Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 389
Extracte de la Resolució de 16 de gener de 2019, del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen ajudes per a les agrupacions de defensa vegetal per a l'assessorament agrari amb finalitats de defensa vegetal per a l’any 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 435602

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Beneficiaris

1. Poden sol·licitar i, per tant, ser beneficiàries directes d’aquestes ajudes les agrupacions de defensa vegetal que reuneixin els requisits següents:

a) Estar constituïdes d’acord amb el Decret 52/2013, de 29 de novembre, pel qual es regulen les agrupacions de defensa vegetal en l'àmbit de les Illes Balears i es crea el Registre Oficial d'Agrupacions de Defensa Vegetal de les Illes Balears (BOIB núm. 166, de 30.11.2013), estar inscrites en el Registre d’ADV i disposar d’un pla d'actuacions que defineixi les línies d’actuació de l’ADV, aprovat pel Servei d’Agricultura de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia.

b) Prestar assessorament, en relació amb aquesta ajuda, a productors agraris actius que compleixin els requisits per ser considerats com a pimes dedicades a la producció primària de productes agrícoles, segons la definició que estableix l’annex I del Reglament (UE) núm. 702/2014 de la Comissió, de 25 de juny de 2014.

2.Tindran la consideració de beneficiaris finals, els productors que s’indiquen en el punt 1 b) d'aquest apartat que sol·licitin la prestació del servei d'assessorament a l'ADV i les ADV tindran la condició de prestataris dels serveis subvencionats.

Per poder accedir a aquest assessorament subvencionat no cal que el sol·licitant estigui associat a l’ADV a la qual sol·licita els serveis.

En tot cas, no podran ser beneficiaris d’aquestes ajudes, ni directes ni finals, els que estiguin subjectes a una ordre de recuperació pendent després d'una decisió prèvia de la Comissió que hagi declarat un ajut il·legal i incompatible amb el mercat interior i els que siguin empreses en crisi.

Segon. Finalitat

La compensació del cost de les actuacions d'assessorament en defensa vegetal i col·laboració amb l’Administració en la lluita col·lectiva contra els agents nocius dels vegetals.

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 10 de març de 2005, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions als sectors agrari i pesquer, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 43, de 17 de març de 2005.

Quart. Crèdit

Es destina un crèdit de dos-cents cinquanta mil euros (250.000,00 €), amb possibilitat de incrementar-lo i d’acord amb la següent distribució anual:

  • Any 2019: 125.000,00€
  • Any 2020: 125.000,00€
 

Cinquè. Import

1. L’import de l’ajut no pot superar la quantitat corresponent al 60% dels honoraris de la persona tècnica contractada dedicada a les actuacions indicades en el apartat quart de la convocatòria i del 75% de les despeses diferents a honoraris, amb els límits següents:

a) Una base de 9.000,00 euros per persona tècnica contractada per a les ADV.

b) Un complement de 3.000,00 euros per persona tècnica contractada per a les ADV que col·laborin en la gestió de xarxes de vigilància d’organismes nocius de quarantena i actuacions de seguiment de plagues i malalties.

c) Un complement de 2.000,00 euros per persona tècnica contractada per a les ADV que col·laborin en el desenvolupament d’assaigs i experiments, que hauran de tenir l’aprovació del Servei d’Agricultura.

d) Un complement de 2.000,00 euros per material necessari per a assaigs, experiments i actuacions de seguiment.

e) Un complement de 1.000,00 euros per a la formació continuada de la persona tècnica contractada per a les ADV. Per tal que pugui ser subvencionable, la formació continuada del personal haurà de tenir el vistiplau del Servei d’Agricultura.

2. En el cas de que els tècnics contractats no estiguin a jornada completa, l’ajuda corresponent es calcularà proporcionalment. Els límits percentuals fixats en el punt  anterior es podran modificar quan les ADV treballin en almenys el 50% de la seva superfície en producció ecològica. En aquests casos, es podrà arribar fins al 75% dels honoraris.

3. En tot cas, l'import màxim d'ajuda es limitarà a 1.500,00 € per beneficiari final assessorat i de 30.000,00€ per ADV.

4. Qualsevol contribució dels no afiliats als costos administratius d'aquestes agrupacions o organitzacions s'ha de limitar al cost de la prestació del servei d'assessorament.

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà des del dia següent a la publicació de l’extracte d’aquesta resolució en el BOIB fins al 28 de febrer de 2019.

  

Palma,  16 de gener de 2019

El President del FOGAIBA Vicenç Vidal Matas