Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 11637
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i Formentera Divers per promocionar i executar el programa “Descobreix la Formentera submarina” durant l’any 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l'article 45, de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions publiques, es fa públic la signatura del següent conveni:

 

“CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA I FORMENTERA DIVERS PER PROMOCIONAR I EXECUTAR EL PROGRAMA “DESCOBREIX LA FORMENTERA SUBMARINA” DURANT L’ANY 2018.

REUNITS

La senyora Susana Labrador Manchado, major d’edat, amb DNI *****419-N, amb domicili a la Plaça de la Constitució núm. 1, Sant Francesc Xavier, Formentera.

El senyor Javier Martín Parejo, amb DNI *********, com administrador únic de Buceo Posidònia S.L. (Formentera Divers), amb NIF número B16531006, Ctra. La Savina S/N (07860), Formentera.

INTERVENEN

La Sra. Susana Labrador Manchado, com a presidenta en funcions del Consell Insular de Formentera, qui actua en nom i representació d’aquesta Corporació, amb CIF P0702400C i amb domicili a la plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francesc Xavier (Formentera), en virtut de l’Acte del Ple del Consell Insular de Formentera de data 13 de juny de 2015, d’acord amb l’article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC) i en virtut de l’article 21.1.b) de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i de l’article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars, assistit pel secretari de la Corporació, el Sr. Ángel C. Navarro Sánchez, de conformitat amb l’article 161 del ROC.

El Sr. Javier Martín Parejo en nom i representació de Formentera Divers segons l’establert a les escriptures de poder especial Nº595 de data del 13 de juny de 2017.

Ambdues parts actuen en representació de les seves respectives entitats, reconeixent-se mútuament plena capacitat jurídica per obrar.

MANIFESTEN

PRIMER. Que de conformitat amb allò que disposa l’article 25 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les Bases del Règim Local, el Municipi, per a la gestió dels seus interessos i en l’àmbit de les seves competències, pot promoure tota classe d’activitats i prestar tots aquells serveis públics que contribueixin a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal.

SEGON. Que a la satisfacció dels interessos generals en els camps a què anteriorment s’ha fet referència, contribueix d’una manera fonamental la iniciativa privada, en particular la d’aquelles entitats i particulars les activitats de les quals són d’utilitat i/o d’interès públic o social, i venen a complementar els serveis prestats per aquesta Administració.

TERCER. Que dintre de les formes d’activitat de les Administracions Públiques, la de foment de les activitats dels ciutadans que són d’interès públic i/o social i complementàries dels serveis municipals, és de fonamental importància, ja que en comptes de substituir l’acció lliure d’aquests, coadjuva que l’esmentat camp de l’activitat es mantingui en el sector privat, amb l’ajut i col·laboració de l’Administració en la seva consecució, d’acord amb la filosofia orientadora del nostre sistema constitucional.

QUART. Que per fer efectiu l’esmentat foment, la legislació pública local vigent en l’actualitat arbitra diferents mecanismes, que suposa la participació d’aquest Consell en el finançament d’activitats la iniciativa i organització de les quals estan a càrrec dels particulars, sempre que aquestes activitats es puguin considerar d’interès públic.

 

CINQUÉ. Que el Consell Insular de Formentera té com a objectiu crear el programa “Descobreix la Formentera submarina” amb l’objecte de prestar el servei de “cursos de submarinisme” als residents al terme municipal de Formentera.

SISÈ. Que com a conseqüència d’això, i considerant l’ interès públic i social de l’esmentat programa, en concret per l’objecte perseguit per aquest de fomentar les riqueses del fons marí de la nostra illa així com l’activitat esportiva, aquest Consell considera convenient prestar el servei mitjançant l’establiment d’un contracte de bonificació de servei a Formentera Divers.

Per aquestes raons, amb la finalitat d’aconseguir l’esmentat objectiu, ambdues parts, a l’empara del que disposa la legislació vigent, concerten aquest contracte, d’acord amb les següents:

CLÀUSULES

Primer.- L’objecte del present conveni és establir el sistema de bonificació dels cursos de submarinisme per part del Consell Insular de Formentera i l’entitat Formentera Divers per desenvolupar les activitats de submarinisme a l’illa de formentera en el programa “Descobreix la Formentera Submarina” per l’any 2018.

Segon.- Com a col·laboració en la realització de l’esmentat projecte, el Consell Insular de Formentera es compromet, en virtut del present conveni, a participar en la bonificació del 50% del cost de cada curs realitzat per residents en l’illa de formentera, amb una limitació total de 4.000,00 euros (IVA inclòs) amb càrrec a la partida pressupostària 2018.1.341.48000 dels pressupostos generals del Consell Insular de Formentera per l’any 2018.

Tercer.- El beneficiari percebrà l’import de la despesa total de les bonificacions per cursos, una vegada s’hagi justificat documentalment davant del Consell l’activitat desenvolupada, així com els seus participants.

La residència a l’illa de Formentera dels participants haurà d’acreditar-se mitjançant fotocopia dels DNI i certificat de residència amb un mínim d’1 any d’antiguitat.

Quart.- En tota la publicitat de les activitats del programa “Descobreix la Formentera Submarina” realitzades per l’entitat Formentera Divers, haurà d’aparèixer en tot moment el logotip del Consell Insular de Formentera, com a entitat col·laboradora.

Cinquè.- Aquest conveni és vigent des del dia de la seva signatura i finalitzarà quan s’hagi arribat al total màxim pressupostat per al programa “Descobreix la Formentera Submarina” per a l’any 2018.

Sisè.- Aquest conveni es podrà resoldre, amb audiència prèvia de les parts, entre d’altres, per les causes següents:

  • El mutu acord entre les parts, que s’ha de formalitzar per escrit.

  • L’ incompliment de les obligacions essencials de les parts.

En el cas que la resolució del conveni fos per l’ incompliment per part de Formentera Divers, aquest haurà de reintegrar al Consell Insular de Formentera les quantitats percebudes com aportació econòmica derivada del conveni.

Setè.- Aquest conveni de col·laboració té la naturalesa que preveu l’article 6 de la Llei 9/2017 de contractes del sector públic i, per tant, està exclòs del seu àmbit d’aplicació i s’ha de regir per les clàusules i per les normes administratives que li siguin aplicables.

Vuitè.- Donada la naturalesa jurídica - administrativa d’aquest conveni, les qüestions litigioses que puguin derivar-se de la interpretació, l’execució i, si s’escau, la resolució del mateix s’han de sotmetre a la jurisdicció contenciosa administrativa, segons l’establert a la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Les parts, amb renúncia expressa a qualsevol altre fur que els hi pogués correspondre, es sotmeten, per a la resolució de les controvèrsies que es derivin d’aquest conveni, a la jurisdicció dels Jutjats i Tribunals de Palma (Mallorca).

I en prova de conformitat, ambdues parts signen aquest conveni de col·laboració per duplicat.

Formentera, 02 d’agost de 2018.

La presidenta en funcions del                                               L’administrador de Formentera Divers

Consell Insular de Formentera.                                            Sr. Javier Martín Parejo

Sra. Susana Labrador Manchado   

                                    

Davant meu, el Secretari

Angel C. Navarro Sanchez”

Per la qual cosa es fa públic per general coneixement

Formentera, 

La presidenta en funcions del Consell Insular de Formentera. Susana Labrador Manchado.