Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 10382
PalmaActiva.- Bases de la convocatoria dels premis audiovisuals Palma Film Office de PalmaActiva ( Publicat extracte a la Base de Dades Nacional de Subvencions ID 417996

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per decret de gerència núm. PAC 201800412, de data 03 d’octubre de 2018, s’aprovà la convocatòria i les bases reguladores dels Premis Audiovisuals Palma Film Office 2018. Es publiquen les esmentades bases per a general coneixement.

Contra el present Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l’ha dictada, d’acord amb el que disposa l’article 123 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. El termini per interposar-lo és d’un mes comptat des de la seva aprovació, i en aquest cas no es pot interposar recurs contenciós administratiu fins que no s’hagi resolt el de reposició.

El recurs de reposició potestatiu s’haurà de presentar en el Registre d’aquest Organisme o a les dependències a què es refereix l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, abans esmentada. S’entendrà desestimat quan no s’hagi resolt ni notificat la resolució en el termini d’un mes, comptat des de l’endemà de la seva interposició i en aquest cas quedarà expedita la via contenciosa administrativa.

Si no s’utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu, segons el que estableix l’article 123 abans esmentat i el que disposa la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat Contenciós Administratiu o la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, comptats des de l’endemà de la seva aprovació, tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que es consideri convenient

Palma, 03 d’octubre  2018

La gerent en funcions

Josefa Peláez Gallego

 

BASES DELS PREMIS AUDIOVISUALS PALMA FILM OFFICE 2018

Palma Film Office és un servei gratuït de PalmaActiva que té com a objecte facilitar informació sobre localitzacions a Palma, facilitar-ne l’obtenció d’autoritzacions de fotografia i rodatge, i donar suport al teixit empresarial i professional del sector.

Amb aquests objectius, PalmaActiva estableix la IV convocatòria anual dels Premis Audiovisuals, un concurs que es tramita per concurrència competitiva.

1. Objecte del concurs

Els Premis Audioviusals de PalmaActiva tenen una doble finalitat:

-Promoure la ciutat de Palma com a localització de produccions audiovisuals.

-Impulsar el desenvolupament econòmic local i el suport a la professionalització en el sector.

2. Categories i destinataris dels Premis

Poden optar als Premis les produccions audiovisuals que es presentin a qualsevol de les tres categories del concurs sempre i quan compleixin amb un dels tres següents criteris:

- O bé que incloguin de forma destacada ubicacions i escenaris interiors i/o exteriors recognoscibles de Palma. La seva temàtica és lliure, amb les limitacions que més endavant s'assenyalen.

- O bé que el/s participant/s tinguin la seva residència instal·lada a Palma.

- O bé que en el cas de ser una empresa que presenti el treball, aquesta tingui domicili fiscal a Palma.

Les obres han de ser originals i creació dels sol·licitants al concurs. No poden optar als Premis les produccions audiovisuals que continguin mes d’un 15% de material no original sobre la totalitat de l’obra. Els sol·licitants han de tenir disponibilitat sobre l’obra en qualitat d’autors.

No s’acceptaran les obres que tinguin un caràcter o contingut purament publicitari d’alguna marca, bé, producte o servei. L’organització es reserva el dret d’exclusió dels treballs que presentin continguts violents, obscens, xenòfobs, discriminatoris, tipificats com a delicte o qualsevol altre contingut que atempti contra la dignitat de les persones.

Tampoc es poden presentar obres audiovisuals que amb una data de producció superior a cinc anys des de l’establiment de la convocatòria d’aquest concurs o que s'hagin presentat amb anterioritat a un altre concurs de PalmaActiva; ni aquelles premiades anteriorment a qualsevol altre concurs de PalmaActiva.

Els premis consten de tres categories, cada una amb un sol premi

Per a cada categoria de premi s’elevarà proposta d’obra premiada i una obra finalista, de forma que si una obra premiada a una categoria renuncia o no accedeix al premi, hi accedirà el finalista de la mateixa categoria. Si aquest també hi renuncies, se declararà la categoria deserta. Igualment la comissió avaluadora podrà proposar la declaració de desert d’una o varies categories de premi:

1.-Premi Vídeo Promocional de Palma, amb un import de 2.000 €. Les obres presentades a aquesta categoria han de tenir una durada mínima de 20 segons i màxima de 40 segons.       

