Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

Núm. 12897
Resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat de 13 de desembre de 2018, per la qual es delega l’exercici de determinades competències en la secretària general de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’article 9.1 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, preveu la possibilitat que els òrgans de les diferents administracions públiques puguin delegar l’exercici de les competències que tenen atribuïdes com a pròpies en altres òrgans de la mateixa Administració.

En el mateix sentit s’expressa l’article 25.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Mitjançant la Resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat de 28 d’agost de 2018 (publicada en el BOIB núm. 109, de 4 de setembre; correcció d’errades publicada en el BOIB núm. 110, de 6 de setembre), es delegaren determinades competències en la directora general de Transparència i Bon Govern de la Conselleria de Presidència per circumstàncies especials de la Secretaria General de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, que ja no es donen.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix l’article 25.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en la secretària general de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat les competències que, d’acord amb la legislació aplicable, corresponen al conseller de Territori, Energia i Mobilitat en les matèries següents:

a) En matèria de contractació, l’exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació de contractes del sector públic i, en particular, la designació dels membres de les meses de contractació i la formalització dels contractes i els acords de devolució de garanties; tot això en els expedients l’import de licitació dels quals sigui igual o inferior a 500.000,00 euros.

b) En matèria de subvencions, l’exercici de totes les facultats i actuacions previstes en la legislació que regula les subvencions autonòmiques, llevat de les següents:

1r. Les resolucions de convocatòria.

2n. Les autoritzacions per al pagament anticipat de subvencions.

3r. Les resolucions finals dels procediments de concessió de subvencions d’una quantia superior a 500.000 euros.

4t. Les resolucions d’inici i acabament dels procediments de modificació, de revocació, de reintegrament i sancionadors, i també tots els actes de tràmit que, si s’escau, hagi de dictar l’òrgan competent per iniciar o per resoldre el procediment.

c) En matèria de personal, respecte del personal adscrit a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, les facultats i les actuacions següents:

1r. Les relatives a la tramitació i la concessió de permisos i llicències previstes en el Decret 47/1995, de 4 de maig, pel qual s’aprova el Reglament regulador de la concessió de vacances, permisos i llicències del personal funcionari al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2n. Les relatives a la tramitació i la resolució dels permisos, les llicències, els drets de reducció de jornada i de flexibilització horària i, en general, tots els drets derivats de les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar vigents.

3r. Les relatives a la tramitació i la resolució de les llicències per maternitat o paternitat en els supòsits d’embaràs i de part, d’adopció o d’acolliment.

4t. Les relatives a la tramitació i la resolució dels permisos i drets a què té dret una funcionària per raó de violència de gènere.

5è. Les relatives a la tramitació i la resolució sobre els drets a què fa referència l’article 85.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, pel que fa al personal funcionari declarat judicialment víctima de qualsevol tipus de violència.

6è. Les relatives a la formalització de les diligències de presa de possessió, d’incorporació i de cessament en el càrrec del personal de la Conselleria.

7è. Les relatives a la convocatòria de les comissions de serveis de caràcter voluntari dels llocs de feina vacants i dotats adscrits a la Conselleria.

d) En matèria d’hisenda pública, la resolució dels procediments de devolució d’ingressos indeguts a què es refereix l’article 63.4 c del Decret 75/2004, de 27 d’agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sense limitació de quantia.

e) En matèria de gestió i execució pressupostària, l’exercici de les funcions següents:

1r. La subscripció dels actes i dels documents comptables i administratius d’autorització i de disposició de despeses, de reconeixement d’obligacions i de proposta de pagaments relatius a qualsevol secció pressupostària i programa assignats a la Conselleria, com també tots els documents justificatius corresponents, llevat dels expedients de despesa de quantia superior a 500.000,00 euros.

2n. La subscripció dels actes i dels documents comptables i administratius relatius a propostes de modificacions de crèdits, sense limitacions de quantia.

f) En matèria de relacions amb els tribunals, l’exercici de totes les actuacions que calguin i, en particular, la tramesa d’expedients administratius i els actes d’execució de sentències.

g) En els expedients relatius a projectes d’inversió, l’exercici de totes les competències que la normativa vigent atribueix a la persona titular de la secció pressupostària corresponent, llevat dels expedients de quantia superior a 500.000,00 euros.

2. Recordar que les resolucions que s’adoptin per delegació s’han de considerar dictades per l’òrgan delegant i han d’indicar expressament aquesta circumstància, l’òrgan que delega i la publicació de la delegació.

3. Indicar que aquesta Resolució serà efectiva l’endemà d’haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  

Palma, 13 de desembre de 2018

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat Marc Pons i Pons