Secció V. Anuncis
Subsecció segona. Altres anuncis oficials
CONSELL INSULAR DE MALLORCA
INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS
Núm. 11129
Extracte de la Resolució de la presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials de 18 d'octubre de 2018, per la qual s’aprova la convocatòria pública dels Premis del Consell de Mallorca a la Innovació Social 2018
BDNS (Identif.): 420770
http://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatorias
De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions
1. Objecte i finalitat de la convocatòria
L'objecte d'aquests premis és reconèixer els projectes que promoguin la innovació i la generació de valor públic per a l’afrontament de necessitats i reptes socials, i que siguin capaços d’activar processos d’empoderament de la ciutadania per a la construcció d’una societat més justa i inclusiva a l’illa de Mallorca. A més, es volen reconèixer les trajectòries exemplars d’una persona o una entitat al marc dels serveis socials.
2. Premis
S'estableixen cinc premis en tres categories:
2.1. Premis a la Innovació Social. Es premiaran tres projectes d’actuacions realitzades durant l’any anterior que siguin exemplars per la seva coherència i l’impacte dels seus resultats damunt els drets socials, la qualitat de vida i la igualtat d’oportunitats dels ciutadans i ciutadanes. També es valorarà el seu caràcter innovador, la cohesió social generada, la seva sostenibilitat i la replicabilitat en altres territoris o situacions de necessitat social.
Poden ser actuacions de tipus municipal, insular o de cooperació internacional, desenvolupades des de Mallorca.
2.2. Premi Pere Mascaró als estudis i investigacions. Es premiarà un estudi, investigació o publicació que promogui l’eficiència, l’agilitat i la sostenibilitat del sistema dels serveis socials en temes com, per exemple, els models de gestió responsable de la despesa pública en el sistema de serveis socials, els instruments de l’administració pública per a la millora social, les investigacions promogudes des del tercer sector social, els estudis de conjuntura i anàlisi socio-econòmic dels observatoris, i qualsevol altre estudi o investigació que pugui ser referència a l’àmbit dels serveis socials.
2.3. Premi a la millor campanya de sensibilització. Es premiarà una publicació, programa, campanya d’informació, sensibilització o formació, acció ciutadana, producte informatiu, audiovisual, pàgina web, xarxa social, o altres mitjans, que hagin aconseguit resultats d’impacte social transmetent una imatge positiva dels drets socials i de la participació ciutadana per afrontar les necessitats i els reptes socials.
3. Reconeixements
A més dels premis s’estableixen dos reconeixements:
3.1. Reconeixement a la trajectòria exemplar d’una entitat. Es reconeixerà la trajectòria d’una entitat del tercer sector social per a la seva contribució a la transformació social cap a una societat més justa i inclusiva.
3.2. Reconeixement a la trajectòria exemplar d’una persona. Es reconeixerà la trajectòria personal o professional d’una persona com exemple per a la igualtat d’oportunitats i els drets socials.
Juntament amb els reconeixements, es poden fer una o més mencions a iniciatives o projectes que, sense que s’hagin presentat a aquesta convocatòria, siguin dignes de ser anomenats com a projectes referents.
4. Dotació dels Premis, import que es destina i crèdit pressupostari
L’import dels premis es distribueix de la següent forma:
4.1. Premis a la innovació social: un premi de deu mil (10.000) euros i dos premis de set mil (7.000) euros cadascun
4.2. Premi Pere Mascaró als estudis i investigacions: un premi de set mil (7.000) euros.
4.2. Premi a la millor campanya de sensibilització: un premi de cinc mil (5.000) euros.
Els reconeixements i les mencions no tenen dotació econòmica.
5. Guanyadors
D’acord amb les categories i les modalitats de premis que s’estableixen al punt 2, poden ser guanyadores les entitats i/o persones que compleixin els requisits següents:
5.1. Premis a la innovació social: qualsevol entitat privada de caràcter no lucratiu inscrita al registre corresponent, sempre i quan no hagin rebut premis anteriorment pel mateix projecte.
