Secció III. Altres disposicions i actes administratius
CONSELL INSULAR DE MALLORCA
DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I ESPORTS
Núm. 73
Acord del Consell Executiu, de 28 de desembre de 2018, relatiu a l'aprovació de modificació de la convocatòria d’ajuts de minimis al fons de creació, producció i programació d’arts escèniques 2019
Ref. Base de Dades Nacional: 424348
El Consell Executiu, en la sessió de 28 de desembre de 2018, ha pres, entre altres, l'acord que transcric literalment a continuació:
«Acord pel qual es modifiquen certs aspectes de la convocatòria d’ajuts de minimis al fons de creació, producció i programació d’arts escèniques 2019
Antecedents
1. El Consell Executiu del Consell de Mallorca, en sessió de data 21 de novembre de 2018, va acordà aprovar la convocatòria d’ajuts de minimis al fons de creació, producció i programació d’arts escèniques 2019, la qual fou publicada al BOIB núm. 150, de 29 de novembre de 2018.
2. La Direcció Insular de Cultura del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports, mitjançant memòria justificativa de data 30 de novembre de 2018, ha posat de manifest la necessitat de modificar diversos aspectes en relació a la convocatòria abans esmentada, concretament els punts “dotzè” i “catorzè”, en relació a la “temporalització de les despeses subvencionables” i a la “forma i terminis per a la presentació de la documentació justificativa”.
3. En data 30 de novembre s’ha emès informe jurídic favorable respecte de la modificació de la convocatòria.
4. Dia 13 de desembre de 2018, la Intervenció Delegada, Centre Cultural La Misericòrdia, ha emès informe favorable de fiscalització prèvia.
Fonaments de dret
1. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre de 2003).
2. Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003 general de subvencions (BOE núm.176, de 25 de juliol de 2006).
3. Ordenança General de Subvencions del Consell Insular de Mallorca i dels organismes autònoms que en depenen (BOIB núm. 21 de 18 de febrer de 2017).
4. Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
6. Decret d’organització del Consell de Mallorca de dia 9 de juny de 2017 (BOIB núm. 73, de 15 de juny de 2017); correcció d’errors de 15 de juny de 2017 (BOIB núm. 74, de 17 de juny de 2017); modificat per decret de 20 de juny de 2017 (BOIB núm. 77, de 24 de juny de 2017); correcció d’errors (BOIB núm. 82, de 6 de juliol de 2017); modificat per decret de 24 de juliol de 2017 (BOIB núm. 92 de 29 de juliol de 2017); modificat per decret de 16 de gener de 2018 (BOIB núm. 12 de 25 de gener de 2018) i per decret de 7 de febrer de 2018 (BOIB núm. 20 de 13 de febrer de 2018).
Atesos el antecedents i els fonaments de dret exposats, en virtut de les atribucions que m'han estat conferides, proposo que el Consell Executiu del Consell de Mallorca, adopti el següent,
Acord
1. Aprovar la modificació i donar nova redacció als punts dotzè i catorzè de les normes que regeixen la convocatòria d’ajuts de minimis al fons de creació, producció i programació d’arts escèniques 2019 (exp. 1/2019), en el següent sentit:
El punt dotzè de la convocatòria queda redactat de la manera següent:
“Dotzè. Temporalització de les despeses subvencionables
D’acord amb el que estableix l’article 44 de l’Ordenança General de Subvencions del CIM, és despesa subvencionable i, consegüentment, forma part del pressupost inicial del projecte cultural, la que respon a la naturalesa d’aquest, és estrictament necessària per planificar, preparar, coordinar, difondre i executar el projecte cultural i, està legalment justificada amb factures o altres documents que l’acreditin.
La data d’acabament del projecte es determina pels criteris següents:
a) En el cas de producció: la temporalització ve determinada per la durada del projecte o, com a màxim, vendrà determinada pels 12 mesos anteriors a la data de l’estrena i fins a aquesta data com a límit.
En aquest sentit, s’entén com a data d’acabament de l’execució del projecte el darrer dia que es realitza l’activitat subvencionada, la qual s’haurà d’acreditar mitjançant la memòria tècnica i la memòria econòmica que integren el compte justificatiu, tal com s’especifica en el punt tretzè.
b) En el cas del pla d’explotació: la temporalització ve determinada per la durada del pla o, com a màxim, vendrà determinada pels 12 mesos anteriors a la data de la darrera funció del pla i fins a aquesta data com a límit, la qual s’haurà d’acreditar mitjançant la memòria tècnica i la memòria econòmica que integren el compte justificatiu, tal com s’especifica en el punt tretzè.
c) En el cas de la línia 4: la temporalització ve determinada per la durada del projecte o, com a màxim, vendrà determinada pels 12 mesos anteri ors a l’acabament de l’execució del projecte i fins a aquesta data com a límit.
En aquest sentit, s’entén com a data d’acabament de l’execució del projecte el darrer dia que es realitza l’activitat subvencionada, el qual s’haurà d’acreditar mitjançant la memòria tècnica i la memòria econòmica que integren el compte justificatiu, tal com s’especifica en el punt tretzè.
