Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 12981
Decret 44/2018, de 14 de desembre, pel qual es disposa el nomenament del defensor dels usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 5/2003, de 4 d’abril, de salut de les Illes Balears, crea la figura del defensor dels usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears com a òrgan encarregat de la defensa dels drets dels ciutadans en la seva relació amb l’Administració sanitària pública.

L’article 20 de la Llei 5/2003, de 4 d’abril, estableix que queda adscrit a la conselleria competent en matèria sanitària, i l’article 21 de la Llei esmentada determina que l’ha de designar el Consell de Govern, oït el Consell de Salut de les Illes Balears, per un període de cinc anys, entre juristes de competència reconeguda o professionals amb experiència en l’Administració sanitària.

L’article 33.5 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, disposa que correspon als consellers del Govern de les Illes Balears proposar al Consell de Govern el nomenament d’alts càrrecs dependents de la seva conselleria. Així mateix, de conformitat amb l’article 19.12 del mateix text legal, correspon al Govern el nomenament, per decret, dels alts càrrecs de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, oït el Consell de Salut de les Illes Balears, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 14 de desembre de 2018,

DECRET

Primer

Es nomena el senyor Miguel Gascón Mir defensor dels usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears.

Segon

La quantia total de les retribucions que per qualsevol concepte ha de percebre el defensor dels usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears és la retribució íntegra anual establerta per als directors generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Així mateix, té dret a la percepció de les indemnitzacions per raó del servei —incloses les indemnitzacions per desplaçament o derivades de la seva residència temporal a Mallorca— que per als membres del Govern de les Illes Balears, dels alts càrrecs i del personal eventual, en cada cas, estableixin les lleis de pressupost generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o norma que les supleixin.

Tercer

Aquest Decret s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i té efectes a partir de l’1 de gener de 2019.

 

Palma, 14 de desembre de 2018 

 

La presidenta

La consellera de Salut 

Francesca Lluch Armengol i Socias

Patricia Gómez Picard