5.2. Premi Pere Mascaró als estudis i investigacions: la persona o equip de persones, entitat privada o administració pública que hagin realitzat l’estudi o investigació, sempre i quan no hagin rebut premis anteriorment pel mateix estudi o investigació.
5.3. Premi a la millor campanya de sensibilització: la persona o entitat propietària del projecte o treball o que sigui titular dels drets d'autor, sempre i quan no hagin rebut premis anteriorment per la mateixa campanya de sensibilització.
Pel que fa als reconeixements els requisits són:
5.4. Reconeixement a la trajectòria exemplar d’una entitat: qualsevol entitat privada de caràcter no lucratiu inscrita en el registre corresponent amb una trajectòria mínima de 15 anys als serveis socials de Mallorca.
5.5. Reconeixement a la trajectòria exemplar d’una persona: qualsevol persona física amb una trajectòria mínima de 15 anys als serveis socials de Mallorca.
5.6. Mencions: qualsevol persona o entitat pública o privada.
6. Presentació de candidatures
6.1. Qui pot presentar candidatures
a. Premis a la innovació social, premi Pere Mascaró als estudis i investigacions i premi a la millor campanya de sensibilització: la proposta la farà la pròpia entitat, persona o persones que han desenvolupat del projecte. Pot ser qualsevol entitat pública o privada, i pot proposar una o més candidatures.
b. Reconeixement a la trajectòria d’una entitat o d’una persona i mencions: la proposta la farà el Consell Assessor de Serveis Socials de l’IMAS, com l’òrgan de consulta i participació sectorial, regulat per l’article 13 dels Estatuts de l’IMAS.
6.2. Procediment
Les candidatures proposades s’han de dirigir a la Presidència de l’IMAS i es poden presentar al Registre General de l’IMAS a Palma i a les seves delegacions d’Inca i de Manacor, a les oficines de Registre del Consell de Mallorca, o a qualsevol dels llocs que preveu l'art. 16 de la llei 39/2015 de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Si la proposta s’envia per correu certificat, la documentació corresponent s’ha de presentar en un sobre obert per tal que l’exemplar destinat a l’IMAS es dati i segelli abans que se certifiqui, d’acord amb el que disposa l’article 31 del Reial Decret 1829/1999, de 3 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament que regula la prestació dels serveis postals (BOE núm. 313, de 31 de desembre). En cas que l’oficina de correus corresponent no dati i segelli la sol·licitud, s’entendrà com a data vàlida de presentació la d’entrada al registre de l’IMAS.
Si la proposta es lliura en un lloc diferent del Registre General de l’IMAS a Palma, a les seves delegacions d’Inca i de Manacor o a qualsevol dels llocs que preveu l'art. 16.4 de la Llei 39/2015 de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s’ha d’enviar per fax el full amb segell d’entrada dins el termini, al número de fax: 971498793. El servei de Planificació i Documentació es responsabilitzarà de rebre els avisos que arribin per fax durant les 24 hores següents a l’acabament del termini hàbil. En els mateixos termes, si s’envia per correu certificat, s’ha de trametre per fax el full de la proposta amb el segell de correus en què consti la tramesa dins termini.
6.3. Termini de presentació
El termini de presentació de les candidatures i tota la documentació serà de 20 dies hàbils a partir del dia següent de la publicació d’aquesta convocatòria en el BOIB.
Si la proposta no reuneix les dades d'identificació, tant de l’entitat proposant com de l’entitat o persona proposada, o alguns dels requisits previstos a l'article 66 de Llei
39/2015 de l'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, es requerirà l’entitat proposant d'acord amb allò que estableix l'article 68 de l'esmentada Llei perquè, en un termini no superior als deu dies, esmeni la falta o acompanyi els documents preceptius amb indicació que, si així no ho fa, es tindrà per desistida la seva proposta, prèvia resolució expressa.
