrarà en vigor el dia que es publicarà en el BOIB, i serà vigent fins que s’acordi la seva modificació o derogació. "​​​​​​​