Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 9430
Acord del Consell de Govern de 14 de setembre de 2018 pel qual es crea el Conservatori Municipal d’Inca, del qual és titular l’Ajuntament d’Inca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’Ajuntament d’Inca va sol·licitar la creació d’un conservatori municipal de música (NRE L13E3442/2017, de 26 de gener), d’acord amb l’article 17 i la disposició addicional segona de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació, i d’acord amb l’article 2.2 del Decret 120/2002, de 27 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament orgànic dels instituts d’educació secundària.

El 31 de juliol de 2002, l’Ajuntament d’Inca i la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears varen signar un conveni pel qual s’atorgava la categoria d’escola reconeguda de música a l’Escola Municipal de Música Antoni Torrandell, d’Inca, amb el codi EMDR070027, tot això de conformitat amb el que disposa el Decret 37/1999, de 9 d’abril, pel qual es regulen les escoles de música i dansa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. L’Escola Municipal de Música ofereix ensenyaments elementals de música i imparteix el Programa d’Ensenyaments Professionals de Música (PREP) de la Conselleria d’Educació i Universitat.

Per donar resposta a les necessitats socials de la zona i poder així millorar l’oferta de places dels ensenyaments elementals i professionals de música, és pertinent que l’escola reconeguda de música d’Inca pugui assolir el rang de conservatori.

Les instal·lacions on s’ubicarà el conservatori són les mateixes que actualment ocupa l’Escola Municipal de Música Antoni Torrandell: l’antic edifici del Pes del Bessó, conegut com el Casal de Cultura.

L’Ajuntament d’Inca, en la sessió ordinària del dia 1 de setembre de 2017, va aprovar de forma definitiva la modificació de l’ús detallat de l’equipament públic situat al carrer de Can Dureta, núm. 5 (Casal de Cultura, Pes del Bessó), per a ús docent i sociocultural.

De conformitat amb el que disposa l’article 6 del capítol I del Reial decret 303/2010, de 15 de març, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics regulats en la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 86, de 9 d’abril), i d’acord amb els requisits que indica l’article 12 del Reial decret 389/1992, de 15 d’abril, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics (BOE núm. 102, de 28 d’abril), vigent per als ensenyaments elementals d’acord amb la disposició transitòria quarta del Reial decret 303/2010 fins que les administracions educatives no regulin els ensenyaments elementals de música i de dansa en el seu àmbit de competències, l’IBISEC ha revisat el projecte d’activitats i d’instal·lacions que l’Ajuntament ha presentat, les condicions d’habitabilitat i d’higiene, les condicions d’il·luminació i ventilació i les condicions d’accessibilitat.

En data 11 de setembre de 2018, l’Ajuntament d’Inca va presentar un compromís per dur a terme les actuacions necessàries per poder complir els requisits mínims que marca la legislació vigent, juntament amb tota la documentació tècnica que se li havia requerit, i també va renunciar a la sol·licitud d’impartició dels estudis reglats de dansa.

Així mateix, s’ha comprovat la idoneïtat de la titulació i l’acreditació dels professionals docents.

El conservatori municipal d’Inca impartirà els ensenyaments elementals de música de les especialitats de piano, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió, i els ensenyaments professionals de música de les especialitats de piano, cant, orgue, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió.

Per tot això, i de conformitat amb el que disposen els articles 17 i 18 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació, el Consell de Govern, a proposta del conseller d’Educació i Universitat, en la sessió del dia 14 de setembre de 2018, adoptà, entre d’altres, l’Acord següent:

Primer. Autoritzar, amb efectes des de l’inici del curs escolar 2018-2019, la creació del Conservatori Municipal d’Inca, del qual és titular l’Ajuntament d’Inca, que queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07015732

Denominació genèrica: conservatori elemental i professional de música

Denominació específica: Conservatori Municipal d’Inca

Titular: Ajuntament d’Inca

Domicili: carrer de Can Dureta, núm. 5

Localitat: Inca

Municipi: Inca

CP: 07300

Ensenyaments autoritzats:

Especialitats d’ensenyaments elementals de música: piano, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió.

Especialitats d’ensenyaments professionals de música: piano, cant, orgue, violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba i percussió.

Nombre de places escolars: 210

120 places escolars d’ensenyaments elementals

90 places escolars d’ensenyaments professionals

Segon. Actualitzar les adscripcions de les escoles de música reconegudes al Conservatori Municipal de Felanitx, al Conservatori Municipal de Manacor, al Conservatori Professional de Mallorca a Palma, que ja en tenien d’adscrites, i determinar les adscripcions al nou Conservatori Municipal d’Inca. La relació de les escoles adscrites a cada un dels quatre conservatoris figura en l’annex d’aquest Acord.

