Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLORET DE VISTALEGRE

Núm. 11446
Aprovació definitiva Ordenança Reguladora de la taxa per a la utilització del recinte i exteriors de la casa consistorial per a la celebració de matrimonis civils i constitució de parelles de fet

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada definitivament la modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de la taxa per a la utilització del recinte i exteriors de la casa consistorial per a la celebració de matrimonis civils i constitució de parelles de fet, una vegada finalitzat el termini d’exposició pública haguent-se presentat i resolt al·legacions, es publica el text íntegre de la mateixa per a la seva entrada en vigor i aplicació, en compliment del previst a l’article 17.4 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, sols es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptador a partir del dia següent al de la publicació d’aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

No obstant l’anterior, es pot formular qualsevol altre recurs que es consideri adient.

ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER A LA UTILITZACIÓ DEL RECINTE I EXTERIORS DE LA CASA CONSISTORIAL PER A LA CELEBRACIÓ DE MATRIMONIS CIVILS I CONSTITUCIÓ DE PARELLES DE FET

Article 1r. Fonament i naturalesa

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l’article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, i i d'acord amb el que es disposa en els articles 15 a 19 del RDL 2/2004, Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per a la utilització del recinte i exteriors de la casa consistorial per a la celebració de matrimonis civils i constitució de parelles de fet, que es regeix per aquesta Ordenança Fiscal, les normes de la qual s'atenen al que preveu l'article 57 del RDL 2/2004, Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Article 2n. Fet imposable

El fet imposable que origina la taxa és:

a) L'ús o aprofitament amb caràcter privatiu d’estances municipals, entre aquestes la sala de Plens o el Claustre del Convent per part de qualsevol parella de ciutadans amb motiu de la realització de la cerimònia civil corresponent a un casament o constitució de parella de fet. La preparació de l’espai escollit i la neteja.

La celebració del matrimoni civil es farà a la sala de Plens de l’Ajuntament o al Claustre del Convent.

Article 3r. Subjecte passiu

1. Són subjectes passius contribuents les persones físiques o jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei 58/2003, de 17 desembre, de la Llei General Tributària, les persones que sol·licitin contreure matrimoni civil i que doni lloc a l’aplicació del fet imposable regulat en l’article 2n d’aquesta ordenança.

Article 4t. Responsables

1. Responen solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu, les persones físiques i jurídiques a què es refereixen els articles 41 i 42 Llei 58/2003, de 17 desembre de la Llei General Tributària.

2. Són responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 Llei 58/2003, de 17 desembre de la Llei General Tributària.

Article 5è. Base imposable i quota tributària

Les tarifes a aplicar són:

a) Per a la prestació del servei a la sala de plens: 100,00 €

b) Per a la prestació del servei al Claustre del Convent: 200,00 €

Article 6è. Exempcions i bonificacions

Es bonificarà amb el 50 % de les tarifes establertes a l’article anterior quan al manco un dels dos contraents dugui més d’un any empadronat al municipi de Lloret de Vistalegre.

Article 7è. Meritació

L’obligació de pagament neix des de què s’inicia la prestació del servei.

No obstant, en el moment de la sol·licitud s’ingressarà, en concepte de dipòsit previ, l’import de la taxa.

Si per causa no imputable a l’obligat al pagament l’activitat no es prestés, es procedirà a la devolució de l’import indicat.

Els deutes per aquesta taxa s’exigiran pel procediment administratiu de constrenyiment.

Article 8è. Infraccions i sancions

En tot quant fa referència a la qualificació d'infraccions tributàries, i també de les sancions que hi corresponen en cada cas, s'apliquen les disposicions dels articles 191 i següents de la Llei 58/2003, de 17 desembre de la Llei General Tributària.

Disposició derogatòria

L'entrada en vigor de la present ordenança fiscal suposarà la derogació automàtica de l'ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació del servei de celebració de matrimoni civil.

Disposició final

La present Ordenança Fiscal s'aplicarà a partir del dia següent al de la seva publicació, i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

Lloret de Vistalegre, 5 de novembre de 2018

El Batle

Antoni Bennasar Pol