Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE CULTURA, PARTICIPACIÓ I ESPORTS

Núm. 11436
Resolució de la presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics de 2 de novembre de 2018 per la qual es convoquen ajudes per a la promoció del territori com a espai per a rodatges, derivat de l’Acord Marc de col·laboració entre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’Institut d’Estudis Baleàrics (en endavant, IEB) és un consorci amb caràcter d’ens públic que està adscrit a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, d’acord amb el Decret 9/2017, de 7 d’abril, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 42, de 8 d’abril).

L’IEB, segons els apartats g) i m) de l’article 4 dels seus Estatuts, aprovats mitjançant l’Acord del Consell de Govern de 19 de juliol de 2013 i publicats en el BOIB núm. 101, de 20 de juliol, té com a objectius i funcions, entre d’altres, difondre, per mitjans propis o aliens, tot tipus d’activitat cultural que tengui a veure amb les Illes Balears, així com contribuir a la projecció exterior de la cultura de les Illes Balears.

L’article 30.26 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears disposa que la Comunitat Autònoma té les competències corresponents al foment de la creació i la producció teatral, musical, cinematogràfica i audiovisual, literària, de dansa i d’arts combinades, així com les de fer-ne la difusió nacional i internacional.

L’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura d’1 de juliol de 2009 estableix les bases reguladores de les subvencions en matèria d’Educació i Cultura (BOIB núm. 100, d’11 de juliol).

El Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 2018 inclou una línia d’ajudes específica amb la finalitat de la present convocatòria.

L’objecte d’aquesta Resolució és convocar ajudes per a la promoció del territori com a espai per a rodatges, derivat de l’Acord Marc de col·laboració amb l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (en endavant, AETIB) i del conveni de col·laboració amb data de 10 d’octubre de 2018 entre l’IEB i l’AETIB per a la promoció del territori com espai per a rodatges, derivat de l'Acord marc de col·laboració entre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i l'AETIB per a la millora del posicionament turístic de les Illes Balears.

Per tot això, d’acord amb el que disposa l’article 15 del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), els articles 107.3, apartats d) i e), 108.4 i 109 de la versió consolidada del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (Diari Oficial de la Unió Europea núm. C 326 de 26 d’octubre de 2012), el Reglament Europeu 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (Diari Oficial de la Unió Europea núm. L 352 de 24 de desembre de 2013), i fent ús de les facultats que m’atribueix l’article 14 dels Estatuts de l’IEB, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Aprovar la convocatòria d’ajudes per a la promoció del territori com espai per a rodatges durant el període comprès entre l’1 de gener i el 30 de novembre de 2018, derivat de l’Acord Marc de col·laboració amb l’AETIB, que s’adjunta a aquesta Resolució com a annex 1.

Segon

Fixar els models de documents que s’han de presentar per participar en la convocatòria (annexos 2 a 5).

Tercer

Ordenar la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta de l’IEB en el termini d’un mes comptador des de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciós Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l’endemà d’haver-se publicat, d’acord amb l’article 10.1a) de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, 2 de novembre de 2018

La presidenta de l’Institut d’Estudis Baleàrics

Francesca Tur Riera

ANNEX 1

 CONVOCATÒRIA

1. Objecte, condicions i finalitat de la subvenció

1.1. L’objecte d’aquesta convocatòria és aportar ajudes per a la promoció del territori com espai per a rodatges, derivat del conveni de col·laboració amb data de 10 d’octubre de 2018 entre l’IEB i l’AETIB per a l’any 2018, durant el període comprès entre l’1 de gener i el 30 de novembre de 2018.

1.2. S’estableix una línia de subvenció:

Suport a la mobilitat derivada d’aquells rodatges audiovisuals que contribueixin a la promoció del paisatge, la cultura i el patrimoni històric i natural de les Illes Balears.

S’inclouen exclusivament les següents despeses:

- Serveis de transport aeri, marítim o terrestre de persones/vehicles: compra de passatges/bitllets i el lloguer de vehicles, transport discrecional o vehicles de suport (no s'inclou el lloguer de vaixells, avions o trens).

- Serveis d'allotjament en règim de mitja pensió en hotels, aparthotels, hotels rurals, agroturisme, albergs, refugis o qualsevol allotjament reglat: lloguer d'habitació.

- No són subvencionables les despeses corresponents a:

- Manutenció.

- Dietes.

- Tiquets de combustible i aparcament.

