Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 11432
Bases reguladores del XVI premi de relats curts Joan Castelló Guasch

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò establert a l'article 9.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, a continuació es fan públiques les bases reguladores de la convocatòria del XVI Premi de relats curts Joan Castelló, aprovats per resolució del conseller executiu del Departament d'Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell Insular d'Eivissa, de data 5 de novembre de 2018, següents:

BASES REGULADORES DEL XVI PREMI DE RELATS CURTS JOAN CASTELLÓ GUASCH

1. Justificació

El Consell Insular d’Eivissa organitza aquest premi com a homenatge a Joan Castelló Guasch (Eivissa, 1911, Palma, 1984). Castelló està considerat un important prosista i folklorista; va ser autor dels reconeguts toms de rondalles eivissenques i formentereres i de l’almanac El Pitiuso (que aparegué entre 1945 i 1979); va tenir així mateix un important ressò com a autor de guies turístiques i com a col·laborador a la premsa local amb articles sobre aspectes lingüístics, socioeconòmics i, sobretot, amb els relacionats amb la cultura popular de les illes Pitiüses.

L’article 70.18 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears diu que és competència pròpia dels consells insulars el foment i difusió de la creació i producció literària. Així mateix, la Llei 6/1994, de dia 13 de desembre, d'atribució de competències als consells insulars en matèria de patrimoni històric, de promoció sociocultural, d'animació sociocultural, de dipòsit legal de llibres i d'esports, atribueix als consells insulars la competència en promoció sociocultural.

2. Objecte

El Consell Insular d’Eivissa (CIE), a través del seu Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, convoca la setzena edició del Premi de relats curts Joan Castelló Guasch amb l’objecte de fomentar la creació literària a la nostra societat.

3. Participants

Pot participar en aquest premi qualsevol escriptor/a en llengua catalana major d’edat que hagi nascut o resideixi a l’Estat espanyol.

4. Crèdit pressupostari i quantia del premi

La dotació del premi serà de 2.500 euros, amb càrrec a l’aplicació pressupostària 3340 48100 dels vigents pressupostos.

A més l'obtenció del premi suposarà la publicació, per part del CIE, de l’obra premiada. L’import del premi s’ha d’entendre com a pagament dels drets d’autor/a de la primera edició.

La percepció dels premis estarà subjecta a la normativa fiscal legal vigent.

5. Característiques formals dels treballs a presentar

  • Les obres s’han de presentar escrites en llengua catalana.
  • Ha de ser un recull de narracions originals i inèdites de l’autor/a, i no pot haver estat premiat ni el conjunt de narracions ni cap d’aquestes individualment en altres certàmens literaris.
  • La persona participant es responsabilitza (mitjançant la signatura de la declaració responsable que figura a l'annex 1 d'aquestes bases) que cada una de les narracions presentades són originals seues (no publicades en cap format) i no han estat premiades en altres certàmens literaris. En cas que posteriorment es demostràs que l’obra ha estat plagiada, no és original o ha estat premiada amb anterioritat, la persona que ha percebut el premi tendrà l’obligació de reintegrar-lo en la forma prevista a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  • El recull presentat ha d’estar format per un mínim de cinc relats i un màxim de deu.
  • Cada relat ha de tenir una extensió mínima de tres folis i un màxim de deu, en format DIN-A4 i cos de lletra 12.
  • No es poden presentar treballs manuscrits.
  • No s’admetran narracions que vagin signades per l’autor/a.

6. Termini de presentació del treballs i publicitat de la convocatòria

S’estableix un termini de deu (10) dies hàbils, que s'inicia l'endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), per presentar els treballs de la forma que estableix la base 7.3.

Una vegada aprovades les bases, es publicaran al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Posteriorment es remetrà la convocatòria i l’extracte de la convocatòria a la Base de Dades Nacional de Subvencions que donarà trasllat al Butlletí Oficial de les Illes Balears de l’extracte per a la seua publicació, tal com estableix la normativa vigent de subvencions. L’eficàcia de la convocatòria queda supeditada a la publicació de l’extracte en el BOIB.

7. Forma i lloc de presentació dels treballs

7.1 Format dels treballs: Els originals s’han de presentar en suport digital (llapis de memòria, CD, DVD) on s’inclouran els fitxers en format PDF amb tot el text dels relats. Als contes no hi han de constar agraïments de cap tipus ni cap altra dada que permeti identificar l’autor/a, només el títol.