2.-Premi Animació Digital, amb un import de 4.000 €. Les obres presentades a aquesta categoria han de tenir una durada màxima de 10 minuts, s’han de presentar en format digital i poden ser de qualssevol temàtica i tècnica d'animació.

3.-Premi Curtmetratges, amb un import de 4.000 €. Les obres presentades a aquesta categoria han de tenir una durada màxima de 30 minuts i la seva temàtica és lliure (ficció, documentals, etc.).

Cada participant, individual o col·lectiu, pot presentar el nombre de produccions audiovisuals que consideri a les tres categories, però únicament pot ser guardonat amb un premi.

Poden participar en aquestes tres categories tant les persones físiques com les jurídiques legalment constituïdes sota qualsevol fórmula, si el seu objecte social –de les persones jurídiques– està relacionat amb el sector audiovisual i la producció i/o comercialització de filmacions.

A l’obra audiovisual han de figurar el seu títol i la seva autoria, i, si s’escau, l’entitat o el titular d’aquesta. Les obres s’han de presentar en el seu idioma original i si aquest no és el català o el castellà, amb subtítols en un d’aquests dos idiomes.

Els beneficiaris no s’han de trobar en cap de les circumstàncies previstes a l’article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Els premis que es concedeixin es publicaran a la Base nacional de dades de subvencions i el seu import estarà subjecte a les retencions fiscals vigents que corresponguin en cada moment.

3. Presentació de sol·licituds i documentació

Es poden presentar sol·licituds des que es publiqui aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears fins al 31 d’octubre de 2018.

Les sol·licituds s’han de presentar mitjançant model oficial de participació, que es pot obtenir electrònicament al web http://www.palmaactiva.com o físicament a la seu de PalmaActiva, al c. del Socors, 22, Palma, en horari de 9 a 14 h, de dilluns a divendres laborables.

Les sol·licituds presentades per persones físiques –tant individuals com col·lectives– han d’estar signades per tots els membres. Les presentades per persones jurídiques han d'estar signades pels seus representants legals. La baixa o renuncia d’un dels sol·licitants o la modificació de la persona jurídica comportarà la no valoració de l’obra.

Les sol·licituds es poden enviar per correu electrònic a l’adreça palmafilmoffice@palmaactiva.com. Si es presenten sense firma o certificat electrònic se’ls requerirà que les signin presencialment.

Si s’opta per la presentació presencial s’ha de fer al Registre General de les oficines de PalmaActiva, a PalmaActiva (c. del Socors, 22, Palma), en horari de 9 a 14h en dies laborables, de dilluns a divendres, i presentar tota documentació en un sobre tancat on s’indiqui: Premis Audiovisuals 2018, PalmaActiva, nom de l’obra que concursa i nom complet del sol·licitant.

Tant les sol·licituds presentades per correu electrònic com les presentades físicament s’han d’acompanyar amb els següents documents:

a.- Fotocòpia del DNI/NIE/ CIF del/s sol·licitant/s.

b.- Fotocòpia del DNI/NIE del representant de la persona jurídica, si escau, i caràcter de la representació.

c.- Fotografia de qui dirigeix (300 ppp en jpg i màxim 1Mb).

d.- 2 fotografies de l'obra audiovisual en format digital (300 ppp en jpg i no superior a 1Mb).

e.- Biofilmografia de qui dirigeix i, si escau, de l’empresa productora (màxim de 400 caràcters).

f.- Les obres presentades es lliuraran mitjançant una URL vàlida a on el Jurat les pugui visualitzar. Si l’autor/a no vol fer pública l’obra, pot lliurar una URL en format privat i/o ocult (mode de visualització disponible a la majoria de plataformes de difusió de vídeo com Youtube, Vimeo, etc.)

