Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TREBALL, COMERÇ I INDÚSTRIA

Núm. 11576
Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l’Acta de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu de l’empresa Externa Baleares, SL, i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07100122012013)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 4 de juliol de 2018, la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu de l’empresa Externa Baleares, SL, aprovà l’ampliació de la vigència del Conveni fins al 31 de desembre de 2022 i la modificació de l’article 17, de la qual cosa es va estendre l’Acta de sessió corresponent.

2. El mateix dia, Sebastián Alejandro Lladó Vidal, en representació de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de l’Acta esmentada.

Fonaments de dret

1.  L’article 90.3 del text refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d’octubre.

2.  El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3.  L’article 45 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.  Inscriure i dipositar l’Acta de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu de l’empresa Externa Baleares, SL, en la qual s’acorda ampliar el termini de vigència del Conveni fins al 31 de desembre de 2022 i modificar-ne l’article 17, en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2.  Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

3.  Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l’original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana n’és una traducció.

4.  Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 25 d’o ctubre de 2018

La directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral Isabel Castro Fernández Per delegació del conseller de Treball, Comerç i Indústria (BOIB 105/2015)

 

ACTA DE NEGOCIACIÓ DEL CONVENI COL·LECTIU DE L’EMPRESA EXTERNA BALEARES, SL

A Palma, a les 10.30 hores del 26 de juny de 2018 es reuneixen a la seu de l’empresa EXTERNA BALEARES, SL, d’una banda el Sr. Sebastian Lladó Vidal en representació de l’empresa EXTERNA BALEARES, SL, i de l’altra la Sra. M. Antonia Izquierdo Sánchez com a representant del personal de l’empresa.

Ambdues parts es reconeixen plena capacitat legal per negociar un conveni col·lectiu d’empresa i constitueixen a l’efecte la Comissió Negociadora sota el principi d’autonomia de voluntat de les parts i de la bona fe contractual.

El Conveni col·lectiu de l’Empresa EXTERNA BALEARES, SL, codi 07100122012013, finalitza la seva vigència el proper 31 de desembre de 2018.

L’article 3 preveu que, tret de denúncia expressa amb dos mesos d’antelació, es prorrogarà tàcitament per períodes anuals. Malgrat tot l’anterior, s’ha produït la denúncia del Conveni en temps i forma, i és interès d’ambdues parts, després d’un període informal de negociació, acordar la pròrroga del Conveni col·lectiu en els termes que s’exposen més endavant. Per això, ambdues parts acorden iniciar en aquest acte les negociacions formals sobre això.

L’empresa manifesta la seva intenció de no realitzar canvis substancials en el Conveni col·lectiu, tret d’ampliar la seva durada. La representació dels treballadors està d’acord amb prorrogar el mateix Conveni col·lectiu en haver arribat a un acord consistent en un increment més gran del salari per a la categoria de netejador/a i en una ampliació dels dies de permís retribuïts de tota la plantilla.

Després d’un debat, ambdues parts convenen i acorden:

Primer. Prorrogar el Conveni col·lectiu des de l’1 de gener de 2019 fins al 31 de desembre de 2022 en els seus mateixos termes. L’empresa ofereix un increment dels salaris corresponents a la categoria professional de netejador/a, a partir de l’1 de gener de 2019, d’un 8 %. Per a l’increment del salari de la resta de categories s’estarà al fixat en l’article 25 (clàusula de revisió salarial) del Conveni col·lectiu de l’empresa ara prorrogat.

Segon. Modificar l’article 17. Llicències.

El permís retribuït fixat en 10 hores a l’any passa a ser de dos dies a l’any. La resta de l’article es manté igual.

Sense res més que tractar, ambdues parts donen conformitat a l’acordat, és a dir, prorrogar la vigència del Conveni col·lectiu de l’empresa fins al 31 de desembre de 2022 i actualitzar els salaris segons la taula salarial adjunta. Es faculta l’empresa a redactar un text nou amb els canvis introduïts que serà signat en el transcurs d’aquesta setmana.

Ambdues parts acorden facultar el Sr. Sebastián Lladó Vidal, amb DNI 43.036.825F, per realitzar els tràmits de registre d’aquest acord de pròrroga de Conveni en la Direcció General de Treball, a través del REGCON.

Una vegada llegida aquesta acta i trobada conforme, ambdues parts signen l’acta per duplicat.

Per l’empresa

Per part de la representant dels treballadors/es

Sebastián Lladó Vidal

M. Antonia Izquierdo Sánchez

 

EXTERNA BALEARES, SL

ANNEX I TAULA SALARIAL (salari base €/mes)

Juny 2018

Revisió 01/01/2019

Personal directiu i titulat:

Director/a

1.530,49

Segons IPC

Director/a de recursos humans

1.295,03

Segons IPC

Personal administratiu:

Oficial de primera administratiu/va

1.118,44

Segons IPC

Oficial de segona administratiu/va

988,92

Segons IPC

Auxiliar administratiu/va

988,92

Segons IPC

Telefonista

988,92

Segons IPC

Comandaments Intermedis:

Encarregat/da general

1.000,71

Segons IPC

Encarregat/da de grup o edificis

977,15

Segons IPC

Responsable d’equip

853,54

Segons IPC

Personal operari:

Especialista

815,00

Segons IPC

Netejador/a

815,00

880,20

Palma, 26 de juny de 2018