7.2. Forma de presentació dels treballs: Les persones participants en aquest concurs literari hauran de presentar la següent documentació:

-Instància general del Consell Insular d’Eivissa, que es pot obtenir al Registre General d’Entrada o a la pàgina web www.conselldeivissa.es\Impresos. Hi hauran de constar un nom, un DNI, una adreça i

- Declaració responsable (annex I d’aquestes bases) de no estar incurs en cap de les prohibicions per obtenir la condició de beneficiari de subvencions, previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i d’estar al corrent de les obligacions tributàries amb la hisenda estatal i autonòmica, amb la Seguretat Social i amb aquest Consell Insular i que cap de les narracions no ha estat publicada en cap format ni premiada en altres certàmens literaris.

-Full de sol·licitud de transferència bancària del Consell Insular d'Eivissa (es pot descarregar de la web www.conselldeivissa.es\Impresos) o recollir-se a la seu del Consell, degudament emplenada i signada per la persona interessada i segellada i signada per l'entitat bancària.

-El treball en suport digital presentat al premi.

7.3. Lloc de presentació dels treballs: Els treballs participants en aquest Premi de relats curts Joan Castelló Guasch 2018 podran presentar-se:

7.3.1. Al Registre d’Entrada del Consell Insular d’Eivissa, av. d’Espanya, 49, 07800, Eivissa, i en les altres formes previstes a l’article 16 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques.

També podran registrar-se les sol·licituds via telemàtica a la pròpia seu electrònica habilitada a tal fi d'aquesta Corporació (https://seu.conselldeivissa.es), de conformitat amb el previst a l'article 14 de l’esmentada Llei, on podrà obtenir-se el model de sol·licitud i els annexos corresponents.

7.3.2. Si la sol·licitud es presenta en un lloc diferent del Consell Insular d’Eivissa, les persones participants hauran d'enviar per correu electrònic el full de sol·licitud amb el registre d'entrada, dins de termini, al correu electrònic sal.cultura@conselldeivissa.es.

8. Jurat del premi

El jurat del premi és l'òrgan col·legiat que actua com a comissió avaluadora i al qual corresponen les funcions següents:

  • Avaluar i qualificar la creació literària, el procés d’elaboració i altres aspectes lingüístics i literaris que es considerin adients.
  • Constatar que les obres presentades concorden amb les característiques establertes a la base 6.
  • Emetre una acta que servirà de base per elaborar la proposta de resolució.

Participar en aquest Premi significa l’acceptació de les seues bases. El veredicte del jurat serà inapel·lable i aquest té la potestat tant de proposar declarar-lo desert com de concedir-lo ex aequo.

El jurat estarà integrat per:

President/a:

- Sr. Joan Cardona Torres, escriptor eivissenc i guanyador d’aquest premi; suplent: Sra. Fani Tur Riera, escriptora eivissenca i guanyadora d’aquest premi.

Vocals titulars: Tres persones de reconegut prestigi en l’àmbit literari de l’illa d’Eivissa:

- Sr. Bartomeu Ribes Guasch

- Sr. Joan Manuel Matoses Morant

- Sr Joan Amorós i Salinas

Vocals suplents:

- Sr. Carles Torres Torres

- Sr. Albert Prats Costa

- Sr. Joan Antoni Roig Riera

Secretari/ària: Joan-Albert Ribas Fuentes, funcionari del Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut; suplent: Maria Antònia Costa Costa, funcionària del mateix Departament.

9. Instrucció i resolució

El Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell d’Eivissa serà el competent per instruir el procediment d’aquest concurs. Amb fonament en l’acta del jurat i en la proposta de l’òrgan instructor, el premi es concedirà mitjançant resolució del conseller executiu del Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, tot de conformitat amb el Decret de Presidència núm. 287/2015, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d’Eivissa (BOIB. 103 de 10 de juliol de 2015). Aquesta resolució es notificarà a la persona guanyadora i es publicarà al BOIB.

El termini màxim de resolució d’aquest procediment serà de sis mesos des de la publicació de l’extracte de la convocatòria al BOIB (art. 25.4 de la Llei 28/2003, general de subvencions).

10. Pagament del premi

El pagament del premi a la persona guanyadora es farà mitjançant transferència bancària, en un compte que ha de ser de titularitat del guanyador.

11. Drets sobre els treballs guanyadors

La persona guanyadora manté el seu dret d’autoria sobre l'obra premiada i el Consell Insular d'Eivissa es reserva el dret sobre la primera edició de l'esmentada obra.

12. Obligacions de les persones participants

El fet de participar en aquest certamen literari suposarà la plena acceptació d’aquestes bases, de manera que en quedaran excloses les obres i les persones participants que no compleixin els requisits que s’hi estableixen.

Així mateix, la participació en aquest premi de relats comporta l’acceptació de les decisions del jurat, que seran inapel·lables.

