Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI I INFRAESTRUCTURES

Núm. 11187
Acord d’aprovació definitiva amb prescripcions del Catàleg d’elements i espais protegits del municipi d’Alaró

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme en sessió de dia 26 d’octubre de 2018, ha pres l’acord següent:

«Atès l’expedient relatiu a la formulació del Catàleg d’elements i espais protegits del municipi d’Alaró, i d’acord amb el dictamen de la Ponència Tècnica d’Ordenació del Territori i Urbanisme, aquesta Comissió Insular acorda:

PRIMER.- Aprovar definitivament el Catàleg d’elements i espais protegits del municipi d’Alaró, en el tràmit previst a l’article 164.2.a) del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d’ordenació i ús del sòl, per a l’illa de Mallorca, tot subjectant-se a les següents prescripcions:

  1. Queda suprimit l’apartat 2 de l’article 2 de les ordenances; l’apartat 3 de l’article 3, el punt 3 de l’article 15 i el capítol IV.

  2. La fitxa AC024 Can Pinoi passa a tenir el nivell de protecció B i la fitxa AC037 passa a tenir nivell de protecció A.

  3. La numeració cadastral de la fitxa AC018 és c/ Rectoria, 15, incloent-se com a element protegit la tanca del jardí (carrer Son Antelm) de paredat en verd.

  4. Mentre no es corregeixi el camp carrer/plaça camí de les fitxes AC019, AC055, AC094, AC096, BA01, s’entén que la ubicació de l’element queda determinada per la documentació gràfica.

  5. Mentre no es completin les dades identificatives de polígon i parcel·la de les fitxes AC107 (Solleric) i AC136 (Son Fortesa), les dades de l’apartat de descripció de l’element o els camps ara sense informació, s’ha de tenir en compte la preferència de la part gràfica sobre el text.

  6. En la fitxa AC078 queda inclosa la tanca i la portassa que es descriuen en la part textual.

  7. Mentre no s’aporti una fitxa especifica que catalogui com a bé etnològic el sistema hidràulic de s’Hort Nou, s’entén protegit en els continguts mínims que figuraven a la fitxa de l’element AC144 del document aprovat inicialment.

  8. En l’element Torre de la fàbrica d’electricitat (BI01) preval la delimitació i entorn de protecció que deriva de la declaració com a BIC per acord del Ple del Consell de 8 de maig de 2000.

  9. Mentre mantenguin vigència les normes subsidiàries de planejament aprovades definitivament el 17 d’octubre de 2003, les determinacions dels articles 58 i 59, sobre patrimoni arquitectònic, prevalen sobre les del catàleg si confereixen als elements afectats un major grau de protecció.

D’acord amb el previst a l’article 164.5 del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d’ordenació i ús del sòl, per a l’illa de Mallorca, abans esmentat, les prescripcions anteriors s’han d’introduir en el catàleg mitjançant la refosa corresponent de la documentació de contingut normatiu a què s’ha fet referència, que s’ha de remetre a aquesta Comissió Insular per l’Ajuntament. Això matisat amb les peculiaritats dels presents acords, en els termes que s’indiquen en l’apartat següent.

SEGON.- Assenyalar i fer l’advertiment exprés a l’Ajuntament d’Alaró que l’aprovació del catàleg a què es refereix l’apartat anterior, en cap cas no suposa considerar la seva adaptació completa a les determinacions en matèria de catàlegs municipals que conté el Pla Territorial Insular de Mallorca, i d’acord amb els requeriments formals i materials que determinen les normes sobre catàlegs de protecció del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d’ordenació i ús del sòl, per a l’illa de Mallorca; motiu pel qual ha de donar compliment al que s’indica, respectivament, en l’acord de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, que trasllada l’informe tècnic dels serveis d’aquell organisme de data 24 de juliol de 2018; així com en l’informe tècnic del Servei d’Ordenació del Territori de data 10 d’agost de 2018, i en l’informe del Servei Tècnic d’Urbanisme de data 16 d’octubre de 2018; a l’efecte de tenir per realitzada dita adaptació.

En conseqüència, es recorda que per aplicació de l’article 15 de la Llei 14/2000, d’Ordenació Territorial, subsisteix el deure d’adaptació a les determinacions del Pla Territorial, així com a les determinacions del Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d’ordenació i ús del sòl, per a l’illa de Mallorca, per aplicació de la seva disposició transitòria segona.»

Així mateix, es fan públiques les normes urbanístiques

Normes urbanístiques de protecció i conservació del patrimoni catalogat

Capítol 1. Aspectes generals

Article 1. Àmbit d’aplicació i abast del Catàleg

1. Donant compliment a la Llei  2/2014 d’Ordenació i Ús del Sòl (BOIB núm. 43 de 29.03.2014) les presents normes de protecció i conservació del catàleg d’elements i espais protegits d’Alaró (en endavant simplement Catàleg) tenen per objecte preveure els béns com monuments, immobles o espais d’interès històric, artístic, arquitectònic, paleontològic, formacions geològiques i elements geomorfològics singulars, arqueològic, etnogràfic, ecològic o científic que, bé en funció de les seves característiques singulars, bé segons la legislació sobre béns de valor cultural de les Illes Balears (Llei 12/1998, de patrimoni històric de les Illes Balears), han de ser objecte de preservació, tot establint el grau de protecció adequada i els tipus d’intervenció que en cada cas s’hi permeten

2.  El present Catàleg és un document complementari al planejament municipal i té entre les seves finalitats la conservació dels elements assenyalats en l’apartat 1 anterior.

3. El Catàleg identifica els béns objecte de protecció, aporta la informació física i jurídica necessària en relació amb aquests béns i estableix el grau de protecció al qual estan subjectes i els tipus d’intervencions o actuacions possibles, d’acord amb les determinacions establertes pel  la Llei 12/1998, de patrimoni històric de les Illes Balears, el Decret 14/2011 de 25 de febrer pel qual s’aprova el reglament d’intervencions arqueològiques i paleontològiques de les Illes Balears, el Pla Territorial insular de Mallorca i la Llei 2/2014 d’Ordenació i Ús del Sòl.

4. El patrimoni catalogat ve regulat mitjançant una protecció individualitzada que apareix a la fitxa normativa particularitzada de cada immoble o element, i per una protecció genèrica que depèn de la qualificació de protecció que indica el tipus d’obres i intervencions permesos com s’indica en els articles següents.

5. Les presents normes seran d’aplicació conjunta, directa i complementària amb les disposicions de la legislació vigent en matèria de patrimoni històric.

Article 2. Revisió i modificació del Catàleg

1. El Catàleg serà susceptible de ser revisat o modificat per inclusions o exclusions, per alteració del nivell de protecció, o per modificacions del contingut de les fitxes individualitzades, d’acord amb el que es disposa la legislació urbanística vigent.

