Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SENCELLES

Núm. 8363
Aprovació de les bases i de la convocatòria de subvencions a les empreses de Sencelles que utilitzin el català com a llengua habitual a la retolació comercial

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Ajuntament en Ple, en sessió ordinària celebrada en data 12.07.2018, adoptà, entre d'altres, el següent acord:

1. Aprovar las bases redactades per tal de regular la convocatòria de subvencions a les empreses que utilitzin el català conm a llengua habitual en la retolació comercial.

2. Aprovar simultàniament la convocatòria que es regirà per les bases referides al punt anterior.

3. Les subvencions concedides, ho seran amb càrrec a l'aplicació pressupostària del vigent pressupost municipal.

4. Les sol.licituds es poden presentar a partir del dia següent a la data de publicació d'aquesta convocatòria al BOIB i, segons consta a l'art. 6 de les Bases, fins al dia 15.12.2018, si en aquesta data la despesa també està adequadament justificada

La convocatòria aprovada es transcriu seguidament per a coneixement general

BASES REGULADORES PER CONCEDIR SUBVENCIONS A LES EMPRESES QUE UTILITZIN EL CATALÀ COM A LLENGUA HABITUAL A LA RETOLACIÓ COMERCIAL.

Article 1.- OBJECTIU

L'Ajuntament de Sencelles, amb aquesta convocatòria, pretén incrementar la presència del català a àmbits que, fins a hores d'ara, s'han deixat a les mans dels comerciants i empresaris del municipi. L'ús de la llengua catalana als distints comerços i establiments del municipi, si bé és majoritària, pot haver de menester l'impuls municipal, especialment en temes de retolació exterior.

Article 2.- DESTINATARIS DE LA SUBVENCIÓ

Podran acollir-se a aquest pla de subvencions totes aquelles persones físiques i jurídiques del terme municipal de Sencelles, després d’haver normalitzat un determinat rètol.

Article 3.- OBJECTE DE LA SUBVENCIÓ

3.1.- S’atorgaran subvencions per a l’elaboració de rètols que siguin d’ús habitual i que estiguin en llengua catalana.

Article 4.- CRITERIS PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS

4.1.- Criteris generals

4.1.1.- Tots els elements objecte de subvenció hauran de ser revisats pels Tècnics designats per l'Ajuntament de Sencelles per tal d’assegurar-ne la correcció ortogràfica i la subjecció a les normes que aquí s’estableixen.

4.1.2.- Per obtenir aquest ajut econòmic s’haurà de lliurar la factura corresponent -després que l’empresa l’hagi pagada- i una fotografia del lloc on s’ha d’instal·lat el rètol; en el cas que es col·loqui un rètol en català en substitució d’un anterior en una altra llengua, es presentarà, a més, una fotografia del rètol que es retira.

4.1.4.- Es recomanarà que el material que s’empri per a l’elaboració dels diferents productes objecte de subvenció sigui respectuós amb el medi ambient i, si pot ser, que sigui reciclat.

4.1.5.- La quantitat reservada en els pressuposts municipals per a aquest concepte és de 1.000€, una vegada esgotada aquesta partida no es podran concedir més subvencions.

4.2.- Retolació comercial

4.2.1 S’entén per rètol comercial aquell que, construït amb materials duradors i instal·lat a l’interior, a l’exterior o als vehicles de l’empresa, n’assenyali la identitat i/o en doni informació.

4.2.2.- El nom del local que ha de portar el rètol objecte de subvenció ha de ser traduïble al català; no s’atorgaran subvencions per a rètols que utilitzin onomatopeies o qualssevol altres paraules no traduïbles o que tinguin la mateixa grafia en català que en una altra llengua.

4.2.3.- Tots els rètols informatius que siguin accessoris al principal hauran de ser també en català.

4.2.4.- Per obtenir la subvenció per un rètol, les seves característiques i col·locació s’hauran d’avenir amb les exigències municipals i amb les dels organismes competents en la matèria.

