Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 11445
Convocatòria de subvencions a esportistes individuals del municipi de Calvià per a l'any 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que disposa l’article 44 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, es publica l’anunci al butlletí oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de les bases que regulen la convocatòria de les subvencions a esportistes individuals del municipi de Calvià per a l’any 2018.

Aquestes bases de subvencions han estat dictaminades favorablement, per majoria, per la comissió informativa d’assumptes generals en sessió de dia 19 d’octubre de 2018 i han estat aprovades per Junta de Govern Local en Sessió de 24 d’octubre de 2018.

El contingut de les bases és el següent:

L’Ajuntament de Calvià, en execució de les competències que li son pròpies, convoca la concessió de subvencions esportistes individuals dels municipi de Calvià per a l’any 2018.

L’atorgament de les subvencions estarà regulat per les següents condicions:

1. Convocatòria

Es convoquen subvencions adreçades als esportistes individuals del municipi de Calvià, com a persones físiques, independentment si practiquen un esport col·lectiu o un esport individual. 

2. Objecte

2.1. L’objecte d’aquesta convocatòria és promoure i facilitar l’accés a l’esport i a la seva pràctica col·lectiva o individual, sempre dins de l’àmbit competencial en matèria esportiva de l’Ajuntament de Calvià, d’acord amb l’ordenança inclosa en les bases pressupostàries, i de conformitat amb allò establert per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, on s’aprova el reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2.2. La concessió d’aquestes ajudes econòmiques no implica cap relació laboral, ni vinculació administrativa, ni prestació de serveis de cap tipus entre la persona beneficiaria i l’Ajuntament de Calvià, ni tampoc dona lloc a la seva inclusió en un règim general de la seguretat social.

3. Beneficiaris / àmbit de sol·licitud

Poden ser sol·licitants de les subvencions objecte d’aquesta convocatòria: 

a. Els esportistes individuals, amb projecció de futur certificada per la Federació esportiva corresponent que:

- Siguin residents a Calvià, amb un mínim d’1 any d’antiguitat.

- No hagin complit els 21 anys, a la data de publicació d’aquesta convocatòria.

b. Excepcionalment els esportistes majors de 21 anys:

- Que tinguin un currículum esportiu destacat a nivell nacional o internacional.

- Aquells esportistes que hagin rebut ajuda d’aquest pla en altres convocatòries i que donin continuïtat a la seva activitat esportiva i facin mèrits suficients. 

c. No tenir cap sanció ferma greu o molt greu en matèria esportiva, ni cap sanció ferma per dopatge, ni cap sanció penal ferma per delites relacionats amb el dopatge. En el supòsit de que els expedients sancionadors o els procediments judicials estiguin encara en tramitació o la resolució sancionadora o sentència condemnatòria no sigui ferma, l’esportista pot presentar la sol·licitud, encara que la concessió, si escau, quedarà suspesa fins que els procediments es resolguin definitivament.

4. Tramitació

Sol·licituds

L’Institut Calvianer d’Esports (en endavant ICE) facilitarà un model únic de sol·licitud per a aquesta convocatòria. Per a qualsevol informació o suport en la tramitació i seguiment de les sol·licituds cal adreçar-se a les dependències de l’ICE, situades al Palau d’Esports de Calvià, carretera d’es Capdellà s/n, 07184 Calvià (tel. 971 670310).

Presentació

Les sol·licituds han d'anar adreçades al Batle-President de l’Ajuntament de Calvià i s’han de presentar en el Registre General de l’Ajuntament de Calvià:

- Ajuntament de Calvià : C/ Julià Bujosa Sans, Batle, 1 – 07184 Calvià

Així mateix es poden presentar en els llocs establerts en l’apartat 4 a), b), c), d) i e) de l’article 16 de la Llei 39/15, d’1 d’octubre, del Procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

Termini

El termini per presentar les sol·licituds és de quinze (15) dies naturals comptadors a partir del dia següent al de la publicació d’aquesta convocatòria en el BOIB. Si el darrer dia d’aquest termini és dissabte, diumenge o festiu, s’entendrà prorrogat fins al primer dia hàbil següent. No es pot presentar cap model de sol·licitud de subvenció fora del termini establert.

Comunicació

Les bases que regeixen aquesta convocatòria de subvencions han estat publicades en el BOIB. Per tant, l’Ajuntament de Calvià no té l’obligació d’informar-ne als esportistes individuals que puguin optar-hi.

