Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 12833
Publicació de l'acord del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa sobre la concessió demanial d’ús gratuïta realitzada pel Consell Insular d’Eivissa a favor de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’obertura i la gestió de l’escola infantil Can Nebot

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

A la reunió ordinària de data 30 de novembre de 2018 del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa, acordaren aprovar per unanimitat dels membres presents, la següent proposta:

“(...)

15. Proposta del conseller executiu d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut al Consell Executiu sobre la concessió demanial d’ús gratuïta realitzada pel Consell Insular d’Eivissa a favor de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a través de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques per a l’obertura i la gestió de l’escola infantil Can Nebot situada a sa Carroca, Sant Jordi de ses Salines, terme municipal de Sant Josep de sa Talaia

Havent-se presentat la següent proposta, amb la declaració prèvia d’urgència:

"El Consell Insular d’Eivissa és titular de l'escola infantil Can Nebot en virtut de l’escriptura de cessió gratuïta i declaració d’obra nova número 623 de data 3 d’agost de 2018 atorgada per la notària María Nieves Torres Clapés, inscrita en el Registre de la Propietat núm. 2, al tom 1679, llibre 418, foli 85, alta 2, situada en la parcel·la E-1 de la urbanització anomenada Can Nebot, de l’illa de cases M-3, a la parròquia de Sant Jordi de ses Salines, terme municipal de Sant Josep de sa Talaia.

El 22 de maig de 2018, el Ple del Parlament de les Illes Balears va aprovar, per unanimitat de tots els grups amb representació parlamentària, una moció presentada sobre educació infantil en el qual insta el Govern de les Illes Balears a obrir l’escoleta de Can Nebot a l’inici del vinent curs escolar 2018-2019.

En data 19 de juny de 2018 el Ple extraordinari del Consell Insular d’Eivissa va fer una Declaració Institucional mitjançant la qual «es compromet a cedir les instal·lacions en condicions adequades perquè la Conselleria d'Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears pugui posar en funcionament l'esmentat centre, així com a col·laborar en tot allò que estigui al seu abast amb aquesta finalitat».

Vista la sol·licitud de data 24/07/2018 amb NRE 201801684 formulada per la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears per a l'adscripció o la cessió a la Conselleria de l’ús de les instal·lacions de l'esmentada escoleta en condicions adequades, així com el mobiliari necessari perquè la Conselleria pugui procedir a l’obertura i la gestió de l’escoleta Can Nebot.

El dia 16 d'octubre de 2018 es va disposar la incoació de l’expedient sobre la concessió demanial d'ús gratuïta de l'escola infantil Can Nebot realitzada pel Consell Insular d’Eivissa a favor de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a través de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques per a l’obertura i la gestió de l’escola infantil Can Nebot, a sa Carroca, Sant Josep de sa Talaia.

Vistos els informes del Serveis Tècnics del Consell Insular d'Eivissa de dates 17 d'octubre de 2018 i 22 de novembre de 2018.

Vist l’informe tècnic favorable de data 29 de novembre de 2018, sobre les qüestions tècniques que afecten l'esmentada concessió demanial d'ús de la escola infantil Can Nebot realitzada pel Consell Insular d’Eivissa a favor de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En data 29 de novembre de 2018, l’assessora jurídica del Departament, va informar favorablement sobre aquesta concessió demanial d’ús gratuïta de l'escola infantil de Can Nebot.

Atès l'informe proposta del cap del Departament de data 29 de novembre de 2018, amb el vistiplau de la secretària tècnica de Medi Ambient, Agricultura, Cultura, Educació, Patrimoni, Esports i Joventut.

Atès que es tracta de la concessió d’ús d’un bé de domini públic a favor d’una altra administració pública, la normativa aplicable ve constituïda per la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del patrimoni de les administracions públiques; pel Reial decret 1372/1986, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament de béns de les entitats locals; per la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local; pel Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

Vist que la competència per resoldre aquesta concessió demanial d'ús, de conformitat amb l’apartat novè de la disposició addicional segona de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, correspon als presidents de les corporacions locals la competència per adjudicar de concessions sobre béns de propietat de la corporació quan el pressupost base de licitació no superi el 10 % dels recursos ordinaris del pressupost ni l’import de 3 milions d’euros. Abans de l'entrada en vigor de la Llei 9/2017, el president del CIE va dictar el Decret de Presidència núm. 287/2015, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d’Eivissa (BOIB núm. 103, de 10 de juliol de 2015) i en virtut del seu apartat segon c correspon al Consell Executiu l’aprovació de les concessions de tot tipus quan el seu pressupost superi els dos-cents mil euros (200.000 €), d’acord amb la normativa sobre contractació administrativa.