Article 3. Fitxa particularitzada

1. Per a cada un dels elements catalogats existeix una fitxa normativa particularitzada. Aquesta fitxa consta de sis apartats que es resumeixen en dues parts: una identificativa i una altra normativa pròpiament dita. Aquesta darrera es desenvolupa segons els criteris de regulació genèrica de les diferents categories de protecció, precisant sobre elements concrets com incideix la protecció, el seu abast i el tipus d’actuacions permeses.

2. Totes les prescripcions incloses en l’apartat normatiu de directrius d’intervenció seran d’aplicació al bé catalogat a que facin referència.

Article 4. Zona de protecció

1. Per a alguns elements catalogats es determina una zona de protecció que ve grafiada en els plànols corresponents, ja sigui dirigida a la preservació de visuals o de la pròpia integritat de l’element catalogat.

2. Com a norma general les intervencions a les zones de protecció dels jaciments arqueològics vendran acompanyades d’un control arqueològic, a la resta de zones de protecció es preservaran les visuals de l’element catalogat. Si n’és el cas, la fitxa particularitzada determinarà detalladament les limitacions que dins l’àmbit de la zona de protecció s’estableixen a la construcció d’edificacions.

3. A les zones de protecció d’un bé catalogat la concessió de llicència municipal d’obres o ordre d’execució estarà condicionada al compliment de les prescripcions que s’especifiquen de la corresponent fitxa normativa i a les presents Normes.

4. La sol·licitud per a obres subjectes a llicència urbanística municipal o comunicació prèvia a efectuar a les zones de protecció d’un bé catalogat inclourà a més de l’especificat a les Normes Urbanístiques del planejament municipal, una descripció gràfica tal que permeti apreciar el correcte compliment de les prescripcions aplicables al cas concret.

Article 5. Graus de protecció

Els nivells de protecció A, B, C, corresponen als tres nivells o graus de protecció que defineix la norma 47.1.b del PTIM, tal i com segueixen:

A. Nivell de protecció integral.

Es refereix a aquells edificis, parts d’edificis, construccions o elements qualificables de singulars pels seus valors històrics, arquitectònics, estètics o tipològics, així com als elements o edificis incoats o declarats Bé d’Interès Cultural (BIC). La preservació dels elements objecte d’aquesta protecció ha de ser integral o total.

B. Nivell de protecció parcial.

Per a aquells casos diferents dels anteriors que, amb el límit de la conservació íntegra de la seva volumetria, estructura, tipologia, condicions ambientals i elements interiors permetin l'execució d'obres.

En els casos expressament indicats en cada una de les fitxes individualitzades la protecció B s’estendrà a elements concrets, tant de l’interior com de l’exterior.

C. Nivell de protecció ambiental.

Es refereix a aquells edificis, part d’edificis, construccions o elements que sense presentar singularitats històriques o arquitectòniques mereixen la seva preservació, fonamentalment, pel seu valor tipològic i ambiental. La seva conservació admetrà intervencions de major abast que les del grau de protecció anterior.

Concretament queden englobades en aquest nivell les remodelacions que afecten la totalitat de l’espai interior de les edificacions, mantenint les proteccions de façana i mantenint la volumetria existent en l’aiguavés corresponent a aquesta, a fi que la seva protecció sigui realment efectiva, tot d’acord a la proposta de cada fitxa individualitzada.

En els casos expressament indicats en cadascuna de les fitxes individualitzades la protecció ambiental C s’estén a les façanes o volumetria corresponent al segon aiguavés de les edificacions, a les edificacions auxiliars, a d’altres elements com cisternes, arcs, cellers, columnes, graons, pedrissos, emparrats, fumerals, trespols, voravies, forn de pa, i a espais exteriors tal com carreres, jardins, murs de tancament o barreres de ferro.

També s’inclouen en aquesta protecció:

- La preservació de determinats espais o trams urbans conformats per una agrupació, més o manco homogènia de construccions urbanes, ateses les peculiars característiques d’aquests espais o trams urbans que li atorguen un suficient valor històric, arquitectònic o artístic. Aquesta agrupació presenta una coherència suficient per constituir una unitat susceptible de delimitació i el seu valor es refereix especialment al conjunt que formen les edificacions i no necessàriament al valor individual de cada una d’elles i atén sobretot als elements exteriors dels edificis, façanes i cobertes, i la configuració dels espais urbans.

- En espais paisatgístic d’interès es pretén establir mesures de protecció d’uns determinats espais que presenten valors destacats des del punt de vista ambiental i paisatgístic, ja sigui pels seus destacats valors naturals (orografia, hidrografia, flora i fauna) i/o perquè formen un conjunt d’elements naturals, humanitzats (cultius agrícoles) i construccions (arquitectura, elements etnològics) de rellevant interès.

Capítol 2. Normes d’intervenció

Article 6. Normes generals d’intervenció en els béns catalogats

1. Les obres a realitzar en els béns catalogats no podran desmerèixer el bé catalogat en cap dels valors que han motivat la seva inclusió al Catàleg. S’hauran de conservar els elements als quals radiquen els seus valors tipològics i estilístics.

2. En els edificis catalogats no serà d’obligat compliment la normativa del Planejament municipal general relativa a condicions de dimensionament, higiene i instal·lacions per al disseny i l’habitabilitat dels habitatges existents ni dels locals en obres d’ampliació, canvi d’ús o obres que afectin a la seva distribució, sense perjudici de l’efectiu compliment de les normes de seguretat que afectin a l’activitat d’acord a la seva normativa específica.

El projecte tècnic que s’aculli al present article per a no complir la normativa aquí esmentada haurà d’identificar i justificar els incompliments de la normativa general mitjançant un annex específic. Els informes tècnics  hauran de pronunciar-se específicament sobre la procedència de la inaplicació de la norma general i l’òrgan competent per a atorgar la llicència reflectirà al seu acord la motivació de la inaplicació de la norma general.5

3. Es prestarà especial atenció a la les xarxes d’instal·lacions vistes per la façana d’un element catalogat i es considerarà la possible eliminació visual de d’instal·lació per tal d’adequar-la a les condicions històrico-ambientals de l’element protegit.

Article 7. Tipus d'obres i intervencions

1. Als efectes d’aquest Catàleg, es defineixen els següents tipus d’intervencions sobre els elements catalogats que es podran permetre, en funció del grau de protecció que s’estableixi i de les prescripcions contingudes en cada fitxa individualitzada.

2. Tipus d'intervenció als béns catalogats:

Les obres a realitzar en els immobles existents poden variar en ordre creixent del seu nivell d'intervenció transformadora de l'edifici o immoble original segons la següent graduació i definició:

2.1. Conservació. Són obres per al manteniment de totes les condicions estructurals i elements de l'edifici en perfecte estat de salubritat i ornament exterior i interior, és a dir, obres la finalitat de les quals és la de complir les obligacions de la propietat en quant es refereix a les ja esmentades condicions d'ornament i higiene a l'edificació. Es consideren dins aquest apartat les eventuals reparacions de tots aquells elements i instal·lacions que es considerin en mal estat (coberta, baixants, instal•lacions sanitàries, etc.) i estrictes obres de manteniment com reparacions de enrajolat, referit o pintures.