6.4. Documentació que s’ha de presentar
a. El document de sol·licitud de proposta de candidatura, que s’adjunta com a annex I.
b. Una memòria del projecte d’acord amb l’annex II, segons la modalitat a la que es presenti. Si escau, amb la memòria es pot adjuntar altre documentació o material que acrediti la informació.
c. Fotocòpia del CIF de l’entitat sol·licitant.
d. Fotocòpia del DNI de la persona representant de l’entitat sol·licitant.
La documentació dels punts a) i b) , a més de registrar-la, també s’ha de remetre en format Word al correu electrònic premis@imas.conselldemallorca.net.
No caldrà presentar els documents c) i d) que ja s’hagin presentat a l’IMAS els anys anteriors, sempre que no s’hagin produït modificacions..
7. Criteris que han de regir la concessió dels Premis i els reconeixements
El jurat ha de valorar els projectes presentats a les tres modalitats de conformitat amb els criteris següents:
7.1. Premis a la innovació social
1. Qualitat global del projecte. Grau de coherència interna i alineació entre les necessitats, els objectius, la metodologia, les actuacions, els indicadors d’avaluació i els resultats obtinguts.
2. Impacte del resultats. Millores aconseguides en drets socials, qualitat de vida, igualtat d’oportunitats i accessibilitat, ciutadania i qualsevol altre aspecte sobre el que impacti el projecte d’acció social.
3. Caràcter innovador. Creativitat aplicada a la generació de valor públic i la provisió de noves solucions i nous models per a respondre a les necessitats i reptes socials.
4. Cohesió social. Participació i empoderament de la ciutadania en l’afrontament de les necessitats i reptes socials.
5. Sostenibilitat. Capacitat del projecte de mantenir-se i evolucionar amb el temps. Mesures d’eficiència i de reducció de la despesa pública, millorant la qualitat, la flexibilitat i l’agilitat del sistema de serveis socials.
6. Replicabilitat. Grau d’aplicabilitat per a altres organitzacions, persones o territoris que tinguin similars necessitats o reptes socials.
Es puntuarà un màxim de 5 punts per criteri fins un màxim de 30 punts.
7.2. Premi Pere Mascaró als estudis i investigacions
a. Qualitat global del projecte. Grau de coherència interna i alineació entre les necessitats, els objectius, la metodologia, les actuacions, els indicadors d’avaluació i els resultats obtinguts.
b. Fonamentació de l’estudi, investigació o proposta. Coneixement dels factors que motiven la recerca i de l’estat del tema de la recerca a nivell internacional, estatal i insular, així com de les recerques ja fetes sobre el tema).
c. Claredat dels objectius i efectivitat del pla de treball, actuacions, metodologia i mitjans tècnics i materials.
d. Aplicabilitat de l’estudi o investigació i grau d’impacte i utilitat del resultats obtinguts o que s’estima obtenir.
e. Caràcter innovador de l’estudi o investigació en relació al context social i acadèmic. Mesures d’eficiència i de reducció de la despesa pública, millorant la qualitat, la flexibilitat i l’agilitat de sistema de serveis socials.
f. Sostenibilitat. Capacitat del projecte de mantenir-se i evolucionar amb el temps.
Es puntuarà un màxim de 5 punts per criteri fins un màxim de 30 punts.
7.3. Campanya de sensibilització.
1. Grau d’impacte. Quantitat de població diana a la que arriba i mesura dels potencials canvis que pot produir.
2. Caràcter innovador. Grau de creativitat per generar empatia i transformacions socials en la direcció desitjada.
3. Durabilitat. Potencial duració de la seva vigència en el temps.
4. Usabilitat. Potencial d’us del producte de sensibilització com recurs vàlid per altres necessitats socials, col·lectius o territoris.
