Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TREBALL, COMERÇ I INDÚSTRIA

Núm. 11296
Informació pública sobre l'Estudi d'impacte ambiental, Projecte d’explotació i de restauració de la pedrera Son Grau núm. 85, que forma part de les parcel·les 381 i 625 del polígon 10 de Campos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D’acord amb la Llei 10/2014, d’1 d’octubre, d’ordenació minera de les Illes Balears, i amb la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental, se sotmet a informació pública la sol·licitud de Mares de Porreres SL, CIF B57701856, d’autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d’impacte ambiental ordinària. Hi pot resultar d’aplicació el que preveu el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. Se n’assenyalen les característiques principals a continuació:

Expedient: 2015/1677.

Tipus d’activitat: extracció i restauració d'una explotació minera subterrània de calcarenites.

Situació: forma part de les parcel·les 381 i 625, del polígon 10, de Campos.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: La principal activitat consisteix en l'extracció de calcarenites (marès), amb inclusions d'argiles i margues. Es tracta d'una explotació completament subterrània, realitzant-se totes les labors d'extracció sota la superfície del terreny. L'actual zona d'explotació consisteix en pilars quadrats de 5 m d'ample separats entre sí 7 m, i una altura variable entre 2,5 m i 5 m. La cota mitjana de l'exterior pot assignar-se en 62 m i com a cota de sostre de càmera 42 m. L'explotació compta amb 7 pous de ventilació distribuïts al llarg de la superfície explotada. No existeix cap instal·lació a l'exterior de l'activitat minera. El mètode d'explotació consisteix en arrencada per mitjans mecànics per extreure el bloc de marès. Una vegada extret, s'apila a l'interior de l’explotació, mitjançant un carretó elevador. Finalment es carrega sobre el camió de l'empresa i es transporta a una nau situada en el nucli urbà de Porreres, per al seu tall i tractament. Les actuacions es duran a terme en tres fases, mitjançant el sosteniment i sanejament de determinades zones, així com la consolidació de pilars.

La documentació que correspon al Projecte i a l’Estudi d’impacte ambiental (un total de vuit volums) es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c/ del Bastió d’en Sanoguera, 2, 07002 Palma).

Se’n pot obtenir la informació pertinent a l’òrgan substantiu (Conselleria de Treball, Comerç i Indústria), com també formular davant aquest, en dos exemplars, les al·legacions que es considerin pertinents, dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l’endemà de la publicació d’aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 26 d'octubre de 2018

El director general de Política Industrial

Manuel Porras Romero