Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE FORNALUTX

Núm. 8637
Ordenança fiscal número 5 reguladora de la taxa per llicències d'autotaxis i altres vehicles de lloguer

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Transcorregut el termini d’exposició pública de la modificació de l’ordenança fiscal núm. 5, reguladora de la taxa per llicències d’autotaxis i altres vehicles de lloguer, aprovada provisionalment a la sessió de ple, de 7 de juny de 2018 (publicada en el BOIB núm. 80, de 28 de juny de 2018), sense que s’hagi presentat cap reclamació, l’acord d’aprovació inicial ha esdevingut definitiu. De conformitat amb l’article 103.2 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, l’article 107 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local i dels  articles 17.3 i 17.4 del RDL 2/2004, de 2 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, es transcriu a continuació el text íntegre.

ORDENANÇA FISCAL NÚMERO 5 REGULADORA DE LA TAXA PER LLICÈNCIES D'AUTOTAXIS I ALTRES VEHICLES DE LLOGUER

Article 1r. Fonament i naturalesa

En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 del RDL 2/2004, de 5 de març pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix  la "Taxa per llicència d'autotaxis i altres vehicles de lloguer", que es regirà per aquesta ordenança fiscal.

Article 2n. Objecte

Constitueix l’objecte d’aquesta taxa la prestació dels serveis  tècnics i administratius necessaris per a l’atorgament de llicències i autoritzacions referides a l’article 1.

Article 3r. Fet imposable

La taxa a la qual es refereix aquesta ordenança comprèn els conceptes, relatius a llicències d’autotaxis i altres vehicles de lloguer, que es relacionen a continuació:

  1. Concessió, expedició i registre de llicències i autoritzacions administratives.
  2. Ús i explotació de llicències i autoritzacions.
  3. Substitució de vehicles.
  4. Transmissió de llicències, quan procedeixi el seu atorgament.
  5. Revisió anual ordinària de vehicles i extraordinària a instància de part.

Article 4t. Obligació de contribuir

L'obligació de contribuir s’origina:

a) Per la concessió, expedició i registre de la llicència i autorització administrativa. per al servei de transport amb autotaxis i altres vehicles de lloguer.

b) Per l'ús i explotació de les llicències esmentades.

c) Per l'aplicació de les llicències a un altre vehicle per substitució de l'anterior.

d) Pel canvi de titular de la llicència.

e) Per la realització de la revisió dels vehicles pels serveis municipals.

Article 5è. Subjecte passiu

Estan obligats al pagament de la taxa:

a) Per la concessió, expedició i registre i per l'ús i explotació de les esmentades llicències, la persona a favor de la qual s'expedeixin.

b) Per la substitució del vehicle afecte a una llicència, el seu titular.

c) Per la transmissió de llicència, el nou titular.

d) Per les revisions anuals ordinàries i extraordinàries, el titular sol·licitant.

Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques i jurídiques a les quals es refereix l’article 41 i 42 de la Llei General Tributària. Seran responsables subsidiaris els Administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en els supòsits i en l'extensió que assenyala l'article 43 de la Llei General Tributària.

Article 6è. Quota tributària

La tarifa a aplicar per cada llicència serà la següent:

CONCEPTE

IMPORT

A) Concessió, expedició i registre de llicències

1.800 €

B) Concessió permís municipal taxista

50 €

C) Renovació permís municipal taxista

35 €

D) Ús i explotació de llicències autotaxis

50€/any

E) Autorització per substitució de vehicles

50 €

F) Autorització de transmissió de llicències (a favor de cònjuge vidu/a o hereus legítims)

80 €

G) Revisió anual ordinària i extraordinària

50 €

L’autorització de transmissió de llicències que no es facin a favor del cònjuge vidu/a o hereus implicarà el pagament del 10% de l’import declarat en la transmissió, mitjançant document oficial per l’adquirent, i en tot cas un mínim de 1.800 €.

Article 7è. Exempcions i bonificacions

No es concedirà exempció o bonificació en el pagament de la taxa.

Article 8è. Meritació

La taxa es meritarà en el moment de sol·licitar la prestació del servei o l’activitat o mitjançant padró anual, que coincidirà amb l’any natural, en el supòsit D).

En els casos de concessió, expedició o transmissió de llicència o autorització neix l’obligació de contribuir quan aquest Ajuntament concedeixi i/o expedeixi la corresponent llicència o autoritzi la seva transmissió.

Article 9è. Infraccions i sancions

En tot allò relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que  corresponguin en cada cas, s'aplicarà el que disposen els articles 181 i següents de la Llei 58/2003 General Tributària.

DISPOSICIÓ FINAL

La modificació d’aquesta ordenança entrarà en vigor a partir del dia següent al de la seva publicació íntegra en el BOIB i romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Fornalutx, 14 d’agost de 2018

El batle,
Antonio Aguiló Amengual