Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI I INFRAESTRUCTURES

Núm. 9271
Decret de presidència de correcció d’errada material detectada en el decret de presidència de data 24 d’agost de 2018 sobre la resolució del recurs d’alçada en relació a la prova d’acreditació professional del personal d’admissió i control d’ambient intern

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

DECRET DE PRESIDÈNCIA DE CORRECCIÓ D’ERRADA MATERIAL DETECTADA EN EL DECRET DE PRESIDÈNCIA DE DATA 24 D’AGOST DE 2018 SOBRE LA RESOLUCIÓ DEL RECURS D’ALÇADA PRESENTAT PEL SR. AIRAN JESÚS PÉREZ CABRERA EN RELACIÓ A LA PROVA D’ACREDITACIÓ PROFESSIONAL DEL PERSONAL D’ADMISSIÓ I CONTROL D’AMBIENT INTERN

El President del Consell de Mallorca en data 7 de setembre ha dictat el següent Decret de correcció d’errada material

«I.- El Decret de Presidència de data 24 d’agost de 2018  pel qual es resol el recurs d’alçada presentat pel Sr. Airan Jesús Pérez Cabrera en relació a la prova d’acreditació professional del personal d’admissió i control d’ambient  conté una errada material consistent en l’omissió de dues consideracions jurídiques, que consten a la proposta de decret de Presidència  de data 7 d’agost de 2018.

II.- Aquest Decret de Presidència es publicà en el BOIB núm. 109 de data 4 de setembre de 2018.

III.- L’art. 109.2 de la Llei 39/2015 disposa que les administracions públiques podran rectificar en qualsevol moment, d’ofici o a instància de les persones interessades, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.

Per tot això, resolc

PRIMER.- Rectificar l’errada material consistent en l’omissió de dues consideracions jurídiques en el  Decret de Presidència de data 24 d’agost de 2018. En conseqüència, el Decret de Presidència que resol el recurs d’alçada presentat pel Sr. Airan Jesús Pérez Cabrera en relació a la prova d’acreditació professional del personal d’admissió i control d’ambient, queda redactat en els termes següents: 

«ANTECEDENTS

I.- El dia 14 de juny de 2018 el Sr. Airan Jesús Pérez Cabrera, amb DNI 42.221.037-Y, presentà al Registre general del Consell de Mallorca (registre d’entrada núm. 21.396) un escrit d’al·legacions adreçat al Tribunal qualificador de les proves, mitjançant el qual:

- Formula expressa impugnació a una de les preguntes del Bloc 4 “Matèries i tècniques sanitàries”, concretament la pregunta impugnada és la següent: 

En cas d'emergència, quins són els signes vitals que hem de explorar?

a)   Respiració, pols i consciència.

b)   Pressió sanguínia, consciència i pupil·les dilatades

c)   Caminar, parlar i dormir

d)   Consciència i respiració

-  Al·lega que la pregunta en qüestió ha de ser anul·lada o que siguin donades per vàlides dues possibles respostes, atès que:

* La resposta que va donar per correcta el Tribunal és la «a) Respiració, pols i consciència».

* La resposta que segons l’al·legant és la correcta és la «d) Consciència i respiració». Fonamenta aquesta resposta en base a la recomanació que senyala la guia de ressucitació de 2015, a l’apartat de primers auxilis, que emet EUROPEAN RESUSCITATION COUNCIL (Organisme Internacional que publica les pautes europees de ressucitació, que són l’estàndard per a la pràctica i la capacitació en ressucitació).

II.- En data 4 de juliol de 2018, la consellera executiva de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, en base a l’informe jurídic de la tècnica jurídica del Servei d’Activitats, acorda qualificar l’escrit d’al·legacions presentat com a recurs d’alçada, donar un tràmit d’audiència de deu dies hàbils a tots els interessats, publicant-ho al BOIB, a la seu electrònica del Consell de Mallorca i al tauler d’edictes. 