2.2.  Restauració. Són obres la finalitat de les quals és la de reposar o tornar a l'edifici o una part d'ell les seves característiques originals, científicament conegudes tant en les seves estructures, com en els seus elements, acabats i decoracions, de tal manera que el procés sigui reconeixible. Comporta la utilització, en la mesura que sigui possible, dels sistemes constructius i materials originals.

2.3. Consolidació. Són obres de recuperació d'elements de les estructures resistents, o el seu reforç o reparació amb eventual substitució parcial d'aquestes, per a assegurar l'estabilitat de l'edifici i de les seves parts resistents. En els edificis de protecció integral les obres s'hauran de realitzar amb els mateixos materials i sistemes constructius utilitzats originàriament sempre que sigui possible, havent de quedar reconeixedors.

2.4. Rehabilitació. Són obres d'adequació, millora de condicions d'habitabilitat o redistribució de l'espai interior, mantenint en tot cas les característiques estructurals de l'edifici (estructura portant) i els aspectes fonamentals (no de forma mimètica) de la tipologia. Aquest tipus d'obra podrà suposar l'adequació dels usos sota coberta actuals, modificació de patis interiors o buits que no siguin façana, obertura de patis interiors i buits d'escales que no afectin a l'estructura portant i l'ocupació de patis interiors quan aquests tinguin dimensions notòriament inferiors a les permeses com a mínimes per les ordenances municipals, no estiguessin protegits a les fitxes de catàleg o no fossin un element fonamental de la tipologia (pati central o vestíbul).

En rehabilitació, no es podrà augmentar la volumetria de l'edifici.

2.5. Reestructuració. Són obres d'adequació o transformació de l'espai interior de l'edifici, incloent-hi la possibilitat de demolició o substitució parcial d'elements estructurals. Només es podrà afectar la façana en aquells casos als quals les noves obertures segueixin els ritmes compositius de la tipologia de buits del llenç de façana. El cas extrem de l'obra de reestructuració serà el buidat de l'edifici, entenent per tal la demolició interior de les parts no estructurals amb el manteniment de la façana o façanes exteriors i els seus remats.

2.6. Reconstrucció. Són obres la finalitat de les quals és aixecar una construcció de nova planta sobre un solar o espai no construït que reprodueixi l'edifici o construcció que el va precedir en l'ocupació de l'esmentat solar o espai. Les obres de reconstrucció, en estar vinculades a les condicions d'un edifici preexistent, s'han d'ajustar a aquelles, almenys quant als elements definitoris de les característiques arquitectòniques, tipològiques o ambientals essencials que varen determinar la seva protecció.

En la reconstrucció s'eliminaran els afegits que desvirtuïn la tipologia edificatòria, segons les definicions contingudes en les Normes.

2.7. Ampliació. Són obres d’increment de la superfície edificada o del volum o altura existents.

2.8. Obra nova. Són obres de construcció de nova planta sobre solars existents o els que pugin sorgir com a resultat de la substitució d'edificis conforme a l’ordenació del planejament urbanístic municipal.

3. Tipus d'intervenció als béns d’interès paisatgístic i ambiental:

3.1. Conservació del paisatge. És la intervenció que té per finalitat impedir la degradació dels diferents elements que conformen l’espai, mantenint les condicions originals, sense alterar-ne els valors.

3.2. Restauració del paisatge. Aquesta intervenció pretén el manteniment dels diferents elements de l’espai, mitjançant la reparació de parts o components malmeses.

3.3. Rehabilitació del paisatge. És la intervenció física que té per objecte l’adequació, la millora, neteja, repoblació, o la reposició de les parts o condicions dels elements de l’espai amb manteniment de les seves característiques tipològiques.

3.4. Restitució tipològica del paisatge. Intervenció consistent en la renovació de l’espai, incloent la substitució o eliminació d’elements discordants, per restituir-ne la coherència d’acord amb els valors ambientals i paisatgístics que li són propis.

Article 8. Règim d’usos.

1. Amb caràcter general el règim d'usos es correspon amb la qualificació de sòl rústic o la zona de sòl urbà en la qual es troba el bé catalogat, si bé la fitxa pot restringir el ventall d'usos possibles.

2. En cap cas l’ús dels béns catalogats podrà alterar les característiques fonamentals que varen motivar la protecció de l’element, perjudicar la seva conservació o comportar risc de degradació.

Article 9. Regulació de la protecció integral (A)

Aquest tipus de protecció implica una preservació íntegra del bé protegit, és a dir, sense cap possibilitat de canvi que comporti una modificació en la seva estructura, distribució i acabats. Només s’hi permeten obres de conservació, restauració, consolidació i, en casos excepcionals, de recuperació d’alguna de les seves característiques originals.

Aquesta categoria contempla elements construïts i elements ambientals i paisatgístics. En els ambientals es podran realitzar les obres conservació del paisatge, restauració del paisatge i rehabilitació del paisatge.

Article 10. Regulació de la protecció parcial (B)

1. Les obres permeses en els béns catalogats a la categoria B seran: conservació, restauració, consolidació, rehabilitació i, excepcionalment, reestructuració a parts no bàsiques de l’edifici i annexos que poguessin existir, si així s’indica a la fitxa individual.

2. La possibilitat de reconstrucció només és autoritzable en cas de ruïna i sempre es tracti d’un ús permès per les Normes Subsidiàries.

Article 11. Regulació de la protecció ambiental (C)

1. La categoria C contempla elements construïts i elements ambientals i paisatgístics.  En els elements construïts es podran realitzar les obres de conservació, restauració, consolidació, rehabilitació i reestructuració de l’interior. També es permetran obres d’ampliació i nova construcció sempre que no afectin la façana i el volum del primer aiguavés.

En els ambientals es podran realitzar les obres conservació del paisatge, restauració del paisatge, rehabilitació del paisatge i restitució tipològica del paisatge.

2. Les intervencions en els conjunts urbans hauran de mantenir o potenciar l’estructura urbana i arquitectònica del conjunt i les característiques generals de l’ambient i de la silueta paisatgística. Excepcionalment, es permetran les substitucions d’immobles sempre i quan contribueixin a la millora de la conservació i harmonia del conjunt. En aquests conjunts s'hi permeten obres de restauració, conservació, consolidació, rehabilitació i reestructuració. Les obres d’ampliació vendran condicionades pel volum i alçades característics de cada un dels conjunts catalogats.

3. Les intervencions en els espais paisatgístics d’interès hauran de mantenir i potenciar els valors que són propis de cada espai. Es permetran les intervencions que tenguin per objecte la millora, neteja, repoblació d’aquests espais, d’acord amb les condicions especificades a cada una de les fitxes d’aquests espais, sens perjudici de la preceptiva aplicació de les normes i instruments d’ordenació que resultin aplicables en cada cas i de la necessitat d’obtenir les autoritzacions i/o informes preceptius.

