Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 8305
Acord adoptat en sessió plenària de 26 de juliol de 2018 pel qual es va aprovar inicialment el Pla Director de la Finca Pública Galatzó

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per la corporació plenària en sessió de dia 26 de juliol de 2018, es va adoptar l'acord que es transcriu amb l'objecte d'aprovar inicialment el Pla Director de la finca pública Galatzó

"PROPOSTA DEL TINENT DE BATLE, DELEGAT DE URBANISME, ECONOMIA I COMERÇ PER A L'APROVACIÓ DEL PLA DIRECTOR DE LA FINCA PÚBLICA GALATZÓ"

PRIMER. Aprovar inicialment el Pla Director de la Finca Pública Galatzó, on es defineix tant el model de gestió de l'ús públic, social, educatiu i turístic, així com les directrius de la gestió agrícola i ramadera i la protecció i conservació del mitjà natural, paisatgístic i del patrimoni humà, concorde a totes les normes aplicables i que afecten a aquest espai.

SEGON. La documentació del Pla Director està exposada des del dia 27 de febrer de 2018 a la pàgina web municipal per recaptar l'opinió prèvia de subjectes i organitzacions més representatives sobre els aspectes a) a d) de l'article 133.1 de la Llei 39/15 de Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques, sense rebre cap aportació. El Pla Director consta de:

  • Volum I: Documentació. Recull els diferents models de gestió que han existit, el patrimoni natural, etnogràfic, arqueològic i arquitectònic de la Finca, el model d'explotació i el patrimoni agropecuari existent, així com el conjunt d'activitats que, en col·laboració amb la resta de departaments municipals, s'han realitzat a la Finca al llarg de tots aquests anys.
  • Volum II: Pla d'ús i Gestió. Defineix i estableix el model de gestió i un conjunt de línies d'actuació a executar, amb l'objecte d'establir un sistema d'explotació agropecuari sobre la base de criteris d'agricultura ecològica, així com regular els usos i activitats en la finca, sobre la base d'uns objectius proposats.

TERCER. A l'efecte del present acord s'entén com a àmbit territorial d'aplicació, l'espai delimitat de la Finca pública Galatzó, en el qual s'inclouen les àrees naturals, agrícoles i forestals, així com les seves construccions, infraestructures i serveis.

QUART. Constitueixen objectius concrets del Pla Director de la Finca pública Galatzó:

1. La conservació i  manteniment de la finca i els seus valors mediambientals i tradicionals.

2. Compatibilització i zonificació  dels usos actuals i potencials de la finca.

3. Establiment d'un model d'explotació agrícola-ramadera, que mantingui viu el sistema agropecuari prioritzant els valors paisatgístics tradicionals.

4. Compatibilitzar els objectius anteriors amb l'ús i gaudi públic d'aquest patrimoni cultural i natural, vetllant per la seva utilització sostenible i  racional.

5. Ordenar i regular les activitats que poden desenvolupar-se en aquest espai, així com el procediment d'autoritzacions d'aquestes, en funció que  s'hagin definit com a usos  autoritzats, autoritzables o prohibits.

CINQUÈ. Sotmetre aquest acord d'aprovació inicial a informació pública i audiència dels interessats durant el termini de trenta dies hàbils, en la forma disposada en els apartats b) i c) de l'article 102 de la Llei Municipal esmentada. Dins del citat termini, els interessats podran examinar l'expedient i presentar les reclamacions, objeccions o observacions que estimin oportunes.

SISÈ. Les reclamacions, objeccions i observacions que es presentin seran resoltes per la Corporació plenària. En el cas que no es presentin durant el termini d'exposició pública, l'acord inicial s'entendrà definitivament aprovat sense necessitat d'un nou acord exprés, en aquest cas serà publicat en el BOIB el present acord.

SETÈ. El Pla director que s'aprova entrarà en vigor una vegada publicat aquest acord en el BOIB, de conformitat amb l'establert en l'article 103 de la Llei Municipal i de Règim Local de les Illes Balears, i hagi transcorregut el termini al fet que es refereix l'article 113 de la mateixa llei.”

La documentació està a la seva disposició al Servei de Medi Natural i Urbà, situat en C/ Major, 2 Es Capdellà, en horari de 9:00 a 14:00h. durant un termini de trenta dies hàbils a partir del següent a la publicació del present anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i al web municipal www.calvia.com.

Durant el termini d'exposició pública es podran presentar al·legacions en els termes que estableix l'article 16.4 de les Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Calvià, 02 d'agost de 2018.

El Tinent de Batle delegat d'urbanisme, economia i comerç
Marcos Pecos Quintans