Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 12878
Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es modifica la Resolució del president del FOGAIBA, de 27 de desembre de 2017, per la qual es convoquen, mitjançant anticipat de despesa, per als anys 2018-2020, ajudes per a la limitació de l’impacte de la pesca en el medi marí i l’adaptació de la pesca a la protecció d’espècies

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 30 de desembre del 2017 es va publicar al BOIB núm. 161 la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), per la qual es convoquen, mitjançant anticipat de despesa, per als anys 2018-2020, ajudes per a la limitació de l’impacte de la pesca en el medi marí i l’adaptació de la pesca a la protecció d’espècies. Modificada posteriorment mitjançant la Resolució del president del FOGAIBA, de 24 de gener de 2018 (BOIB núm. 13 de 27/01/2018).

Aquesta convocatòria es va dedicar a canviar les portes, encarregades d’obrir horitzontalment la xarxa, ja que és l’element de la pesca d’arrossegament que més impacte genera i, a la vegada, la tracció que genera el fregament suposa una despesa important en combustible. Un any després de la publicació s’ha observat que no hi ha hagut la demanda esperada en aquesta actuació i que, com que hi ha disponibilitat pressupostària, es pot incloure en la convocatòria a les altres actuacions subvencionables que s’indiquen a l’article 38 de Reglament (UE) núm. 508/2014 del Parlament i del Consell, de 15 de maig de 2014, relatiu al FEMP.

Per tot això, en virtut del que estableix l’article 6.1.g del Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Es modifica la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, de 27 de desembre de 2017, publicada al BOIB núm. 161, de 30 de desembre de 2017, en el sentit següent:

1. El punt 1 de l’apartat quart queda redactat de la manera següent:

“1. Les inversions objecte d’ajuda s’han de destinar a un dels camps següents o a diversos:

  • Inversions en equips que augmentin la selectivitat per talla o espècie de les arts de pesca.

  • Inversions a bord o en equips per eliminar els rebuigs i evitar i reduir les captures no desitjades de poblacions comercials o per tractar les captures no desitjades que hagin de desembarcar, d’acord amb l’article 15 del Reglament (UE) núm. 1380/2013.

  • Inversions en equips que limitin i, si és possible, eliminin els efectes físics i biològics de les activitats pesqueres en l’ecosistema o en el fons marí.

Qualsevol d’aquests equips han d’estar validats per alguna entitat científica reconeguda.”

Segon

Aquesta Resolució s’ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  

Palma, 12 de desembre de 2018

El president del FOGAIBA

Vicenç Vidal Matas