Es puntuarà un màxim de 5 punts per criteri fins un màxim de 20 punts.
7.4. Reconeixements a la trajectòria d’una entitat o d’una persona
Respecte als dos reconeixements, serà el mateix el Consell Assessor qui farà la valoració i proposta en funció dels següents criteris:
Es puntuarà un màxim de 5 punts per criteri fins un màxim de 20 punts.
7.5. Mencions
El Consell Assessor podrà proposar mencions especials a un projecte de Mallorca, Espanya o Europa, que no s’hagi presentar als premis i es vulgui significar com a projecte referent i inspirador per al context dels serveis socials de Mallorca. Aquesta menció o mencions s’haurà de justificar d’acord amb els criteris de l’apartat 7.1., sense que sigui necessari fer una puntuació.
8. Instrucció del procediment
L’òrgan instructor és el Cap del Servei de Planificació i Documentació de l’IMAS que ha de dur a terme les actuacions a què es refereixen l’article 24 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, així com ha de formular la proposta de resolució.
9. Jurat
El jurat està integrat pels següents:
El jurat designarà d’entre els seus membres la persona que actuarà com a secretari o secretària.
10. Procediment de concessió dels Premis
El jurat valorarà les candidatures i proposarà un guanyador per a cada una de les modalitats. El jurat es reserva el dret a sol·licitar informes complementaris o la documentació que permeti acreditar o ampliar dades sobre els continguts, sempre que ho consideri oportú. Per avaluar les candidatures, a més de la valoració de la informació aportada es podran fer visites de comprovació in situ.
El jurat validarà la concessió del reconeixement a la trajectòria d’una entitat i el reconeixement a la trajectòria d’una persona feta per part del Consell Assessor, així com les mencions especials, si n’hi ha.
Les candidatures presentades podran fer-se públiques.
El jurat emetrà un veredicte abans de dia 10 de desembre i elevarà a la presidència la proposta de concessió que es farà pública a l'acte de lliurament que tindrà lloc el dia 20 de desembre de 2018 al Teatre Principal de Palma a les 20 hores.
La decisió del jurat serà inapel·lable. Podran declarar-se desertes les modalitats en les quals les candidatures presentades no compleixin els requisits establerts en aquesta convocatòria.
Totes les candidatures que no s'ajustin a les bases i a la convocatòria no entraran en concurs.
La participació en aquest concurs suposa l’acceptació íntegra de les bases.
11. Drets i obligacions dels guanyadors
Els guanyadors podran fer constar la condició de premiats en les seves memòries, publicacions, anuncis publicitaris i als mitjans de comunicació
Els guanyadors hauran de complir les obligacions establertes en les disposicions normatives que siguin d'aplicació.
12. Resolució del procediment
L’òrgan competent per resoldre és la Presidència de l l’IMAS, d’acord amb l’art. 7.2. g) dels Estatuts, que disposa a aquest efecte d’un termini de tres mesos comptats des de l’endemà que hagi acabat el període de presentació de sol·licituds.
Contra les resolucions que adopta la Presidència es pot interposar recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell de Mallorca en el termini i amb els efectes de l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.
La resolució ha de ser expressa i motivada d’acord amb els criteris de valoració establerts i ha de fixar, amb caràcter definitiu, la quantia específica de cada premi concedit.
La resolució de concessió dels premis es notificarà individualment als guanyadors i a les entitats proponents.
13. Lliurament i pagament del premi
El pagament dels premis s’efectuarà mitjançant transferència bancària.
En cas de les persones físiques es farà la retenció pertinent de l’IRPF.
14. Disposició supletòria
En tot allò no previst a la present convocatòria serà d'aplicació la Llei 38/2003 General de Subvencions, de 17 de novembre i l’Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017).
Palma, 25 d'octubre de 2018
La secretària delegada
(BOIB núm. 109, de 5-9-2017)
Maria dels Àngels Vanrell Julià.