Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI I INFRAESTRUCTURES

Núm. 10361
Acords de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme presos en sessió de dia 28 de setembre de 2018, relatius a expedients per a la declaració d’interès general en diversos termes municipals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

«Examinat l’expedient d’obra tramitat pel procediment de declaració d’interès general establert a l’article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears que es detalla a continuació:

EXPEDIENT

0026/2018-IG

PROMOTOR

FUNDACION BENEFICA PRIVADA ANTONIO GARAU TOUS

ASSUMPTE

MODIFICACIÓ DE DECLARACIÓ D’INTERÈS GENERAL CONCEDIDA (Exp. 79/2010-IG). Regularització de l’activitat i ampliació de les instal·lacions de planta embotelladora Font Major

EMPLAÇAMENT

POLÍGON 5, PART PARCEL·LA 22 (Son Nebot)

MUNICIPI

ESCORCA

i tot considerant,

PRIMER.- Que s’han complit els tràmits prevists a l’article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears;

SEGON.- Que a la vista de l’expedient i de la documentació que hi figura, i entenent que queden justificats els requisits exigits per l’article 26 de l’esmentada Llei.

En virtut del que suara s’ha manifestat, aquesta Comissió Insular adopta el següent ACORD:

1r) Rectificar l’Acord de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme de dia 29 de setembre 2017, que es va prendre en el procediment que es va seguir en l’expedient 79/2010-IG, pel que fa a la identificació de la finca registral.

2n) Declarar l’Interès General de l’activitat expressada d’acord amb els projectes tècnics autoritzats “Projecte bàsic de regularització de l’activitat i les instal·lacions de la planta Font Major i la seva ampliació redactat per l’enginyer industrial Francesc Bonnín Fuster amb núm. De visat 125946 de 30-12-2013, i del document de dia 1 de juny de 2018 d’addenda a l’esmentat projecte bàsic i l’Estudi d’integració paisatgística redactat per Miquel Àngel Vicens Siquier de desembre de 2014, amb correcció de març de 2015 i addenda de juny de 2018, amb independència de la llicència municipal o altres autoritzacions que puguin ser preceptives, condicionat al compliment de següents condicions:

  • Acompliment de les determinacions de l’Estudi integració paisatgística i de minimització de l’impacte visual de la Planta envasadora d’aigua mineral Font Major. Desembre 2014, redactat per Miquel Àngel Vicens Siquier amb correcció d’errades tipogràfiques de març 2015.
  • Les condicions determinades a l’acord de Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears en sessió celebrada el 27 de novembre de 2014.
  • Compliment de les prescripcions de l’informe del Servei d’Aigües Superficials de la Direcció General de Recursos Hídrics de data 14 d’octubre de 2015.
  • Les condicions de l’autorització prèvia de la Direcció General de Recursos Hídrics de data 5 de juliol de 2016.
  • Les condicions prescrites per la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat, en el seu informe de data 16 de febrer de 2016.
  • Les condicions determinades a l’informe de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat de 2 de febrer de 2017.
  • Les condicions descrites a l’informe de la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat de 28 de juliol de 2015.
  • Abans de la concessió de llicència municipal s’hauran d’esmenar les deficiències descrites a l’informe tècnic de la Direcció General de Salut Pública i Participació, de 4 d’abril de 2016.

3r) Significar igualment que, transcorreguts sis mesos des de la notificació d’aquest acord sense que s’hagi sol·licitat la llicència municipal, s’iniciarà l’expedient de caducitat, d’acord amb el que estableix l’apartat 4 de l’esmentat article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears.

4t) Assenyalar que l’activitat declarada d’interès general general suposa, de conformitat amb l’article 15 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears, la vinculació legal a la mateixa de la superfície total de la parcel·la o parcel·les afectades, per la qual cosa, abans de la concessió de la corresponent llicència municipal, s’haurà de procedir a l’esmentada vinculació de la finca registral núm.41 d’Escorca, inscrita en el Tom 870, Llibre 4, foli 128, del registre de la propietat núm.2 d’Inca que té una superfície de 74.582m2, i s’ha d’inscriure en  el Registre de la Propietat, sense que la finca no pugui ser objecte de cap acte de divisió dels prevists a l’article 32 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre de 2017, d’urbanisme de les Illes Balears, mentre subsisteixi l’activitat»

