Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 11601
Bases reguladores i convocatòria de subvencions destinades a donar suport i a fomentar els establiments inclosos dins el "Catàleg d’Establiment Emblemàtics de Palma”, (Publicat extracte a la Base de Dades Nacional de Subvencions ID 422543)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per acord del Consell Rector de PalmaActiva, de data 8 de novembre de 2018, s’aprovà la convocatòria i les bases reguladores de subvencions destinades a fomentar i donar suport al establiments inclosos dins el “Catàleg d’Establiment Emblemàtics de Palma” aprovat pel Ple de l’ajuntament el dia 31 de maig de 2018, Es publiquen les esmentades bases per a general coneixement.

 

Palma, 8 de novembre de 2018

La gerent en funcions Josefa Peláez Gallego

BASES

1. OBJECTE

L’objecte d’aquestes bases és la regulació de les condicions que han de regir la concessió d’ajuts econòmics dirigits a fomentar i donar suport al establiments inclosos dins el “Catàleg d’Establiment Emblemàtics de Palma”, aprovat pel Ple de l’ajuntament el dia 31 de maig de 2018, dins els límits pressupostaris previstos, en règim d’avaluació individualitzada, i convocatòria oberta, segons estableix l’Ordenança Municipal de Subvencions de l’Ajuntament de Palma aprovada pel Ple en data 26 de febrer de 2015, article 18.

La finalitat d’aquests ajuts es donar suport a l’activitat comercial dels establiments que es troben dins el “Catàleg d’Establiments Emblemàtics de l’Ajuntament de Palma” mitjançant subvencions per tal de disminuir les despeses d’estructura i/o explotació dels Establiments Emblemàtics calculades atenent la seva categoria, segons el “Catàleg d’Establiments Emblemàtics de Palma”.   

S’entén com a despeses d’estructura o explotació: El conjunt de despeses fixes necessàries que conformen l’estructura de funcionament d’una entitat o empresa i es produeixen de forma recurrent (Compres, variacions d’existències, serveis exteriors, despeses de personal, tributs,  etc...).   

2. RÈGIM JURÍDIC

La concessió de les subvencions es tramita en règim d’avaluació individualitzada  d’acord amb allò que disposa l’article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, art. 59 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, reglament de la llei de subvencions, Decret legislatiu 2/2005 de 28 de desembre, text refós de la llei de subvencions de la CAIB, l’Ordenança Municipal de Subvencions de l’Ajuntament de Palma, aprovada pel Ple de l’Ajuntament en sessió de 26 de febrer de 2015 (BOIB núm. 35, de 12 de març de 2015) i bases d’execució del pressupost per l’any 2018. La convocatòria està presidida pels principis d’igualtat i no discriminació, publicitat i transparència, concurrència i objectivitat. L’atorgament de les subvencions es condicionen al compliment de la finalitat d’interès general, que es trobin incloses al “Catàleg d’Establiments Emblemàtics de Palma”.

L’òrgan competent per a la concessió de la subvenció és el Consell Rector de PalmaActiva, segons la base 40.c del text Refós de les Bases d’Execució del Pressupost General de l’Ajuntament de Palma.

Els ajuts que es regulen a aquestes bases tenen caràcter voluntari i eventual, són lliurement revocables en tot moment, no generen cap dret a l’obtenció d’altres ajuts en anys posteriors i no es poden al·legar com a precedents.  Estan subjectes al compliment de la finalitat l’interès general a que es condicioni l’atorgament i tenen caràcter no devolutiu, sense perjudici del reintegrament inherent al incompliment de les condicions i càrregues que van ser considerades per a l’atorgament.

3. CRÈDITS PRESSUPOSTARIS

Aquesta convocatòria de subvencions compta amb un pressupost màxim de 20.000,00€. Les obligacions econòmiques derivades de la concessió de subvencions d’aquesta convocatòria van a càrrec de l’aplicació pressupostaria 40.43330.47000.00 del pressupost de despeses de PalmaActiva de l’any 2018.

Es tracta d’una convocatòria oberta, art 59 del Reglament de la Llei 38/2003 general de subvencions, que compta amb un pressupost total de 20.000,00€. L’import de l’ajut es determinarà prenent com a referència la categoria de cada un dels establiments segons el Catàleg d’Establiments Emblemàtics aprovats pel Ple de l’Ajuntament de Palma, en data 31 de maig de 2018, aplicant les següents quantitats:

  • 1A_____ 350 euros
  • 1B_____ 300 euros
  • 2   _____ 250 euros
  • 3  _____  200 euros

Es podran presentar les sol·licituds des de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria al BOIB i fins al dia 15 de novembre de 2018.

