Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 11770
Resolució del conseller Treball, Comerç i Industria i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears de 6 de novembre per la qual es concedeixen ajuts per a transport i/o beques per a persones amb discapacitat i d’ ajuts a la conciliació adreçats prioritàriament a treballadors desocupats de la convocatòria de 14 de juny de 2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1-Les persones que s’indiquen en l’annex adjunt, com a alumnes d’una acció formativa adreçada prioritàriament a treballadors desocupats, han presentat sengles sol·licituds de concessió d’ajuts per a transport i/o de beques per a persones amb discapacitat i d’ ajuts a la conciliació, en el marc de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 14 de juny de 2017 (BOIB núm.74, de 17  de juny).

2-Aquestes persones han presentat les sol·licituds dins el termini fixat i juntament amb la documentació requerida en l’apartat 6 de l’annex II de la Resolució esmentada en l’apartat anterior.

Fonaments de dret

1.L’article 2.2 del Decret 37/2015, de 22 de maig, d’aprovació dels Estatuts del Servei d’Ocupació de les Illes Balears ‎estableix que el SOIB, per acomplir els seus fins, pot dur a terme, entre d’altres, les funcions necessàries per gestionar les polítiques actives d’ocupació; gestionar el conjunt de programes i mesures d’orientació, ocupació, formació i formació amb alternança amb l’ocupació, que tenen per objecte millorar les possibilitats d’accés a la col·locació de les persones desocupades en el mercat de treball, per compte propi o d’altre; l’adaptació de la formació i requalificació per a l’ocupació dels treballadors, així com les altres accions destinades a fomentar l’esperit empresarial, l’economia social i a millorar les condicions dels treballadors.

2.D’acord amb els apartats g i i de l’article 9.4 del Decret 37/2015, de 22 de maig, de aprovació dels estatuts del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 77, de 23 de maig), és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

3.La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18 de novembre, i suplement en català del BOE núm. 23, de 24 de novembre), té per objecte regular el règim jurídic general de les subvencions atorgades per les administracions públiques.

4.El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions la gestió de les quals correspon a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen.

5.L’Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 7 de març de 2008 (Ordre TAS/718/2008), per la qual es desplega el Reial decret 395/2007, de 23 de març, pel qual es regula el subsistema de formació professional per a l’ocupació en matèria de formació d’oferta i s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades a finançar-la (BOE núm. 67, de 18 de març de 2008).

6.El Reial decret 357/2006, de 24 de març, pel qual es regula la concessió directa de determinades subvencions en els àmbits de l’ocupació i de la formació professional ocupacional (BOE núm. 83, de 7 d’abril, i suplement en català del BOE núm. 9, de 17 d’abril).

7.Mitjançant la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 14 de juny de 2017 (BOIB núm.74, de 17  de juny), es convoquen subvencions per a especialitats formatives  adreçats prioritàriament a treballadors desocupats i també es convoquen els alumnes d’aquests cursos perquè presentin sol·licituds d’ajuts per a transport, manutenció i allotjament, i/o sol·licituds de beques quan es tracti de persones desocupades amb discapacitat i d’ ajuts a la conciliació. En l’apartat 7 de l’annex II es regulen els imports de les beques per a persones amb discapacitat desocupades, dels ajuts per a transport i manutenció i dels ajuts per a manutenció i allotjament i d’ ajuts  a la conciliació. En l’apartat 8 del mateix annex es disposa que la resolució de concessió i denegació s’ha de publicar al BOIB.

8.D’acord amb l’article 39.7 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, les subvencions que es concedeixen en consideració a la concurrència d’una determinada situació en la persona perceptora no requereixen cap altra justificació que l’acreditació d’aquesta situació, prèviament a la concessió, per qualsevol mitjà admissible en dret, sense perjudici dels controls que es puguin establir per verificar-ne l’existència.

9.La Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per l’any 2015, en la disposició final setena modifica l’article 1 de la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, i el defineix com un organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d’obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball. D’acord amb el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears,  les competències en matèria de treball estan atribuïdes a l’actual conselleria de Treball, Comerç i Indústria. 

Per tot això, dict la següent

Resolució

1-Concedir una subvenció en concepte d’ajut per a transport i/o de beques per a persones amb discapacitat a les persones que figuren en l’annex, com a treballadors desocupats, en els termes següents:

a)Ajuts per a transport (TR)

-L’import total de l’ajut per a transport que correspon a cada alumne s’ha de calcular d’acord amb el que estableix l’apartat 7 de l’annex II de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 14 de juny de 2017 (BOIB núm.74, de 17  de juny): 4,50 euros per dia d’assistència, quan el centre en el qual s’imparteix la formació radiqui en un municipi diferent al del domicili que consta en la targeta de demanda d’ocupació de l’alumne; 1,50 euros per dia d’assistència, quan el centre en el qual s’imparteix la formació i el domicili de l’alumne que consta en la targeta de demanda d’ocupació radiquin en el mateix municipi.

