Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 12877
Extracte de la Resolució de 12 de desembre de 2018, del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen, mitjançant el procediment anticipat de despesa, les ajudes de minimis per al foment de la intercooperació i la concentració de les cooperatives de l’any 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 428657

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b y 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Beneficiaris

1. Podran ser beneficiaris de les ajudes que preveu el punt 1.1 de l’apartat quart de la convocatòria les cooperatives agràries constituïdes legalment, els grups cooperatius i les cooperatives de segon grau i ulterior que compleixin, en la data de tancament del termini de sol·licituds, llevat que a continuació s’estableixi una altra data, els requisits següents:

a) Estar degudament inscrits en el Registre de Cooperatives de les Illes Balears i complir les obligacions formals d’actualització i lliurament de les dades d’acord amb el que estableix la Llei 1/2003, de 20 de març. En el cas de creació de cooperatives de segon grau i ulterior o de grups cooperatius n’hi haurà prou amb haver iniciat el procés d’integració en els termes que preveu el punt 1.1 de l’apartat quart de la Resolució.

b) Disposar de l’Acord de l’assemblea, o de l’òrgan de direcció, de la cooperativa o, si escau, de l’assemblea constituent, acreditatiu de la decisió col·lectiva per emprendre les actuacions previstes i, si pertoca, la designació del soci promotor que actuarà com a representant de l’entitat. En el cas de que l’acord sigui de l’òrgan de direcció, s’haurà de presentar la ratificació per l’assemblea juntament amb la sol·licitud de pagament.

c) No tenir com a objectiu prioritari la gestió de les explotacions agràries i que, per tant, no siguin realment productors.

2. Podran ser beneficiàries de les ajudes que preveu el punt 1.2 de l’apartat quart de la convocatòria les societats cooperatives agràries i les societats agràries de transformació (SAT) que s’incorporin com a sòcies a qualsevol entitat que pugui ser beneficiària de les actuacions que preveu el punt 1.1 del mateix apartat o, si ja en són sòcies, que participin en l’ampliació de capital corresponent. A més, les SAT han de tenir per objecte l’activitat agrícola, ramadera o forestal i un volum de facturació del darrer exercici fiscal tancat superior a 1.000.000,00 €.

Segon. Finalitat

La intercooperació i la concentració de les cooperatives agràries de les Illes Balears.

Tercer. Bases reguladores

Ordre de la consellera d’Agricultura i Pesca, de 10 de març de 2005, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions als sectors agrari i pesquer, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 43, de 17 de març de 2005.

Quart. Crèdit

Es destina un crèdit de cent cinquanta mil euros (150.000,00 €), amb possibilitat de incrementar-lo. La convocatòria queda subjecta a la condició suspensiva de l’existència de crèdit adequat i suficient per finançar el compliment de les obligacions generades en els pressuposts del FOGAIBA de l’any 2019.

Cinquè. Import

1. La quantia de les ajudes serà del 80% de la despesa aprovada, amb els límits següents:

a) 15.000,00 € per una facturació total resultant < 1.000.000,00 €

b) 50.000,00 € per una facturació total resultant entre 1.000.000,00 € i 5.000.000,00 €

c) 100.000,00 € per una facturació total resultant > 5.000.000,00 €

La facturació total és el resultat de la suma de la facturació del darrer exercici tancat en la data de la sol·licitud de cadascuna de les entitats que hi intervenen.

2. La quantia total d’ajudes de minimis no pot excedir de 200.000,00 € per beneficiari en un període de tres exercicis fiscals. No obstant, en cas que l’entitat beneficiària operi en el sector de la producció primària de productes agrícoles, la quantia total d’ajudes de minimis no podrà excedir de 15.000,00 € per beneficiari en un període de tres exercicis fiscals.

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds comença el dia següent a la publicació d’aquest extracte en el BOIB i acaba el 18 de gener de 2019.

   

Palma, 12 de desembre de 2018

El President del FOGAIBA,

Vicenç Vidal Matas