Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 11455
Extracte de l’aprovació per part del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa de dia 26 d’octubre de 2018 de la convocatòria d’ajudes específiques per al desenvolupament del sector de la caça a l’illa d’Eivissa per a l’any 2018 Identificador BDNS núm. 421769

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò establert a l’article 20.8a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), el text de l’extracte de la convocatòria d’ajudes específiques per al desenvolupament del sector de la caça a l’illa d’Eivissa per a l’any 2018, a remetre a la Base de Datos Nacional de Subvenciones (BDNS), és el següent:

Convocatòria d’ajudes específiques per al desenvolupament del sector de la caça a l’illa d’Eivissa per a l’any 2018

I) Disposicions generals

1. Introducció

La present convocatòria es regeix a l’empara d’allò que disposen les bases reguladores de les ajudes per al desenvolupament de l’àmbit rural, ramader i pesquer a l’illa d’Eivissa publicades en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 51, de 15-04-2008, i la seua modificació publicada en el BOIB núm. 100 EXT., de 30-06-2011.

2. Consignació pressupostària

La quantitat màxima que es destina a la present convocatòria és de 30.000 € (trenta mil euros) amb càrrec al programa 4190, administració general de caça, i a les aplicacions pressupostàries que s’estableixi a cadascuna de les línies de subvenció.

3. Iniciació, instrucció i resolució dels expedients

L’òrgan competent per a l’aprovació de la convocatòria és el Consell Executiu.

El Departament d’Economia, Hisenda, Medi Ambient, Medi Rural i Marí serà el competent per instruir el procediment de tramitació dels expedients de sol·licitud de les ajudes regulades en aquesta convocatòria. Les ajudes es concediran, per delegació del Consell Executiu, mitjançant resolució del conseller executiu del Departament d’Economia, Hisenda, Medi Ambient, Medi Rural i Marí.

4. Règim de les ajudes

Les ajudes regulades en aquesta convocatòria són compatibles amb altres tipus d’ajuda o de subvenció que pels mateixos conceptes atorgui aquesta o una altra administració pública, o entitats privades, excepte en el cas que la línia estableixi el contrari.

Les ajudes regulades en aquesta convocatòria són incompatibles entre si.

5. Requisits i obligacions

Les persones físiques o jurídiques sol·licitants hauran d’estar al corrent de les seues obligacions econòmiques amb el Consell Insular, amb l’AEAT i amb la Seguretat Social, que l’àmbit territorial de les actuacions sigui a l’illa d’Eivissa, i aquells altres requisits que a més estableixi cada línia d’ajuda.

Les persones beneficiàries hauran de complir les obligacions previstes a l’article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

6. Documentació a adjuntar a la sol·licitud

Les sol·licituds i tota la documentació es requereixi es dirigiran a Presidència del Consell Insular d’Eivissa i es presentaran dins el termini establert a cadascuna de les línies de la convocatòria, en el Registre General d’Entrada del Consell Insular d’Eivissa, a qualsevol punt que estableix l’art. 16 de la Llei 39/20015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o per via telemàtica a la pròpia seu electrònica d’aquesta corporació (https://seu.conselldeivissa.es).

Per a cadascuna de les línies d’ajudes hi ha un imprès de sol·licitud, que consten als Annexos I i II, que s’haurà de presentar en el termini de 20 dies naturals comptadors des del dia següent al de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el BOIB, llevat que a la línia específica s’indiqui un altre termini.

S’aportarà la documentació que s’indica en les disposicions generals i la que s’estableix en cadascuna de les línies.

7. Selecció dels beneficiaris

Es realitzarà d’acord amb el que estableixi cada línia d’ajuda.

8. Justificació i pagament de la subvenció

La justificació de les despeses executades i pagades es realitzarà mitjançant factures justificatives o altres documents acreditatius de valor probatori equivalent amb validesa en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa.

Poden ser subvencionades les actuacions realitzades i pagades dins el termini indicat a cadascuna de les línies d’ajuda.

9. Revocació, reintegrament dels ajuts i criteris i graduació de possibles incompliments

S’atendrà al que s’estableix a les bases reguladores de les ajudes per al desenvolupament dels àmbits rural, ramader, pesquer i cinegètic a l’illa d’Eivissa, publicades en el BOIB núm. 51, de 15-04-2008, i la seua modificació al BOIB núm. 100 EXT., de 30-06-2011.

10. Publicitat i vigència

Les subvencions de quantia igual o superior a 3.000 € es publicaran al BOIB i les de quantia inferior a 3.000 € s’exposaran al tauler d’anuncis del Consell Insular d’Eivissa.

L’acord d’aprovació d’aquesta convocatòria es publicarà en la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS), la qual remetrà un extracte de l’acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Així mateix, aquest acord es publicarà en el BOIB i s’exposarà en 2 diaris locals i en el tauler d’anuncis del Consell Insular d’Eivissa. Entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació.