2. Import màxim que es destina a la convocatòria i crèdits pressupostaris als quals s’imputa

2.1. A aquestes ajudes es destina, per a l’any 2018, un import total de 100.000 euros, amb càrrec als pressuposts de l’IEB per al 2018, d’acord amb el conveni de col·laboració amb data de 10 d’octubre de 2018 entre l’IEB i l’AETIB per a la promoció del territori com a espai per a rodatges, pel qual l'AETIB es compromet a realitzar una despesa per un import màxim de 100.000 euros amb càrrec al capítol VI del seu pressupost per a l’any 2018.

3. Criteris objectius que han de regir en la concessió de la subvenció

3.1. Per a la concessió dels ajuts que estableix aquesta convocatòria s’ha d’aplicar un criteri de resolució per rigorós ordre d’entrada de les sol·licituds en el Registre General de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, o en els registres i les oficines que preveu l’article 16 de la Llei 39/2015; atès que, d’acord amb la seva naturalesa, no són necessàries ni la comparació ni la prelació de les sol·licituds en un únic procediment, segons l’article 6.3 de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d’Educació i Cultura.

3.2. Les sol·licituds d’ajuts es poden resoldre individualment encara que no n’hagi acabat el termini de presentació, fins que s’exhaureixin els crèdits destinats a la convocatòria i, si no és el cas, fins que es resolguin tots els expedients presentats dins el termini.

3.3. En el cas que algun beneficiari renunciï a la subvenció, o en el cas que es produeixi una minoració en l’import final justificat, l’import de l’ajuda es pot adjudicar a altres expedients de sol·licitud de subvenció. Aquells beneficiaris que hi renunciïn hauran de fer servir l’annex 4.

4. De l’import de les subvencions

4.1. L’import màxim anual que es pot concedir per sol·licitant i projecte és de vint-i-cinc mil euros (25.000 €).

4.2. Les sol·licituds d’ajudes han de ser valorades per ordre d’entrada en funció dels criteris següents:

a. La projecció internacional de la Marca de Destí triada, ja sigui per la seva distribució i venda, com pel seu recorregut per festivals de reconegut prestigi (de 0 a 20 punts).

b. La imatge positiva de les marques de destí (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) com a destinació turística atractiva, exaltant els valors més representatius, especialment aquells que ajudin a la desestacionalització, com pugui ser la promoció de productes turístics de temporada baixa i mitjana (de 0 a 20 punts).

c. Que la direcció o producció sigui pròpia de professionals de la comunitat autònoma, així com la participació d’empreses amb domicili fiscal a les Illes Balears (de 0 a 20 punts).

d. La contribució a la difusió del patrimoni cultural de les Illes Balears, incloent-hi la llengua catalana, així com de la cultura audiovisual i cinematogràfica de les Illes Balears a l’exterior (de 0 a 15 punts).

e. La repercussió econòmica a les Illes Balears de la producció audiovisual per a la qual es demana l’ajut (de 0 a 15 punts).

f. Si la producció té un retorn social (projectes que incloguin accions destinades a la millora, dinamització o revitalització d'un col·lectiu, una comunitat o una àrea determinada): 5 punts.

g. Si és un projecte que contribueix a la igualtat de gènere (que la productora, guionista o realitzadora sigui una dona, que al menys un 50% de l’equip siguin dones o que la temàtica defensi la igualtat de gènere): 5 punts.

Puntuació total: 100 punts.

4.3. La puntuació mínima per obtenir subvenció és de 30 punts.

4.4. Una qualificació de 30 punts correspon al 13,33% de l’import subvencionable, que s’incrementa gradualment fins al 80%, que correspon als 100 punts.

4.5. Aquesta subvenció és compatible amb altres subvencions concedides als beneficiaris per a la mateixa finalitat, sempre que el conjunt de les mateixes no superi el 100% del cost de l’activitat subvencionada.

5. Beneficiaris i els requisits que han de complir

5.1. Poden optar a aquestes subvencions:

a. Les empreses de producció audiovisual independents i les associacions relacionades amb el sector audiovisual amb residència fiscal a les Illes Balears, així com les que tenguin residència fiscal fora de la nostra comunitat que produeixin i organitzin projectes relacionats amb les Illes Balears. Les empreses de producció o distribució audiovisual que estiguin inscrites en un registre d’empreses audiovisuals o cinematogràfiques d’un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu i amb establiment operatiu a l’Estat espanyol. Així mateix, han de tenir les seves obres enregistrades en una societat de gestió de drets. En el cas de les associacions, aquestes han d’assegurar que les empreses a les quals representa compleixen els dos requisits anteriors.

b. Les persones físiques que estiguin donades d’alta d’una activitat econòmica en epígrafs relacionats amb el sector audiovisual.

