Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 11535
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, de 6 de novembre de 2018, per la qual es desisteix del concurs de trasllats voluntaris per proveir places bàsiques vacants de la categoria de metge/metgessa de família en EAP i metge/metgessa especialista en pediatria puericultura d'àrea i en EAP dependents del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets i fonaments de dret

1. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 19 de juliol de 2018, es va convocar un concurs de trasllats voluntaris per proveir places bàsiques vacants de la categoria de metge/metgessa de família en EAP i metge/metgessa especialista en pediatria puericultura d'àrea i en EAP dependents del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 91, de 24 de juliol).

2. El dia 4 de setembre de 2018, la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària (IBAMFIC) registra una carta adreçada al director general del Servei de Salut, en què posa de manifest el malestar del col·lectiu que representa amb el contingut següent:

La Ibamfic dona suport a tots els companys metges de família que ens han manifestat la seva oposició i rebuig a un barem que considerem injust, així com a aquells que han interposat un recurs de reposició contra aquesta convocatòria.

Demanem, doncs, al Servei de Salut que els anys treballats pels MF durant la residència MIR han de ser computats com a mèrit per a aquesta convocatòria [...]

L'IBAMFIC fonamenta la seva petició d'acord amb la Sentència del Tribunal Superior de Justícia d'Aragó núm. 141/2014, de 4 de març, que anul·la el concurs de trasllats convocat perquè considera discriminatori computar, en un concurs de trasllats, la tasca assistencial d'uns aspirants —els metges de família que varen accedir a l'especialitat per via de la certificació acreditativa d'un temps d'acompliment prevista en el Reial decret 853/1993— davant els que accediren a l'especialitat a través del sistema de residència en l'especialitat (MIR).

3. El dia 28 de setembre de 2016 s'ha registrat una carta firmada per més de 200 professionals pertanyents a les categories de metges de família i pediatres participants en el concurs de trasllats esmentat en l'expositiu primer, en què es demana la inclusió en el barem de mèrits, dins l'apartat B, “Experiència professional”, del període de formació especialitzada com a metge intern resident (MIR), amb una puntuació equivalent als serveis prestats en la categoria professional a què concursen.

4. El dia 5 d'octubre de 2018, la Mesa Sectorial de Sanitat de les Illes Balears aprova que es modifiquin els barems del concurs de trasllats esmentat a l’efecte d'incloure la formació especialitzada com a metge intern resident (MIR), amb una puntuació equivalent als serveis prestats en la categoria professional de pertinença, a fi de no discriminar els aspirants que accedeixen a l'especialitat per la via ordinària, mitjançant un període de formació especialitzada com a metge intern resident (MIR).

5. L'article 93 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, pel qual s'aprova el procediment administratiu comú de les administracions públiques, preveu la possibilitat que l'Administració pugui desistir, motivadament, dels procediments iniciats d'ofici.

6. L'oposició frontal dels actors individuals i col·lectius abans esmentats, juntament amb els dubtes jurídics que suscita un pronunciament judicial com el contingut en la Sentència del Tribunal Superior de Justícia d'Aragó núm. 141/2014, de 4 de març, que considera discriminatori computar els serveis prestats als qui accedeixen a l'especialitat per la via extraordinària prevista en el Reial decret 853/1993, davant els qui hi accedeixen per la via MIR, habiliten a l'Administració a desistir del procediment de mobilitat previst en l’encapçalament d'aquesta resolució, a fi d'iniciar un nou procediment de provisió en què es recullin les modificacions esmentades.

Per tot això dict la següent

Resolució

1. Desistir del concurs de trasllats voluntaris per proveir places bàsiques vacants de la categoria de metge/metgessa de família en EAP i metge/metgessa especialista en pediatria puericultura d'àrea i en EAP dependents del Servei de Salut de les Illes Balears, convocat per la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 19 de juliol de 2018 (BOIB núm. 94, de 24 de juliol de 2018) pels motius plantejats en l'expositiu d'aquesta resolució, i en conseqüència, declarar acabat el procediment administratiu esmentat.

2. Notificar aquesta resolució als aspirants que hagin participat en el procés de mobilitat.

3. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la pàgina web del Servei de Salut.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la data de la publicació, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d’aquesta resolució, d'acord amb el que preveuen els articles 8.2.a) i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 6 de novembre de 2018

El director general del Servei de Salut de les Illes Balears Julio Miguel Fuster Culebras