Els qui optin a les categories d'Animació digital i Curtmetratges també hauran de presentar els següents documents:

g.- Sinopsi de l'obra (màxim de 300 caràcters).

h.- Presentació d’un resum de l’obra, amb una durada màxima de 60 segons, es lliuraran mitjançant una URL vàlida a on el Jurat la pugui visualitzar. Si l’autor/a no vol fer públic el resum de l’obra, pot lliurar una URL en format privat i/o ocult (mode de visualització disponible a la majoria de plataformes de difusió de vídeo com Youtube, Vimeo, etc.)

Les obres presentades a la categoria de Curtmetratges, si en disposen –per tant, amb caràcter no obligatori– es poden acompanyar amb un certificat de gestió mediambiental de la producció i distribució de l'obra presentada a concurs, AENOR ISO AMBIENTAL 14001:2015 o un altre sistema similar.

Un cop presentada la sol·licitud amb els seus corresponents documents annexos, si s’hi observen defectes l’òrgan competent requerirà l’interessat que en el termini màxim i improrrogable de 10 dies hàbils els esmeni, amb la indicació que si no ho fa es considerarà que ha desistit de la seva sol·licitud.

4. Òrgans i funcions

L’organització i la direcció de l’activitat correspon a PalmaActiva, com també la competència per a resoldre dubtes i incidències, aprovar instruccions i aprovar definitivament els Premis. Instrueix l’expedient l’Àrea de Promoció Econòmica de l’organisme, àrea gestora de l’expedient, que durà les tasques de registre i d’admissió de sol·licituds i d’esmenes.

L’òrgan competent per a resoldre les diferents fases de la convocatòria i de l’atorgament dels Premis és la Gerència de PalmaActiva. La resolució de PalmaActiva posa fi a la via administrativa.

El concurs consta de dos òrgans:

A. Comissió Tècnica integrada per dos tècnics/ques de PalmaActiva.

B. Jurat integrat per professionals del sector audiovisual, crítics de cinema i altres persones de reconegut prestigi en aquest sector.

Una vegada determinats els seus integrants se’n publicarà la composició al web de PalmaActiva. Les votacions i les deliberacions del Jurat són secretes. El Jurat està facultat per a proposar declarar desert algun premi o tots.

Presidirà els anteriors òrgans la gerent de PalmaActiva i exercirà les funcions de secretari/ària el personal tècnic de PalmaActiva que designi la Presidència de l’òrgan.

5. Fases i criteris de selecció

El concurs consta de dues fases:

a.- Primera fase de comprovació de les sol·licituds de participació. La Comissió Tècnica comprovarà les sol·licituds presentades en el termini màxim de 10 dies naturals i per a les que presentin defectes requerirà els sol·licitants que els esmenin en el termini de 10 dies hàbils.

b.- Segona fase de valoració. En el termini màxim de 30 dies naturals el Jurat valorarà les obres presentades i emetrà proposta d’atorgament de Premis, que elevarà a l’òrgan de govern competent de PalmaActiva

La valoració del Jurat es basarà en els 8 criteris que s’esmenten a continuació, cada un dels quals se puntuarà de 0 a 10 punts, fins a sumar un total màxim de 80 punts:

1.- Qualitat artística i tècnica de l'obra audiovisual.

2.- Originalitat del plantejament.

3.- Combinació del nombre i l’originalitat dels escenaris.

4.- Informació inclosa sobre la ubicació i la història de cada lloc.

5.- Valors positius aportats a la imatge de la ciutat de Palma o elements de localització: ubicacions, localitzacions i escenaris de la ciutat/municipi de Palma.

6.- Impacte econòmic i social / sostenibilitat ambiental.

7.- Les sol·licituds individuals que presentin dones i les col·lectives en els quals el 50% o més dels integrants siguin dones.

8-. L’argument principal de l’obra presentada tracti sobre alguna de les temàtiques següents: la inserció laboral, la recerca de feina, la formació, l’emprenedoria, el món de l’empresa.