No obstant això, es poden admetre els documents justificatius que s’hagin emès i pagat amb posterioritat a la data d’acabament de l’execució del projecte, sempre que l'expedició dels documents justificatius no depassin el termini de la data límit per presentar la documentació justificativa assenyalada al punt catorzè i, d’altra banda, que el lliurament de béns o la prestació de serveis, objecte de la factura, s’hagi efectuat en la temporalització assenyalada en els apartats a), b) i c) d’aquest punt.
No són despeses subvencionables i, per tant, no formen part del pressupost subvencionable, ni del pressupost del projecte:
Per a les línies 1, 2 i 3
Les despeses relatives a dinars, refrigeris, serveis d’àpats o d’altres de semblants.
Cal tenir en compte les següents particularitats:
a. En el cas que s’imputi com a despesa del projecte cultural subvencionat el fet d’utilitzar el vehicle propi de la persona física o jurídica beneficiària per dur a terme el projecte cultural subvencionat, aquella ha de presentar un full, signat pel representant legal de la persona o entitat beneficiària, que ha de contenir com a mínim: la descripció de cada desplaçament (dia, lloc de sortida i d’arribada, el quilòmetres que l’integren), el motiu del desplaçament, així com la seva vinculació amb el projecte cultural. El límit subvencionable d’aquesta despesa, en concepte de quilometratge, és de 0,19 €/km, amb un límit total màxim de 1.000,00 €.
b. Si l’execució del projecte comporta costs indirectes dels previstos en l’annex 7-A, el beneficiari ha de presentar-ne els justificants i, a més, una declaració responsable que n’expliqui el criteri d’imputació per determinar-ne el percentatge que hi correspon, que ha de ser conforme als principis i normes de comptabilitat generalment admeses i ha de comprendre únicament el període en què s’ha realitzat l’activitat, segons l’article 44.8 de l’Ordenança General de Subvencions del CIM. L’import total dels costs indirectes imputats al pressupost del projecte no pot superar el 25% de l’import total dels costs directes.
Per a la línia 4
Els costs indirectes de benzina, llum, telèfon, internet.
Les despeses relatives a dinars, refrigeris, serveis d’àpats o d’altres de semblants.
En qualsevol cas, no formen part del pressupost subvencionable, atesa la naturalesa del crèdit pressupostari previst atès el punt segon de la convocatòria, tot i que formin part del pressupost del projecte:
El punt catorzè de la convocatòria queda redactat de la manera següent:
“Catorzè. Forma i terminis per a la presentació de la documentació justificativa.
Les factures o els justificants del pressupost subvencionable executat s’han de presentar seguint els requisits regulats en l’article 48.2 de l’Ordenança General de Subvencions.
Cal presentar la documentació justificativa en qualsevol terminal del registre general del Consell (Centre Cultural de la Misericòrdia: plaça de l’Hospital, 4; seu del Consell: Palau Reial, 1; Llar de la Joventut: General Riera, 111 i Llar de la Infància: General Riera, 113 -Palma-), així com en els llocs establerts en l'apartat 4 de l'article 16 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, al més aviat possible.
Si la documentació justificativa s’envia per correu, s’ha de presentar a Correus amb el sobre obert perquè la segellin a fi d’acreditar que s’ha enviat dins el termini fixat en la convocatòria.
Terminis de presentació:
S’estableixen dos terminis per a la presentació de la documentació justificativa:
Projectes finalitzats abans o fins el dia 30 de juny de 2019:
Els beneficiaris que hagin finalitzat el seu projecte subvencionat abans o fins el dia 30 de juny de 2019, hauran de presentar la documentació justificativa al més aviat possible i, com a data límit, el dia 31 de juliol de 2019.
Projectes finalitzats després del 30 de juny i fins el dia 30 de setembre, ambdós de 2019:
Els beneficiaris que hagin finalitzat el seu projecte subvencionat després del dia 30 de juny de 2019 i, fins al 30 de setembre de 2019, hauran de presentar la documentació justificativa al més aviat possible i, com a data límit, el dia 31 d’octubre de 2019.
No obstant això, si la resolució de la concessió de la convocatòria es dictés i publiqués després de les dates abans esmentades, el/la beneficiari/a ha de presentar la documentació justificativa en el termini de 10 dies hàbils comptadors des del dia següent al de la publicació de la concessió de les subvencions.”
2. Ordenar la publicació en el BOIB de la modificació de les normes que regeixen l’esmentada convocatòria.
Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d’alçada en el termini d’un mes, comptador a partir de l’endemà de rebre aquesta notificació o publicació. El recurs es pot interposar formalment davant el Consell Executiu o davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, que és l’òrgan competent per resoldre’l.
Contra la desestimació expressa d’aquest recurs d’alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d’alçada.
Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d’alçada i no n’heu rebut la notificació de resolució expressa, s’entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.
No obstant l’anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques..»
Palma, 4 de gener de 2019
El Secretari general per substitució Antoni Benlloch Ramada