II) Línies d’ajuda

a) Ajudes per a la millora de vedats

1. Objecte

L’objectiu d’aquesta línia d’ajuda és establir un règim d’ajudes per donar suport actiu als vedats de caça a l’àmbit d’Eivissa donant suport a les activitats que promoguin la millora ambiental i en conseqüència la millora dels aprofitaments cinegètics.

2. Consignació pressupostària

La quantitat màxima assignada a aquesta línia d’ajuda és de 7.000 € (set mil euros), dels quals 6.000,00 € són a càrrec de l’aplicació pressupostària 4190 48900 i 1.000,00 € a càrrec de l’aplicació pressupostària 4190 78900

3. Beneficiaris/àries

Podran sol·licitar la subvenció aquelles persones físiques o jurídiques titulars de vedats de caça de l’illa d’Eivissa que estan al corrent de les obligacions administratives del vedat i que acceptin els compromisos i les obligacions de la convocatòria.

4. Actuacions subvencionables

Podran ser subvencionades les següents actuacions realitzades i pagades entre l’1 d’agost de 2017 i el 31 de juliol de 2018:

  • Sembres per a la caça i altres activitats agrícoles de gestió cinegètica (llaurar, sembrar, adobar, repartiment de gra...).
  • Millora d’hàbitats i desbrossament de zones arbustives per afavorir la proliferació de les espècies cinegètiques.
  • Instal·lació de menjadores i d’abeuradors.
  • Senyalització dels vedats i/o camps d’ensinistrament.
  • Adquisició de gàbies per a la captura en viu de predadors susceptibles d’afectar les espècies cinegètiques.

El percentatge màxim de subvenció per sol·licitant és d’un 80 % del cost de les actuacions justificades, essent la quantitat màxima de subvenció per vedat 2.000,00 € (dos mil euros).

5. Sol·licituds i documentació

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant instàncies (Annex I) amb la documentació adjunta indicada a la convocatòria.

El termini de presentació de la sol·licitud d’ajuda és vint dies naturals (20) comptadors a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

b) Ajudes a les societats de caçadors

1. Objecte

L’objectiu d’aquesta línia d’ajuda és donar suport a determinades activitats sense ànim de lucre dutes a terme al territori de l’illa d’Eivissa en matèria cinegètica.

2. Consignació pressupostària

La quantitat màxima destinada a aquesta línia és de 23.000 € (vint-i-tres mil euros), dels quals 20.000,00 € són a càrrec de l’aplicació pressupostària 4190 48900 i 3.000,00 € a càrrec de l’aplicació pressupostària 4190 78900.

3. Beneficiaris/àries

Podran sol·licitar la subvenció les societats de caçadors previstes a la Llei balear de caça i pesca fluvial, que siguin de l’àmbit territorial d’Eivissa i sense caràcter lucratiu.

4. Actuacions subvencionables

Podran ser subvencionades les següents actuacions realitzades i pagades entre l’1 d’agost de 2017 i el 31 de juliol de 2018:

- Sembres per a la caça

- Millora d’hàbitats dels vedats i desbrossament de zones arbustives per afavorir la proliferació d’espècies cinegètiques.

- Senyalització de vedats

- Camps d’ensinistrament de cans. Delimitació de tancament, senyalització i dotació d’infraestructures.

- Instal·lació de gàbies per a captura de depredadors, menjadores i abeuradors per a les espècies cinegètiques en èpoques de penúria alimentària.

- Lloguers de terrenys de caça o camps d’ensinistrament per a l’ús de les entitats sol·licitants que no disposen de terrenys cinegètics on practicar la caça.

- Despeses veterinàries de vacunes i desparasitacions dels animals auxiliars de caça.

- Estudis tècnics aplicables a les espècies cinegètiques o protegides.

- Organització de trobades, jornades, diades, activitats participatives de formació i promoció de l’activitat cinegètica i la caça amb races autòctones.

La quantia màxima de subvenció per societat de caçadors serà del 80 % del cost de totes les actuacions, excepte la sembra de caça i la millora d’hàbitats dels vedats que tenen un import assignat per part de l’administració (de 180 €/ha i 1.400 €/ha respectivament), i la quantia de subvenció serà el 100 % del cost calculat, essent la quantitat màxima de subvenció per societat de caçadors 8.000,00 € (vuit mil euros).

5. Sol·licituds i documentació

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant instàncies (Annex II) amb la documentació adjunta indicada a la convocatòria.

El termini de presentació de la sol·licitud d’ajuda és vint dies naturals (20) comptadors a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Eivissa, 5 de novembre de 2018

La secretària tècnica de Medi Ambient, Agricultura, Cultura, Educació, Patrimoni, Esports i Joventut

Maria Catalina Tur Torres