6. Acte de cloenda i lliurament dels Premis

Els noms dels projectes guanyadors s’anunciaran a l’acte públic de la cloenda en el qual es lliuraran els Premis. En cap cas es comunicaran abans. Les dates i el lloc on es desenvoluparà l’acte, els determinarà l’organització i els comunicarà amb antelació als participants a través del web de PalmaActiva.

Acceptar el Premi implica la cessió no exclusiva a PalmaActiva dels drets de reproducció, comunicació pública, divulgació i distribució gratuïta de les obres premiades amb la finalitat de promocionar els Premis de PalmaActiva i la ciutat de Palma com a destinació per a fer-hi filmacions i gravacions.

PalmaActiva es reserva el dret d’utilitzar les obres participants al web http://web.palmaactiva.com/pfo/ i a comunicacions de caràcter institucional, sense que això suposi retribució o compensació. En tot cas, s’hi farà esment del nom de l'autor o de l'autora.

Els Premis s’abonaran proporcionalment, per part alíquotes, entre els sol·licitants de l’obra guardonada; si és una persona jurídica l’abonament es farà integrament a aquesta.

7. Obligacions dels beneficiaris

Participar al concurs implica acceptar aquestes Bases. També implica l’autorització expressa a l’organització per a usar fotogrames, fotografies, tràilers i extractes de les obres presentades per a actes promocionals i de difusió del concurs, tant per canal web i xarxes socials com per canals audiovisuals, la qual es farà sempre per a finalitats promocionals i sense cap finalitat comercial ni lucrativa.

Així mateix, les dades que s’enviïn per a la selecció de les obres podran aparèixer a tots els mitjans publicitaris i de promoció del concurs. PalmaActiva es reserva el dret d’exhibició dels projectes guanyadors.

Són obligacions dels beneficiaris:

a. Complir aquestes Bases.

b. Sotmetre’s a les actuacions de comprovació, i també a qualssevol altres de revisió i control financer que puguin dur a terme els òrgans de control competents.

c. Fer publicitat del premi, amb el mínim que acordi l’organització, ja sigui mitjançant la participació a entrevistes de mitjans de comunicació, publicitat al web del sol·licitant, menció del premi concedit a la seva publicitat ordinària, etc.

d. Estar al corrent pel que fa a les obligacions fiscals i amb la Seguretat Social i no haver estat sancionat per a l’obtenció de premis, ajudes o subvencions públiques, en el moment del seu pagament.

e. Si es troba en alguna de les causes d’incompliment, reintegrar la quantia rebuda.

f. Les obres no han de lesionar drets d’autor ni altres drets de tercers, tant per les imatges com per les parts sonores. El sol·licitant garanteix la indemnitat de PalmaActiva davant qualsevol reclamació de tercers.

8. Incompliments

Es consideren incompliments de les finalitats establertes en aquestes Bases:

1.- La falsedat en les dades aportades, el plagi i l’incompliment de la llei de drets d’autor.

2.- L’obtenció del premi dinerari falsejant les condicions requerides.

3.- L’incompliment de donar la publicitat adequada al premi dinerari rebut.

Els reintegraments s’han de fer en la forma establerta al títol II de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, articles 36 a 43, amb dret d’audiència de les persones interessades.

9. Aplicacions pressupostàries

El crèdit total assignat a aquesta convocatòria és de 10.000 €, amb càrrec a l’aplicació pressupostària 40 43320 4890000  NNTT EN EL DESENV. EMPRES.- TRANSF. DINAMITZACIÓ ECONOMICA del vigent pressupost 2018 de PalmaActiva.

 

10. Règim jurídic

La concessió de les subvencions es tramita en règim de concurrència competitiva d’acord amb l’article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; l’art. 58 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la llei de subvencions; el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, Text refós de la Llei de subvencions de la CAIB; l’Ordenança municipal de subvencions (BOIB núm. 35, de 12 de març de 2015, i les Bases d’execució del Pressupost per l’any 2018. La convocatòria està presidida pels principis d’igualtat i no discriminació, publicitat, transparència, concurrència i objectivitat