Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

Núm. 193
Resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat per la qual se sotmeten a informació pública l’article 18.1 i les disposicions transitòries primera i quarta del Projecte de decret pel qual es regulen els habitatges desocupats, el registre d'habitatges desocupats de grans tenidors i el procediment de cessió obligatòria per part dels grans tenidors

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 3 d’agost de 2018 el conseller de Territori, Energia i Mobilitat va dictar la Resolució per la qual se sotmet a informació pública el Projecte de decret pel qual es regulen els habitatges desocupats, el registre d'habitatges desocupats de grans tenidors i el procediment de cessió obligatòria per part dels grans tenidors

El Reial decret llei 21/2018, de 14 de desembre, de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer, publicat recentment (BOE núm. 304, de 18 de desembre), modifica la Llei 29/1994, de 24 de novembre, darrendaments urbans, concretament, entre daltres, larticle 9, referit a la durada de larrendament. Això obliga a modificar la redacció de larticle 18.1 del Projecte de decret per adequar-lo a la normativa bàsica estatal recentment aprovada.

D’altra banda, aquest Reial decret llei estableix, en la disposició addicional única, una sèrie de mesures per promoure l’oferta d’habitatge de lloguer, entre d’altres, la mobilització de sòl públic per a la promoció d’habitatge en arrendament social o assequible. Dins aquest marc, es regulen transitòriament, a manca de normativa reglamentària autonòmica que desenvolupi totes les qüestions que disposa la Llei 5/2018, de 19 de juny, d’habitatge de les Illes Balears, alguns aspectes, que s’han introduït en el text del Projecte de decret esmentat, mitjançant dues disposicions en què es dona resposta transitòriament a les cooperatives d’habitatge en règim de cessió d’ús i als preus màxims i ingressos familiars per habitatge protegit.

L’article 43 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, estableix que el projecte s’ha de sotmetre a l’audiència dels ciutadans, directament o per mitjà de les entitats reconegudes per la llei que els agrupin o els representin, sempre que els seus fins estiguin relacionats amb l’objecte de regulació, en els casos següents: a) quan ho exigeixi una norma amb rang de llei; b) quan la disposició hagi d’afectar els drets i els interessos legítims dels ciutadans; c) quan el Consell de Govern, o el conseller competent, ho decideixi motivadament.

El punt 4 de l’article esmentat en el paràgraf anterior disposa que, per raons justificades, i mitjançant acord o resolució degudament motivats, el termini de l'audiència es pot reduir a set dies.

El 28 de desembre de 2018 el director general d’Arquitectura i Habitatge va emetre una memòria justificativa de la modificació de l'article 18.1 i la inclusió de les noves disposicions transitòries del Projecte de decret esmentat que es volen sotmetre a audiència pública.

L’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, regula la participació dels ciutadans en el procediment d’elaboració de normes amb rang de llei i reglaments.

L’article 44 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, estableix que, quan ho exigeixi la naturalesa de la disposició o ho decideixi el Consell de Govern o el conseller competent, el projecte s’ha de sotmetre a informació pública.

Els articles 34.2 f i 41.2 b de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, regulen, respectivament, la promoció de la utilització de les tècniques i dels mitjans telemàtics en la relació de l’Administració amb els ciutadans i el dret a la informació dels ciutadans

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Sotmetre l’esborrany de larticle 18.1 i de les disposicions transitòries primera i quarta del Projecte de decret pel qual es regulen els habitatges desocupats, el registre d'habitatges desocupats de grans tenidors i el procediment de cessió obligatòria per part dels grans tenidors , a informació pública i posar-lo a disposició de les persones interessades a la seu de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat (carrer de la Palma, 4, Palma); a la pàgina web de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge del Govern de les Illes Balears (http://habitatge.caib.es), i a la pàgina web de Participació Ciutadana del Govern de les Illes Balears (http://participaciociutadana.caib.es).

2. Fixar el termini per a la informació pública en set dies hàbils comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Les al·legacions s’han de presentar a la seu de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat (carrer de la Palma, 4, Palma), o a qualsevol dels llocs que determina l’article 16 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i han d’anar adreçades a la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge.

3. Habilitar la possibilitat de presentar-hi al·legacions per mitjans telemàtics mitjançant l’apartat «Participació en l’elaboració de normativa» de la pàgina web de Participació Ciutadana del Govern de les Illes Balears (http://participaciociutadana.caib.es), dins el termini que estableix l’apartat anterior.

4. Ordenar la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

   

Palma, 8 de gener de 2019

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat Marc Pons i Pons