Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 11573
Aprovació definitiva Ordenanaça fiscal reguladora de la Taxa per subministrament d'aigua potable

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada finalitzat el termini d’exposició pública sense que s’hagin presentat al·legacions, ha resultat aprovada definitivament la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la Taxa per subministrament d’aigua potable.

Es pública el text íntegre de la mateixa per la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l’article 17.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER SUBMINISTRAMENT D’AIGUA POTABLE

Article 1. Fonament i naturalesa

D’acord amb el previst als articles 57 i 20.4 t) del Reial Decret legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei reguladora de les hisendes locals, de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 de dit text legal, aquest Ajuntament estableix la taxa per subministrament d’aigua potable.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa tot subministrament d’aigua que l’ajuntament presti a través del seu servei d’aigües, ja sigui a domicilis de caire particular, o establiments comercials o industrials o de qualsevol altre classe.

Article 3. Obligació de contribuir

L’obligació de contribuir neix amb l’establiment del servei per part de l’Ajuntament, moment a partir del qual es declara la utilització general d’aquest per tots els veïns i veïnes, essent condició indispensable per al naixement de l’obligació de contribuir el que es realitzi la prestació del servei.

La taxa merita des de la data en què s’autoritzi el subministrament, exigint-se per terminis vençuts.

Article 4. Persones obligades al pagament

Són subjectes passius obligats al pagament de la Taxa les persones naturals o jurídiques usuàries del servei.

Seran responsables subsidiàries les persones propietàries dels immobles en els que es presti el servei.

Article 5. Quantia

Ciutat de Felanitx:

La quota tributària de la taxa regulada en aquesta ordenança serà la fixada en les tarifes relacionades seguidament:

1.- Quota proporcional:

Consum trimestral de 0 a 30 m3

0,36 €/m3

Consum trimestral de 31 a 60 m3

0,56 €/m3

Consum trimestral de més de 60 m3

0,82 €/m3

Als comptadors per a solars, per a reg, i d’obres, se’ls hi aplicarà des del primer m3 la tarifa del tercer tram, és a dir, en aquest cas 0,82 €/m3.

En el cas en què un comptador subministri aigua a més d’un local comercial o habitatge unifamiliar, i a fi de determinar el tram de facturació que correspongui, es dividirà el consum total trimestral registrat, pel nombre de locals amb activitat o habitatges ocupats, als qui es subministri aigua.

2.- Quota de servei

Habitatge unifamiliar o per cada habitatge en edificis comunitaris

1,90 €/mes

Habitatge amb comerç

5,70 €/mes

Jardí

3,80 €/mes

Indústria

5,70 €/mes

Cafeteries, bars, restaurants i comerços en general

3,80 €/mes

Comptadors per obres

5,70 €/mes

3.- Drets de connexió:

Habitatge unifamiliar o per cada habitatge en edificis comunitaris

22,80 €

Habitatge amb comerç

68,42 €

Jardí

45,61 €

Indústria

68,42 €

Cafeteries, bars, restaurants i comerços en general

45,61 €

Comptadors per obres

68,42 €

4.- Quota per lloguer i manteniment del comptador: 1,37 €/mes

Comptadors de 13/15 mm.

5.- Noves escomeses:

Les noves escomeses es facturaran a preu de cost.

Nota comú a tot l’article

En el supòsit que es produeixi una fuita d’aigua per un fet fortuït, de difícil detecció com a conseqüència de vicis ocults, com poden ser trencaments de canonades soterrades o altres elements ocults, no atribuïble a negligència o mal ús per la persona abonada (falta de manteniment de boies, cisternes d’inodors, grifons, i altres similars), el consum a tenir en compte a efectes de l’aplicació de l’escala regulada en aquest article, serà la mitjana del consum corresponent als dotze mesos immediatament anteriors.

Quan no es disposi de suficients lectures històriques de consum per poder comprovar les condicions anteriors, o bé per no comprendre els períodes complets indicats o per ser un titular diferent a l’actual, s’utilitzaran els antecedents de consum disponibles.