5. Documentació

La documentació que s’ha de presentar és la següent:

- Per demanar subvenció, l’ICE ha de facilitar el següent model normalitzat:

- Imprès SUBV18_IND: sol·licitud de subvenció per a activitat esportiva individual dirigida a les persones físiques que practiquen l’esport i que es troben dins els possibles beneficiaris recollits en el punt 3 d’aquesta convocatòria de subvencions.

o Relació dels millors resultats, obtinguts entre l’1 de setembre de 2017 i el 31 d’agost de 2018 (ambdós inclosos), validat amb el segell de l’entitat (federació) esportiva corresponent i signat pel seu president o representant legal.

o Classificació final de cada un dels resultats presentats, on aparegui el nom de la competició i data de celebració.

o Fotocòpia de la fitxa federativa corresponent de la temporada en qüestió.

- El beneficiari de la subvenció es l’encarregat de realitzar els tràmits necessaris per a presentar la sol·licitud, junt amb la documentació exigida, en el termini establert. En cas de que no es pugui realitzar la tramitació per qualsevol motiu, es pot delegar en una altra persona amb una autorització signada. Quant el beneficiari sigui menor d’edat o persona depenent, pot presentar la sol·licitud mitjançant el seu representant legal.

- Declaració responsable de la persona sol·licitant que acrediti que no es troba inclosa en cap dels supòsits de prohibició o d’incompatibilitat per a ser beneficiaria de l’ajuda, de conformitat amb la normativa aplicable.

- L’interessat aportarà una direcció de correu electrònic, que s’entendrà com a canal a efectes de notificacions dels actes de tràmit i, en especial, de la proposta de resolució, i també de comunicacions que les persones beneficiaries mantinguin amb l’òrgan competent en la instrucció dels procediments de concessió de subvencions.

- L’Ajuntament de Calvià, en qualsevol moment, pot sol·licitar als interessats la documentació i la informació complementaria que consideri necessària per a resoldre l’expedient.

6. Criteris generals de valoració

- Només seran considerades les sol·licituds de subvenció que facin referència a campionats esportius oficials, reconegudes per la federació esportiva territorial, nacional o internacional, el Comitè Olímpic Nacional o Internacional o reconegudes pel Consell Superior d’Esports.

- La concessió d’aquestes subvencions econòmiques es farà mitjançant el règim de concurrència competitiva.

- En el supòsit de que l’Ajuntament de Calvià, no pugui aconseguir els documents necessaris que acreditin els mèrits esportius del sol·licitant i/o els de caràcter personal, requerirà a la persona que els aporti en el termini de deu (10) dies hàbils i sempre amb anterioritat a la proposta de resolució.

- El foment de modalitats esportives vinculades a l’esport per a discapacitats té un tractament de valoració superior en un 50% sobre el resultat del barem pertanyent a la modalitat en qüestió en aquesta convocatòria.

- El foment de modalitats esportives vinculades a l’esport femení té un tractament de valoració superior en un 10% sobre el resultat del barem pertanyent a la modalitat en qüestió en aquesta convocatòria.

7. Baremació per a avaluar les sol·licituds de subvenció

Per assignar la quantia econòmica a cada subvenció, s'ha de seguir el següent procediment:

1. S'han de prendre com a referència les partides que pressupostàriament l’Ajuntament ha assignat a l’ICE incloses en el capítol 4, amb un total disponible de 45.000 €.

2. Un cop analitzades totes les sol·licituds la suma destinada a aquest tipus de subvenció s'ha de concedir a prorrata de la puntuació obtinguda per cadascuna d'elles, amb el límit màxim de 4.000 €.

3. A més, les subvencions s'han d'atorgar en funció del següent barem de criteris:

a. Participació en campionats oficials regulats per la federació esportiva corresponent (màxim pot acreditar haver participat en tres campionats). S’ha de justificar mitjançant document oficial de la federació:

Jocs Olímpics / Paralímpics

30 pts

Campionat del món

20 pts

Campionat d’Europa

15 pts

Campionat d’Espanya

10 pts

b. Participació com a membre de la selecció. S’ha de justificar mitjançant document oficial de la federació corresponent:

Selecció espanyola

20 pts

Selecció autonòmica

10 pts

c. Classificació en campionats internacionals oficials. S’ha de justificar mitjançant document oficial de l’organitzador on faci referència de la classificació obtinguda per part de l’esportista en qüestió.

c.1. Jocs Olímpics/Jocs Paralímpics:

1r Classificat (or)

50 pts

2n Classificat (plata)

40 pts

3r Classificat (bronze)

35 pts

4t Classificat (diploma)

30 pts

5è Classificat (diploma)

25 pts

6è Classificat (diploma)

20 pts

7è Classificat (diploma)

15 pts

8è Classificat (diploma)

10 pts

c.2. Campionats del Món/Campionats d’Europa

1r Classificat

40 pts

2n Classificat

35 pts

3r Classificat

30 pts

4t Classificat

25 pts

5è Classificat

20 pts

6è Classificat

15 pts

7è Classificat

10 pts

8è Classificat

8 pts

9è Classificat

5 pts

10è Classificat

3 pts

d. Classificació en campionats d’Espanya oficials:

 

· Classificació en campionats de Balears oficials:

1r Classificat

25 pts

2n Classificat

20 pts

3r Classificat

15 pts

4t Classificat

10 pts

5è Classificat

5 pts

  

1r Classificat

15 pts

2n Classificat

10 pts

3r Classificat

5 pts

4. Percentatge de puntuació segons la participació en cada esport/modalitat a avaluar:

Esport individual, practicat en modalitat individual – 100% puntuació corresponent.