«Examinat l’expedient d’obra tramitat pel procediment de declaració d’interès general establert a l’article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears que es detalla a continuació:

EXPEDIENT

007/2015-IG

PROMOTOR

CONGREGACION HERMANAS FRANCISCANAS HIJAS DE LA MISERICORDIA – CENTRO OCUPACIONAL ISLA

ASSUMPTE

granja escola

EMPLAÇAMENT

POLIGON 4, PARCEL·LA 188

MUNICIPI

MARRATXI

i tot considerant,

PRIMER.- Que s’han complit els tràmits prevists a l’article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears;

SEGON.- Que a la vista de l’expedient i de la documentació que hi figura, i entenent que queden justificats els requisits exigits per l’article 26 de l’esmentada Llei.

En virtut del que s’ha manifestat, aquesta Comissió Insular, prèvia proposta de la Ponència Tècnica d’Ordenació del Territori i Urbanisme, adopta el següent ACORD:

1r) Declarar l’Interès General de l’activitat expressada, amb independència de la llicència municipal o altres autoritzacions que puguin ser preceptives, condicionat al compliment dels següents condicionats:

  • Els assenyalats a la Resolució del President de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears del 4 de juny de 2018, havent de complir, tant el dipòsit d’aigua com el pou, el Decret 53/2012, de 6 de juliol, sobre vigilància sanitària de les aigües de consum humà.
  • El compliment en matèria de serveis socials, no es verificarà, fins la presentació de la pertinent sol·licitud de modificació de l’autorització prevista a l’article 38 del Decret 10/2013, de 28 de febrer.
  • D’acord amb els art. 31 i 33.3c de la Llei 5/1990 de Carreteres de la CAIB les obres es realitzaran a fora de la zona de protecció de la carretera, a una distància mínima de devuit (18) metres mesurats des de l’aresta exterior de l’explanació.
  • No es podrà concedir la llicència municipal si abans no s’ha procedit a la vinculació de les finques registrals núm. 744, 747, 749 i 3783 a l’activitat de granja escola i centre ocupacional, en el Registre de la Propietat, i s’haurà de presentar una còpia de la documentació que acrediti que s’ha realitzat l’esmentada vinculació al Consell Insular.
  • Atès que la parcel·la es troba afectada per servituds aeronàutiques i d’acord amb la normativa sectorial que ho regula, abans de la concessió de la llicència, l’Ajuntament haurà d’obtenir la preceptiva autorització per part de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

2n) Exonerar el present projecte, d’acord amb l’establert a l’article 26.4 de la Llei del sòl rústic, del compliment dels paràmetres d’edificabilitat, ocupació i volum màxim exigits al títol IV de l’esmentada Llei 6/1997.

3r) Significar igualment que, transcorreguts sis mesos des de la notificació d’aquest acord sense que s’hagi sol·licitat la llicència municipal, s’iniciarà l’expedient de caducitat, d’acord amb el que estableix l’apartat 4 de l’esmentat article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears».

La publicació d’aquests acords es fa a reserva de l’aprovació de l’Acta.

Contra aquests acords, que no posen fi a la via administrativa, es pot interposar recurs administratiu d’alçada dins el termini d’un mes, i es computa a partir del dia següent al que es produeix la publicació. El recurs d’alçada es pot presentar formalment davant aquesta Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme o davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, que és l’òrgan competent per a la seva resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d’alçada es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, a comptar a partir del dia següent al de la recepció de la notificació de l’acte de desestimació del recurs administratiu d’alçada esmentat.

Contra la desestimació per silenci administratiu del recurs d’alçada es pot interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos comptadors a partir del dia següent a la desestimació per silenci, que s’entén produïda si transcorren tres mesos des de la interposició del recurs sense que no s’hagi dictat i notificat la resolució.

Tot això de conformitat amb el que preveu el vigent Reglament orgànic del Consell Insular de Mallorca, i els articles 30, 40, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Això no obstant, es pot exercir, si n’és el cas, qualsevol altre recurs que s’estimi pertinent.

Palma, 2 d’octubre de 2018

El secretari de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme

Jaume Oliver Morell