4. ALLIBERAMENTS DE CRÈDIT

Si una vegada finalitzat el termini per a presentar les sol·licituds de subvenció no s’hagués esgotat tot el crèdit disposat, el romanent es repartirà de forma proporcional per a tots els sol·licitants i es sumarà als imports atorgats fins a un import màxim de:

  • 1A_____ 700 euros
  • 1B_____ 600 euros
  • 2   _____ 500 euros
  • 3  _____  400 euros

Si un cop conclosos els terminis i repartides les subvencions atorgades, quedés un romanent aquest es podrà alliberar i revertir en aquelles altres subvencions que PalmaActiva atorgui durant l’any 2018 per al foment del comerç. 

5. DESTINATARIS I REQUISITS DE LES PERSONES I ENTITATS BENEFICIÀRIES DE LA CONVOCATÒRIA

Els beneficiaris d’aquesta convocatòria poden ser les persones físiques o jurídiques que la seva activitat comercial estigui inclosa dins el “Catàleg d’Establiment Emblemàtics de Palma” aprovat pel Ple de l’Ajuntament el dia 31 de maig de 2018, el receptor de l’ajut serà sempre la persona física o jurídica gestora/ explotadora de l’Establiment Emblemàtic.

6. COMPATIBILITATS

Les subvencions regulades a aquestes bases són compatibles amb altres ajuts que tinguin la mateixa finalitat. L’import de la subvenció atorgada i les altres que hagi pogut obtenir pel mateix concepte no pot superar – en cap cas- el cost total real de la inversió subvencionada, d’acord amb el que preveu l’article 19.3 de la Llei general de subvencions. A aquests efectes, conformement a l’art 14.1.d de la Llei general de subvencions, el beneficiari ha de comunicar a PalmaActiva l’obtenció d’altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos que financin la inversió subvencionada i qualsevol altre modificació d’igual naturalesa que afecti el pressupost de la inversió presentat i aprovat. 

7. SOL·LICITUDS I TERMINIS

Les sol·licituds, ANNEX I es poden presentar des de l’endemà de la publicació al BOIB d’aquesta convocatòria i fins al dia 25 de novembre de 2018.

Es podran presentar de forma presencial, al registre de PalmaActiva o a qualsevol altre registre habilitat, art 2.1 de la Llei 39/2015, mitjançant el model normalitzat ANNEX I Sol·licitud d’ajuts dirigides a fomentar i donar suport als Establiments Emblemàtics  de  la ciutat de Palma, que es facilita a les oficines del registre general de PalmaActiva, C/ Socors, 22, CP 07002 de Palma, també es pot descarregar a la pàgina web www.palmaactiva.com , signada pel representant legal o persona facultada.

Les persones jurídiques podran fer ús del canal d’accés que es preveu a l’art 12 i 14 de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre de Procediment Administratiu Comú mitjançant el correu electrònic comerc@palma.es mitjançant el model normalitzat ANNEX I Sol·licitud d’ajuts per tal de disminuir les despeses d’estructura dels Establiments Emblemàtics.

Aquells sol·licitants que presentin la seva sol·licitud per correu ordinari, han d’avisar a PalmaActiva mitjançant missatge de correu electrònic a comerc@palma.es  adjuntant la còpia del resguard de Correus de l’enviament. En el cas contrari, si no arriben dins els terminis establerts, es tindran per presentats fora de termini. 

Les sol·licituds s’ordenaran per ordre d’entrada al registre de PalmaActiva i s’atorgaran, fins exhaurir-se el crèdit aprovat a la convocatòria.

La presentació de sol·licitud per part dels interessats implica l’acceptació del contingut d’aquestes bases. 

8. DOCUMENTACIÓ PRECEPTIVA

1. Sol·licitud (Annex I).

2. Declaració Responsable (Annex II)

3. Documentació preceptiva (es presentaran originals  que seran digitalitzats d’acord amb el previst als articles  16 i següents de la Llei 39/2015)

-En el cas de persones físiques:

- DNI.

-En el cas de persona jurídica:

- NIF/CIF de l’entitat.

