Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 12977
Decret 43/2018, de 14 de desembre, de modificació de nomenament de membres en el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrats en el grup III, com a representants del sector d’economia social

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’article 78 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en la redacció que en fa la reforma realitzada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES) és l’òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, i ordena que una llei del Parlament n’ha de regular la composició, la designació dels seus membres, l’organització i les funcions.

En compliment del que disposa l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, es va aprovar la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, l’article 1 de la qual estableix que té la naturalesa d’òrgan col·legiat de caràcter consultiu, de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

Mitjançant la Llei 16/2012, de 27 de desembre, es va suspendre la vigència de la Llei 10/2000 i el funcionament del CES i, posteriorment, amb l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016, es varen deixar sense efecte les suspensions anteriors.

L’article 5 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, determina que la forma de designació i nomenament dels membres del CES és mitjançant un decret del Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, després d’haver rebut les propostes i les designacions corresponents.

Així mateix, el punt segon de l’Acord del Consell de Govern de 29 d’abril de 2016 indica que aquest òrgan, a més de fer els nomenaments, ha de convocar la sessió constitutiva, en la qual, i mentre no siguin nomenats el president o la presidenta i el secretari o la secretària general, han d’ocupar aquests càrrecs els membres de major i menor edat, respectivament.

D’acord amb això, mitjançant el Decret 65/2016, d’11 de novembre, es varen nomenar els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, i se’n va convocar la sessió constitutiva per al dia 1 de desembre de 2016, la qual finalment es va celebrar dia 19 de juliol de 2017.

Amb data de 3 de desembre de 2018, es va registrar en el Registre General d’aquest Consell un escrit de l’entitat representant del sector d’economia social en aquest Consell, en virtut del qual manifesta la voluntat d’intercanviar els seus representants en aquest Consell, en el sentit que la consellera titular serà a partir d’aquest moment la Sra. Malena Riudavets Suárez, actual suplent, i la seva suplent serà la Sra. Jerònima Bonafé Ramis, qui actualment exerceix la representació titular del sector en aquest Consell.

En virtut de l’article 5.4 de la Llei 10/2000, correspon al Consell de Govern de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears nomenar els nous representants del Consell Econòmic i Social, d’acord amb la proposta prèvia efectuada per les organitzacions abans esmentades.

Per tot això, a proposta del conseller de Treball, Comerç i Indústria, d’acord amb el Consell Consultiu de les Illes Balears, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 14 de desembre de 2018,

DECRET

Primer. Deixar sense efectes el nomenament del membre titular del Consell Econòmic i Social següent:

  • En representació del sector d’economia social, l’efectuat a favor de la Sra. Jerònima Bonafé Ramis en la lletra c) de l’apartat 3 del punt primer del Decret 65/2016, d’11 de novembre, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.

Segon. Deixar sense efectes el nomenament del membre suplent del Consell Econòmic i Social següent:

  • En representació del sector d’economia social, l’efectuat a favor de la Sra. Malena Riudavets Suárez en la lletra c) de l’apartat 3 del punt primer del Decret 65/2016, d’11 de novembre, pel qual es nomenen els membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.

Tercer. Nomenar el membre titular del Consell Econòmic i Social següent, inclòs en el grup III:

  • D’acord amb l’article 5 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, a proposta del sector d’economia social, es designa la Sra. Malena Riudavets Suárez.

Quart. Nomenar el membre suplent del Consell Econòmic i Social següent, inclòs en el grup III:

  • D’acord amb l’article 5 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, a proposta del sector d’economia social, es designa la Sra. Jerònima Bonafé Ramis.

Cinquè. Aquest Acord té efectes des del moment en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 14 de desembre de 2018

 

La presidenta

El conseller de Treball, Comerç i Indústria

Francesca Lluch Armengol i Socias

Iago Negueruela i Vázquez