5.2. S’entén per empresa de producció audiovisual independent la persona jurídica, amb ànim de lucre, que compleix les condicions següents: té una personalitat jurídica diferent de la d’una empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual; no participa d’una manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; el seu capital social no té una participació directa o indirecta superior al 15% per part d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual, i, en els darrers tres exercicis fiscals, no ha facturat més del 90% del seu volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual.

5.3. Als efectes de la present convocatòria, no tenen la condició de beneficiaris:

a. Empreses en crisi. Als efectes d’aquestes bases s’entén per empresa en crisi l’empresa en què concorre alguna de les circumstàncies que estableix l’article 2.18 del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d’ajuts compatibles amb el mercat interior. Les empreses en concurs de creditors també s’inclouen en aquest concepte d’empreses en crisi.

b. Les empreses que estiguin subjectes a una ordre de recuperació pendent a conseqüència d’una decisió prèvia de la Comissió Europea que hagi declarat un ajut il·legal i incompatible amb el mercat interior.

c. Les persones en les quals concorrin les circumstàncies previstes per l’article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions.

6. Sol·licitud i documents que l'han d’acompanyar

6.1. La sol·licitud s’ha de presentar per mitjà del model normalitzat (annex 2) degudament emplenat i signat, el qual ha d’anar acompanyat de la documentació següent:

a. L’acreditació de la identitat:

- En el cas que el sol·licitant sigui una persona física: fotocòpia del DNI, passaport o NIE.

- En el cas que el sol·licitant sigui una persona jurídica: fotocòpia del DNI, passaport o NIE del representant del beneficiari.

b. La documentació acreditativa dels requisits de la condició de beneficiari.

c. La declaració responsable conjunta per mitjà del model normalitzat (annex 3):

- Del compliment de les obligacions establertes en l’article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; en l’article 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions, i en l’article 11 de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura d’1 de juliol de 2009, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura.

- De no incórrer en cap causa de prohibició o d’incompatibilitat per percebre la subvenció, de conformitat amb la normativa aplicable.

- De totes les ajudes i subvencions sol·licitades a qualsevol institució pública o privada, nacional o estrangera, o concedides per aquestes i que estiguin relacionades amb la sol·licitud.

- D’estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

- De mantenir les condicions de treball pertinents del personal laboral, d’acord amb la normativa laboral i social aplicable.

- De la condició d’empresa de producció o de distribució audiovisual independent, d’acord amb el punt 5 d’aquesta convocatòria.

- De l’acceptació expressa de les presents bases de la convocatòria.

d. La descripció detallada del projecte, amb les corresponents sinopsi, càsting, equip tècnic, pla de rodatge, pla de finançament, pressupost, periodització i previsions de postproducció i distribució. El pressupost ha d’incloure, especificades, les despeses de transport i allotjament per a les quals es demana l’ajuda de la present convocatòria.

e. La descripció curricular de les persones, els col·lectius, les entitats o les empreses implicats en el projecte.

f. Qualsevol altre material, escrit, gràfic o audiovisual que contribueixi a la valoració del projecte.

7. Terminis per efectuar la sol·licitud i les eventuals esmenes

7.1. El termini per presentar les sol·licituds s’obre a partir del dia següent que la convocatòria es publica al BOIB i està obert fins al 22 de novembre de 2018.

7.2. El termini per esmenar la sol·licitud o la documentació presentada amb aquesta és de quinze dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la notificació del requeriment a la persona interessada. Transcorregut aquest període sense que s'hagi esmenat, se'l tindrà per desistit de la seva sol·licitud i s’arxivarà l’expedient sense més tràmits, prèvia resolució corresponent.  La notificació es farà mitjançant el correu electrònic que la persona interessada hagi indicat a la sol·licitud a efectes de notificacions.

8. Composició de la Comissió de Valoració

Les sol·licituds de les subvencions previstes en aquestes bases han de ser analitzades per una comissió de valoració constituïda per cinc persones:

- President: director de l’IEB o la persona que aquest designi.

- Vocals: dos tècnics de l’IEB i un professional extern expert en la matèria objecte de l’ajut.

- Secretari: un tècnic de l’IEB.

9. Instrucció del procediment i avaluació de les sol·licituds

9.1. L’òrgan competent per instruir el procediment és el director de l’IEB, que també té la competència de la resolució del procediment.