Per tal de poder autoritzar qualsevol tipus d’intervenció sotmesa a llicència urbanística municipal o comunicació prèvia l, s’haurà de realitzar un estudi previ adequat a les característiques concretes de la intervenció en el qual es pugui comprovar que les intervencions que es proposen no perjudiquen o alteren les característiques i valors que són propis de cada espai en concret.

En quant als arbres singulars, no es poden tallar, ni arrencar totalment o parcialment, ni danyar per qualsevol mitjà.

Condicions de paisatge i composició:

El volum, la tipologia, la morfologia i el cromatisme de les intervencions en els conjunts ambientals catalogats no podran alterar el caràcter arquitectònic i paisatgístic de l’àrea ni pertorbar la visualització del conjunt.

Per tal de poder autoritzar obres d’edificació i d’urbanització que afectin a les façanes o als espais exteriors en les zones amb protecció de conjunt ambiental, s’haurà de realitzar un estudi previ de les façanes i volumetries resultants amb les actuacions proposades. Amb aquest estudi s’ha de poder comprovar que la totalitat de les actuacions no alteren el caràcter arquitectònic i paisatgístic de l’àrea catalogada amb protecció del conjunt.

Article 12. Elements a preservar dins la unitat catalogada

1. A cada fitxa s’estableixen en concret els diferents tipus d’elements a preservar pertanyents a la unitat catalogada, sense perjudici de la protecció general i de les intervencions permeses inherents a la categoria de protecció assignada.

2. En general, els diferents tipus d’elements a preservar recollits a cada fitxa es refereixen a:

- Volumetria exterior. La preservació comporta el manteniment tant de la relació entre els diferents cossos edificats existents, com dels paràmetres dimensionals de cada cos.

- Façanes. La seva preservació comporta el manteniment de la composició, proporció i dimensió dels buits existents i els acabats superficials.

- Sistemes estructurals originals. La seva preservació es farà sense perjudici de la possibilitat d’intervenció amb altres solucions tècniques i constructives actuals sempre que siguin necessàries per al manteniment de l’element catalogat.

- Interiors. Comporta el manteniment de la distribució i acabats superficials verticals i horitzontals que es considerin valuosos.

- Enginys mecànics. Comporta la seva conservació i, quan sigui possible, el manteniment de la ubicació original.

- Elements mobles. Comporta la seva preservació integral.

Article 13. Intervencions preferents i admissibles

1. A cada fitxa del catàleg s’estableixen, si escau, les intervencions preferents i admissibles.

2. Es consideren intervencions admissibles totes les permeses segons la regulació de la categoria de protecció corresponent.

3. Les intervencions admissibles que afectin amb caràcter global l’element catalogat o a la seva major part (60%) de superfície total construïda o, si s’escaigués, que suposin un augment de més del 10% d’aquesta superfície, hauran de comportar simultàniament l’execució de les intervencions preferents establertes.

Article 14. Resum, tipus d’obres i categories de protecció

Tipus d’obres i intervencions

Categoria de Protecció

A

B

C

Elements Construïts

2.1 Conservació

*

*

*

2.2 Restauració

*

*

*

2.3 Consolidació

*

*

*

2.4 Rehabilitació

-

*

*

2.5 Reestructuració

-

*(1)

*

2.6 Reconstrucció

-

*(3)

*(3)

2.7 Ampliació

-

-

*(2)

2.8 Nova construcció

-

-

*(2)

Elements ambientals i paisatgístics

3.1 Conservació del paisatge

*

-

*

3.2 Restauració del paisatge

*

-

*

3.3 Rehabilitació del paisatge

*

-

*

3.4 Restitució tipològica del paisatge

-

-

*

*          Permès

(1)       Només a parts no bàsiques de l’edifici i annexos que poguessin existir

(2)       Que no afectin la façana i el volum del primer aiguavés.

(3)    Només en cas de ruïna i es tracti d’un ús permès per les Normes Subsidiàries, i sempre que s’obtengui la corresponent llicència

Article 15. Mesures de protecció de les Rutes d’interès cultural.

1. D'acord amb les determinacions del Pla territorial s'estableix una protecció específica  al Castell d'Alaró, element integrant de la ruta La ruta núm. 3 dels Castells que discorre per la carretera Ma–2022 i la seva continuació fins al Castell d’Alaró, i a l’Església parroquial., element integrant de la ruta núm. 4 del Barroc, que discorre per la carretera Ma–2021.

Article 16. Mesures de protecció de les Rutes d’interès paisatgístic

1. D'acord amb les determinacions del Pla territorial s'estableix una protecció específica  per a la Ruta la Pedra en Sec (Ruta nº5)

2. S’ha establert una zona de protecció d’1 metre a cada banda del traçat de Ruta la Pedra en Sec tal i com ve grafiat a la planimetria.

3. La regulació dels usos d’aquesta ruta son els que s’estableixen en el Pla especial d’ordenació i de protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS) publicat en el BOIB Núm. 93 del 25 de juny de 2015.

Article 17. Mesures de protecció de Síquia de la Vila

Les noves construccions es separaran un mínim de tres metres de l’eix del traçat històric de la Síquia de la Vila, que distribueix l’aigua de la font de Ses Artigues.

Capítol 3. Règim de concessió de llicències en els béns catalogats

Article 18. Disposicions preliminars

1. Les llicències es concediran a reserva de troballes arqueològiques i paleontològiques. En el cas que es produeixin les esmentades troballes es procedirà a la immediata paralització de les obres, aplicant el previst a la legislació vigent sobre protecció del patrimoni.

Article 19. Documents per a la sol·licitud de llicències

Per a realitzar obres en elements situats als àmbits catalogats, a més de la documentació genèrica prevista pels projectes d’obres, s’hauran d’aportar els documents següents:

a) Justificació de la integració a l'entorn amb el plànol de façanes dels edificis contigus, a escala 1:100.

b) Documentació fotogràfica exhaustiva del tram de carrer o del conjunt en el qual es pugui emmarcar l’actuació, havent-se de substituir la dita documentació fotogràfica per un aixecament planimètric de l’estat actual de les façanes del tram del carrer o del conjunt en que s’emmarqui, en els casos en que la seva amplària impossibiliti una visió completa i verídica de les edificacions.

c) Descripció dels materials utilitzats, assenyalant la seva idoneïtat respecte a l'entorn.

d) Documentació gràfica contenint les preses dels serveis amb les seves dimensions i situació exacta.

f) Quan hi hagi obres de demolició haurà de quedar patent i clar el seu abast i la zona afectada.

g) En el cas que es tracti d'obres parcials de reforma, croquis de detall dels elements singulars, tals com balcons, patis interiors, finestres, pavimentació, etc., indicant en tots ells els materials utilitzats. Tant la documentació de l'estat inicial com la de l'estat final seran les suficients per a la definició del projecte.