Igualment serà obligació de la persona guanyadora estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i amb l’Estat espanyol, amb la Seguretat Social i amb el mateix Consell Insular d’Eivissa i complir amb el disposat a l’article 13 (Requisits per obtenir la condició de beneficiari o entitat col·laboradora) i a l’article 14 (Obligacions de les persones beneficiàries) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com amb el disposat als articles 10 i 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions.

13. Règim jurídic

Aquesta convocatòria es regirà per les presents bases, per la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament de la Llei general de subvencions i pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, que aprova el text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears.

La protecció i el tractament de dades de caràcter personal per a la realització de les activitats objecte d’aquest premi es realitzaran de conformitat amb les prescripcions contingudes en el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell d’Europa, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades (DOUE 4.5.2016), en el Reial decret llei 5/2018, de 27 de juliol, de mesures urgents per a l’adaptació del Dret espanyol a la normativa de la Unió Europea en matèria de protecció de dades, a més de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) i en el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, en tot allò que no contradigui la normativa comunitària.

14. Règim de recursos

La resolució del conseller executiu del Departament d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut per la qual s'aproven aquestes bases reguladores no exhaureix la via administrativa.

Contra la dita Resolució es podrà interposar davant la Presidència del Consell Insular el recurs d’alçada previst als articles 112.1, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini d’un mes des de l’endemà de la publicació d’aquestes bases reguladores en el BOIB, tot això en virtut del que disposen els articles 22.3 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars i l’article 147.1 del Reglament orgànic del Consell Insular d’Eivissa (publicat al BOIB núm. 136 de 18/09/10, correcció al BOIB núm. 148 de 14/10/10, modificació BOIB núm. 48 de 16/04/16). El recurs haurà de resoldre’s en el termini de tres mesos, transcorreguts els quals s’entendrà desestimat i quedarà oberta la via contenciosa administrativa.

Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri pertinent.

Annex I

Convocatòria de la XVI edició del Premi de relats curts Joan Castelló guasch

Declaració responsable

Nom:

NIF:

Faig la següent Declaració responsable al Consell Insular d'Eivissa:

1. Reuneix totes i cadascuna de les condicions exigides per poder sol·licitar subvenció/presentar-me a aquest premi davant aquesta Corporació i no incorr en cap de les circumstàncies de prohibicions que preveu l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per ser-ne beneficiari/ària, i em compromet a mantenir el compliment de les anteriors condicions durant el període de temps inherent al dit reconeixement o exercici, i en el cas que hi hagi alguna variació, a comunicar-ho a aquesta administració en el termini no superior a tres dies.

2. Em trob al corrent de les obligacions tributàries davant l’Administració tributària (estatal i autonòmica), davant la Seguretat Social i davant la hisenda del Consell Insular d’Eivissa, segons l’establert a la normativa vigent (Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques) per obtenir el reconeixement d’un dret o facultat o per al seu exercici; dispòs de la documentació que així ho acredita, i la pos a disposició de l’administració quan em sigui requerida; així mateix, em compromet a mantenir el compliment de les anteriors obligacions durant el període de temps inherent al dit reconeixement o exercici, i en el cas que hi hagi alguna variació, a comunicar-ho a aquesta administració en el termini no superior a tres dies.

3. Cap de les narracions no ha estat publicada en cap format ni premiada en altres certàmens literaris.

POLÍTICA DE PRIVADESA

En virtut de l’article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) i l’article 12 del Reial decret 1720/2007, el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell d’Europa, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades (DOUE 4.5.2016), i el Reial decret llei 5/2018, de 27 de juliol, de mesures urgents per a l’adaptació del Dret espanyol a la normativa de la Unió Europea en matèria de protecció de dades, us informam que les dades de caràcter personal que ens proporcioneu a través d’aquesta convocatòria s’incorporaran al fitxer de titularitat del Consell Insular d’Eivissa amb la finalitat de tramitar sol·licituds d’aquests premis i la posterior publicació de les resolucions corresponents i dels treballs premiats i no podran usar-se per a cap altra finalitat diferent a la mencionada.

Les persones titulars de les dades objecte de tractament podran exercir els drets d’accés, de rectificació, de portabilitat, de cancel·lació i d’oposició en els termes establerts per la LOPD, dirigint-se per escrit al Consell Insular d’Eivissa, av. d’Espanya, 49, 07800 Eivissa. Així mateix, tenen dret a presentar reclamació davant l’autoritat de control.

(Signatura)

___________________, ______ d ___________________ de 201___

Eivissa, 5 de novembre de 2018

La secretària tècnica de Medi Ambient, Agricultura, Cultura, Educació, Patrimoni, Esports i Joventut

Maria Catalina Tur Torres