-Es considera darrer domicili de l’alumne el que consta a la base de dades de l’oficina d’ocupació, el qual ha de coincidir amb el que figura en la sol·licitud.

-Els beneficiaris dels ajuts que incorrin en més de tres faltes d’assistència mensuals no justificades a cada acció formativa perdran el dret a percebre l’ajut, d’acord amb l’article 28.3 de l’Ordre TAS/718/2008, de 7 de març.

-Els beneficiaris no poden percebre l’import de l’ajut corresponent als dies lectius en què hagin deixat d’assistir al curs, amb independència que aquesta absència s’hagi justificat o no, d’acord amb el punt 5 de l’annex II de la  Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 14 de juny de 2017 (BOIB núm.74, de 17  de juny)

b)Beques per a persones amb discapacitat(DIS)

-L’import total de la beca és de 5,50 euros per dia lectiu d’assistència, d’acord amb el que estableix el punt 7 de l’annex II de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 14 de juny de 2017 (BOIB núm.74, de 17  de juny)

-Els beneficiaris de les beques per a persones amb discapacitat que incorrin en més de tres faltes d’assistència mensuals no justificades a cada acció formativa perdran el dret a percebre l’ajut, d’acord amb l’article 28.3 de l’Ordre TAS/178/2008, de 7 de març.

-Els beneficiaris de les beques per a persones amb discapacitat no poden percebre l’import de la beca corresponent als dies lectius en què hagin deixat d’assistir al curs sense causa justificada.

c)Ajuts de conciliació(CC)

-Tenen una quantia corresponent al 75% de l’IPREM diari per dia d’ assistència, determinat a la Llei de pressuposts generals de l’estat per a l’any 2016 , d’acord amb el que estableix el punt 7 de l’annex II de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Industria i president del SOIB de 14 de juny de 2017 (BOIB núm.74, de 17  de juny)

-Els beneficiaris de les beques per a persones amb ajuts de conciliació que incorrin en més de tres faltes d’assistència mensuals no justificades a cada acció formativa perdran el dret a percebre l’ajut, d’acord amb l’article 28.3 de l’Ordre TAS/178/2008, de 7 de març.

-Els beneficiaris dels ajuts de conciliació no poden percebre l’import de la beca corresponent als dies lectius en què hagin deixat d’assistir al curs sense causa justificada.

d)Beques per a dones víctimes de violència de gènere(VVG)

En poden ser beneficiàries les dones víctimes de la violència de gènere, inscrites com a demandants d’ocupació en els Serveis Públics d’Ocupació. La situació de violència de gènere s’ha d’acreditar:

-A través de la sentència condemnatòria, durant els 24 mesos posteriors a la notificació. Aquest termini s’incrementarà pel temps que duri la participació en el programa formatiu.

-A través de la resolució judicial que acordi mesures cautelars per a la protecció de la víctima, durant la seva vigència.

-A través de l’ordre de protecció acordada a favor de la víctima o, excepcionalment, l’informe del ministeri fiscal que indiqui l’existència d’indicis que la demandant és víctima de violència de gènere, fins que es dicti l’ordre de protecció.

e)El SOIB ha de fer efectiu el pagament dels ajuts en acabar l’acció formativa, una vegada computats els dies efectius d’assistència de l’alumne.

f)La concessió d’aquesta subvenció queda supeditada a la tramitació de l’expedient de despesa corresponent.

g)L’article 24 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, estableix que alterar les condicions tingudes en compte per concedir la subvenció i, en tot cas, obtenir altres subvencions incompatibles, donen lloc a modificar la resolució de concessió o, si és el cas, l’acord convencional.

h)D’acord amb l’article 6 del Reglament (CE) 1828/2006 de la Comissió Europea, de 8 de desembre (DOUE L 45, de 15 de febrer de 2007), acceptar el finançament implica que el beneficiari consent a ser inclòs en una llista de beneficiaris publicada electrònicament o per altres mitjans, amb el contingut següent: beneficiaris, nom de les operacions i quantitat de fons públics que aquestes tenen assignada.

2-Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del conseller Treball, Comerç i Industria i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat en el BOIB, d’acord amb l’article 124  la Llei 39/2015, d’ 1 d’octubre de 2015, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (BOE núm.236, de 2 d’octubre de 2015).