Relació de fitxes incorporades

CODI

DENOMINACIÓ

LOCALITZACIÓ

POL.

PAR.

AC001/B

Sa Bastida (I)

C/ de Sa Bastida 18-20-22-24

AC002/B

Sa Bastida (II)

C/ de Sa Bastida

AC003/B

Sa Bastida (III)

C/ de Sa Bastida

AC004/C

Casa vilatana

C/Son Muntaner, 5

AC005/C

Casa vilatana

C/ de Son Ros 24-26

AC006/B

Casa vilatana

C/ de Son Ros 2 - c/ Son Borràs, s/n

AC007/B

Posada de Son Borràs

C/ de Son Borràs 9-11 (5 antic)

AC008/C

Casa vilatana

C/ de Son Duran 2

AC009/C

Casa vilatana

Pç/ Cabrit i Bassa 8-9

AC010/B

Casal Son Bieló

C/ de Son Sitges, 11

AC011/C

Antic casal Guàrdia Civil

Pç/ Cabrit i Bassa 10-11

AC012/B

Casa tipus xalet

C/ Can Cladera 25 - c/ Pere Rosselló Oliver, 20

AC013/B

Posada de Son Antelm

C/ de Son Antelm 20, 22, 36- C/ de Can Barbut 38.

AC014/B-A

Rectoria

C/ Rectoria 8-10-12

AC015/B

Can de Haro

C/ Rectoria 7-9 (5 antic)

AC016/C

Casa entre mitgeres

C/ Rectoria 4

AC017/B

Casal urbà

C/ Rectoria 11

AC018/B

Casa vilatana

C/ Rectoria 15 - c/ Son Antelm, 9-11

AC019/B

Can Pere Ric

C/ Rectoria 19 - c/ Can Palou, 1

AC020/B

Posada de Son Guitard

C/ Rectoria 20

AC021/C

Casal vilatà

C/ Can Palou 7

AC022/C

Casal de Can Campaner

C/ Can Palou 22-24

AC023/C

Casa urbana

C/ de Porrossar 15

AC024/C

Can Pinoi

C/ d'Enmig 47 - c/ Vicari Amorós, 38

AC025/C

Casa vilatana

C/ Can Coxetí 20

AC026/B

Posada de Can Coxetí

C/ Can Coxetí 40

AC027/B

Can Bereiol

C/ dels Germans Perelló 13 - Av. de la Constitució, 17

AC028/C

Casal urbà

C/ del Camp Roig 7

AC029/C

Casa vilatana

C/ del Camp Roig 9

AC030/B

Can Marrigo

C/ Camp Roig 20

AC031/B

Casal urbà

C/ Camp Roig 25

AC032/C

Casal urbà

C/ del Camp Roig 31

AC033/B

Casal Son Bergues

C/ Camp Roig 48-50

AC034/C

Casal Son Palou

C/ Can Palou, 2-4-6

AC035/C

Casal vilatà

C/ Camp Roig 47 - c/ Manyoles, 18

AC036/B

Son Manyes

C/ Camp Roig 52-54 - C/ Manyoles 22

AC037/B

S'Alcadena

2

127

AC038/C

Casal urbà

C/ del Pontarró 1 - c/Metge Jaume Colom, 2

AC039/B

Posada de Solleric

C/ del Pontarró 3

AC040/B

Posada de Bànyols

C/ del Pontarró, 4 - C/Manyoles, 1

AC041/B

Casa vilatana

C/ del Pontarró 6-8

AC042/B

Casa vilatana

C/ del Pontarró, 10

AC043/B

Can Jaumico

C/ del Pontarró 11 -15

AC044/C

Casa vilatana

Pç/ de la Vila 3

AC045/C

Casa vilatana

Pç/ de la Vila 5

AC046/C

Bar-Restaurant Traffic

Pç/ de la Vila 6, 7 i 8.

AC047/C

Posada de can Xalet

Pç/ de la Vila 9

AC048/B

Can Xalet

2

113

AC049/B

Casal de Son Mallol

C/ Verge del Refugi, 12 - Pl. de la Vila, 14

AC050/C

Casa vilatana

C/ Sant Vicens Ferrer, 2

AC051/C

Casa vilatana

C/ Sant Vicens Ferrer, 17

AC052/B

Celler de S'Olivaret

C/ Xalet, 12 i 16 - c/ Metge Jaume Colom, 47

AC053/C

Casa urbana

C/ Can Xalet, 6

AC054/C

Casa vilatana

C/ Nou 16

AC055/B

Posada de S'Olivaret

C/ d'Enmig, 1 - c/ Can Xalet, 5-11

AC056/C

Casal urbà

C/ d'Enmig, 35

AC057/C

Casa urbana

C/ d'Enmig, 32 (antic 18)