En virtut de tot l’anterior, i de conformitat amb l’article 72.c del Reglament orgànic del Consell Insular d’Eivissa (BOIB núm. 136, de 18-9-2010, correcció en el BOIB núm. 148, de 14-10-2010, modificació en el BOIB núm. 48, de 16-4-2016), amb caràcter previ a l’emissió del corresponent informe de fiscalització previ, preceptiu i necessari, de la Intervenció de la corporació, i per al cas que l’esmentat informe sigui favorable i de conformitat, elev al Consell Executiu la següent

PROPOSTA D’ACORD:

PRIMER. Adjudicar de forma directa a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB), a través de la Conselleria d’Educació i Universitat, la concessió demanial gratuïta de l’ús del centre educatiu Can Nebot, destinat a escola infantil de primer cicle amb una superfície de 403,05 m2 i del terreny sobre el qual s’aixeca l’escola, el qual té una superfície aproximada de 1.000 m2, situat en la parcel·la E-1 de la urbanització anomenada Can Nebot, de l’illa de cases M-3 de Sant Jordi de ses Salines, del terme municipal Sant Josep de sa Talaia, número de la finca 28221, inscrita en el Registre de la Propietat núm. 2, al tom 1679, llibre 418, foli 85, referència cadastral número 0474313CD6007S0000DP, per a l’obertura i la gestió del centre d’educació infantil, amb les següents condicions:

Primera. La concessió d’ús tendrà caràcter gratuït, i els béns objecte d’aquesta es destinaran a l’obertura i la gestió de l’escola infantil de primer cicle denominada Can Nebot. Si durant el termini de vigència d’aquesta concessió el béns cedits no es destinen a la finalitat o l'ús previst, s’incompleixen les condicions imposades, o arriba el termini fixat, es considerarà resolta la concessió i els béns revertiran al Consell Insular d’Eivissa. En aquests supòsits serà per compte del cessionari, és a dir, de la CAIB, el detriment o el deteriorament sofert en el béns cedits, sense que siguin indemnitzables les despeses en què hagi incorregut per complir les condicions imposades.

Segona. S’autoritza expressament la CAIB perquè pugui contractar amb tercers la gestió de l’escola infantil, que haurà de desenvolupar l’activitat amb subjecció a la normativa qui hi sigui d’aplicació, sota la supervisió de la CAIB, exonerant el Consell Insular d’Eivissa de qualsevol responsabilitat derivada d’aquesta contractació.

Tercera. El CIE adjudica la concessió de l’ús de l'escola pública a la CAIB conservant la titularitat del terreny i de les instal·lacions objecte d’aquesta cessió.

Quarta. La concessió de l’ús de l'escola infantil Can Nebot s'extingirà en expirar el termini de 75 anys, no prorrogables, sense dret a cap indemnització per part de la CAIB. El termini esmentat iniciarà el seu còmput a partir del moment en què el CIE posi el centre a disposició de la CAIB i una vegada que es tengui coneixement de l'acceptació per part de la CAIB.

Cinquena. El CIE entrega a la CAIB l’esmentat centre completament equipat del material necessari, tal com s'esmenta a l'Annex I, i amb la situació i les instal·lacions que s’esmenten a l’informe dels Serveis Tècnics de data 17 d’octubre de 2018 que s'adjunta com a Annex II, i amb les condicions adequades per poder iniciar l’activitat escolar, a excepció dels permisos o les llicències d’activitat que siguin pertinents, ja que el Consell Insular d’Eivissa no pot sol·licitar-los per motiu de no disposar de competència en matèria d’ensenyament.

Sisena. Corresponen al Consell Insular d’Eivissa, com a titular del centre:

Abonar les despeses derivades dels defectes de construcció o estructurals ocasionats durant els cinc primers anys d’aquesta concessió. A partir d’aquest moment, les despeses per aquestos conceptes seran a càrrec de la CAIB, perquè s’entendrà que deriven pròpiament de l’ús i del funcionament del centre.