III.-En data 10 de juliol de 2018 es publicà en el BOIB núm. 85 l’edicte mitjançant el qual es dóna el tràmit d’audiència a què fa referència l’expositiu anterior. Aquest termini finalitzà dia 24 de juliol de 2018. Durant l’esmentat termini cap persona interessada presentà al·legacions. 

IV.-En data 30 de juliol de 2018 la tècnica jurídica del Servei d’Activitats emet informe jurídic sobre la proposta de resolució de recurs d’alçada en el que considera necessari que el Tribunal Qualificador de la prova de 15 maig de 2018 emeti un pronunciament explícit sobre la matèria objecte del citat recurs, atès que la pretensió del recurrent està estrictament vinculada a una de les preguntes de la prova avaluadora.

V.-En data  31 de juliol de 2018, a proposta de la tècnica jurídica del Servei d’Activitats,  es va reunir, en sessió extraordinària, el Tribunal Qualificador de la segona prova avaluadora de la convocatòria 2018 per a l’obtenció de l’acreditació professional del personal d’admissió i control d’ambient intern,  als efectes d’emetre un pronunciament explícit sobre la matèria objecte del citat recurs.

VI.-En data 7 d’agost de 2018 la consellera executiva de Territori i Infraestructures proposa que s’elevi a Decret la proposta següent:

1.- Estimar el recurs d’alçada presentat contra la resolució de la consellera executiva de Territori i Infraestructura de data 31 de maig de 2018 (publicada al BOIB de dia 5 de juny de 2018) mitjançant la qual s’aprova la llista definitiva dels aspirants que han resultat aptes, no aptes i no presentats a la prova del 15 de maig de 2018 per a l’obtenció de l’acreditació professional del personal d’admissió i control d’ambient intern en les activitats d’espectacles públics i recreatives. L’anulació d’aquesta pregunta implica que el Bloc 4 Tècniques Sanitàries passi a tenir 9 preguntes i per tant per superar-ho cal que els aspirants obtinguin una puntuació mínima de 4,5 punts.

2.- Fer una nova valoració del Bloc 4 Tècniques Sanitàries, segons la qual 3 aspirants que tenien la qualificació de no apte passen a tenir la qualificació d’aptes. La resta d’aspirants no veuen modificada la seva qualificació.

3.- Modificar la llista definitiva d’aptes, no aptes i no presentats de la prova realitzada el passat 15 de maig de 2018.

4.- Notificar aquest decret al recurrent i als interessats que passen a tenir la qualificació d’apte, i publicar  la nova llista definitiva d’aptes, no aptes i no presentats de la prova realitzada el passat 15 de maig de 2018 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la seu electrònica del Consell de Mallorca, i en el tauler d’edictes del Consell de Mallorca, amb el peu de recurs corresponent.  

FONAMENTS DE DRET

1.- Sobre  el Tribunal Qualificador anomenat per a la convocatòria 2018: la seva facultat per resoldre les  incidències que es suscitin en el transcurs de la convocatòria.

El recurs d’alçada interposat formula expressa impugnació a una de les preguntes del Bloc 4 “Matèries i tècniques sanitàries”, concretament la pregunta relativa  a quins són els signes vitals que hem de explorar, en cas d’emergència, pregunta aquesta que formava part de la prova avaluadora de dia 15 de maig de 2018.

La pregunta en qüestió, al igual que la resta de la citada prova avaluadora, va ser  formulada pel Tribunal Qualificador anomenat per a la convocatòria 2018. Concretament, els membres d’aquest  tribunal són els que es relacionen  a la base 5 de la convocatòria.

Així mateix, d’acord amb el que disposa la base 13 de la convocatòria 2018, relativa a “reclamacions administratives”, «el tribunal qualificador ha de resoldre totes les incidències que se suscitin en el transcurs d’aquesta convocatòria, d’acord amb el que disposa el règim de recursos administratius que preveu la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques».

2.- Sobre la proposta del Tribunal Qualificador reunit, en sessió extraordinària, en sessió de data 31 de juliol de 2018. 