Esport individual, practicat en modalitat superior a 1 esportista – 75% puntuació corresponent.

Esport col·lectiu – 50% puntuació corresponent.

5. Devolució de la totalitat de la subvenció o part d'aquesta segons les clàusules que regeixen l’article 37 ("Causes de reintegrament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions").

6. La puntuació final és la suma dels parcials.

7. L’ICE es reserva el dret a denegar sol·licituds en el cas que l’ import de les subvencions concedides, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions d’altres administracions públiques o d’entitats privades, sigui superior al cost de l’activitat a desenvolupar pel beneficiari.

8. La concessió d’aquestes subvencions es farà fins al límit del crèdit pressupostari establert en aquestes bases.

9. Si com a conseqüència de la valoració realitzada per la Comissió, la distribució que li correspongui a cada esportista, genera un romanent ocasionat per, arribi per damunt el límit màxim a concedir, o en el seu defecte, superi la quantitat sol·licitada, el romanent es repartirà amb el mateix sistema entre la resta d’esportistes beneficiaris.

8. Comissió Tècnica Avaluadora

- La valoració de les sol·licituds l'ha de fer la Comissió Tècnica Avaluadora, la qual ha d'elaborar una proposta de resolució, que ha d'elevar a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Calvià. Aquesta ha de resoldre de forma motivada en un termini no superior a tres (3) mesos, comptats a partir del dia de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

- Per a l’estudi de les sol·licituds i posterior proposta de resolució es constitueix la Comissió Tècnica Avaluadora, composta pels membres que es relacionen a continuació:

o Presidència: la Tinent de Batle d’Esport i Comunitat Internacional, o altre tinent de batle per delegació.

o Vicepresidència: Gerent de l’ICE de l’Ajuntament de Calvià, o persona en qui delegui.

o Secretari: el Secretari de l’Ajuntament de Calvià o, funcionari en qui delegui.

o Vocals: Responsable d’Esdeveniments Esportius i tècnic de l’Àrea Tècnica de l’ICE.

- La Comissió Tècnica Avaluadora queda constituïda legalment amb l’assistència de tres de qualsevol dels membres esmentats en el paràgraf anterior.

9. Resolució

- La Comissió Tècnica Avaluadora ha d'analitzar les sol·licituds presentades d’acord amb els criteris establerts en aquesta convocatòria i pot demanar informes o aclariments als sol·licitants respecte de l’activitat objecte de subvenció.

- La Comissió Tècnica Avaluadora ha de resoldre aquesta convocatòria i expressar en els terminis establerts la relació de persones físiques i la quantia de la subvenció concedida, així com notificar als beneficiaris l’acord que els afecti. L’Ajuntament de Calvià ha de comunicar les subvencions als interessats i també les ha de fer públiques en la pàgina web: www.calviadeportes.com, apartat “Documents”.

- La Comissió Tècnica Avaluadora ha de resoldre aquesta convocatòria i expressar en els terminis establerts el llistat dels esportistes i la quantitat de la subvenció concedida, així com notificar als beneficiaris l’acord que els hi afecti, obrint a continuació un termini de 5 dies, comptadors des de la notificació, per a presentar les al·legacions que considerin oportunes, justificades mitjançant documents oficials expedits als efectes.

- De la mateixa manera, la relació de sol·licituds no concedides s'ha de fer pública en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Calvià, i s'ha de notificar als sol·licitants. La manca de notificació, en el termini de tres (3) mesos hàbils, comptats des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, s'ha d'entendre d’efecte desestimatori.

- La resolució de la Comissió Tècnica Avaluadora no es pot recórrer davant cap instància.

10. Justificació de les despeses

- Els beneficiaris/perceptors estan obligats a justificar les despeses efectuades amb càrrec a la subvenció dins l’exercici econòmic en què aquesta s’hagi concedit i les despeses justificades han de ser de l’ esmentat exercici i s'han de presentar abans del 28 de febrer de 2019. En cas que no es presenti la justificació de la subvenció, el club estarà obligat a fer-ne la devolució segons l’article 37 ("Causes de reintegrament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions").