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 6  de novembre   de 2018

Conforme amb la proposta, en dict Resolució El director del SOIB Pere Torrens Martín 

Conforme amb la proposta, en dict Resolució El conseller de Treball, Comerç i Indústria, president del SOIB

Per delegació de competències (Resolució de 11/08/16, BOIB núm. 105 de 18 d’agost) El director general d’Ocupació i Economia Llorenç Pou Garcias

ANNEX

NIF/NIE

IMPORT

D  00833928V

45

D  02884677V

150

D  05344301K

129

D  09802688L

28,5

D  12222787N

27

D  18222193Y

210

D  18231720B

39

D  18237112K

81

D  20247661W

45

D  21486395W

378

D  22979485R

333

D  25478490X

69

D  30660356E

45

D  31648138T

25,5

D  32057769R

27

D  32817988R

124,5

D  34065061Z

261

D  34065790F

346,5

D  34067305G

36

D  34069854T

60

D  35105256B

279

D  37336674S

288

D  37697720F

21

D  41491993Q

64,5

D  41515937V

103,5

D  41740458N

269,1

D  42990055L

42

D  42996482Y

36

D  43001554H

283,5

D  43002867C

99

D  43003212C

261

D  43003554V

549

D  43012970A

436,5

D  43024171A

37,5

D  43033474Z

56

D  43033635Z

63

D  43035059N

114

D  43047225B

36

D  43053347S

180

D  43056980Z

366

D  43060485T

75

D  43076804N

211,5

D  43081998P

60

D  43083511A

104,65

D  43084238V

342

D  43084340G

175,5

D  43096127S

130,5

D  43102503C

114

D  43102786G

99

D  43103772R

61,5

D  43107957T

270

D  43115983E

60

D  43118344Z

583,05

D  43130421Q

550

D  43131103P

94,5

D  43143155P

73,5

D  43146413T

55,5

D  43162209H

63

D  43457789W

241,5

D  44192736F

171

D  44325451N

391,5

D  44325531T

112,5

D  44361452H

140

D  44367368T

209,3

D  46950310L

114

D  46959678A

112,5

D  50150961J

34,5

D  50876039Q

117

D  51415692C

376,95

D  53032618T

45

D  53205921K

67,5

D  53217151G

396

D  76031912F

36

D  76417782Y

55,5

D  77611495L

120

D  78195098C

283,5

E  X2182223Y

225

E  X2693979N

107,7

E  X3437280E

162

E  X4281482D

603

D  44899619P

15

D  44155683F

211,5

D  43133098W

94,5

D  47805713Y

54

E  X4040563S

63

D  73000724N

63

D  41522471L

105

D  54626072Z

81

D  49606018D

28,5

D  43149528X

94,5

D  43184901D

207

D  45371869E

132

D  43181820X

932

D  05434623E

36

E  X6198892R

337,5

D  41536972F

45

D  78218351C

283,5

D  43185066J

99

D  49864422P

49,5

D  78216813T

207

D  52598475M

76,5

E  X6252174S

12

D  41517901A

319,5

D  43183416L

94,5

D  45796098Q

25,5

D  47255049P

319,5

D  41036529K

167,7

D  34750459N

45

D  41573936X

54

D  42314993F

94,5

E  X6612337K

25,5

D  49776437K

115,5

D  43197289T

15

D  43169622W

310,5

D  47258534C

105

E  X9315257G

58,5

D  43219486W

27

D  47257757W

67,5

D  41541181F

61,5

E  X3162985W

369

D  73206265W

35

D  41572855X

39

D  43228989Y

90

E  X8993396M

22,5

D  45192416S

61,5

E  X9349303X

189

D  43211087K

45

D  43219981Z

124,5

D  43142139G

57

D  41696303V

15

E  Y0346581P

76,5

D  43206025L

193,5

E  Y0866052R

64,5

E  Y1424580C

18

E  Y0527702G

418,6

E  Y2058539F

43,5

D  43176775W

610

E  Y2512892H

63

D  43197441Z

493

D  47254909Y

6

D  43222358E

48

D  43228381L

357

D  41572466N

130,5

D  43231270X

30

D  49920651W

72

E  X9875867N

69

D  49776641H

69

E  X9132364F

252

D  78218493R

231

E  Y3553778Q

10,5

D  47259814N

99

E  Y1044037N

48

D  41617951A

220,5

D  80094668C

90

D  43224719Z

36

D  49920757Q

126

E  X9881421T

104,65

D  45614584H

21

D  43220113P

42

D  41574162Y

363

D  43199071B

114

D  43459901K

369

E  Y2177895Q

209,3

D  49610969S

163,5

D  49588699D

27

D  43213353X

15

D  49120393Y

19,5

D  52031523A

243

D  49776564X

265,5

D  04254876Z

162

D  74743231Q

70,5

D  43003305K

69

E  Y4393913F

229,5

D  43157763B

72

E  X8488479F

105

D  47255902X

288

D  48199956Y

299

D  43459789R

15

D  43470246Q

15

D  78219983L

60

D  47409403D

21

D  54629649A

81

D  29538335X

225

E  Y4153296Q

10,5

D  78220683Y

225

D  78219984C

66

D  47407513M

96

D  41658669B

25,5

D  43215279G

532

D  49928557L

24

E  Y5286052E

202,5

D  78220782J

70,5

E  Y5284508L

189

E  Y5284335F

184,5

E  Y5285203R

202,5

E  Y2756248B

337,5

D  43183302C

42

D  49773981A

15

E  Y5636930N

60

D  54462122P

57

D  51274198E

60

D  41621836R

13,5

D  41692980Y

157,5

D  41660403C

25,5

D  43459902E

22,5

D  43215916C

7,5