El Tribunal, un cop analitzat el recurs d’alçada considera que:

1. «La pregunta en qüestió té un caràcter genèric, que no planteja cap supòsit concret ni amb circumstàncies especials que fessin recomanable actuar d’una manera específica, si no que es tracta d’una pregunta teòrica, on es pretén valorar si l’aspirant sap quins són els signes vitals a tenir en compte en cas d’emergència. No fa referència explícita al moment de l’avaluació primària.

2.De forma genèrica, els tres signes vitals a explorar en cas d’emergència són “Consciència, Respiració i Pols”, tal com recomana la NTP605: Primeros auxilios: evaluación primaria y soporte vital básico. Cal recordar que l’objecte de la RCP és la recuperació del ritme cardíac que és el que determina el pols.

3.Consultades les recomanacions de la EROPEAN RESUSCITATION COUNCIL, sobre parades cardiorrespiratòries a les quals fa referència el Sr. Pérez en el seu recurs, és cert que el protocol que estableix per l’avaluació primària es el d’analitzar consciència i respiració, sense mencionar l’exploració específica dels pols, no obstant cal destacar que és un protocol aplicable en primera instància en cas de parada cardiorrespiratòria, i per tant té un caràcter específic i no genèric, com es va plantejar la pregunta.

4.Per tot l’anterior, davant aquesta possible confusió entre les recomanacions establertes en els protocols mencionats anteriorment, és a dir, confusió entre les actuacions específiques de l’avaluació primària en cas de parada cardiorrespiratoria i les actuacions genèriques en cas d’emergència. Aquesta confusió pot quedar reflectida alhora de respondre la pregunta i en conseqüència, es proposa anular la pregunta objecte del recurs.

5.L’anulació d’aquesta pregunta implica que el Bloc 4 Tècniques Sanitàries passi a tenir 9 preguntes i per tant per superar-ho cal que els aspirants obtinguin una puntuació mínima de 4,5 punts.

6.Aplicant aquest criteri, es proposa fer una nova valoració del Bloc 4 Tècniques Sanitàries, segons la qual 3 aspirants que tenien la qualificació de no apte passen a tenir la qualificació d’aptes. La resta d’aspirants no veuen modificada la seva qualificació.

7.  Per  tot lo anterior, es proposa modificar la  llista definitiva d’aptes, no aptes i no presentats de la prova realitzada el passat 15 de maig de 2018».

3.- Sobre la pretensió del recurrent:  proposta d’estimació del recurs d’alçada.

El recurrent sol·licita en el seu escrit que «es procedeixi a l’anulació de la pregunta pel fet d’haver-hi dues possibles respostes correctes o donar per vàlides les dues respostes».

El Tribunal qualificador en el seu considerant 4   disposa que:

4. «Per tot l’anterior, davant aquesta possible confusió entre les recomanacions establertes en els protocols mencionats anteriorment, és a dir, confusió entre les actuacions específiques de l’avaluació primària en cas de parada cardiorrespiratoria i les actuacions genèriques en cas d’emergència. Aquesta confusió pot quedar reflectida alhora de respondre la pregunta i en conseqüència, es proposa anular la pregunta objecte del recurs».

En conseqüència, a la vista del pronunciament explícit que sobre aquesta qüestió fa el Tribunal Qualificador, es proposa a l’òrgan competent per resoldre aquest recurs d’alçada que:

- Estimi el recurs d’alçada presentat pel Sr. Pérez en el sentit de que la pregunta sigui anul·lada, tenint en compte que l’anulació d’aquesta pregunta implica que el Bloc 4 Tècniques Sanitàries passi a tenir 9 preguntes i per tant per superar-ho cal que els aspirants obtinguin una puntuació mínima de 4,5 punts.

- Es faci una nova valoració del Bloc 4 Tècniques Sanitàries, segons la qual 3 aspirants que tenien la qualificació de no apte passen a tenir la qualificació d’aptes. La resta d’aspirants no veuen modificada la seva qualificació.