- DNI/NIF de la persona signant de la sol·licitud o del representant de l’entitat.

- Escriptura de constitució de l’empresa. - Estatus.

Un cop s’atorgui la subvenció prèviament al pagament d’aquesta, s’ha d’aportar:

-Certificat d’estar al corrent de pagaments a la Seguretat Social (específic per a sol·licitar subvencions).

-Certificat d’estar al corrent de pagaments a Hisenda (específic per a sol·licitar subvencions).

-Certificat de l’Ajuntament que no té deutes pendents (específic per a sol·licitar subvencions). Es pot substituir per l’autorització expressa a PalmaActiva  per a l’obtenció d’aquesta dada.

Totes les comunicacions i notificacions es faran preferentment de forma telemàtica a l’adreça de correu electrònic que indiqui el sol·licitant.

9. ESMENA DE DEFICIÈNCIES

Presentada una sol·licitud, si s’observés deficiència o manca de documentació, de conformitat amb el previst a l’art 68 de la Llei 39/15 de règim jurídic de les administracions públiques i de procediment administratiu comú, es requerirà a l’interessat perquè l’esmeni en el termini improrrogable de 10 dies hàbils. Finalitzat el termini, si no ha procedit a esmenar-ho, se’l té per desistit en la seva sol·licitud amb els efectes previstos a l’art 93. i següents del mateix text legal.

10. TRAMITACIÓ

La instrucció del procediment correspon a la persona titular del serveis administratius del centre gestor de la subvenció, aquest realitza d’ofici les actuacions i les activitats que consideri necessàries per a determinar, conèixer i comprovar les dades en virtut de les quals s’ha de formular la proposta de resolució.

11. TERMINIS DE RESOLUCIÓ I NOTIFICACIÓ

L’òrgan instructor, atesos l’expedient, un cop comprovat el compliment dels requisits de cada sol·licitant, efectuarà la proposta de resolució provisional, degudament motivada, que es publicarà a la pag web de PalmaActiva, es concedirà un termini de 10 dies hàbils per a presentar esmenes.

Examinades les esmenes, es formularà, proposta de resolució definitiva, en el termini màxim de 15 dies, en la qual s’ha d’indicar el sol·licitant o relació de sol·licitants per als quals es proposa la concessió de la subvenció, la quantia d’aquesta.

La proposta de resolució definitiva s’ha de comunicar als beneficiaris perquè en el termini de 5 dies hàbils comuniquin la seva acceptació. Transcorregut aquest termini s’entendrà que accepten la proposta. 

Les resolucions definitives de concessió o denegació de les subvencions que posin fi a la via administrativa, han de ser motivades i s’han de notificar als interessats segons els art 40 i següents la Llei 39/15 LRJPA-PAC i s’ha de publicar a la web de PalmaActiva.

 

12. JUSTIFICACIÓ

Els beneficiaris tenen l’obligació de justificar l’aplicació de la subvenció atorgada a la finalitat que va servir de fonament a la concessió de la subvenció i d’haver dut a terme les activitats per a les quals es va sol·licitar. Les subvencions que es concedeixen en atenció a la concurrència d’una determinada situació en el preceptor no requereixen mes justificació que l’acreditació per qualsevol mitjà admissible en dret d’aquesta situació prèviament a la concessió, sense perjudici dels controls que puguin establir-se per verificà la seva existència, article 42.3 de l’Ordenança Municipal  de subvencions de l’ajuntament de Palma.

13. PAGAMENT

Conforme amb l’art. 41 de l’Ordenança Municipal de subvencions i les bases d’execució del pressupost, l'import de les subvencions s'abona una vegada justificat el compliment de la finalitat per a la qual es varen concedir. L’abonament de la subvenció es farà en un sol pagament.

Cal presentar els certificats d’estar al corrent amb les obligacions tributàries, de Seguretat Social i de no tenir deutes pendents amb l’Ajuntament de Palma (específics per a poder rebre subvencions de l’administració), abans de l’ordenació del pagament.

