Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DEL CAMÍ

Núm. 341
Resolució Expedient Sancionador

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent resultada infructuosa la notificació de la Resolució de l’expedient sancionador que se segueix contra la Sra. Maria Teresa Garrido Salmeron, es publica aquesta al BOIB d’acord amb l’art. 44 de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques:

“Decret data 13-12-2018

Examinades les actuacions que obren a l’expedient sancionador seguit contra la Sra. Maria Teresa Garrido Salmeron, per la contaminació sonora de l’aparell musical i el to excessivament alt de veu humana o l’activitat directa de les persones, vulnerant el contingut de l’art. 43 de l’Ordenança Municipal de Protecció del Medi Ambient i Convivència Ciutadana de Santa Maria del Camí.

RESULTANT.- Que per Decret de data 15/10/18 la Batlia disposà la incoació d’expedient sancionador a la Sra. Maria Teresa Garrido Salmeron, per la contaminació sonora de l’aparell musical i el to excessivament alt de veu humana o l’activitat directa de les persones.

RESULTANT.- Que l’inici de l’expedient sancionador va ser notificat a la interessada.

RESULTANT.- Que durant el termini concedit a l’efecte la interessada va presentar al·legacions, registrades amb núm. d’entrada 3032 de data del 05 de novembre de 2018.

RESULTANT.- Que les al·legacions no és corresponen amb els fets descrits amb l’informe de la policia local de dia 09 d’octubre de 2018 amb núm. de registre d’entrada 2780.

RESULTANT.- Que conclosa la fase d’instrucció d’aquest expedient, les actuacions practicades han estat elevades a aquesta Batlia per a la resolució del procediment.

RESULTANT.- Que en la tramitació d’aquest expedient s’han observat les prescripcions legals establertes al Decret 14/1994 de 10 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament del procediment a seguir en l’exercici de la potestat sancionadora.

CONSIDERANT.- Que l’article 43 de l’ Ordenança municipal de Protecció del Medi Ambient i Convivència Ciutadana diu;

«Els renous, les veus, la música i altres fons sonores de qualsevol naturalesa, s’hauran d’atendre a les següents normes:

1- En els edificis destinats a habitatges: no podran transcendir a la via pública ni a la comunitat veïnal, especialment durant les hores de descans nocturn. A aquests efectes es considera horari nocturn l’espai de temps comprès entre les 22 i les 8 hores de l’endemà.

2- En els locals d’espargiment públic o d’esbarjo (bars, cafès, restaurants, pubs i d’altres); s’adoptaran les mesures d’insonorització que calguin, per no pertorbar la pau dels veïns. No es permet l’existència d’altaveus o de dispositius de producció sonora a la via pública.»

3- En els locals d’ús públic (carrers, places, jardins, etc.) es necessitarà la prèvia llicència municipal per realitzar balls, revetlles o altres actes similars.

4- Altres activitats:

a) Amb caràcter general, es prohibeix la utilització de tot dispositiu sonor amb finalitats de propaganda, reclams, avisos, distraccions i anàlegs, el nivells dels quals excedeixin dels assenyalats en la normativa. En tot cas, hauran de comptar amb la preceptiva llicència municipal.

b) Els receptors de ràdio o televisió, i, en general tots els aparells reproductors de sons, tant a domicilis particulars com a establiments de qualsevol naturalesa, s’instal·laran i regularan de tal forma que el nivell sonor transmès als habitatges, locals afrontats o a l’exterior, no excedeixi del màxim autoritzat.

c) Qualsevol altra activitat o comportament singular o col·lectiu no comprès en els anteriors apartats, que comporti una pertorbació per renous, sons o vibracions al veïnat, i, que sigui evitable amb l’observança d’una conducta cívica normal, s’entendrà sotmès al règim sancionador d’aquesta Ordenança.

CONSIDERANT.- Que a la vista de tot l’actuat es declara provat la contaminació sonora.

CONSIDERANT.- Que les esmentades actuacions estan tipificades com a greu a l’art. 81 de l’Ordenança municipal de protecció del Medi Ambient i Convivència Ciutadana, sancionable amb una multa fins a 1.500 euros, conforme l’art. 81 i 82 de l’esmentada Ordenança.

CONSIDERANT.-La proposta de resolució que efectua l’instructora de l’expedient;

Vist els arts. 16 i següents del Decret 14/1994 de 10 de febrer pel qual s’aprova el Reglament del procediment a seguir per l’Administració de la Comunitat Autònoma en l’exercici de la potestat sancionadora i atès tot el que s’ha exposat; aquesta Batlia en ús de les seves competències,

DECRETA

Imposar a la Sra. Maria Teresa Garrido Salmeron, en qualitat de responsable de l’ infracció tipificada a l’art. 43 de l’ Ordenança municipal de Protecció del Medi Ambient i Convivència Ciutadana, una sanció de  1.500 €”.

Contra aquest acte administratiu, que exhaureix la via administrativa, es pot presentar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l’ha dictat, d’acord amb l’article 123 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. El termini per interposar-lo és d’un mes comptat des de l’endemà de rebre aquesta notificació. En aquest cas no es podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que no s’hagi resolt el de reposició. El recurs de reposició potestatiu s’haurà de presentar al Registre General d’aquest Ajuntament o a les dependències a què es refereix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, abans esmentada, i s’entendrà desestimat quan no s’hagi resolt i notificat la resolució, en el termini d’un mes, comptat des de l’endemà de la seva interposició, i en aquest cas quedarà expedita la via contenciosa administrativa.

Si no s’utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’article 123 abans esmentat i el que disposa la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, segons les competències determinades pels articles 8 i 10 de la Llei 29/1998, en el termini de dos mesos comptats des de l’endemà de rebre aquesta notificació, tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri convenient.

 

Santa Maria del Camí, 16 de gener de 2019

EL BATLE-PRESIDENT

Nicolau Canyelles