- Es modifiqui la llista la llista definitiva d’aptes, no aptes i no presentats de la prova realitzada el passat 15 de maig de 2018, en el termes proposats pel Tribunal Qualificador en la sessió extraordinària celebrada dia 31 de juliol de 2018».

4.- Sobre l’òrgan competent per resoldre aquest recurs d’alçada: la presidència del Consell de Mallorca

L’objecte d’aquest recurs és la resolució de la consellera executiva de data 31 de maig de 2018 (publicada BOIB de dia 5 de juny de 2018) mitjançant la qual s’aprova la llista definitiva dels aspirants que han resultat aptes, no aptes i no presentats a la prova del 15 de maig de 2018 per a l’obtenció de l’acreditació professional del personal d’admissió i control d’ambient intern en les activitats d’espectacles públics i recreatives. Aquesta resolució no esgota la via administrativa, per la qual cosa es pot recórrer en alçada davant el superior jeràrquic que la dictà, concretament, en el cas que ens ocupa la Presidència del Consell de Mallorca.

Concretament, l’art. 9.2 u) de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre dels Consells Insulars, la competència per resoldre el recurs d’alçada correspon al President del Consell Insular. 

Per tant, resolc

1.- Estimar el recurs d’alçada interposat pel Sr. Airan Jesús Pérez Cabrera contra la resolució de la consellera executiva de Territori i Infraestructura de data 31 de maig de 2018 (publicada al BOIB de dia 5 de juny de 2018) mitjançant la qual s’aprova la llista definitiva dels aspirants que han resultat aptes, no aptes i no presentats a la prova del 15 de maig de 2018 per a l’obtenció de l’acreditació professional del personal d’admissió i control d’ambient intern en les activitats d’espectacles públics i recreatives. L’anulació d’aquesta pregunta implica que el Bloc 4 Tècniques Sanitàries passi a tenir 9 preguntes i per tant per superar-ho cal que els aspirants obtinguin una puntuació mínima de 4,5 punts.

2.- Fer una nova valoració del Bloc 4 Tècniques Sanitàries, segons la qual 3 aspirants que tenien la qualificació de no apte passen a tenir la qualificació d’aptes. La resta d’aspirants no veuen modificada la seva qualificació.

3.- Modificar la llista definitiva d’aptes, no aptes i no presentats de la prova realitzada el passat 15 de maig de 2018 en els termes següents, proposats pel Tribunal Qualificador, en la sessió extraordinària celebrada dia 31 de juliol de 2018:

LLISTA DEFINITIVA  D'APTES / NO APTES / NO PRESENTATS

(prova realitzada el 15 de maig de 2018)

 

  1r. LLINATGE

  2n. LLINATGE

  NOM 

DNI / NIE

QUALIFICACIÓ

1

 AKINTUNDE

 

 EMMANUEL

Y1485915Z

APTE

2

 ALVAREZ

 PEON

 OSCAR

10891415H

APTE

3

 ALWATTAR

 CEBALLOS

 NASSIB

80074845T

APTE

4

 AMAR

 GUERVOS

 JONATHAN

43171371A

NO APTE

5

 AMIGO

 CARRERA

 BRUNO

71512811S

APTE

6

 AREVALO

 CASTILLO

VICTOR ABRAHAM

X5737143T

APTE

7

 AROCA

 CORTES

 MATEO

50226129V

APTE

8

 BAHANA

 PUENTENUEVA

 JOSE RAMON

08811872C

APTE

9

 BASANTA

 JIMENEZ

 ALEJANDRO

72032864S

APTE

10

 BAUMANN

 BENITO

 ALEJANDRO

43180554D

APTE

11

 BELTRAN

 CRESPO

ANTHONY JUNIOR

43489589Q

APTE

12

 BOBACHEV

 

STILIAN STEFANOV

X8452741B

APTE

13

 CAJIDE

  DEZA

 JORDI

43143052C

APTE

14

 CAMPOY

 MORALES

 JOSE

38502119G

APTE

15

 DEMIR

 