- La justificació de la subvenció s’ha de presentar en el Registre General de l’Ajuntament de Calvià:

-  Ajuntament de Calvià: C/ Julià Bujosa Sans, Batle, 1 – 07184 Calvià

- en els llocs establerts en l’apartat 4 a), b), c), d) i e) de l’article 16 de la Llei 39/15, d’1 d’octubre, del Procediment administratiu comú de les Administracions públiques.

- La documentació acreditativa per justificar les despeses és:

a. Lles factures originals, que han de complir els requisits formals que senyala la legislació vigent. Les factures han de ser expedides a nom de l’entitat beneficiària de la subvenció i contenir les especificacions següents:

- Nom complet de l’entitat o persona expedidora, CIF, número de factura i data.

- Nom complet de l’entitat beneficiària de la subvenció i CIF.

- Conceptes, detalls i preus unitaris, import total, IVA, etc. Els conceptes de les factures han de ser:

- Desplaçaments per disputar competició oficial reconeguda per la federació esportiva nacional o internacional.

- Roba i material esportiu específic necessari.

- Despesa per pagament a tècnics especialitzats.

- Despeses contretes pel pagament d’instal·lacions esportives.

- Altres despeses que la comissió pugui acceptar com a vàlides per la justificació de la subvenció.

b. A les factures que, por la seva quantia superin els 1.000.-€, es deurà adjuntar justificant de transferència realitzada pel seu pagament.

c. No es pot fer cap pagament si no s’acredita de manera ferma, mitjançant declaració signada, haver realitzat la despesa motiu de subvenció sol·licitada en els termes legalment exigibles.

d. Si la despesa justificada és inferior a l’ import del pressupost sol·licitat i subvencionat, s'ha de reduir proporcionalment la subvenció concedida i retornar la part no justificada.

e. L’ import de les subvencions concedides en cap cas pot ser, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions d’altres administracions públiques o d’entitats privades, superior al cost de l’activitat subvencionada a desenvolupar per l’entitat beneficiària.

11. Abonament

- El pagament de les subvencions s'ha de fer com a norma general un cop el sol·licitant hagi justificat les despeses generades per l’activitat. L’ICE pot avançar el pagament de les subvencions si considera que els esportistes necessiten cobrar-la per fer front a les despeses de la temporada en qüestió.

12. Obligacions dels beneficiaris

- Són obligacions mínimes dels beneficiaris de les subvencions:

- Dur a terme l’activitat objecte de la subvenció d’acord amb les condicions establertes.

- Acreditar davant l’Ajuntament de Calvià, i a requeriment de l’ICE, la realització de la totalitat de l’activitat amb les corresponents factures girades per tercers al beneficiari de la subvenció, en les quals s'ha de fer constar el concepte de la despesa i també el compliment dels requisits o condicions que determini la concessió de la subvenció. Dins la convocatòria corresponent o conveni, si la subvenció utilitza aquest instrument, es poden preveure altres formes d’acreditar la subvenció, adaptant-les a les necessitats reals del sector al qual es dirigeix, com poden ser certificacions administratives, declaracions o sentències judicials, mòduls per activitat o instruments similars.

- Comunicar a l’ICE, les modificacions que s’hagin produït i que siguin causa de la concessió o compliment de la subvenció.

- Comunicar a l’ICE, en qualsevol moment, l’obtenció de subvencions per a la mateixa finalitat i no consignades en la sol·licitud.

- Constituir les garanties que, si escau, siguin exigibles.

- Fer constar que l’activitat està subvencionada per l’Ajuntament de Calvià.

- Sotmetre’s a les actuacions de fiscalització i control de la Intervenció de l’Ajuntament de Calvià i del Tribunal de Comptes.

- Fer publicitat de les activitats o esdeveniments que organitza l’ICE en els mitjans en els quals comunica habitualment la persona física en qüestió (pàgina web, xarxes socials...). 

13. Pressupost

- Durant l’exercici econòmic en curs es destinarà a les subvencions objecte d'aquestes bases la quantitat total de 45.000 euros.

14. Disposició final

Les subvencions objecte d’aquesta convocatòria es regeixen pel que disposa la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques; per la Llei 38/2003, general de subvencions; per la normativa de règim local que hi sigui d’aplicació i tenint en compte la Llei 6/1994, de 13 de desembre, d’atribució de competències als consells insulars; per les bases d’execució del Pressupost de l’Ajuntament de Calvià corresponents a l’exercici en curs (Secció VII: "Règim de les Subvencions"); i per la resta de normativa que legalment hi pugui ser d’aplicació.

Calviá, 26 d'octubre de 2018

La tinent de batle d’Esports, Comunitat internacional i Innovació

Eva Serra Félix