AC058/B

Possessió de Son Danús

C/ d'Enmig, 30

AC059/C

Casa vilatana

C/ Síquia, 5

AC060/B

Casa vilatana

C/ Síquia, 6

AC061/C

Casa vilatana

C/ Síquia, 8

AC062/C

Casa vilatana

C/ Síquia, 11

AC063/C

Casa vilatana

C/ Síquia, 13

AC064/B

Molí de Son Vidal

C/ Síquia 21-23

AC065/B

Casa vilatana

Pç/ des Mercat 4

AC066/B

Casal vilatà

C/ Metge Jaume Colom, 9 i 13

AC067/B

Can Morro

C/ Metge Jaume Colom, 12

AC068/B

Ca Sa Madoneta

C/ Metge Jaume Colom, 15

AC069/C

Casal urbà

C/ Metge Jaume Colom, 19

AC070/C

Posada de Solleric / Can Morro

C/ Metge Jaume Colom, 21

AC071/C

Cal tio Vicenç

C/ Metge Jaume Colom, 22

AC072/C

Casa urbana

C/ Metge Jaume Colom, 34

AC073/C

Casa urbana

C/ Metge Jaume Colom, 36

AC074/C

Casa urbana

C/ Metge Jaume Colom, 35

AC075/C

Casa vilatana

C/ Metge Jaume Colom, 44

AC076/B

Casa vilatana

C/ Metge Jaume Colom, 46 - Pç/des Mercat 1

AC077/B

Cas Metge Mariner/ Cas Metge Colom

C/ Metge Jaume Colom, 16

AC078/B

Casal urbà

C/ Sant Roc 1- c/ Son Sitges 2

AC079/C

Magatzem

C/ Sant Roc 7-9

AC080/C

Casa urbana

C/ Sant Roc 11

AC081/C

Casa urbana

C/ Sant Roc 16

AC082/C

Casa urbana

C/ Sant Roc 17

AC083/C

Casa urbana

C/ Sant Roc 35

AC084/C

Casa urbana

C/ Sant Roc 33

AC085/B

Casa urbana

C/ Sant Roc 37

AC086/C

Casa urbana

C/ de Can Manyoles 38

AC087/B

Casa urbana

C/ Sant Roc 44 - C/ Verge del refugi 33

AC088/C

"Sa Fonda" Restaurant

C/ Can Ros, 4

AC089/B

Casa urbana

C/ Can Ros, 6

AC090/C

Casa urbana

C/ Can Ros, 22

AC091/B

Can Roua

C/ Can Ros, 25-27

AC092/B

Casa urbana

C/ Can Ros, 30

AC093/C

Casa urbana

Avda/ Alexandre Rosselló, 13

AC094/C

"Ca Sa Viuda" Bar

C/ Retat 1-3 - C/ Campanar

AC095/C

Casa vilatana

C/ Retat 5

AC096/B

Casa vilatana

C/ Gaspar Perelló 18

AC097/C

Casa vilatana

C/ del Campanar 7

AC098/C

Casa de llogueret

C/ Pere Rosselló Oliver (Batle), 91

AC099/B

Es Verger

1

426

AC100/C

Casa vilatana

Pç/ Nova 3, 4 - c/Rectoria, 3 (1 antic)

AC101/B

Fielato

C/ de Son Amengual, 32

AC102/B

Casal

Clastra de Son Tugores, 1

AC103/B

Es Casats (deriva de "Els Casals")

C/ de Son Amengual, 26

AC104/C

Casa vilatana

C/ Can Barbut 18 (22 antic)

AC105/B

Sa Teulera

1

295

AC106/C

Casa vilatana

C/ Sant Bartomeu 16

AC107/A

Solleric

AC108/B

Son Puça

C/ del Pontarró 43

AC109/B

Son Mas

C/ de Solleric 5

AC110/C

Can Gorrió

C/ de Solleric 2 - Passatge Es Molí s/n

AC111/C

Panaderia "Ca Na Juanita"

Pç/ de la Vila 16

AC112/C

Casa vilatana

C/ de Can Manyoles 81

AC113/C

Casa vilatana

C/ Poador 54

AC114/B

Cas Senyor

AC115/A

Hostatgeria del castell d'Alaró

1

453

AC116/C

Can Beia

Pç/ Nova 2

AC117/B

Cas Secretari

1

2

AC118/B

Can Sec de Tofla

3

302

AC119/B

Can Sec

3

324

AC120/B

Es Rafal

1

1

AC121/B

Cases de Son Antem

4

279

AC122/B

Ses Artigues

1

40

AC123/B-A

Bànyols

3

149

AC124/B

Es Barranquell

1

64

AC125/B

Casa de Sa Bastida

1

20

AC126/B

Son Bergues o Son Berga

2

167

AC127/B

Sa Casa Nova

2

1

AC128/B

Ses Casotes

1

399

AC129/B

Can Cladera

1

358

AC130/B

Son Cocó

2

126

AC131/B

Can Corona

AC132/B

Son Curt

1

104

AC133/B

Casa d'Amunt

2

113

AC134/B

Cases de Sa Font des Jardí

AC135/B

Cases de sa Font Figuera

2

1

AC136/B

Son Fortesa

3

151

AC137/B

Son Frau

3

224

AC138/B

Son Fuster

2

53

AC139/C

Son Fuster de Baix

2

51

AC140/B

Son Ginyol

2

138

AC141/B

Son Grau Petit

3

372

AC142/B

Son Grau

2

128

AC143/B

Son Guitard

AC144/B

S'Hort Nou

2

121

AC145/B

Can Jeroni Vell

3

262

AC146/B

Son Llabià

3

230

AC147/B

Can Negret

3

262

AC148/B

S'Oliclar

2

1

AC149/B-A

S'Olivaret

2

4

AC150/B

Son Ordines d'Almadrà

2

153

AC151/B-A

Son Palou

4

679

AC152/B

Son Penyaflor de Baix

4

460

AC153/B

Son Penyaflor

1

105

AC154/B

Son Perot Fiol

4

219

AC155/A

Taverneta i obra nova (Castell d'Alaró)

1

411

AC156/C

Casa vilatana

C/ de Ca Manyoles 93

AC157/C

Casa vilatana

C/ de Can Manyoles 97

AC158/C

Casa vilatana

C/ de Can Manyoles 120

AC159/C

Casa vilatana

Pç/ de la Vila 12

AC160/C

Casa vilatana

Pç/ de la Vila 13

AC161/C

Casa vilatana

Avda/ Alexandre Rosselló 4

AC162/C

Casa vilatana

Avda/ Alexandre Rosselló 5

AC163/C

Casa vilatana

Avda/ Alexandre Rosselló 15

AM01/A

Sistema fortificat del Castell d'Alaró

AP01/B

Casa Consistorial

Pç/de la Vila 17

AP02/B

Escola Graduada

C / P.Rosselló Oliver (Batle) 24 -c/ Can Cladera, 26

AP03/B

Escorxador Municipal

C/ de Can Manyoles, 170-172

AP04/B

Cementeri municipal

Avda/ de la Constitució s/n

AP05/C

Oficines municipals

C/ Petit 1

AP06/B

Casal de Son Tugores

Clastra de Son Tugores, s/n

AR01/A

Església parroquial de Sant Bartomeu

Pç/ de la Vila - Pç Nova- C/ Campanar

AR02/A

Oratori de la Mare de Déu del Refugi

1

453

BA01/C

Conjunt urbà C/Pujol

BA02/B

Llogaret de Son Sant Joan

BA03/A

Alzinar de Son Fortesa

3

154

BA04/A

Es Pi de Son Guitard

1

326

BA05/C

Conjunt urbà C/ Tià Roig

BA06/A

Lledoner de Sa Bastida

BA07/C

Conjunt urbà Plaça Tià Roig

BA08/C

Conjunt urbà C/Manyoles (157-169)

C/ de can Manyoles

BA09/C

Conjunt urbà del C/ del Pontarró

C/ del Pontarró

BA10/C

Conjunt urbà del C/ de Solleric

C/ de Solleric

BA11/C

Conjunt urbà del C/ d'Enmig

C/ d'Enmig

BA12/C

Conjunt urbà C/ de Can Ros

C/ Can Ros

BA13/C

Camí de Son Fortesa

BA14/A

Fleixos Torrent de Solleric

BA15/C

Antiga via tren Alaró-Consell

BA16/A

Muntanya de S'Alcadena

BA17/A

Cova de S'Alfàbia

2

127

BA18/C

Penya de Sa Bastida

1

20

BA19/C

Conjunt urbà C/Manyoles (1-55)

C/ de can Manyoles

BA20/C

Conjunt urbà Plaça de la Vila

Pç/ de la Vila

BC01/A

Camí d'Orient pes Rafal

BC02/A

Pas de s'Escaleta/Camí de s'Estret

BC03/A

Camí d'Alaró a Lluc per Solleric

BC04/A

Camí d'Almadrà (per Solleric)