9.2. La instrucció del procediment s’ha de dur a terme d’acord amb l’article 24 de la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; l’article 16 del Decret legislatiu autonòmic 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions, i l’article 8 de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura d’1 de juliol de 2009 per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura.

9.3. La proposta de resolució provisional s’ha de notificar individualment per via telemàtica a l’adreça electrònica indicada per cadascun dels sol·licitants de la subvenció i s’ha de publicar en el lloc web de l’IEB per tal que les persones interessades puguin formular-hi al·legacions en un termini no superior a deu dies hàbils, comptadors des de l’endemà d’haver-se publicat la proposta de resolució en el web de l’IEB, la qual cosa s’ha de fer constar mitjançant una diligència de l’instructor.

9.4. En cas que el beneficiari vulgui renunciar a l’ajut, s’ha de notificar a l’IEB mitjançant el pertinent model normalitzat de renúncia (annex 4).

10. Resolució

10.1. El director de l’IEB disposa d’un termini màxim de sis mesos, comptadors a partir de la data d'entrada de la sol·licitud de subvenció en el registre de l'òrgan competent per a la instrucció del procediment, per concedir motivadament la subvenció i notificar individualment la concessió, així com per publicar la resolució de concessió en el BOIB. S’entenen desestimades les sol·licituds no resoltes en el termini esmentat.

10.2. Contra la resolució de concessió o denegació de les subvencions, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d’alçada davant la presidenta de l’IEB en el termini d’un mes comptador des del dia en què es publiqui en el BOIB.

11. Obligacions dels beneficiaris

Les entitats beneficiàries de les aportacions hauran de complir  les obligacions que es detallen a continuació:

1. Inserir la marca de destinació que indiquin (podrà variar en funció del tipus de metratge) l'AETIB i l'IEB-Illes Balears Film Commission als crèdits de la producció de l'obra audiovisual, així com “filmat a les Illes Balears” a continuació del repartiment i equip tècnic. La productora haurà d’incloure els logotips de l'IEB, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i l'IBFC, així com complir el manual d’identitat corporativa de l’AETIB  en el material promocional de la pel·lícula.

2. La productora haurà d’entregar a l’IEB-IBFC quatre còpies de la producció en format físic DVDPAL i un altre en arxiu MOV o MP4 per al seu arxiu. L’IEB- IBFC farà arribar una còpia en format MOV o mp4 a l'AETIB.

3. Dues còpies del tràiler, una en format DVD i l’altre en arxiu MOV o mp4.

4. La productora proporcionarà també fotografies i vídeos del making off, així com altres elements promocionals editats que seran usats per l'IBFC i l'AETIB per a les seves accions de màrqueting internacional i les seves diferents accions promocionals en les que es mostrin les Balears com a localització per als rodatges.

5. Autorització expressa per a l'Illes Balears Film Commission i l'AETIB per:

- Exhibir el tràiler i altres materials promocionals o del making off aportats amb finalitats exclusivament publicitàries, promocionals i/o culturals en els mitjans que dit organisme decideixi i per temps indefinit.

- Des de l'estrena i indefinidament, tant l'AETIB com l'IBFC hauran de demanar autorització al productor per exhibir l'obra als circuits culturals, turístics i econòmics no comercials. En el cas que el productor denegui l'autorització, aquesta ha de ser motivada i documentada.

6. Convidar oficialment al Govern de les Illes Balears a tots els actes promocionals que se celebrin.

7. En referència a l'impacte a la territorialitat a les Illes Balears, en aquelles produccions on el pressupost presentat arribi a un màxim d'un milió d'euros, la productora es compromet a realitzar una inversió mínima del 20 % del cost total de la producció segons el pressupost presentat. Per altra banda, en aquelles produccions on el pressupost presentat sigui superior a un milió d'euros, la productora es compromet a realitzar una inversió mínima del 10 % del cost total de la producció segons el pressupost presentat. La realització d’aquesta inversió s’haurà de justificar mitjançant un informe d’auditoria de les inversions realitzades a territori balear o amb un certificat o declaració responsable que acrediti la inversió realitzada en funció de l'import de col·laboració aprovat. Aquestes despeses poden ser en contractacions, sector serveis, lloguer de vehicles, material tècnic, etc.

8. La productora es compromet a complir amb el càsting i l’equip tècnic presentat, així com amb la distribució compromesa. En el cas d'un canvi substancial de càsting o equip, s'haurà d'informar per escrit a l'IEB i IBFC. L'IEB haurà de respondre per escrit, en un termini de 5 dies, autoritzant el canvi, i podrà mantenir o reduir el suport atorgat. En el cas de no acceptar el canvi proposat es denegarà el suport atorgat.

