Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SES SALINES

Núm. 11542
Aprovació inicial i exposició al públic de l'expedient relatiu al projecte d'expropiació corresponent a la Unitat d'Actuació 3 (UA-3) del Terme Municipal de Ses Salines

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Dia 7 de novembre de 2018 el Sr. Batle va dictar la Resolució que es transcriu a continuació:

"Antecedents

1.- El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària, va aprovar definitivament el projecte de delimitació de la Unitat d'Actuació número 3 del Terme Municipal de Ses Salines -en endavant, UA-3), publicant-ho al BOIB número 116 de 7 d'agost de 2010 i notificant-ho de manera individualitzada als propietaris i compareixents en el tràmit d'informació pública.

2.- Dia 18 de maig de 2011 es va aprovar definitivament mitjançant Resolució del regidor delegat d'urbanisme els Estatuts i Bases d'Actuació de la Junta de Compensació de la UA-3, una vegada aprovats inicialment i sotmès a informació pública mitjançant publicació al BOIB núm. 22 de 12 de febrer de 2011, així com notificat  als propietaris afectats.

3.- Mitjançant la Resolució del regidor delegat d'urbanisme de dia 17 de febrer de 2012 es va aprovar la constitució de la Junta de Compensació, formalitzant-se en escriptura pública dia 28 de juliol de 2011 (acte notarial davant el notari de Santanyí número 117 del seu protocol), complementada per l'acta notarial atorgada davant el mateix notari en data 3 de febrer de 2012 (número 166 de protocol) on es relaciona la totalitat dels propietaris inclosos en la UA-3 i les finques de la seva titularitat. També s'inclouen les superfícies de vial públic i vial consolidat, no obstant això es destinen part dels mateixos a l'ús públic segons informe de l'arquitecte municipal de dia 13 de novembre de 2009.

4.- Figuren identificats en el projecte de delimitació de la UA-3 els propietaris no incorporats a la Junta de Compensació, corresponent a les finques amb referència cadastral número 4547632CD0544N0001TH i 4448905ED0544N0001YH. Igualment, dia 28 de setembre de 2018 (RGE núm. 2018/5305) D. Marcos Leo Nicolau Fisher, en nom i representació de la Junta de Compensació de la UA-3, presenta sol·licitud d'expropiació per valoració conjunta amb els valors degudament actualitzats a data setembre de 2018.

5.- Dia 23 d'octubre de 2018 l'Arquitecte Municipal, D. Bartomeu Ginard Fullana, informa que "examinada la documentació presentada del projecte d'expropiació dels terrenys inclosos en la Unitat d'Actuació UA3 corresponents als propietaris no adherits a la Junta de Compensació, aquesta conté el que s'estableix a l'art. 135 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears i l'art. 357 del Reglament General de la Llei 2/2014, de 25 de març , d'ordenació i ús del sòl, per a l'illa de Mallorca, quan l'execució es porta a terme per la valoració del procediment conjunt ".

6.- Dia 24 d'octubre de 2018, el secretari de la Corporació va informar del procediment a seguir.

Part dispositiva

Vista la documentació que consta a l'expedient, i en ús de les atribucions que m'han estat legalment conferides, en particular e. art. 21.1.j) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, RESOLC:

Primer.- Aprovar inicialment el projecte d'expropiació corresponent a la Unitat d'Actuació 3 (UA-3) del Terme Municipal de Ses Salines.

Segon.- Exposar al públic mitjançant anunci al BOIB el expedient d'expropiació per termini de un mes perquè les persones que puguin resultar interessades en el procediment formulin les observacions i reclamacions que estimen convenients, en particular pel que fa a la titularitat o a la valoració dels seus drets respectius. De conformitat amb el que estableix el paràgraf 2 de l'article 135 de la LUIB, els errors no denunciats ni justificats en el termini assenyalat no donaran lloc a nul·litat o reposició d'actuacions, conservant, però, les persones interessades, el seu dret a ser indemnitzades en la forma que correspon.

Tercer.- El contingut de l'expedient i el projecte d'expropiació aprovat inicialment podrà ser consultat íntegrament a l'adreça www.ajsessalines.net.

Quart.- Notificar individualment la present resolució d'aprovació inicial del projecte i de les valoracions corresponents a les persones que apareguin com titulars de béns o drets en el expedient, mitjançant trasllat literal de les corresponents fulles d'apreciació i de la proposta de fixació de els criteris de valoració perquè, en el termini d'un mes, a partir de la data de notificació, es puguin formular observacions i reclamacions relacionades amb la titularitat o la valoració dels seus respectius drets.

En aquest tràmit d'audiència, les persones titulars dels béns i dels drets afectats podran formular la seva pròpia full d'apreci, a l'efecte de la seva consideració en l'aprovació definitiva del projecte així com, si procedeix, per part del Jurat Provincial d'Expropiació .

Cinquè.- Realitzar un trasllat posterior d'una còpia completa de l'expedient actuat i degudament diligenciat al Consell Insular de Mallorca, amb l'objectiu que en un termini màxim de tres mesos emeti un informe de caràcter no vinculant amb caràcter previ a l'aprovació definitiva, que avaluarà la suficiència de la documentació, la correcció en els tràmits procedimentals i l'adequació dels valors proposats en el projecte ".

Motiu pel qual, de conformitat amb l'art. 124 de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'Ordenanció i Ús del Sòl i l'art. 358 de Reglament de desenvolupament per l'Illa de Mallorca del 2015, s'exposa al públic per un termini d'un mes l'expedient d'expropiació per què les persones que puguin resultar interessades en el procediment formulin les observacions i les reclamacions que estimin convenients, en particular en quant a la titularitat o a la valoració dels seus drets respectius. D'acord amb el que s'estableix a l'apartat 2 de l'article 135 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre , d'urbanisme de les Illes Balears, els errors no denunciats ni justificats en el termini assenyalat no donaran lloc a nul.litat o a reposició d'actuacions, conservant, emperò, les persones interessades, el seu dret a ser indemnitzades en la forma que correspongui.

Ses Salines, 7 de novembre de 2018

El Batle,

Bernat Roig Galmés