BC05/A

Camí d'Almadrà (per Son Cadena)

BC06/A

Camí dels Tossals Verds per Sa Rota des Moro

BC07/A

Camí de Mancor

BC08/A

Camí d'Orient (per Solleric)

BC09/A

Camí de Binissalem per Bànyols

BC10/A

Camí des Castell (Carretera)

BC11/A

Camí des Castell

BC12/A

Camí d'Alaró a Orient pel Castell

BC13/A

Camí de Can Colau

BC14/A

Camí de Ses Rotes

BC15/A

Camí Vell de s'Olivaret

BC16/A

Camí de s'Olivaret

BC17/A

Camí de Sa Font Figuera a Oliclar

BC18/A

Camí des Barranc

BC19/A

Camí de Carboners des puig d'Amós

BC20/A

Camí des Poador

BC21/A

Camí de ca Na Joanaineta

BC22/A

Camí de Sa Canaleta de Sa Font des Pi

BC23/A

Camí de Can Paleta al Verger

BC24/A

Camí de Son Curt

BC25/A

Camí d'Almadrà a Ses Cases Noves

BC26/A

Camí des Puig d'Amós

BC27/A

Camí de Sa Font de Sa Bastida

BC28/A

Camí des Puig de s'Alcadena

BC29/A

Camí de s'Ermita

BC30/A

Camí des Corral Fals

BC31/A

Camí de Lloseta al camí d'Almadrà

BC32/A

Camí des Clot des Guix

BC33/A

Camí de Ses Artigues

BC34/A

Camí a Sa Sort

BC35/A

Camí de la ctra Alaró-Lloseta a Can Peret

BC36/A

Camí de Son Palou

BC37/A

Camí de S'Estorell Vell a Ses Cases Noves

BC38/A

Pas d'En Soler

BC39/A

Camí de la canal de l'Embassament de Cúber al Clot d'Almadrà

BC40/A

Camí des Tossals Verds

BC41/A

Camí de Cas Secretari as Rafal

BE001/A

Pou dels Xipresos

2

111

BE002/A

Pou (Es Rafal)

1

1

BE003/A

Pou dins marjada (S'Estret)

BE004/A

Pou (Mola de Sa Bastida)

1

53

BE005/A

Pou de Sa Casa Nova

2

1

BE006/A

Pou Camí de Vela

1

255

BE007/A

Pou, Abeurador (Es Barranquell)

BE008/A

(Pou amb capella dins una marjada)

1

308

BE009/A

Pou amb capella prop de Son Perot

4

281

BE010/A

Pou (Sa Tanca)

1

1

BE011/A

Pou (Comellar Can Serors)

1

42

BE012/A

Cisterna de S'Estret

BE013/A

Cisterna (passat Can Paleta)

1

36

BE014/A

Cisterna Can Mestrasano

1

63

BE015/A

Cisterna i roca (Comellar de Can Seroe

1

42

BE016/A

Cisterna de la Plaça Cabrit i Bassa

Pç/ Cabrit i Bassa, s/n

BE017/A

Carregador des Porrassar

C/ Vicari Amorós, s/n

BE018/A

Manxa de Can Barbut

C/ Can Barbut, s/n - C/ Son Antelm, s/n

BE019/A

Manxa de Can Pintat

C/ Can Pintat, s/n

BE020/A

Manxa de Son Corb

BE021/A

Manxa de Son Borràs

C/ de Son Borràs, s/n - c/ Can Cresta, s/n

BE022/A

Aljub (Ses Casotes. Es Barranquell)

1

399

BE023/A

Font des Penyal Agut

1

426

BE024/A

Font de Ses Rotes Fredes

1

425

BE025/A

Font d'Es Verger I

1

107

BE026/A

Font d'Es Verger II

1

426

BE027/A

Font Figuera

2

1

BE028/A

Font de S'Oliclar (Des Frevesol)

2

1

BE029/A

Font de s'Hort d'Oliclar (I)

2

1

BE030/A

Font des Pi

2

1

BE031/A

Font de Cas Secretari (Des Polls)

1

2

BE032/A

Font d'En Xirga (D'Oli Clar)

2

1

BE033/A

Font de S'Olivaret

1

158

BE034/A

Sistema hidràulic Font de Ses Artigues

1

41

BE035/A

Font de Sa Bastida

1

20

BE036/A

Font de Sa Gruta

2

1

BE037/A

Font de Son Curt

1

104

BE038/A

Font de Son Poncet

BE039/A

Font de Sa Capella

2

127

BE040/A

Font des Berenar

2

121

BE041/A

Font de Sa Mata

1

158

BE042/B

Molí de Can Rafalino

3

138

BE043/A

Font de S'Alzinar

1

106

BE044/A

Safareig

C/ Ca Na Fara

BE045/A

Amaradors de Son Fortesa

3

151

BE046/A

Safareig-Aljub (Camí des Pouet- Es Ver

1

426

BE047/A

Pedres passadores (Son Alcadena)

2

8

BE048/B

Molí del puig de Sa Forca

4

13

BE049/A

Era (Es Barranquell)

1

65

BE050/A

Forn de calç (Alzinar de Solleric)

2

1

BE051/A

Ranxo de carboner (Alzinar de Solleric)

2

1

BE052/A

Conjunt marjat Can Bixet

1

314

BE053/A

Conjunt marjat Can Jaumico

1

296

BE054/A

Conjunt marjat Establiments de Son Fiol

4

219

BE055/A

Conjunt marjat Hort de Can Sec de Tofla

3

302

BE056/A

Conjunt marjat Puig de la Forca

4

13

BE057/A

Conjunt marjat S'Estret

1

76

BE058/A

Conjunt marjat Son Bergues (I)

2

166-010

BE059/A

Conjunt marjat Son Bergues (II)

2

166

BE060/A

Conjunt marjat de Solleric (I)

2

1

BE061/A

Conjunt marjat de Solleric (II)

2

1

BE062/A

Conjunt marjat Son Curt

1

104

BE063/A

Conjunt marjat Ca Ses Senyores

1

2-7

BE064/A

Rentadors des Rafalet

c/ Rafalet, s/n

BE065/A

Rentador del Pontarró

C/ del Ponterró, s/n (front a les cases de Son Puça)

BE066/A

Rentador de Ca Na Fara

c/ Ca Na Fara, s/n

BE067/A

Aljubs Castell d'Alaró

1

411

BE068/A

Forn de calç I (Mola del Castell)

1

411

BE069/A

Forn de calç II (Mola del Castell)

1

411

BE070/A

Forn de calç III (Mola del Castell)

1

411

BE071/A

Forn de calç IV (Zona del Verger)

1

426

BE072/A

Forn de calç V (Zona del Verger)

1

411

BE073/A

Forn de calç VI (Zona del Verger)

1

426

BE074/A

Forn de calç VII (Zona de la Coma Gran)

1

158

BE075/A

Rotlle de sitja I (Zona fortificada Castell)

1

411

BE076/A

Rotlle de sitja II (Zona fortificada Castell)

1

411

BE077/A

Rotlle de sitja III (Bosc del Castell)

1

411

BE078/A

Rotlle de sitja IV (Bosc del Castell)

1

411

BE079/A

Rotlle de sitja V (Bosc del Castell)

1

411

BE080/A

Rotlle de sitja VI (Bosc del Castell)

1

411

BE081/A

Rotlle de sitja VII (Bosc del Castell)

1

411

BE082/A

Rotlle de sitja VIII (Bosc del Castell)

1

411

BE083/A

Rotlle de sitja IX (Bosc del Castell)

1

411

BE084/A

Rotlle de sitja X (Bosc del Castell)

1

411

BE085/A

Rotlle de sitja XI (Zona del Verger)

1

426

BE086/A

Rotlle de sitja XII (Zona del Verger)

1

426

BE087/A

Rotlle de sitja XIII (Zona del Verger)

1

426

BE088/A

Rotlle de sitja XIV (Zona del Verger)

1

425

BE089/A

Rotlle de sitja XV (Zona del Verger)

1

426

BE090/A

Rotlle de sitja XVI (Zona nord del puig del Castell)

1

426

BE091/A

Rotlle de sitja XVII (Zona nord del puig del Castell)

1

158

BE092/A

Rotlle de sitja XVIII (Zona nord del puig del Castell)

1

158

BE093/A

Rotlle de sitja XIX (Zona nord del puig del Castell)

1

158

BE094/A

Rotlle de sitja XX (Zona nord del penyal dels Corbs)

1

158

BE095/A

Rotlles de sitja XXI (Zona nord del penyal dels Corbs)

1

158

BE096/A

Fita Camí Vell d'Orient

3

9005

BE097/B

Murs carretera Alaró-Santa Maria

BE098/B

Murs camí de Sa Socorrada

BE099/B

Murs carretera Alaró-Lloseta

BE100/B

Murs carretera Alaró-Consell

BE101/A

Era de Son Grau

3

372

BE102/A

Era de Son Fortesa

3

150

BE103/A

Font de Son Penyafort

1

105

BE104/A

Font de Tofla

3

302

BE105/A

Pou Camí de Son Fortesa

3

150

BE106/A

Font d'Oli Clar

2

1

BE107/A

Font de Can Sec de Baix

3

302

BE108/A

Font de Son Antem

4

638

BI01/A

Torre d'Electricitat

Avda/ Constitució, s/n

BI02/B

Fàbrica de Can Beia

BI03/B

Carregador de mines El Carril

4

735

BI04/B

Carregador de les Mines Isern

4

328

BI05/B

Pou de Mina La locomotora

4

735

BI06/B

Plano Inclinado

3

317

EC01/A

Pont (Camí del castell)

1

105

EC02/A

Pont al Camí de Consell (davant tallers

3

380

EC03/A

Pont Trencat

4

719

EC04/A

Pont de S'Estret (devora Can Colau)

1

96

EC05/A

Pont de S'Hort Nou

2

123

EC06/A

Pont de Solleric

2

3

EC07/A

Pont de Son Curt

1

104

EC08/A

Pont del Clot d'Almadrà

2

154

EC09/A

Pont Son Berga

2

167

EC10/A

Pont torrent de Sa Serreta

1

247

EC11/A

Pont de Sa Teulera

1

9003

EM01/A

Creu (d'En Coix) del Cós

Pç/ de la Vila amb c/Petit

EM02/A

Sa Creu

C/ del Pontarró, 3

EM03/A

Sa Capelleta

Pç/ Cabrit i Bassa, 7

EM04/A

Cap al bon camí

Pç/ de la Vila

JA01/A

Castell d'Alaró

1

411

JA02/A

Son Fiol

4

219

JA03/A

Cova/Font de Can Llana

4

274

JA04/A

Es Picó

4

344

JA05/A

Font de ses Artigues

1

41

JA06/A

Ses Artigues / Devora ses cases

1

41

JA07/A

Cova de sa Fonteta

1

20

JA08/A

Sa Font des Jardí

1

20

JA09/A

Cova Major

1

20

JA10/A

Ca na Fara

C/ Ca na Fara, 33

JA11/A

Son Tugores

JA12/A

Son Berní

Passatge del Molí

JA13/A

Son Ibert

2

79

JA14/A

Bànyols

3

149

JA15/A

Son Bieló

C/ de Son Sitges, 11

JA16/A

Son Borràs

C/ Ca Na Fara

JA17/A

Son Vidal

C/ de Son Sitges, 1

JA18/A

Es Claperots

4

279

JA19/A

Es Claperots

4

279

JA20/A

Es Claperots (no localitzat)

JA21/A

Es Claperots

4

279

JA22/A

Es Claperots

4

682

JA23/A

Son Palou/Font de Sa Pedrera

4

355-358-757

JA24/A

Son Fonoll

4

296-298-300

JA25/A

Can Peixet

4

322

JA26/A

Tanca des Cementeri

4

324

JA27/A

Dalt des Puig

4

686

JA28/A

Son Fortesa

3

151

JA29/A

Es Bosquets

4

324

JA30/A

Son Perot / Darrera ses Cases

4

324

JA31/A

Es Coster

4

720

JA32/A

Es Pins Verds

1

295

JA33/A

Sa Teulera Vella

1

294

JA34/A

Sa tanca d'en Ferretó

JA35/A

Penya de sa Bastida

1

20

JA36/A

Cova de Sant Antoni

1

358

JA37/A

Cova des Jai Mora

1

411

JA38/A

Son Ferrer

JA39/A

Son Sant Joan

4

548

JA40/A

Can Manyoles

JA41/A

Puig de s'Apit

4

422-423

JA42/A

S'Era Vella

3

124-127

JA43/A

Puig de s'Era Vella

3

124-129

JA44/A

Son Pere Antoni

2

156

JA45/A

Sa Penya de Can Sec

3

259

JA46/A

Cova des Bufadors

JA47/A

Coll d'Orient (no localitzat)

JA48/A

Es Pinaret

2

128

JA49/A

Es Ribellet

3

353

JA50/A

Sa Candela

2

166

JA51/A

Es Clapers des Gegants

2

127

JA52/A

Sa font de can Xirgo

2

119

JA53/A

Son Ordines

2

119

JA54/A

Casa d'Amunt es sementer

2

111

JA55/A

Cova de s'Almedrà

2

111

JA56/A

Can Peret

3

238

JA57/A

Es Gentils

3

262

JA58/A

Pla des Pujol

La publicació d’aquest acord es fa a reserva de l’aprovació de l’acta.

Contra aquest acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent a la publicació del present acord. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. No obstant l’anterior, es pot exercitar, si n’és el cas, qualsevol altre recurs que s’estimi pertinent.

Palma, 26 d’octubre de  2018

El secretari de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme

Jaume Munar Fullana