9. La productora es compromet al compliment estricte de la legislació vigent en matèria de protecció del medi ambient, igualtat de drets entre homes i dones i drets dels treballadors.

 

12. Documentació necessària per a la justificació del compliment de la finalitat de la subvenció i de l’aplicació dels fons percebuts

12.1. La subvenció s’ha de justificar mitjançant la presentació d’un compte justificatiu a través del model normalitzat (annex 5), subscrit per la persona beneficiària o pel seu representant, el qual ha d’anar acompanyat de:

— La documentació a què es fa menció a l’article 15 de l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura, d’1 de juliol de 2009, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura:

- Memòria justificativa.

- Memòria econòmica emplenada (annex 5).

- Factures amb el justificant de pagament.

12.2. Els beneficiaris han de presentar aquest compte justificatiu en el termini de 30 dies naturals un cop duta a terme l’activitat. Si en aquesta data no s’ha publicat la resolució de concessió en el BOIB, s’entén que la justificació s’ha de fer en el mes següent a aquesta publicació. No s’acceptarà cap justificació presentada amb posterioritat al 30 de desembre de 2018. En cas de no haver-se presentat, l'òrgan administratiu competent requerirà al beneficiari per tal que en un termini improrrogable de 15 dies sigui presentada tal i com s'estableix en l'article 70.3 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament General de Subvencions. La presentació de la justificació en el termini addicional establert no eximirà al beneficiari de les sancions que, de conformitat amb la Llei General de Subvencions, corresponguin. Si transcorregut aquest termini no s'ha presentat la documentació requerida, s'acordarà el reintegrament de la subvenció amb el requeriment previ establert en l'apartat 3 de l'article 70 del citat Reglament.

12.3. Les factures han d’estar a nom del beneficiari i pagades als proveïdors, la qual cosa s’ha d’acreditar amb una còpia del rebut de la transferència bancària o amb l’acceptació de pagament per part del proveïdor. En els casos de factures que no superin els mil (1.000) euros, no és necessària la presentació del justificant de pagament, tot i que s’han de relacionar a la memòria justificativa i s’han d’aportar juntament amb les altres factures.

12.4. En cas que es presentin factures originals (aquelles que no són digitals), se n’ha d’adjuntar una còpia. L’òrgan instructor compulsarà les còpies en el moment de registrar el compte justificatiu (annex 5) i tornarà les factures originals als sol·licitants.

12.5. Cal que les factures es presentin en el mateix ordre en què figuren en el compte justificatiu (annex 5).

12.6. El termini per esmenar els defectes en la justificació de la subvenció és de 15 dies naturals, comptadors des del dia en què l’òrgan instructor ho comuniqui al beneficiari.

13. Forma, terminis i condicions de pagament de la subvenció

13.1. El pagament de les ajudes s'ha de fer efectiu a partir de la data en què es resolgui definitivament la concessió, en dos pagaments:

a. Un primer pagament de la subvenció del 50 % de l'import concedit, que es farà de manera anticipada, en concepte de bestreta, una vegada publicada la resolució de concessió.

b. Un segon pagament del 50 % restant de l'import concedit, una vegada finalitzada l'activitat i s'hagi justificat tota la activitat amb la documentació que exigeix aquesta convocatòria.

13.2. A l'efecte del primer pagament, la Comissió d'Avaluació ha d'haver valorat el projecte presentat amb la sol·licitud amb la puntuació mínima establerta en aquesta convocatòria (vegeu punt 4.3).

13.3. El segon pagament de la subvenció es farà efectiu, en el termini màxim de sis mesos, mitjançant una transferència bancària, prèvia justificació de la realització de l’activitat per a la qual s’ha sol·licitat l’ajuda.

14. Disposició que estableix les bases reguladores i altra normativa d’aplicació

14.1. L’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura d’1 de Juliol de 2009 per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura (BOIB núm. 100, d’11 de juliol).

14.2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions.

14.3. La Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en allò que sigui d’aplicació, i totes les normes de caràcter econòmic administratiu que hi siguin aplicables.

14.4. El Reglament UE n.º 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d’ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.

14.5. Els articles 107.3, apartats d) i e), 108.4 i 109 de la versió consolidada del Tractat de funcionament de la Unió Europea (Diari Oficial de la Unió Europea núm. C 326, de 26 d’octubre de 2012).

14.6. El Reglament europeu 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (Diari Oficial de la Unió Europea núm. L 352, de 24 de desembre de 2013).

Documents adjunts