Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TREBALL, COMERÇ I INDÚSTRIA

Núm. 11671
Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l’Acta número 13 de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del sector de la hostaleria de les Illes Balears i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000435011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 22 d’octubre de 2018, la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del sector de la hostaleria de les Illes Balears es reuní per tractar, entre d’altres temes, la petició de l’Associació Mallorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants d’adhesió al Conveni col·lectiu vigent, i se subscriví l’Acta de sessió corresponent.

2. El mateix dia, el senyor José Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, sol·licità el registre, el dipòsit i la publicació de l’Acta esmentada.

Fonaments de dret

1.    L’article 90.3 del text refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre.

2.    El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3.    L’article 45 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l’Acta número 13 de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del sector de la hostaleria de les Illes Balears.

2. Notificar aquesta Resolució a la Comissió Paritària.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana és l’original signada per la Comissió Paritària i que la versió catalana n’és una traducció.

4. Publicar l’Acta en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 25 d’octubre de 2018

La directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral Isabel Castro Fernández Per delegació del conseller de Treball, Comerç i Indústria (BOIB 105/2015)

 

 

ACTA 13COMISSIÓ PARITÀRIA DEL XV CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL D’HOSTALERIA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS

(Codi conveni 07000435011982)

ASSISTENTS

REPRESENTACIÓ SINDICAL:

Sr. Antonio COPETE GONZÁLEZ

Sr. José GARCÍA RELUCIO

Per la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC-UGT) Unió General de Treballadors

Sra. Silvia MONTEJANO COFRECES

Sra. Ángeles SÁNCHEZ ÚBEDA

Per la Federació de Serveis de Comissions Obreres de les Illes Balears (FS-CCOO)

REPRESENTACIÓ EMPRESARIAL:

Sra. Carmen MARÍ CASAÑ

Sra. María José AGUILÓ CERDÀ

Sr. Juan Carlos GARCÍA OLIVER

Sr. Carlos SEDANO ALMIÑANA (assessor)

Sra. Ángela SALVADOR ROS (assessora)

Per la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM)

A Palma (Mallorca, Illes Balears), a les 12 hores del dia 22 d’octubre de 2018, a la sala de juntes del despatx professional de C. SEDANO & ASOCIADOS, situat al carrer Nuredduna núm. 10 2a, porta E d’aquesta ciutat, es reuneixen les persones abans esmentades, que han estat prèviament convocades per a aquesta sessió com a membres designats de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu ressenyat en l’encapçalament de l’acta, així com els assessors que s’esmenten.

La reunió no es pot fer a la seu del TAMIB per no comptar amb sales disponibles el dia de la reunió.

Aixeca l’acta de la reunió el Sr. Carlos Sedano Almiñana, assessor de la FEHM, qui actua com a secretari de la Comissió, en virtut de l’acord de rotació en aquesta funció fixat en l’acta núm. 8 de la Comissió, de data 11 d’octubre de 2017 (BOIB núm. 140, de 16 de novembre) i que mantindrà durant aquest exercici.

Amb caràcter previ la FEHM deixa constància que a partir d’aquesta reunió la Sra. María José Aguiló Cerdà serà representant de l’organització empresarial esmentada en la Comissió en substitució del Sr. Antonio Ruiz Martínez, que cessa com a membre. Els presents li agraeixen els seus serveis, tan eficaçment prestats.

L’ordre del dia de la reunió és el següent:

Punt 1. PETICIÓ DE L’ASSOCIACIÓ MALLORQUINA DE CAFETERIES, BARS I RESTAURANTS (ASSOCIACIÓ RESTAURACIÓ MALLORCA) D’ADHESIÓ AL XV CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL D’HOSTALERIA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS.

Punt 2. DESVINCULACIÓ SALARIAL DE L’EMPRESA CENTRE ESPORTIU ES JARDINS, SL.

Punt 3. OFICI DEL JUTJAT SOCIAL NÚM. 2 DE PALMA SOBRE INTERPRETACIÓ DE L’ARTICLE 8.2 DEL CONVENI COL·LECTIU.

Punt 4. PRECS I PREGUNTES.

Així, aprovat l’ordre del dia, es va continuar amb el seu estudi, debat i resolució.

Punt 1. PETICIÓ DE L’ASSOCIACIÓ MALLORQUINA DE CAFETERIES, BARS I RESTAURANTS (ASSOCIACIÓ RESTAURACIÓ MALLORCA) D’ADHESIÓ AL XV CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL D’HOSTALERIA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS.