Tercer. Determinar que el Conservatori Municipal d’Inca quedi inclòs dins l’àmbit d’actuació del Departament d’Inspecció Educativa, que ha de vetlar perquè el centre compleixi el que disposen el Reial decret 303/2010 (BOE núm. 86, de 9 d’abril) i el Reial decret 389/1992 (BOE núm. 102, de 28 d’abril) i l’ha d’assessorar perquè pugui assolir els seus objectius. A principi de cada curs, el centre esmentat ha d’elaborar el projecte educatiu de l’any acadèmic. Aquest projecte ha d’incloure els objectius, el programa que ha d’impartir i les dades referents als alumnes i a l’horari del centre, que s’ha de formalitzar mitjançant el document d’organització de l’escola (DOE). En acabar cada curs, el centre ha d’elaborar una memòria d’activitats, en la qual ha de fer referència al projecte educatiu desenvolupat i als programes impartits. El projecte educatiu i la memòria s’han de trametre al Departament d’Inspecció Educativa.

Quart. Fer avinent al Conservatori Municipal d’Inca que està obligat a complir la normativa vigent referent a la titulació dels professors destinats als ensenyaments autoritzats mitjançant aquest Acord. En cas contrari, es revocarà l’autorització atorgada. Aquest requisit també s’exigeix en el cas que hi hagi un canvi de professors, del qual s’ha d’informar la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres.

Cinquè. Disposar que el Conservatori Municipal d’Inca, la creació del qual s’autoritza mitjançant aquest Acord, ha de complir el Codi tècnic de l’edificació (CTE) (BOE núm. 74, de 24 de març), la normativa d’higiene i d’habitabilitat (Decret 145/1997, de 21 de novembre, modificat pel Decret 20/2007) i les condicions arquitectòniques que possibiliten l’accés i la circulació de les persones amb problemes físics (Llei 8/2017, de 3 d’agost, d’accessibilitat universal de les Illes Balears, publicada en el BOIB núm. 96, de 5 d’agost). La responsabilitat per l’incompliment de les condicions esmentades correspon al titular del centre.

Sisè. Facultar el conseller d’Educació i Universitat, a través de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres, perquè adopti les mesures necessàries per a l’execució d’aquest Acord.

Setè. Notificar aquest Acord a l’Ajuntament d’Inca.

Vuitè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 14 de setembre de 2018

La secretària del Consell de Govern Pilar Costa i Serra

 

ANNEX Adscripció de les escoles municipals de música reconegudes de Mallorca

Conservatori Municipal de Felanitx (codi de centre: 07015215)

Escoles reconegudes

Municipi

Codi

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE CAMPOS

Campos

EMDR07022

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PORRERES

Porreres

EMDR07036

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE SANTANYÍ

Santanyí

EMDR07020

Conservatori Municipal de Manacor (codi de centre: 07015598)

Escoles reconegudes

Municipi

Codi

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA D’ARTÀ

Artà

EMDR07028

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE CAPDEPERA

Capdepera

EMDR07017

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE MONTUÏRI

Montuïri

EMDR 07032

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PETRA

Petra

EMDR07007

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Sant Llorenç des Cardassar

EMDR07009

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA DE SON SERVERA

Son Servera

EMDR07024

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE VILAFRANCA

Vilafranca

EMDR07026

Conservatori Municipal d’Inca (codi de centre: 07015732)

Escoles reconegudes

Municipi

Codi

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA D’ALCÚDIA

Alcúdia

EMDR07013

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE BINISSALEM

Binissalem

EMDR07002

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA MIQUEL TORTELL DE MURO

Muro

EMDR07014

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE POLLENÇA

Pollença

EMDR07030

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA SA POBLA

Sa Pobla

EMDR07033

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA DE SELVA

Selva

EMDR07033

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE SANTA MARGALIDA

Santa Margalida

EMDR07023

Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca (codi:07006810)

Escoles reconegudes

Municipi

Codi

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA D’ALGAIDA

Algaida

EMDR07008

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA JOSEP RUBIO I AMENGUAL DE CALVIÀ

Calvià

EMDR07025

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA I DANSA D’ESPORLES

Esporles

EMDR07012

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PALMA

Palma

EMDR07044

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA ANDREU TORRENS DE SANTA MARIA

Santa Maria

EMDR07029

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE SÓLLER

Sóller

EMDR07006

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE VALLDEMOSSA

Valldemossa

EMDR07043

Escoles privades de música reconegudes de Mallorca adscrites al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca (codi:07006810)

Escoles reconegudes

Municipi

Codi

ESCOLA DE DANSA SANT JAUME

Palma

EMDR07003

ESCOLA DE MÚSICA MÈTODE IRENEU SEGARRA

Palma

EMDR07010

ESCOLA DE MÚSICA NOSTRA TERRA

Palma

EMDR07021

ESCOLA DE MÚSICA QUATRE 42

Palma

EMDR07035

ESCOLA MÚSICA, MÉS MÚSICA, FUNDACIÓ

Palma

EMDR07038