Setena. La CAIB haurà de:

a) Abonar les despeses derivades de la conservació i el manteniment, així com les possibles reparacions i desperfectes que a conseqüència de l’ús afectin el centre, les seues instal·lacions o els seus elements, inclosos els de caràcter estructural una vegada transcorreguts els primers cinc anys d’aquesta concessió.

b) Fer-se càrrec de les despeses generals ocasionades pel subministrament d’energia elèctrica, aigua, línia telefònica, etc. per a la gestió de l'escola infantil.

c) Aportar el personal necessari per poder realitzar les activitats escolars, o en el seu cas, procedir a la seua contractació.

d) Contractar les assegurances necessàries per cobrir les possibles responsabilitats, així com sol·licitar els permisos i les llicències legals pertinents per a la realització de l’activitat escolar.

e) Contractar una pòlissa d'assegurances sobre el continent i el contingut dels béns cedits per cobrir possibles contingències que els afecten, una còpia de la qual s’entregarà al CIE.

f) Fer-se càrrec dels impostos, les contribucions, els arbitris, els drets o les taxes o de qualsevol gravamen a què es trobi subjecta la realització de l’activitat educativa.

g) Eximir el Consell Insular d’Eivissa de tota responsabilitat que es pugui derivar de l’ús de les instal·lacions o de la gestió de l’escola infantil, així com de la contractació del personal necessari.

h) Sol·licitar permís al CIE per a la realització de qualsevol obra que afecti el volum d’edificabilitat. No serà necessària l’autorització per a la realització d’obres relatives al manteniment i l’actualització derivades de l’ús normal del centre, que es comunicaran al CIE.

Vuitena. Són causes de rescissió o resolució de la concessió, a més de l’expiració del seu termini de vigència:

a) El mutu acord de les parts, que s’ha de formalitzar per escrit.

b) La impossibilitat sobrevenguda, legal o material, de complir les condicions que es deriven d’aquesta concessió.

c) L’incompliment greu i manifest, per qualsevol de les parts, de les condicions d’aquesta concessió, amb la denúncia prèvia d’una de les parts. En aquest cas, poden exigir-se les responsabilitats que es derivin de l’incompliment.

Novena. Cada una de les parts nomenarà dues persones encarregades de fer el seguiment de les condicions a les quals se subjecta aquesta concessió, de la comunicació entre les parts de totes aquelles circumstàncies que puguin produir-se, de la resolució de les situacions excepcionals que puguin sorgir sobre la interpretació i de la resolució i els efectes d’aquesta concessió. No obstant això, les qüestions litigioses que puguin afectar la interpretació i l’execució d’aquesta concessió han de ser del coneixement i la competència de l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu.

Desena. En tot el que no hi estigui previst, hi serà d’aplicació l’establert a la Llei 33/2003, de 3 de novembre, del patrimoni de les administracions públiques, el Reial decret 1372/1986, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament de béns de les entitats locals, a la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local i el Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

Onzena. La perfecció d’aquesta concessió demanial queda supeditada a la seua acceptació amb les condicions expressades anteriorment per part de l’òrgan competent de la CAIB, que s’haurà de notificar a aquest Consell Insular.

SEGON. Notificar aquest acord a la CAIB.

TERCER. Publicar aquesta concessió demanial d'ús al BOIB.

  

Annex I: Llistat de dotació d’equipament.

Equipament mobiliari escoleta Can Nebot

UNITATS

DESCRIPCIÓ

12

cadireta

48

cadireta 3 postures

8

banc 120

2

taula quadrada 60x60

7

taula abatible *

4

prestatgeria baixa *

4

prestatgeria de 2 nivells *

4

prestatge amb pinces *

7

taulell divisor 42h

3

portacontes *

4

mirall estàndard *

2

barra d'alçar-se

1

Espatllera

55

penjador doble prestatge *

48

penjador senzill pom gran *

48

penjador senzill pom petit *

56

buc sense portes poll *

3

Esc. canvi 4 graons

4

Canviador 80x74x85

4

Matalàs canviador

7

bressol de bebè

7

matalàs de bressol

14

funda matalàs de bres

48

matalàs de dormir

48

funda matalàs dormir

7

protectors cap llitet

4

Banqueta rodes

1

taula redona 120 diam. 40 h

2

taula redona 120 diam. 46 h

5

Gandula 4 posicions

2

trona

1

matalàs relaxació

4

contenidors bolquers

4

cartellera imants 90x60 *

5

cartellera imants 120x90 *

1

cadira direcció

8

cadira confident

1

taula de despatx

1

armari alt portes baixes

1

buc tres calaixos rodes

1

taula ovalada

1

taula ordinador

3

mòdul cuina de fusta

3

balancí 3 places

2

carretó 2 rodes taronja, blau

2

cub petit

2

maó

1

Trapezi

1

Cilindre 24

1

Cilindre 36

1

Ones grans

2

Túnel motricitat

1

Correpassadissos biplaça

1

tricicle

1

Joc infantil elevat tipus cabanya amb escala i tobogan *

1

Joc de pati figures geomètriques *

4

Catifa 200x150

1

esterilitzador biberons

55

plat (colors variats)

55

bol amb anses (colors variats)

55

got (colors variats)

7

cullera suau silicona

50

cullera

50

forquilla

2

orinal

4

Mòduls taquilles personal (2 taquilles per mòdul)

* El mobiliari assenyalat amb asterisc es troba també a la llista de l'informe dels serveis tècnics, per tractar-se de mobiliari instal·lat a les parets de l'edifici. S'ha d'entendre que la presència en els dos informes no suposa la duplicitat d'aquest mobiliari.