Es ret comptes de que el passat 11 d’octubre de 2018 l’Associació Mallorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants (Associació Restauració Mallorca) va registrar en el TAMIB un escrit, a 4 d’octubre de 2018, dirigit a la Comissió Paritària, sol·licitant formalment l’adhesió, acceptació i signatura del XV Conveni col·lectiu sectorial d’hostaleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Per a això interessa la modificació del seu article 1r, en entendre que es refereix a l’apartat 1 de l’article preliminar (parts que ho concerten).

L’associació susdita informa de la subscripció d’un Acord per a l’ocupació de qualitat i la lluita contra la competència deslleial, en el sector de restauració de les Illes Balears, en data 5 de setembre de 2018, entre aquesta, la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC-UGT), la Federació de Serveis de Comissions Obreres de les Illes Balears (FS-CCOO) i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears (s’incorpora a aquesta acta l’acord esmentat, així com la petició de l’Associació Restauració Mallorca).

L’adhesió se sol·licita en el XV Conveni col·lectiu d’Hostaleria, publicat en el BOIB núm. 125, de 12 d’octubre de 2017, si bé s’ha d’entendre que aquesta es refereix a l’únic Conveni col·lectiu vigent, publicat en el BOIB núm. 103, de 31 de juliol de 2014, del qual l’associació esmentada fou part negociadora però no signant, doncs el publicat en el BOIB núm. 125, de 12 d’octubre de 2017, com resa la seva introducció, és un text consolidat, que compila els diferents acords de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu des de l’any 2014 fins ara, dels quals va ser part signant en el de data 25 de febrer de 2015, per modificar l’article 31 del Conveni, que va ser publicat en el BOIB núm. 37, de 17 de març de 2015, així com en el de data 1 d’agost de 2016, per incorporar la disposició transitòria sisena en el text articulat del Conveni, publicat en el BOIB núm. 118, de 17 de setembre de 2016, sense subscriure-hi el text consolidat esmentat.

Per tal motiu, la sol·licitud d’adhesió de l’Associació Restauració Mallorca comporta la modificació de l’apartat 1 de l’article preliminar del text consolidat del XV Conveni col·lectiu sectorial d’hostaleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, per a la qual cosa no és competent la Comissió Paritària, ja que la Comissió negociadora del Conveni és l’única legitimada per modificar el seu text.

Per tot l’exposat, les parts acorden instar les organitzacions legitimades en la unitat de negociació que ens ocupa que es convoqui la Comissió Negociadora a fi de modificar el text de l’apartat 1 de l’article preliminar del Conveni col·lectiu, per incloure com a part signant, en la representació empresarial, a l’ASSOCIACIÓ MALLORQUINA DE CAFETERIES, BARS I RESTAURANTS (ASSOCIACIÓ RESTAURACIÓ MALLORCA), i es proposa a les parts que la reunió tengui lloc el proper dia 31 d’octubre de 2018, a les 11 hores. Així, es convocarà formalment la Comissió Negociadora del XV Conveni col·lectiu sectorial d’hostaleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Punt 2. DESVINCULACIÓ SALARIAL DE L’EMPRESA CENTRE ESPORTIU ES JARDINS, SL.

Es dona compte de que en data 7 de setembre de 2018 va tenir entrada en el TAMIB l’acord subscrit entre l’empresa CENTRE ESPORTIU ES JARDINS, SL, i la representació dels seus treballadors, en matèria de modificació de les condicions laborals referents a la desvinculació salarial mitjançant el procediment establert en l’article 82.3 de l’Estatut dels treballadors. S’adjunta còpia a aquesta acta de la comunicació esmentada i es dona per complit el tràmit previst en l’article 82.3, últim incís in fini del paràgraf sisè.

Punt 3. OFICI DEL JUTJAT SOCIAL NÚM. 2 DE PALMA SOBRE INTERPRETACIÓ DE L’ARTICLE 8.2 DEL CONVENI COL·LECTIU.

S’ha rebut a través del TAMIB un ofici del Jutjat Social núm. 2 de Palma, de data 25 d’abril de 2018, sobre la interpretació de l’article 8.2 del Conveni col·lectiu, i es va demanar aclariment de l’informe sol·licitat mitjançant presentació d’un escrit a l’efecte davant el Jutjat Degà en data 7 de maig de 2018, sense que s’hagi rebut cap resposta fins ara.

Punt 4. PRECS I PREGUNTES.

No es produeixen intervencions, per la qual cosa es dona per finalitzada la reunió.

Aquesta acta, de la qual se subscriuen quatre exemplars, serà registrada davant de l’autoritat laboral (REGCON) i a l’efecte s’atorga mandat al Sr. Carlos Sedano, assessor de la FEHM, per sol·licitar així mateix la seva publicació en el BOIB.

No havent-hi més assumptes que tractar, es dona per finalitzada la reunió a les 13 hores.

SIGNATURES: