Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 10881
Departament de Cultura.- Modificació del Pla Estratègic de Subvencions de Cultura 2016-2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern de Palma, en sessió de dia 3 d’octubre de 2018, aprovà la modificació del Pla Estratègic de Subvencions de Cultura 2016-2019

  Palma, 10 d’octubre de 2018

El cap del Departament Damià Sans Tous

PLA ESTRATÈGIC DE SUBVENCIONS DE CULTURA 2016-2019

El Pla estratègic de subvencions 2016-2019 de la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma parteix del principi que la cultura és un factor estratègic en la construcció de la ciutat i el seu desenvolupament econòmic, social i territorial.

L’Administració local, com a prestadora de serveis i immediata interlocutora amb la societat més pròxima, ha de promoure i estimular totes les iniciatives de caràcter cultural sorgides de la iniciativa col•lectiva. S’han de posar les màximes facilitats perquè puguin prosperar tots els projectes promoguts des de la ciutadania i que suposin un benefici i una millora evidents per a la societat que els envolta. Palma necessita que les estructures culturals siguin sòlides i actives, i l’Administració ha de comptar amb la complicitat del seu teixit cultural i ha d’estimular l’organització de noves iniciatives, la il•lusió per a nous projectes i reptes més ambiciosos. Per això, les iniciatives subvencionades han de representar l’evolució de les necessitats de la ciutadania, que ha passat de ser beneficiària d’un model de gestió cultural intervencionista i més o manco estàtic a un model cada cop més actiu i de participació. 

Es du a terme, complint les previsions de l’article 8 de la Llei 38/2003, general de subvencions, de 17 de novembre, que obliga les administracions que pretenguin atorgar subvencions a aprovar, prèviament, un pla estratègic que contingui els objectius i els efectes que es pretenen aconseguir amb la seva aplicació, el termini necessari per a la seva consecució, els costs previsibles i les seves fonts de finançament, supeditant-se en qualsevol cas al compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. Aquesta regulació ha estat desenvolupada pels articles 10 a 15 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol. 

Aquest Pla ha de ser una eina útil que implementi vertaderes polítiques municipals de promoció de l’activitat cultural d’acord amb els principis i les obligacions competencials de l’Ajuntament de Palma.

La Llei 23/2006, de 20 de desembre, de capitalitat de Palma, al capítol XII, Cultura, al seu art. 103, defineix les obligacions de l’Ajuntament en matèria de cultura, que es poden resumir en:

  •  Proporcionar ofertes culturals d’interès per a la ciutadania. 
  • Donar suport a la iniciativa ciutadana i cívica.
  • Impulsar les activitats dels sectors culturals sense ànim de lucre.
  • Crear, gestionar i mantenir el patrimoni artístic, científic, tecnològic, natural i documental.
  • Protegir i fomentar el patrimoni lingüístic i la cultura tradicional de la ciutadania.
  • Incentivar la presència a Palma d’indústries culturals i d’equipaments d’ús cultural.
  • Participar en l’impuls de grans infraestructures culturals de titularitat autonòmica.
  • Difondre la cultura pels pobles i per les barriades.

El Decret de batlia núm. 2751, de 18 de febrer de 2016, publicat al BOIB núm. 29, de 3 de març de 2016, d’organització dels serveis administratius de l’Ajuntament de Palma, que estructura les àrees de govern i les competències delegades atorga, entre d’altres, a l’Àrea de Cultura:

  • Dur a terme la promoció i la dinamització cultural de la ciutat.
  • Promoure iniciatives culturals de suport a la programació dels districtes.
  • Donar suport a la investigació, la difusió i els projectes de recuperació de la memòria històrica.
  • Promoure l’ús del català als diversos àmbits de la vida ciutadana.
  • Conservar i custodiar els béns que integren el patrimoni històric, artístic, científic, tecnològic i natural del municipi de Palma.

D’acord amb la normativa d’aplicació, les subvencions es tramiten conformement als principis d’objectivitat, concurrència i publicitat, garantint la transparència de les actuacions administratives. A aquests efectes, l’òrgan competent per a la seva concessió ha d’establir les  bases reguladores de cada convocatòria, els requisits i els procediments de concessió i justificació.

Aquestes subvencions són compatibles amb altres ajuts institucionals, premis i/o finançament privat als quals els projectes presentats a la present convocatòria puguin optar, sempre que la suma dels ajuts no superi el 100% del cost del projecte, que no sigui subvencionat més d’un cop el mateix concepte, se’n deixi constància als projectes i l’Ajuntament de Palma en sigui informat convenientment. 

De conformitat amb l’article 12.1.c) del RD 887/2006, el Pla Estratègic, a fi de permetre el seguiment i l’avaluació contínua aplicable a línies de subvenció, exigeix que es determinin uns indicadors relacionats amb els objectius del Pla, que es detallaran a l’apartat de cada línia.

1. OBJECTIUS ESTRATÈGICS

  • Afavorir iniciatives per a la realització de projectes, activitats i esdeveniments diversos que projectin i singularitzin Palma en alguna manifestació cultural. 
  • Promoure projectes que complementin les línies de treball directe de la Regidoria de Cultura. 
  •  Afavorir i fomentar les iniciatives que contribueixin al manteniment i la difusió de les manifestacions de cultura popular i tradicional.
  • Fomentar iniciatives de recuperació, conservació i difusió del patrimoni de Palma.
  • Donar suport a la investigació, la difusió i als projectes de recuperació de la memòria històrica.
  • Promoure l’ús del català en els diversos àmbits de la vida ciutadana.
  • Donar suport als establiments culturals dedicats a la promoció, exhibició i comerç cultural.

2. NATURALESA JURÍDICA

Els plans estratègics de subvencions són un instrument de gestió de caràcter programàtic, que manquen de rang normatiu, que no suposen una incidència directa dins l’esfera dels particulars, i l’aprovació dels quals no genera drets ni obligacions per a l’Administració.

La seva efectivitat queda condicionada a l’aprovació de les corresponents bases i les convocatòries de les diferents línies de subvenció, com també de les disponibilitats pressupostàries dins cada exercici.

3. PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS

D’acord amb el que preveu l’Ordenança municipal de subvencions, els procediments de concessió de subvencions poden ser de forma directa o mitjançant procediment en règim de concurrència competitiva.

Amb caràcter general, les subvencions s’han de concedir en règim de concurrència competitiva. A més, poden concedir-se mitjançant ajuda directa les que figurin com a nominatives en els pressuposts municipals. Per als supòsits en els quals, d’acord amb la naturalesa de la subvenció, la seva urgència o l’interès públic, es requereixi un tipus de procediment de concessió diferent, aquest es podrà utilitzar, d’acord amb la legislació vigent, amb la justificació prèvia corresponent.

A les bases de subvenció s’ha d’indicar el procediment adequat per a cadascuna de les línies de subvenció que s’hi regulin.

4. COSTS PREVISIBLES I FONS DE FINANÇAMENT

Dins el cost previsible, la quantitat màxima anual destinada a cada convocatòria de subvencions serà el que s’aprovi en el pressupost municipal anual i es concretarà a cadascuna de les bases de la convocatòria pública de subvencions. 

El finançament serà el que s’aprovi al Pressupost municipal, d’acord amb les aplicacions pressupostàries.

5. LÍNIES DE SUBVENCIONS

S’estableixen les següents línies de subvencions:

LÍNIA 1. Suport a les bandes de música i escoles de música i danses tradicionals

Només poden ser beneficiàries d’aquesta línia les propostes que s’ajustin a una de les següents definicions:

  •  Les bandes de música, integrades majoritàriament per joves, que tinguin per objectiu la formació i la realització d’activitats musicals.
  • Escoles de “música i danses” tradicionals mallorquines que tinguin per objectiu difondre i ensenyar la música i els balls tradicionals.

Objectius i efectes: Fomentar la difusió i l’ensenyament de la música, i també dels balls i la música tradicionals de Mallorca.

Beneficiaris: Entitats sense ànim de lucre que difonguin i ensenyin la música i els balls tradicionals mallorquins, i les associacions sense ànim de lucre de bandes de música, integrades majoritàriament per joves, que tinguin per objectiu la formació i la realització d’activitats musicals i, la seva seu, a Palma.

Indicadors per avaluar el treball desenvolupat:    

1.  Consignació pressupostària inicial.

2.  Nombre de projectes presentats

3.  Nombre de projectes que compleixen requisits i/o superen puntuació mínima

4.  Nombre de projectes subvencionats inicialment.

5.  Percentatge de projectes subvencionats inicialment sobre el total que assoleix requisits i/o puntuació mínima

6.  Import total subvencionat inicialment.

7.  Percentatge subvencionat sobre la consignació pressupostària inicial

8.  Percentatge de projectes subvencionats finalment (Eficàcia en la realització de projectes, sobre els subvencionats inicialment)

9.  Nombre de sol•licitants diferents, els projectes dels quals assoleixen requisits i/o superen puntuació mínima

LÍNIA 2. Activitats de dinamització cultural de la ciutat 

Es poden convocar en una o diverses de les següents categories, en funció de la disponibilitat pressupostària.

Per a projectes dedicats a alguna de les temàtiques següents:

  • Activitats de dinamització cultural en l’àmbit de qualsevol disciplina artística o la seva combinació (música i/o arts escèniques i/o arts visuals i/o audiovisuals i/o còmic) i Activitats de formació o jornades de treball en l’àmbit de les indústries culturals i creatives.
  • Festivals o fires centrats en qualsevol disciplina artística o la seva combinació. 
  • Festivals i/o activitats musicals.
  • Projectes de creació i/o producció i/o exhibició d’arts escèniques.
  • Projectes de creació i/o producció i/o exhibició de música.
  • Projectes de creació i/o producció i/o exhibició d’audiovisuals.
  • Projectes de creació i/o producció i/o exhibició de còmic.
  • Projectes de creació i/o producció i/o exhibició d’art urbà i/o arts visuals 
  • Projectes d’arts visuals en residència a centres de creació locals.
  • Projectes d’arts escèn
  • iques en residència en algun dels centres municipals.

Objectius i efectes: Fomentar la programació cultural de qualitat a la ciutat.

Beneficiaris: Les persones físiques o jurídiques, públiques o privades; les agrupacions de qualsevol de les persones esmentades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o de patrimoni separat que, fins i tot mancant de personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes, les activitats o els comportaments, o que es trobin en la situació que motiva la concessió de la subvenció, que compleixin els requisits i les obligacions previstes als articles 13 i 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i als articles 10 i 11 de l’Ordenança municipal de subvencions; que realitzin o promoguin actuacions o activitats en benefici de la creació artística, la producció i la dinamització cultural de la ciutat; fonamentin l’atorgament de la subvenció d’acord amb el que preveu aquesta convocatòria i presentin projectes dels tipus d’activitats ja esmentades en aquest paràgraf per a realitzar a Palma.

Per a ser-ne beneficiari cal que el fi, l’objectiu, l’execució del projecte o la realització de l’activitat radiqui a l’àmbit territorial del municipi de Palma.

Indicadors per avaluar el treball desenvolupat:    

1.  Consignació pressupostària inicial.

2.  Nombre de projectes presentats

3.  Nombre de projectes que compleixen requisits i/o superen puntuació mínima

4.  Nombre de projectes subvencionats inicialment.

5.  Percentatge de projectes subvencionats inicialment sobre el total que assoleix requisits i/o puntuació mínima

6.  Import total subvencionat inicialment.

7.  Percentatge subvencionat sobre la consignació pressupostària inicial

8.  Percentatge de projectes subvencionats finalment (Eficàcia en la realització de projectes, sobre els subvencionats inicialment)

9.  Nombre de sol•licitants diferents, els projectes dels quals assoleixen requisits i/o superen puntuació mínima

LÍNIA 3. Suport a la investigació, la difusió i la conservació del patrimoni 

Es poden convocar en una o diverses de les següents categories, en funció de la disponibilitat pressupostària.

Per a projectes dedicats a alguna de les temàtiques següents:

  • Investigació, difusió i conservació del patrimoni arqueològic i etnològic del terme municipal Palma.
  • Activitats de dinamització de la cultura jueva relacionades amb el centre Maimó de Ben Faraig, de titularitat municipal.
  • Investigació, difusió i conservació del patrimoni cultural i artístic de Palma.
  • Investigació, difusió i conservació del patrimoni immaterial i la cultura popular i tradicional pròpia.
  • Estudis o projectes de recerca.

Objectius i efectes: Fomentar totes les iniciatives encaminades a la investigació, la conservació i la difusió del patrimoni, de les tradicions i de la història de Palma.

Beneficiaris: Les persones físiques o jurídiques, públiques o privades; les agrupacions de qualsevol de les persones esmentades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o de patrimoni separat que, fins i tot mancant de personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes, les activitats o els comportaments, o que es trobin en la situació que motiva la concessió de la subvenció; que compleixin els requisits i les obligacions previstes als articles 13 i 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i als articles 10 i 11 de l’Ordenança municipal de subvencions; que realitzin o promoguin actuacions o activitats en benefici de la difusió i la promoció del patrimoni històric de Palma; que fonamentin l’atorgament de la subvenció d’acord amb el que preveu aquesta convocatòria i que presentin projectes d’activitats i de difusió de la història, les tradicions, els personatges i l’urbanisme de Palma.

Per a ser-ne beneficiari cal que el fi, l’objectiu, la història contada, l’execució del projecte o la realització de l’activitat radiqui a l’àmbit territorial del municipi de Palma.

Indicadors per avaluar el treball desenvolupat:    

1.  Consignació pressupostària inicial.

2.  Nombre de projectes presentats

3.  Nombre de projectes que compleixen requisits i/o superen puntuació mínima

4.  Nombre de projectes subvencionats inicialment.

5.  Percentatge de projectes subvencionats inicialment sobre el total que assoleix requisits i/o puntuació mínima

6.  Import total subvencionat inicialment.

7.  Percentatge subvencionat sobre la consignació pressupostària inicial

8.  Percentatge de projectes subvencionats finalment (Eficàcia en la realització de projectes, sobre els subvencionats inicialment)

9.  Nombre de sol•licitants diferents, els projectes dels quals assoleixen requisits i/o superen puntuació mínima

LÍNIA 4. Suport a les iniciatives de recuperació de la memòria històrica 

Es poden convocar en una o diverses de les següents categories, en funció de la disponibilitat pressupostària.

Per a projectes dedicats a alguna de les temàtiques següents:

  • Estudis i projectes de recerca.
  • Publicacions i/o documentals i/o recursos audiovisuals.
  • Activitats i/o obres de divulgació relacionades amb les arts escèniques i la música.

Objectius i efectes: Fomentar les iniciatives encaminades a recuperar la memòria històrica.

Beneficiaris: Les persones físiques o jurídiques, públiques o privades; les agrupacions de qualsevol de les persones esmentades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o de patrimoni separat que, fins i tot mancant de personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes, les activitats o els comportaments, o que es trobin en la situació que motiva la concessió de la subvenció; que compleixin els requisits i les obligacions previstes als articles 13 i 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i als articles 10 i 11 de l’Ordenança municipal de subvencions; que realitzen o promouen actuacions o activitats en benefici de la recuperació de la memòria històrica de Palma, que fonamenten l’atorgament de la subvenció d’acord amb el que preveu aquesta convocatòria i que presentin projectes d’activitats de difusió de la memòria històrica.

Per a ser-ne beneficiari cal que el fi, l’objectiu, la història contada, l’execució del projecte o la realització de l’activitat radiqui a l’àmbit territorial del municipi de Palma.

Indicadors per avaluar el treball desenvolupat:  ç

1.    Consignació pressupostària inicial.

2.    Nombre de projectes presentats

3.    Nombre de projectes que compleixen requisits i/o superen puntuació mínima

4.    Nombre de projectes subvencionats inicialment.

5.    Percentatge de projectes subvencionats inicialment sobre el total que assoleix requisits i/o puntuació mínima

6.    Import total subvencionat inicialment.

7.    Percentatge subvencionat sobre la consignació pressupostària inicial

8.    Percentatge de projectes subvencionats finalment (Eficàcia en la realització de projectes, sobre els subvencionats inicialment)

9.    Nombre de sol•licitants diferents, els projectes dels quals assoleixen requisits i/o superen puntuació mínima

Es podran convocar en una o diverses de les següents categories, en funció de la disponibilitat pressupostària.

Per a projectes dedicats a alguna de les temàtiques següents:

  •  Publicacions de materials didàctics de difusió i coneixement de la llengua catalana.
  • Activitats de formació, difusió i coneixement de la llengua catalana.

Objectius i efectes: Fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits de la vida ciutadana.

Beneficiaris: Les persones físiques o jurídiques, públiques o privades; les agrupacions de qualsevol de les persones esmentades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o de patrimoni separat que, fins i tot mancant de personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes, les activitats o els comportaments, o que es trobin en la situació que motiva la concessió de la subvenció; que compleixin els requisits i les obligacions previstes als articles 13 i 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i als articles 10 i 11 de l’Ordenança municipal de subvencions; que realitzin o promoguin actuacions o activitats en benefici del foment de l’ús de la llengua catalana a Palma, que fonamentin l’atorgament de la subvenció d’acord amb el que preveu aquesta convocatòria i que presentin projectes d’activitats i de promoció de la llengua.

Per a ser-ne beneficiari cal que el fi, l’objectiu, la història contada, l’execució del projecte o la realització de l’activitat radiqui a l’àmbit territorial del municipi de Palma.

Indicadors per avaluar el treball desenvolupat: 

1.  Consignació pressupostària inicial.

2.  Nombre de projectes presentats

3.  Nombre de projectes que compleixen requisits i/o superen puntuació mínima

4.  Nombre de projectes subvencionats inicialment.

5.  Percentatge de projectes subvencionats inicialment sobre el total que assoleix requisits i/o puntuació mínima

6.  Import total subvencionat inicialment.

7.  Percentatge subvencionat sobre la consignació pressupostària inicial

8.  Percentatge de projectes subvencionats finalment (Eficàcia en la realització de projectes, sobre els subvencionats inicialment)

9.  Nombre de sol·licitants di

LÍNIA 6. Suport a la creativitat i la producció literàries, les arts plàstiques, les arts visuals, el còmic, la música, les arts escèniques i l’audiovisual: Premis Ciutat de Palma

Els Premis Ciutat de Palma són una convocatòria anual de promoció i reconeixement a la creació cultural en les seves més diverses manifestacions. A través d’aquesta convocatòria i la dotació econòmica dels Premis, l’Ajuntament de Palma impulsa i reconeix la tasca dels artistes i creadors culturals i dóna estímuls perquè el sector cultural pugui afrontar noves iniciatives i reptes més ambiciosos. 

Es podran convocar en una o diverses de les següents categories, en funció de la disponibilitat pressupostària.

  • Premi Ciutat de Palma d’Arts Visuals
  • Premi Ciutat de Palma de Còmic
  • Premi Ciutat de Palma de Novel•la i Poesia
  • Premi Ciutat de Palma de Música
  •  Premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques
  • Premi Ciutat de Palma d’Audiovisuals

Objectius i efectes: Fomentar la creativitat, l’originalitat, la qualitat i la innovació en els àmbits que proposa la línia 6.

Beneficiaris: Autors, artistes, realitzadors i productors d’acord amb les bases que es convoquin.

Indicadors per avaluar el treball desenvolupat:

1.   Consignació pressupostària inicial.

2.   Nombre de  projectes presentats

LÍNIA 7. Suport als projectes d’investigació en l’àmbit de les humanitats, les ciències socials, o la cultura popular i tradicional que han d’estar vinculats per la seva temàtica a la ciutat de Palma

La investigació és un element essencial per al present i el futur d’un país i el reflex del poder intel•lectual d’un poble. La recerca necessita del suport institucional, i la convocatòria de beques és un estímul per als investigadors, que hi trobaran més motivacions per a afrontar o continuar aquest tipus de projectes. 

Objectius i efectes: Finançar projectes de recerca i investigació acadèmica.

Beneficiaris: Investigadors i estudiosos en l’àmbit de les ciències socials, les humanitats i la història. 

Indicadors per avaluar el treball desenvolupat:

1.  Consignació pressupostària inicial.

2.  Nombre de projectes presentats

LÍNIA 8. Suport als establiments culturals dedicats a la promoció, l’exhibició o el comerç cultural de caràcter privat. 

Es podran convocar en una o diverses de les següents modalitats, en funció de la disponibilitat pressupostària.

MODALITAT A - ARTS EN VIU: Espais estables d’exhibició d’arts escèniques com teatre, dansa, circ, i altres disciplines de les arts en viu, així com sales de música en viu o espais independents. 

  • Sales de teatre, dansa, circ i altres disciplines de les arts en viu.
  • Sales de música en viu.
  • spais independents de creació i exhibició artística i cultural, entesos com espais independents i multidisciplinars que donen suport a la producció, la investigació i l’exhibició artística i cultural, i que ofereixen una programació periòdica d’activitats. 

MODALITAT B - COMERÇ CULTURAL: Establiments comercials de l’àmbit cultural. 

  • Llibreries
  • Galeries d’art

MODALITAT C: CINEMES 

  • Sales de Cinema amb 7 sales d’exhibició o menys. 

Objectius i efectes: Regular el procediment de sol·licitud, tramitació, concessió, cobrament i justificació dels ajuts per a establiments culturals dedicats a la promoció, exhibició i/o del comerç cultural de caràcter privat dins l’àmbit de les competències de la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística.

Beneficiaris: Les persones físiques o jurídiques privades que gestionin establiments de promoció, exhibició o comerç cultural i sales de cinema, incloent tant els subjectes que tenen el local en règim de propietat com en règim de lloguer; que compleixin els requisits i les obligacions previstes als articles 13 i 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i als articles 10 i 11 de l’Ordenança municipal de subvencions.

Per a ser-ne beneficiari cal que els establiments estiguin domiciliats a la ciutat de Palma.

 Indicadors per avaluar el treball desenvolupat:    

1.    Consignació pressupostària inicial.

2.    Nombre d’establiments presentats

3.    Nombre d’establiments que compleixen requisits 

4.    Nombre d’establiments subvencionats inicialment.

5.    Percentatge d’establiments subvencionats inicialment sobre el total que assoleix els requisits 

6.    Import total subvencionat inicialment.

7.    Percentatge subvencionat sobre la consignació pressupostària inicial

8.    Percentatge d’

6. INDICADORS DE RESULTATS PER A AVALUAR CONSECUCIÓ D’OBJECTIUS

La consecució dels objectius que es fixen per a cada una de les línies d’aquest pla estratègic de subvencions, a través de les dades que es recullin amb els “Indicadors per avaluar el treball desenvolupat”, es podran avaluar amb la comparació dels “indicadors de resultat” i els “valors” que estableix la taula ANNEX I.

7. DESPESES SUBVENCIONABLES

Són les que, de manera indubtable, responen a la naturalesa de l’activitat subvencionada, resulten estrictament necessàries i es realitzen en el termini establert, amb les excepcions que s’indiquin a les bases concretes de cada convocatòria.

8. CALENDARI I PERÍODE D’EXECUCIÓ

Les convocatòries de subvencions seran anuals, i les bases especificaran les línies de subvencions i les categories que es convoquen. 

Un cop aprovades, les bases es publicaran al BOIB, i les persones o les entitats que compleixin els requisits en podran presentar les sol·licituds en el termini i en la forma que especifiqui cada convocatòria.

9. RÈGIM DE SEGUIMENT I AVALUACIÓ APLICABLE A LES DIFERENTS LÍNIES DE SUBVENCIONS

Per a les línies 1 a 5, es farà una valoració qualitativa a partir de les memòries tècniques presentades a les justificacions de les subvencions. Per això, cada memòria es valorarà tenint en compte la correcta presentació i el contingut respecte de:

  • Memòria descriptiva de les activitats subvencionades, amb indicació del lloc i les dates de realització; el nombre i la tipologia dels participants, la regularitat del seu funcionament i, en general, els elements que consten com a criteris de valoració i altres dades que siguin d’interès per a l’objectiu del projecte o l’activitat subvencionada.
  • Justificants interns de l’entitat de la realització de les activitats subvencionades –llistes d’assistents, fotografies, etc.
  • Elements publicitaris (cartells, fullets, difusió a través de les noves tecnologies) en què aparegui la difusió de les activitats.
  • Memòries econòmiques o comptes justificatius que han d’incloure els ingressos i els justificants de les despeses realitzades per a executar les activitats subvencionades en relació amb els projectes presentats.
  •  Llista numerada, ordenada sistemàticament i detallada, de tots els documents que permetin acreditar el compliment de les condicions imposades, la consecució dels objectius prevists a l’acte de concessió de la subvenció, i també el cost

Per a les línies 6 i 7, l’avaluació correspondrà al veredicte emès pel jurat nomenat per a cadascuna de les especialitats convocades. El seguiment dependrà del que estableixi cadascuna de les seves bases.

10. INFORME ANUAL

Amb el resultat de les valoracions, dins el segon trimestre de cada any, s’emetrà un informe en el qual es recolliran la relació d’activitats realitzades i l’eficàcia i l’eficiència dels recursos destinats en relació amb la consecució dels objectius prevists.

11. SEGUIMENT DEL PLA ESTRATÈGIC

Amb el resultat de les valoracions de les memòries tècniques i les conclusions que se n’extreguin, es proposarà, si s’escau, la continuació, la substitució o la modificació de determinats criteris i punts de les bases de cadascuna de les convocatòries amb les seves línies de subvenció, amb l’objecte de millorar-ne l’eficàcia i l’eficiència en relació amb la consecució dels objectius plantejats.

Les conclusions del seguiment d’aquest Pla podran quedar reflectides en la redacció del següent Pla estratègic, mitjançant les modificacions oportunes.