DZHYUNEYT  ISMAIL

Y0375274C

NO APTE

16

 DIADIURA

 

 SERGII

Y4298854F

NO APTE

17

 DIAW

 

 MODOU

Y0650945J

NO APTE

18

 DIMITROV

 RALTECHV

 ROSSEN

X3085567W

APTE

19

 EL BOUSAIRI

 

 FARES

X0816742N

APTE

20

 FERREYRA

 

 SEBASTIAN

X4856353H

APTE

21

 GARCIA

 AVELLANEDA

 JOSE ANTONIO

43202671T

APTE

22

 GARCIA

 MARQUEZ

ANGEL FRANCISCO

41616299F

APTE

23

 GAVIRIA

 GUZMAN

 JASON

34306776E

APTE

24

 GHAFOOR

 

 ASJAD

Y5029598H

NO APTE

25

 GODOY

 ROLDAN

 ANGEL

24549036D

APTE

26

 GONZALEZ

 BEZARES

 JUAN LUIS

43125153S

NO APTE

27

 LAMAS

 FONZALIDA

 FELIPE

43471857V

NO APTE

28

 MARQUEZ

 BEDOYA

WILMER ANDRES

79245817F

NO APTE

29

 MARTIN

 GARCIA

 RAUL

43054347A

NO PRESENTAT

30

 MARTINEZ

 PATETE

 JOSE ANTONIO

44656942G

APTE

31

 MEDINA

 PALMA

 MANUEL

43027161A

NO PRESENTAT

32

 MESSINESE

 

 VINCENZO

Y4599516J

APTE

33

 MILDNER

 WILSON

 DANIEL

X3363124H

NO APTE

34

 MONTI

 MONTI

MARIANO ANGEL

43169270H

NO APTE

35

 MURGA

 FERNANDEZ

 IMANOL

72750107A

NO APTE

36

 OSLE

 URANGA

 JUAN

18166167P

NO APTE

  37

 PASCUAL

 DE PANDO

 ENRIQUE

71940765P

APTE

38

 PEREZ

 CABRERA

 AIRAN JESUS

42221037Y

NO APTE

39

 RODRIGUEZ

 FRANCO

 SERGIO

43462414G

APTE

40

 SALAMON

 

CAMELIA CLAUDIA

Y5770757W

NO APTE

41

 SANTOS

 

 MARIO SERGIO

X9127027Y

NO APTE

42

 SERRANO

 ARENAS

FRANCISCO ANTONIO

44325470P

NO APTE

43

 SOCARRAS

 OTERO

 DANNER EMILIO

43477887K

NO APTE

44

 VALLE

 AGUILAR

 ANTONIO LUIS

44052803Y

NO APTE

45

 ZHELEV

 MITEV

 DIMITAR

X8872938K

APTE

 4.- Notificar aquest decret al recurrent i als interessats que passen a tenir la qualificació d’apte, i publicar la nova llista definitiva d’aptes, no aptes i no presentats de la prova realitzada el passat 15 de maig de 2018 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a la seu electrònica del Consell de Mallorca, i en el tauler d’edictes del Consell de Mallorca. 

Aquest decret, posa fi a la via administrativa. Contra aquest decret, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de rebre aquesta notificació.

Això no obstant, es pot interposar, si escau, qualsevol altre recurs que es consideri oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998,de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. »

SEGON.- Publicar aquest Decret de correcció d’errada material en el BOIB, a la seu electrònica del Consell de Mallorca, i en el tauler d’edictes del Consell de Mallorca. 

TERCER.- Notificar aquest decret de correcció d’errada material al recurrent i als interessats que passen a tenir la qualificació d’apte.

Aquest decret, posa fi a la via administrativa. Contra aquest decret, es pot interposar directament recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de rebre aquesta notificació.

Això no obstant, es pot interposar, si escau, qualsevol altre recurs que es consideri oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998,de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.»

  

Palma, 7 de setembre de 2018

El secretari general

Jeroni M. Mas Rigo