14. OBLIGACIONS DELS BENEFICIARIS

a)Les previstes als arts. 11 i següents de l’Ordenança Municipal de Subvencions de data 26 de febrer de 2015, BOIB núm. 35, de 12 de març de 2015.

b)Acceptar la concessió de la subvenció en els termes de la resolució de concessió i comunicar aquesta acceptació a PalmaActiva. En tot cas, si en el termini de 5 dies no es produeix aquesta comunicació s’entén que l’accepta.

c)Complir l’objectiu, executar el projecte, realitzar l’activitat subvencionada o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de la subvenció.

d)Justificar davant l’òrgan atorgant el compliment dels requisits i les condicions, i també la realització de l’activitat subvencionada i el compliment de la finalitat que determina la concessió de la subvenció.

e)Sotmetre’s a les actuacions de comprovació que ha d’efectuar l’òrgan concedent, si escau, i a qualssevol altres de comprovació i control financer que puguin realitzar els òrgans de control competents, tant estatals com comunitaris, amb l’aportació de tota la informació que li sigui requerida en l’exercici de les actuacions anteriors.

f)Permetre el seguiment de les activitats i a la petició d’informació que PalmaActiva pugui fer per a comprovar l’ús que es fa de l’ajut rebut.

g)Comunicar per escrit a PalmaActiva, tots els canvis, les anul·lacions o qualsevol eventualitat que afectin el projecte o l’activitat presentada.

h)Acudir a les reunions convocades per la persona responsable del seguiment de les subvencions atorgades.

i)Comunicar a PalmaActiva la sol·licitud o l’obtenció d’altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos que financin les activitats subvencionades.

j)Acreditar, abans que es dicti la proposta de resolució, certificació que està al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social i l’Ajuntament de Palma.

k)Portar els llibres comptables, els registres diligenciats i altres documents degudament auditats, en els termes exigits per la legislació mercantil i sectorial, aplicable a la persona beneficiària en cada cas, i deixar-hi constància de la percepció i l’aplicació de la subvenció.

l)Conservar els documents justificatius de les despeses corresponents a l’activitat subvencionada durant cinc anys i posar-los a la disposició de PalmaActiva quan els sol·liciti.

m)Donar publicitat a la subvenció atorgada, qualsevol que sigui l’import, fent constar el patrocini de PalmaActiva i incloure el seu logotip en tot el material de promoció i altre que es generi en la realització l’activitat/projecte i si aquest ja ha estat realitzat, a la seva web o altres mitjans de comunicació o publicitat ordinaris de què en disposi: revistes, comunicats, etc.

n)Si es trobes en situació d’alguna de les causes de reintegrament, reintegrar el fons percebuts segons el previstes al títol IV de l’Ordenança Municipal de Subvencions.

15. REVOCACIÓ I REINTEGRAMENT

PalmaActiva procedirà a la anul·lació i revocació total o parcial de la subvenció proposada o atorgada, sense perjudici de l’exigència d’altre tipus de responsabilitats, art 52 i següents de la Ordenança Municipal de Subvencions, en els supòsits següents:

-Falsedat o ocultació en les dades aportades que hagin motivat l’atorgament de la subvenció.

-Incompliment de les condicions imposades als beneficiaris amb motiu de la concessió de la subvenció.

-Incompliment de la finalitat per a la qual la subvenció fou atorgada.

-L’incompliment de l’obligació de justificació en el termini establert o la justificació insuficient.

-L’incompliment de condicions de la resolució de concessió, incloses les de difusió.

-Incompliment de les obligacions comptables, registrals o de conservació de documents.

-La resistència, l’excusa, l’obstrucció o la negativa a les actuacions de comprovació i control per part de l’òrgan tutor de la subvenció.

-Altres causes previstes als articles 37 de la Llei 38/2003 i art. 44 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

16. INFRACCIONS I SANCIONS

L'incompliment d’aquestes bases i de la normativa vigent en matèria de subvencions està sotmès al règim d'infraccions i sancions del títol V del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, que aprova el text refós de la Llei de subvencions, títol V de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, capítol V del règim sancionador de l’Ordenança Municipal de subvencions de l’Ajuntament de Palma i a la resta de la normativa que hi sigui d'aplicació.

17. PUBLICACIÓ

Aquestes bases s’han de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la Base de Dades Nacional de Subvencions i a la pàgina web de PalmaActiva, i entraran en vigor al dia següent de la publicació al BOIB.

Segons l’art. 112 de la Llei 39/2015, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs de reposició davant l’òrgan que ha dictat la resolució en el termini d’un mes, o, segons l’art. 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa, recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptats en ambdós casos des de l’endemà que s’hagi publicat.