4.2.5.- La subvenció consistirà en un 50% de la factura i mai no serà superior a 450,00€.

Article 5.- PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ. INICI, INSTRUCCIÓ I RESOLUCIÓ.

5.1.- La convocatòria, les seves bases i l’inici del procediment de concessió de subvencions es produeix d’ofici. El Ple de l’Ajuntament serà l’òrgan encarregat de la seva aprovació. Aquestes bases seran publicades al BOIB, a la Base de Dades Nacional de Subvencions BDNS, al tauler d’anuncis de l’Ajuntament i al web www.sencelles.cat, per tal que es puguin presentar les sol·licituds.

5.2.- La persona sol·licitant presentarà una instància al registre d’entrades de l’Ajuntament amb la qual haurà d’adjuntar la llicència d’obertura de l’establiment, si escau, o acreditar la presentació de la pertinent declaració responsable i documentació preceptiva per a l’inici i

exercici de l’activitat, de conformitat amb la normativa vigent, i un certificat que acrediti que està al corrent de pagament de les taxes i els imposts municipals.

5.3.- La competència per resoldre el procediment i concedir la subvenció s’atribueix a la Batlia, mitjançant Decret, i previ informe dels serveis administratius relatiu al compliment dels requisits abans esmentats.

Article 6.- JUSTIFICACIÓ DE LA SUBVENCIÓ

6.1.- La justificació de les despeses subvencionades s’haurà d’efectuar abans del 15 de desembre de 2018.

6.2.- L’import de la subvenció s’abonarà després que l’entitat beneficiària hagi justificat la realització de l’activitat subvencionada i hagi complert la seva finalitat i el 100% de la despesa.

6.3.- Per justificar la subvenció atorgada s’han de presentar les factures o documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, en original i/o còpia compulsada i la documentació acreditativa del pagament. Si s’han de retornar les factures o justificants originals, a petició de l’entitat subvencionada, s’hi ha de reflectir amb un segell la data de concessió de la subvenció així com l’import del justificant que s’imputa a la subvenció.

6.4.- Les factures originals, acreditatives de la despesa subvencionada, expedides a nom de les persones o entitats subvencionades i amb el seu NIF, han d’expressar clarament:

Data d’emissió, que haurà de correspondre a l’exercici 2018.

Dades fiscals (nom, domicili, NIF, etc.) de l’entitat emissora i de l’entitat pagadora.

Número de la factura.

Concepte detallat pel qual s’expedeix, que haurà de ser suficientment clar.

Import amb desglossament de la part que correspon a l’IVA, si escau. Si l’operació està exempta d’IVA s’ha d’esmentar a la factura.

Si l’entitat beneficiària únicament disposa de la factura o document justificatiu que acredita la despesa rebuda per correu electrònic,

s’admetrà sempre que a la impressió de la factura s’adjunti un certificat signat pel representant legal de l’entitat en què manifesti la

impossibilitat o dificultat greu per obtenir el document original i declari que la factura ni s’ha utilitzat ni s’utilitzarà per justificar cap altra subvenció.

6.5.- No obstant això, l’Ajuntament de Sencelles podrà demanar qualsevol altra documentació que consideri adient, ateses les circumstàncies i característiques del cas.

Article 7. Règim jurídic.

En el que no preveuen aquestes bases reguladores serà d’aplicació la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i elReglament general de subvencions 887/2006, aprovat el 21 de juliol, la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, el Reial decret legislatiu 2/2004, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, les Bases d’execució del pressupost municipal per al 2017 així com la resta de normativa que sigui d’aplicació.

Article 8. Recursos.

Contra l’acord de resolució de la convocatòria es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu obé recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que hagi dictat la resolució.

No obstant això, s’hi pot presentar, si escau, qualsevol altre recurs que hi sigui pertinent. Tot d’acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

SENCELLES, 7 D'AGOST DE 2018

EL BATLE,

JOAN CARLES VERD CIRER