Annex II: Informe de l'arquitecte tècnic José Ignacio Jorquera Hervás, dels Serveis Tècnics del Consell Insular d'Eivissa, de data 17 d’octubre de 2018 sobre la situació i les instal·lacions de l'escoleta de Can Nebot:

De: Serveis Tècnics

A: Departament d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut

Assumpte: Escoleta a Can Nebot.

INFORME

S’emet el present informe als efectes oportuns per a la cessió de l’escoleta de Can Nebot.

Emplaçament

Està situada a la parcel·la núm. E1 finca registral núm. 28221, 0, finca can Nebot, Sector 1.6 de Sant Josep de sa Talaia.

La parcel·la, que té una superfície de 1.000 m2 limita al nord amb la parcel·la 28, al sud amb el carrer A, a l’est amb la parcel·la 19 i a l’oest amb la parcel·la E-2, i va ser objecte de cessió de l’Ajuntament de Sant Josep al Consell per a la construcció de l’escoleta.

Descripció de l’edificació

L’escoleta ocupa sobre el terreny una superfície de 410,55 m2 i té una superfície construïda de 403,05 m2.

Va ser començada el 12 de febrer de 2007 i finalitzada la seva construcció el 15 de gener de 2010.

Es compon de les següents dependències, segons quadre de superfícies referenciades del projecte d'execució:

01

AULA 1

40,67

02

AULA 2

40,27

03

AULA 3 - LACTANTS

40,79

04

AULA 4

40,47

05

SALA USOS MULTIPLES

27,50

06

DIRECCIÓ- ADMINISTRACIÓ SALA PROFESSORS

29,23

07

SALA INSTAL·LACIONS

9,60

08

CUINA

9,60

09

REBOST

4,34

10

BUGADERIA

3,65

11

OFFICE

10,65

12

BANY PERSONAL

3,65

13

VESTIDORS PERSONAL

3,65

14

VESTÍBUL D’ACCÉS

13,87

15

DISTRIBUÏDOR

34,55

16

MAGATZEM COTXES

5,58

TOTAL

329,07

SUP. CONSTRUÏDES

SUPERFÍCIE

395,55

50% SUP. PORXO

7,50

TOTAL + 50% PORXO

403,05

Materials d’acabats

Façanes

Murs de formigó pintats aïllats amb poliuretà projectat de 4 cm, cambra d’aire i paret d’obra de cartó guix per a l’interior.

Coberta

Plana transitable per conservació aïllada amb 4 cm de poliuretà pendents, teles polimèriques i acabat de graves.

Fusteria exterior

Alumini anoditzat amb vidre doble amb cambra.

Fusteria interior

Portes i panells de revestiment de parets amb melamina i ferratges i manetes d’acer inoxidable.

Armaris encastats a totes les dependències amb revestiment interior, separacions i baldes. Tot melamina blanca.

Particions inferiors

Envans de cartó guix amb aïllament acústic i forrat de melamina.

Acabats

A cuina i banys parets enrajolades fins al sostre amb rajola blanca 15 x 15 cm a la cuina i rajola ceràmica vitrificada de 5 x 5 cm als banys.

Paviments

A les aules, administració, sala d’usos múltiples i office de parquet flotant sintètic i a les zones d’aigües amb paviment de gres antilliscant.

A la zona d’accés al pati paviment de formigó i tauló amb bassa de grava a l’àrea de jocs i amb una zona ampla amb sòl de cautxú.

Exteriors

Pèrgola metàl·lica, formigó i canyes al pati de 4,20 x 18 m

Equipaments

Cuina

- Campana extractora amb 6 filtres

- Cuina 3 focs amb forn tipus cafeteria marca Fagor

- Rentamans mural amb polsador frontal LM 33

- Armari congelació 380 litres

- Armari conservació 380 litres

- Rentavaixelles marca Fagor cop 503 B DD amb bomba desguàs

- Fregidora 6 litres marca Movilfrit

- Microones Menumaster 1100 w potència cocció

- Taula mural amb prestatge intermedi mesures 2,00 x 0,60 x 0,85

- Tram prestatgeria 2.007 quatre nivells 360 profunditat

- Taulell amb doble rentamans inoxidable i aixeta

Instal·lacions

Instal·lació completa d’electricitat, llums interiors i exteriors i intrusió amb 9 zones de detecció i sirena.