Per sol·licitar la devolució s’ha de presentar una sol·licitud acompanyada de la següent documentació:

  • Rebuts que incloguin quantitats a tornar
  • Factura detallada dels treballs realitzats per la reparació, en la que consti la data de reparació.
  • Fotografia del lloc a on es produïa la fuga i de l’element que la causava (canonada, junta, etc.) abans i desprès de la reparació.

L’avaria haurà de ser validada per un/a tècnic/a municipal abans de la reparació. Si per motius diversos el/la tècnic/a municipal no es pogués personar a l’habitatge i verificar l’avaria, es podrà procedir a la reparació de la mateixa però s’haurà de deixar visible fins que sigui validada pel tècnic/a municipal.

Article 6. Obligació de pagament

1- L’obligació de pagament neix:

a. En el cas de nous subministres, en el moment de la seva sol·licitud.

b. Si es tracta de subministres periòdics, el dia primer de cada trimestre natural.

c. En el cas de prestació d’altres serveis, quan es sol·licitin o realitzin.

 

Article 7. Terminis i formes de pagament

1.- El pagament es realitzarà:

a) En el cas de nous subministres, per dipòsit previ en el moment de la seva sol·licitud.

b) En el cas de subministraments periòdics, una vegada inclosos en el padró, per trimestre naturals, segons els següents terminis, en període voluntari.

Facturació del 1r. trimestre: mesos de juny i juliol.

Facturació del 2n. trimestre: mesos de setembre i octubre.

Facturació del 3r. trimestre: mesos de desembre i gener.

Facturació del 4t. trimestre: mesos de març i abril següent.

Als efectes prevists en aquest apartat, les quotes trimestrals s’exigiran mitjançant el sistema de padró, que s’exposarà al públic per un termini de 15 dies hàbils per què les persones legítimament interessades puguin examinar-ho i, si escau, formular les reclamacions oportunes. L’exposició al públic s’anunciarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

c) En el cas de prestació d’altres serveis, per dipòsit previ en el moment de la seva sol·licitud.

d) En el cas de la primera liquidació, en els terminis que es fixin en la mateixa, d’acord amb el Reglament General de Recaptació i Llei General Tributària.

2.– L’ingrés de quotes es realitzarà preferentment mitjançant domiciliació bancària, i subsidiàriament mitjançant ingrés en els comptes bancaris que tingui habilitats l’ajuntament, o l’Agència Tributària de les Illes Balears com a organisme que té la delegació de la recaptació d’aquest tribut.

3.– El termini de constrenyiment serà a partir del dia següent al de finalització del termini de pagament en voluntari.

En cas que per alguna causa no es trobessin al cobrament els rebuts en els terminis de recaptació en voluntari assenyalats, es concedirà un termini de dos mesos a partir de l’aprovació definitiva del corresponent padró.

Article 8. Normes de gestió

Apart de les normes establertes a la vigent l’Ordenança del Servei de Proveïment d’Aigua Potable, s’estableix el següent:

a. Les altes presentades dins del primer mes de cada termini de meritació trimestral, a partir del dia 1r de dit termini, les presentades amb posterioritat a partir del 1r. dia del termini de meritació següent.

b. Les baixes tindran efecte a partir del dia 1r del termini de meritació següent al que es formalitzi la petició.

No es tramitarà cap sol·licitud per els serveis i activitats recollits en aquesta Ordenança que requereixin l’ingrés d’un dipòsit previ, si no s’acredita degudament el referit ingrés.

Article 9. Infraccions i sancions

Les infraccions i sancions en matèria tributària es regiran per el disposat en la Llei General Tributària, la seva normativa de desenvolupament i l’Ordenança General de Gestió, Inspecció i Recaptació de l’Ajuntament.

Disposició Final

La present modificació de l’ordenança fiscal entrarà en vigor i començarà a aplicar-se a partir de l’1 de gener de 2019. El seu període de vigència es mantindrà fins que s’esdevingui la seva modificació o derogació expresses.

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptats a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Tot això sens perjudici de l’exercici de qualsevol altre recurs que hom trobi pertinent.

   

Felanitx, dia 7 de novembre de 2018.

El batle,

Jaume Monserrat Vaquer