Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 13386
Extracte de la Resolució de 21 de desembre de 2018, del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, per a l’any 2018, subvencions per a inversions en la prevenció dels mals causats als boscs per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 431104

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris les persones, organismes o associacions que, en el moment de la proposta de resolució o en el que s’indiqui més endavant, compleixin els requisits següents:

a) Siguin propietaris o titulars de parcel·les forestals ubicades en una zona declarada d’alt o mitjà risc d’incendi forestal.

b) Disposin, en els aprofitaments de boscos privats de més de 100 hectàrees de superfície de terreny forestal a Mallorca o de 50 hectàrees a Menorca, Eivissa i Formentera, d’un Pla de gestió forestal sostenible aprovat pel conseller competent en matèria forestal. Aquest pla de gestió ha d’incloure, almenys, els conceptes definits al punt 4.d de l’apartat sisè de la Resolució.

Per a aprofitaments de menys superfície, si no es disposa de Pla de gestió forestal, s’ha de disposar d’un Pla d’aprofitament forestal (PAF) aprovat, en el cas que es prevegin actuacions successives durant diversos anys, o una llicència de tala o aprofitament de recursos silvestres autoritzada per l’Administració forestal.

c) Que contractin una entitat professional dedicada a la producció de biomassa per dur a terme la valorització dels productes dels treballs. Aquest requisit es podrà acreditar en el moment de la justificació.

Es considerarà que l’entitat professional es dedica a la producció de biomassa si està registrada al Registre de gestors de biomassa.

d) Que obtinguin, com a mínim, un 30% de la puntuació màxima possible prevista a l’apartat setè d’aquesta resolució.

Segon. Finalitat

La prevenció dels mals causats als boscs per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes.

Tercer. Bases reguladores

Ordre del conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori de 19 de febrer de 2015, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020 (BOIB núm. 29, de 26 de febrer de 2015).

Quart. Crèdit

Es destina un crèdit de cent mil euros (100.000,00 €). Aquestes subvencions seran finançades per la comunitat autònoma de les Illes Balears, amb fons de l’Impost sobre estades turístiques a les Illes Balears.

Cinquè. Import

La intensitat de l’ajut és del 80% de les despeses elegibles.

En el cas de disposar de plans de gestió o aprofitament forestal, la intensitat serà del 85% de l’ajuda.

 

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds comença el dia següent a la publicació d’aquest extracte en el BOIB i acaba el  28 de febrer de 2019.

 

Palma, 21 de desembre de 2018

El President del FOGAIBA

Vicenç Vidal Matas