Instal·lació de climatització GENERAL amb 6 unitats interiors VRVIII inverter, bombes de calor amb programador i amb canalitzacions d’aire condicionat de fibra de vidre amb alumini amb dues cares i difusors de sostre, mes 1 unitat tipus split bomba de calor inverter de la marca GENERAL.

Instal·lació de sanejament connectat fins xarxa general municipal.

Instal·lació calentador de gas SAUNIER DUVAL COMPACT.

Instal·lació contra incendis amb extintors (3 ud ABC 6kg, 2 ud 89 B 5 kg) i amb pròxima data de revisió per al juliol de 2019.

Instal·lació de telecomunicacions i videoporter interior/exterior.

Instal·lació completa d'abastament d'aigua municipal i amb complement de dipòsit de aigua aeri amb grup de pressió i sistema de cloració automàtic.

Dipòsit de gas propà 2.450 litres amb boca de càrrega des de l'exterior de la parcel·la i amb revisió oficial en vigor i nova data per abans del 03/07/2022. Retimbrat del dipòsit en vigor fins el 10/05/2024.

Banys de personal completament equipats amb WC, taulell de granit amb rentamans, aixetes i dutxes i taquilles.

Banys d'infants completament equipats amb WC, taulell de granit amb rentamans i aixetes.

Office zona d'infants completament equipat taulell de granit amb rentamans i aixetes.

Equipament mobiliari existent a data 16/10/2018

5 ud. Pissarra tipus Vileda 120x90

4 ud. Pissarra tipus Vileda 90x60

7 ud. Taula abatible fusta 75x155

4 ud. Balda-Penjador fusta 130

3 ud. Balda-Penjador fusta 100

1 ud Box paret 8 h fusta 120x60x30

8 ud. Box paret 6 h fusta 90x60x30

4 ud. Balda fusta 115x20

4 ud. Prestatgeria sòl 4 estants fusta 100x30x110

3 ud. Balda de llibres fusta 110

4 ud. Mirall 100x80

4 ud. Balda penjador fusta 110x40x30

8 ud. Penjador fusta 70

1 ud. Penjador fusta 100

1 ud. Joc infantil elevat tipus cabanya amb escala i tobogan

1 ud. Joc infantil peces geomètriques

A mes, des d'aquest departament, tenim constància que el Consell Insular d'Eivissa disposa dels següents contractes, per tal de tractar els canvis de titularitat i/o beneficiaris:

- Contracte de subministrament d'aigua potable municipal, amb la empresa FCC AQUALIA, SA (anterior nº de contracte 10702-1/1-003779) i a dia d'avui a nom de l'Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia.

- Contracte de subministrament d'energia elèctrica amb ENDESA ENERGIA, SAU (Contracte Punt de Subministrament: 84006378343; CUPS: ES0031500643847001QG0F; Número de comptador: 095425425 i Referència del contracte d'accés: 010016755260) amb producte contractat: Tarifa Triple 3.0A i potència contractada: 27,713 kW

- Contracte de manteniment i subministrament de gas propà amb REPSOL BUTANO, SA (Contracte nº 50131968; Nuevo Cont. PROPA-10)

- Contracte de servei per a l'atenció a alarmes per intrusió amb GRUPO DE PROTECCIÓN Y SEGURIDAD GPS 909, SA

- Contracte de pòlissa d'assegurances DANYS DELS BÉNS MOBLES I IMMOBLES DEL CONSELL INSULAR D’EIVISSA, que inclou l'Escoleta Can Nebot amb una quantitat assegurada particular de: Continent de 1.142.420,00 € i Contigut - mobles de 46.983,00 € amb MAPFRE ESPAÑA COMPAÑIA DE SEGUROS Y REASEGUROS, SA

- Contracte de pòlissa d'assegurances RESPONSABILITAT CIVIL GENERAL, PATRONAL I PROFESSIONAL DEL CONSELL INSULAR D’EIVISSA, que inclou l'Escoleta Can Nebot amb MAPFRE ESPAÑA COMPAÑIA DE SEGUROS Y REASEGUROS, SA"

I vist l’informe de la Intervenció favorable de fiscalització limitada prèvia de data 29.11.2018.

El Consell Executiu fa seua la proposta, i l’aprova per unanimitat dels membres presents.

(...)“. 

  

Eivissa, 12 de desembre de 2018

La secretària tècnica de Medi Ambient, Agricultura, Cultura, Educació, Patrimoni, Esports i Joventut,

Maria Catalina Tur Torres